Keresés

A homoszexualitás hatása a filmművészetre

2008. június 18., szerda 15:12
SZÓVAL AKI A TÉMÁHOZ HOZZÁ KÍVÁN SZÓLNI, ELŐBB NÉZZE MEG EZT A MÁSFÉL PERCET, ÉS UTÁNA OKOSKODJON, A KURVA ÉLETBE MÁR

0
2008. június 18., szerda 15:08
A homoszexualitás hatása a filmművészetre
0
2008. június 18., szerda 15:07
ez nem szélsőséges megnyilvánulás? hogy lehet ilyen baromságot beírni ide??? jajj... honnan ollózta ezt a gyenge , lüke szöveget? áhhh...
0
2008. június 18., szerda 14:53
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
0
2008. június 18., szerda 14:43
Az utolsó félmondat poén volt.
most posts by TM
0
2008. június 18., szerda 14:20
Látod, nekem fel sem tűnt ez, mert egyrészt nem néztem utána, hogy Bryan Singer meleg vagy sem, azt sem tudom, hogy kéne kinézni egy macsó Kardfognak, legvégül pedig nem tudtam, hogy az X-men a filmművészet része. :)
most posts by TM
0
2008. június 18., szerda 14:16
Hát sok nagy ember (volt) homoszexuális, de szerintem Bryan Singer filmjein egyértelműen érződik nemi beállítottsága. Főleg az X-men 1-en ahogy Kardfog kinéz (elis basztak egy legendás kérpegénygonoszt). Engem mondjuk nem érdekel, hogy ki homokos ki nem, max érdekességképpen. Csak fontosnak tartottam megjegyezni, hogy szerintem vannak rendezők (pl Singer) akiknek beállítottsága rányomja bélyegét a filmjeire, ha már ez a fórum témája.
0
2008. június 18., szerda 14:10
Ha pedig az elkészült produktum teljesen mentes a homoszexualitás bármilyen apró jelenlététől, akkor meg csak hajánálfogva előrángatott belemagyarázás, össze nem illő dolgok egymásrahuzigálása az, hogy az alkotó ezt és ezt azért így és nem úgy csinálta, mert bizony otthon az ágyban nem nővel hál.
most posts by TM
0
2008. június 18., szerda 13:57
Szerintem is elhibázott a topik címe (az előző elnevezésre már nem emlékszem), a tehetség, a művészi véna nemi beállítottságtól független adottság. Az egy dolog, hogy ki mit ír, rendez, énekel meg, fest, farag, mivel a művészi kifejezőeszközök ugyanazok, csupán a téma, a tárgy tükrözheti az esetleges másságot. Ugyannakor pedig nem feltétlen kell valakinek másnak lenni, hogy ahhoz kapcsolódó produktumot hozzon létre, ahogyan egy aranyérem megszerzéséről sem csak olimpiai bajnok múlttal rendelkező filmes képes hiteles, igényes mozgóképet alkotni.
most posts by TM
0
2008. június 18., szerda 13:19
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2008. június 18., szerda 13:02
hadd ajánljak ezen a borongós napon egy kis olvasnivalót. Ez egy cikk arról, hogy már New York sem a régi. Szerintem baromi tanulságos szöveg, a vége pedig kifejezetten szívszakító.

http://www.villagevoice.com/nyclife/0825,why-isn-t-anyone-fucking-anymore,471459,15.html/1

0
2008. március 28., péntek 12:42
Igen, a gyűlölet és a gyűlölködés elvakít. Én se értettem soha azokat az embereket, akik teszem azt gyűlölik a zsidókat. Vagy a homoszexuálisokat. Egyszer elgondolkodtam ezen, hogy kit gyűlölök (senkit) és mivel zsákutcába kerültem a kérdéssel kapcsolatban, elgondolkodtam, hogy kit utálok (1-2 ember). De az messze van a gyűlölettől és ezekkel az emberekkel már nem vagyok közvetlen kapcsolatban, szóval elmondhatom, hogy az ismerőseimet szeretem :) Meg még sok más embert is fogok még megismerni az életem során, de nem azért ismerek meg valakit, hogy utáljam... az meg, hogy homokos-e az csak a megismerkedés után derül ki.
Ennél jobban én se tudnám megfogalmazni ezt, mint ahogy Te írtad le.
Csak annyit tennék hozzá, hogy a világon mindenki előítéletes. Az előítélet pedig tapasztalati úton szerződik meg: mit látsz a tévében, utcán, metrón, egyéb helyeken...
0
2008. március 28., péntek 9:52
Csak egyet érteni tudok. Bár remélem azért annnyira nem reménytelen a helyzet s a elkövetkező generációknak már helyén lesz az értékrendjük. Most meg kellene állítani az országot, egy napig senki sehova nem mehetne, minden bezárna, semmi sem üzemelne. Az emberek pedig elgondolkoznának, jó úton haladunk-e, minden tekintetben, és min lehet változtatni.
0
2008. március 28., péntek 9:46
Így van.
0
2008. március 28., péntek 9:46
Ez a topic IS hűen tükrözi a Magyarorországon uralkodó mérhetetlen homofóbiát, rasszizmust, és antiszemitizmust.
Ez a helyzet reménytelen, soha nem fog megoldódni, de senki ne felejtse el, ennek nagyban köszönhető, hogy ott, és oda tartunk, ahol vagyunk, és ahova még süllyedhetünk. A többi civilizált ország már régen röhög Magyarországon, illetve röhögne, ha nem lennének kétségbeesve az itt tapasztalt állapotok miatt, és nem fognák a fejüket értetlenül, hogy a 21. században az itt élők, ahelyett, hogy a saját boldogulásukkal törődnének, leállnak gyűlölködni nap mint nap. Az egész mögött a mélységes egzisztenciális félelem, a nem ismerttől való rettegés, az iszonyatos frusztráció, és zavarodottság áll, ami ezt a jobb sorsra érdemes népet áthatja (már akit).
Persze a homofóbia sok esetben látens homoszexualitást jelent, illetve az arra való hajlamot, és azok, akik a legvehemensebben támadják ezt - az én véleményem szerint sem biológiailag normális, mutáció-okozta állapotot, amit viszont, ha már kialakult, ugyanúgy el kell fogadni, és ismerni, mint a heteroszexualitást, ám népszerűsíteni, és gyermekeink által követendő "trendként" feltüntetni sem szabad, csupán MEGÉRTENI - a létállapotot, általában attól rettegnek, nehogy a titokban legjobb barátjukról való álmodozásuk valóra váljon.
Én a leginkább azon emberek energiáját irigylem, akik képesek a nap 24 órájában gyűlölködni, más embereket elítélni, és ideológiát gyártani azért, hogy x,y-t, vagy egy közösséget hogyan és miért utál vallása, bőrszíne, politikai nézete vagy szexuális szokása miatt. Mindig azt szoktam mondani, hogy ha ezt a mérhetetlen mennyiségű energiát a jó szolgálatába, valami igazán hasznos dologra (mondjuk munlára) használná, ez a világ sokkal jobb lehetne.
Persze azok az emberek, akik a gyűlölet értelmetlen, és rendkívül korlátolt állapotában leledznek, többnyire nem jártak a világ azon pontjain, ahol rádöbbennének, mennyire kis százalékát teszik ki ők maguk az általuk helyesnek tartott fajtának. Sokkal könnyebb gyűlölni akkor, ha az ember többségben van, és ez az eszelős utálat elég hamar megfordul, amint mi kerülünk kisebbségbe. De az érem másik oldalától túlságosan félnek ezek az emberek, mint ahogy szinte mindentől, ami más, ahogyan az előbb már írtam.
0
2008. március 28., péntek 9:32
Nem "be", maximum "le"-szarlak.
Mi az a polgári kör?... ;)
0
2008. március 28., péntek 0:22
Vagy éjszaka Budapesten az utóbb idők bármelyik nemzeti ünnepünkkor. S igen, lehet hogy utcán nem viselkednek így, de a magyar gyerekek 91% (!) minden évben kap min. 1 súlyos, kiadós verést a szüleitől... Szóval tényleg csak az emberi jellem, a tettei számítanak, semmilyen más "minősítés".
0
2008. március 28., péntek 0:20
Nézd, ezt nem tudom értelmesen elmagyarázni... ez nem f*szság, ez egyenlőség, ez a szabad akarat. A többség nem akar kitűnni, azt a "ostoba" dolgot akarják, hogy legalább ha a pár egyik tagja kórházba kerül, a másik érdeklődhessen róla, hogy közössen vehessenek lakást, örökölhessenek, egyenéő jogokat. Nem azt, hogy ugyan hagyj kamatyoljanak már a parkban a 2. és 3. pad között, EMBEREK, s csak a őket megillető jogokat kérik, jogosan. Azt hiszem mondhatom, hogy a egyik legjobb barátom meleg, s rendkívül jó ember. S vannak érzései, voltak és lesznek nagy szívfájdalmai, mert a világ kirekesztette magából, vagy legalább is sokan elérték ezt, hogy így érezze. Egy sárc érezhet ugyanúgy srác iránt, mint te a barátnőd iránt, s lány is érezhet így lány iránt. Egyet értek Botond86-al, az emberiség a végét járja, elképesztő károkat okoztunk cirka 150 ezer év alatt, örülhetnek majd ha a utánunk jövő generációk még 1-2 ezer évet élhetnek ezen a bolygón.
0
2008. március 28., péntek 0:13
Oké, az is más tészta, viszont fáradt vagyok, majd holnap írok újra :) Jóéjt!
0
2008. március 28., péntek 0:12
"Felnőtt heteroszexuális embert még nem láttam utcán "botrányosan" viselkedni"te még nem jártál magyar futballmérkőzésen vagy után az utcán vagy metrón.. XD
0
2008. március 28., péntek 0:10
Az az a sorozat amit nem fogok megvenni?:DDD
0
2008. március 28., péntek 0:09

Igen, hallottam olyan melegekről is, akik elítélik ezt az egész cirkuszt. Ezért mondom, hogy nem az elfogadással van a fő gond, mert manapság már a szexualitás a hétköznapokban nem tabu téma.
Nem tudom... igazából csak a saját értékrendemről tudok nyilatkozni. Lányt nem verünk, gyereket nem verünk meg úgy egyáltalán, a verekedés nem a civilizált forma a viták megoldására :) Persze ha kell, tudja megvédeni magát az ember, de ne ez legyen az elsődleges. Utcán, tömegközlekedésen meg úgy általában mindenhol nem árt kultúráltan viselkedni. A hülyéskedés más, baromkodni szoktunk, ma is baromkodtam egy haverral :) A buzulás nem a műfajom. Akinek jól esik tegye... olyannal akinek úgyszint jól esik. Nekem is jól esik, ha nővel vagyok, nekem ez a természetes. De nem értem miért mondogatják a homokosok, hogy ők mások... ez nem másság, hanem f*szság. Attól most jobban kitűnök a tömegből, ha buzi vagyok? Nem. Értékesebb ember leszek, ha buzi vagyok? Nem. Másabb vagyok? Nem. Akkor meg, mire a cirkusz?
A fiatalokra meg igazából nem tudok haragudni. Fiatalok. Zavaró tud lenni, de majd felnőnek. Felnőtt heteroszexuális embert még nem láttam utcán "botrányosan" viselkedni, ellenben homokost már igen. Ez a tapasztalati alapom.
Előítéleteim is vannak, igen. De ha valaki agyilag normális ember és közel áll az én értékrendemhez az övé, akkor azt hiszem tökéletesen meg tudjuk érteni egymást. Ez a titka az "elfogadásnak".
0
2008. március 28., péntek 0:04
azért arra kiváncsi leszek ha bekerül az adatbázisba a Q.A.F. Season 1. és fórum nyílik hány hozzászólást kell majd moderálni/törölni.. :))
0
2008. március 27., csütörtök 23:58
jézusom, nem tudom mi történt - bocsi :S valamit megnyomhattam
0
2008. március 27., csütörtök 23:57
Én csak annyit tennék a dologhoz hozzá, mint laikus hogy eleve túlnépesedés van a földön, szóval a melegek csak jóttesznek a világnak :D Arról nem is beszélve hogy az ember önkényes technológiáival szépen kiírtja magát, szóval az aki autóba ül, aki elszív egy cigit, aki nem tiltakozik az erdőírtás és a légszennyezés ellen, az ugyanúgy az evolúció ellen vét... s
0