Ez a topic IS hűen tükrözi a Magyarorországon uralkodó mérhetetlen homofóbiát, rasszizmust, és antiszemitizmust.
Ez a helyzet reménytelen, soha nem fog megoldódni, de senki ne felejtse el, ennek nagyban köszönhető, hogy ott, és oda tartunk, ahol vagyunk, és ahova még süllyedhetünk. A többi civilizált ország már régen röhög Magyarországon, illetve röhögne, ha nem lennének kétségbeesve az itt tapasztalt állapotok miatt, és nem fognák a fejüket értetlenül, hogy a 21. században az itt élők, ahelyett, hogy a saját boldogulásukkal törődnének, leállnak gyűlölködni nap mint nap. Az egész mögött a mélységes egzisztenciális félelem, a nem ismerttől való rettegés, az iszonyatos frusztráció, és zavarodottság áll, ami ezt a jobb sorsra érdemes népet áthatja (már akit).
Persze a homofóbia sok esetben látens homoszexualitást jelent, illetve az arra való hajlamot, és azok, akik a legvehemensebben támadják ezt - az én véleményem szerint sem biológiailag normális, mutáció-okozta állapotot, amit viszont, ha már kialakult, ugyanúgy el kell fogadni, és ismerni, mint a heteroszexualitást, ám népszerűsíteni, és gyermekeink által követendő "trendként" feltüntetni sem szabad, csupán MEGÉRTENI - a létállapotot, általában attól rettegnek, nehogy a titokban legjobb barátjukról való álmodozásuk valóra váljon.
Én a leginkább azon emberek energiáját irigylem, akik képesek a nap 24 órájában gyűlölködni, más embereket elítélni, és ideológiát gyártani azért, hogy x,y-t, vagy egy közösséget hogyan és miért utál vallása, bőrszíne, politikai nézete vagy szexuális szokása miatt. Mindig azt szoktam mondani, hogy ha ezt a mérhetetlen mennyiségű energiát a jó szolgálatába, valami igazán hasznos dologra (mondjuk munlára) használná, ez a világ sokkal jobb lehetne.
Persze azok az emberek, akik a gyűlölet értelmetlen, és rendkívül korlátolt állapotában leledznek, többnyire nem jártak a világ azon pontjain, ahol rádöbbennének, mennyire kis százalékát teszik ki ők maguk az általuk helyesnek tartott fajtának. Sokkal könnyebb gyűlölni akkor, ha az ember többségben van, és ez az eszelős utálat elég hamar megfordul, amint mi kerülünk kisebbségbe. De az érem másik oldalától túlságosan félnek ezek az emberek, mint ahogy szinte mindentől, ami más, ahogyan az előbb már írtam.