Keresés

Szükségem lenne

2009. október 24., szombat 17:21
Dobj egy mailt és megbeszéljük!

dylan2@freemail.hu
0
2009. október 24., szombat 17:08
Érdekes... Én is kereskedelmi menedzser leszek papíron, ha meg lesz az év végén minden vizsgám! :) Ha most még az is kiderül, hogy te is KOTK-s voltál, az lesz az igazi poén!

A szakdogádat nagyon megköszönném, de a "személyes átvétel"-nek nagyobb híve vagyok, ismerve hazánk "elsőosztályú" postáját! XD A dogád pedig nagy biztonságban lesz, ah eljut ide.
0
2009. október 24., szombat 16:09
Szívesen segítek ötlettel, tanáccsal a szakdogádat illetően, már csak azért is, mert te is hasonló témát választottál, mint 2006-ban én is a Kereskedelmi menedzser szakképesítésem megszerzéséhez. Úgyhogy ha megígéred, hogy vigyázol rá, és visszaküldöd, ha már nem kell, szívesen elpostázom neked az egyetlen nyomtatott/bekötött példányt!
0
2009. október 24., szombat 15:24
Bocs mindenkitől a kimaradt napért, de örülök, hogy időközben beindult a gépezet...
Örülök, hogy sikerült felkelteni az érdeklőseteket, és biztos vagyok benne, hogy ahogy haladok/haladunk a dogával, billentyű-hagyomány útján híre megy együttműködésünknek.
Sajnos a segítségetekért csak annyit tudok felajánlani, hogy a nevetek (felhasználói vagy saját, amelyiket szeretnétek) feltétlenül meg lesz említve a dogámban több helyen is, ezt garantálom!
(Mr.) Brown első hozzászólásánál rámjött a szívbaj, hogy valami bűntettet követtem el, de látom, szerencsére ez is megoldódott!
Dylan hozzászólását elolvasva vettem észre, hogy "kissé" pontatlanul fogalmaztam, így ezt most pontosítanám:
Mivel Dec. 8-ig kell leadnom a dolgozat témáját, így szerencsére nem kell (még) kapkodnom, és viszonylag nyugodtan össze tudom szedni azokat a témákat, amiket mindenképp szeretnék kielemzni a dolgozatban. Előző levelemben figyelmetlen módon kihagytam a szövegből, hogy a leírtak csak a már meglévő ötletek, amelyek mellé még javában gyűjtögetem a továbbiakat, amik Dylan-nek hála újabbal bővült (a jogdíajkról majd még vitázhatunk, ha szeretnél XD). A digipack-vállalat lesz az a cég lesz, akinek a tevékenységeit, termékeit,
és célközönségét kell majd mutatnom, aminél górcső alá kerül a jelenlegi helyzet, amit megvizsgálva, és kielemezve kell majd javaslatot tennem a hatékonyabb, biztosabb működésre, és esetleg (én feltétlen szeretném!) a piaci helyzet jobbá tételére is.
Ha esetleg most sikerült méginkább összekuszálnom titeket, nézzétek el nekem, és szóljatok, mert ez sajnos jó(?) szokásom! :D

Dylan-nél maradva részemről is gratula az ötösödhöz, és én is szívesen elolvasnám az hozzá tartozó dogát!

Ismét sikerült egy kisregényt összehoznom, remélem, elnézitek ismét!
0
2009. október 24., szombat 1:23
Igazad van, nem néztem az első hozzászólás dátumát. Ezúton kérek elnézést mindenkitől, akit érint. Az ebben a topicban történt hozzászólásaimat tekintsétek tárgytalannak, legyetek szívesek.
0
2009. október 24., szombat 1:15
A mostani (5.) kérést író felhasználó előhalászott egy három évvel ezelőtt nyitott topicot, tehát nem ő nyitogatta, hanem keresett egy olyat, ami már létezik.

Ha már nem sikerült sosem kiszanálni a topicokat, és nem az a helyzet, hogy 20-25 meglévő közül válogathatunk, akkor semmi kivetnivalót nem találok abban, ha valaki a másik hatszázból választ inkább.
0
2009. október 24., szombat 1:00
Az első hozzászólás miatt írtam, ami nem olyan dolog, hogy külön topicot kéne nyitni neki.
Nekem is szükségem lenne sokmindenre, mégsem nyitogatok nekik új topicot.
A segítségkérést pedig meg lehet oldani a chat topicban is, ami már létezik.
Ha most mindenki nekiáll megint mindenről topicot nyitni, ami csak eszébe jut, megint oda jutunk, hogy elöbb-utóbb ismét bábeli zűrzavar lenne a rengeteg felesleges topic miatt, ami ahhoz vezet, hogy aki netán információt, hozzászólást keresne, az nem találná, mert időközben létrejött 600 felesleges topic, ami lesüllyesztené a hasznos és fontos topicokat.
Mindez az egyéni véleményem természetesen. Lehet vele egyetérteni is, meg nem is.
0
2009. október 23., péntek 23:10
Lehet hogy újra le kéne gépelnem... :) a digitális változat sajnos megsemmisült... Többek között ma már ezért is nem CD-t használok adattárolásra... Csak egy bekötött példányom van.
0
2009. október 23., péntek 21:51
Jó lett a szakdolid, nekem nagyon tetszett.
0
2009. október 23., péntek 21:50
Miért is?  egy fórumozó segítséget kért, szerintem ebben semmi kivetni való nincsen, hiszen abszolút kapcsolódik a témához.
0
2009. október 23., péntek 12:18
Miért, brown?
0
2009. október 23., péntek 12:18
Ha elérhető valahol, örömmel elolvasom.
0
2009. október 23., péntek 1:04
Ez érdekes ötlet... Én 3 éve írtam majdnem erről a témáról "A magyarországi DVD-film forgalmazás" címmel. Jó volt rajt dolgozni, nem sokkal a Universal kivonulása után voltunk, és kétsébeesett, nem sok pozitívat jósoló hangulatban íródott, de kaptam rá egy nagy 5-ös! :)

Itt van a kapott értékelésem:

3. Tartalom ( téma feldolgozása) értékelése:   ( 0 – 40 pont )

Egy több szempontból is problémás forgalmazási és egyúttal szolgáltatási területet tekint át a jelölt dolgozatában. A DVD –film piaca mindkét aspektusból érintett az u.n. kalózkodással. Rendszeresen adnak hírt a médiák arról, hogy a  szerzői jogok védelme folyamatosan sérül. A számítástechnika privát alkalmazásainak kiterjesztése- különösen az internet elterjedése - szinte megoldhatatlan helyzet elé állítja a legális piaci szereplőket és a verseny törvények védelmében fellépőket. Ez derül ki a dolgozatból.
A jelölt rendszerezi ennek az új kereskedelmi profilnak az inputjait és feltárja az értékesítési lehetőségeket. Igen sikeres a vásárlói szokások kialakulásáról, változásáról szóló fejezet. A kalózkodásról szóló fejezetben ijesztő adatokat találunk a hazai állapotokról. Az üzlet marketing fejezet részletes, életszerű és ami még fontosabb, hogy saját kutatásokon alapul.
Igen jó munka.

Kérdés a jelölthöz:

1. Milyen árpolitika alkalmazása a legcélszerűbb a DVD-film piac jelen állapotában ?
2. Milyen hatósági intézkedéseket tart indokoltnak a kalózkodás elleni harcban ?

Na ennyit az öndícséretről... :)))

Ha elfogadsz egy tanácsot: Szerintem túl konkrét témát választottál. Egy digipackokat gyártó/forgalmazó cég szemszögéből nem biztos hogy teljes képet kapunk a mai magyar DVD-piac állapotáról. Plusz, ez hogy "digipack csomagolás" nekünk gyűjtőknek sokat jelent, de hogy magyarázod meg ezt egy olyan bírálónak, aki nagy valószínűséggel, még csak nem is hallotta ezt a szót? Ráadásul ha kicsit tágítod a témát, többet tudsz írni, több dologról! A digipackokon, és a különböző díszdobozokon keresztül vizsgálhatod pl. azt, hogy miért pont a DVD-nél alakulhatott ki ez a gyűjtői réteg, ami például a VHS korszakban nem volt annyira jellemző.
0
2009. október 23., péntek 1:02
Robi, szükségem lenne ennek a topicnak az azonnali(de ráérsz vele holnap is)törlésére.
0
2009. október 23., péntek 0:29
Üdv nektek! Mivel fórumon még ismeretlen vagyok, így bocsi a hosszú kiírásért, és hogy ebbe a fórumba írom, de remélem, nem szegi kedvetek az elolvasástól! FONTOS lenne, és még jó is lehet a vége!
Nagyon nem szoktam fórumra írni (leginkább azért, mert nagyon beszédes ember sem vagyok szimplán a "tökéletes hallgatóság" mintapéldánya), de most meg kell, és meg is akarom szüntetni ezen (rossz?) szokásom... még ha ennek megvan a maga önző(?) oka:
Elérkeztem életem eddigi legnehezebb feladatához: a szakdogámhoz!
A téma, bár nem kapcsolódik szervesen a filmekhez, de mégis megtaláltam a módját, hogy kedvenc hobbimtól ne kelljen elszakadnom.
Arra jutottam, hogy a magyar DVD piac jelenlegi "kellemes" helyzetét veszem nagyító alá, amit egy digipack-tokokat gyártó és forgalmazó, létező/fiktív cég tevékenységén keresztül kívánok bemutatni, elemezni, és (akár) megoldani is.
Mivel az Xpress minden gép elé ülésem első állomása, gondoltam, miért is nem kérhetném ki azok segítségét/véleményét, akik ebben egy kicsit jártasabbak, mint én.
Minden fajta segítséget szívesen vennék, és szépen megköszönnék, de amit cserébe
fel tudok ajánlani, az nem túl sok, de annál jobban hangzik: a tanáraim szerint a legjobb dolgozatokat illetékes emberek kezébe is eljuttatják, ami ha nem is jeent feltétlen változást, de kezdetnek megtenné.
Előre is kösz, és várom a véleményeket!
0
2006. február 7., kedd 22:52
Az embernek szüksége van vízre, hisz ivás nélkül nem bírjuk ki néhány napig sem. Szükségem van a szeretteimre is, hisz nélkülük senki lennék. Ezen kívül szükségem volna már egy jó billentyűzetre, mert a mostani elég ratykó. Valaki tudna árajánlatot tenni egy jó állapotban lévő márkás modellre? Köszike, előre is.
Hungarian bajtárs és én leszünk a cinikus duó! ;]
0
2006. február 7., kedd 22:40
Szükségem lenne 10 dkg tojásra és három zsák sörre. Aki tud nekem segíteni, szóljon. Előre is köszike.
0
2006. február 7., kedd 20:35
Talán próbálkozz egy videokazis online boltban...
0
2006. február 7., kedd 20:28
Nagyon fontos lenne megszereznem egy videokazit: Szilaj, a vad völgy paripája.Aki tud nekem ebben segíteni, az azonnal szóljon nekem.Nagyon köszike, előre is!
0