Keresés

A költő vére avagy SAM PECKINPAH MINDÖRÖKKÉ

2006. március 25., szombat 2:42
Nem tudom, hogy vagytok vele, de nekem a Killer Elite is tetszett...
Top 5 by Peckinpah:
The Wild Bunch 1968-1969
The Getaway 1972
Straw Dogs 1972
Killer Elite 1977
Bring me the head of Alfredo Garcia 1974
+1:Cross of Iron(Coburn nagyon cool benne)
0
2006. február 28., kedd 0:17
Ok, megfogadom. Még a"Szökés"-sel szemezgettem, Steve McQueen-ben nem szoktam nagyot csalódni.
0
2006. február 27., hétfő 23:56
Azért szerintem a Pat Garrettet hagyd utoljára, mert nem a legjobb filmje, de ha a többi tetszett, akkor szerintem az is fog.
0
2006. február 27., hétfő 23:25
Akkor a Vaskereszt-tel és a Pat Garrett-tel együtt már legalább 5 Peckinpah-filmet kéne megnéznem hirtelen. Ennyi pozitív véleményt olvasva meg is jött a kedvem ahhoz, hogy elmélyedjek a "piás, szikár csávó"-copyright by Jean Image- művészetében.
0
2006. február 27., hétfő 23:02
A Konvoj kb. olyan, mint amikor a Rolling Stones megírta a Miss You-t a diszkókorszak közepén: lehetett rá táncigálni, de azért volt benne valamennyi Stones is.
0
2006. február 27., hétfő 22:55
Én is mostanában kezdtem megismerkedni Peckinpah filmjeivel. A Vaskereszt szerintem még egy olyan, amit mindenképpen érdemes megnézned. A Szalmakutyák nagy kedvencem, a Vad banda is nagyon jó, de nekem a Pat Garrett és Billy, a kölyök is nagyon bejött: amit Peckinpah az elején a vágással művel, az valami zseniális. A többi filmjét sajna még én sem láttam, de azért kiváncsi vagyok a gyengébbekre is. Az a baj, hogy olyanokat, mint például a Dundee őrnagy sehol nem lehet megtalálni, látatlanban meg nem akarom megvenni.
0
2006. február 27., hétfő 22:13
Szia Field!

Kösz a megerősítést! Az HBO a hibás: ha akkor nem ezt a két filmet adják, hanem mondjuk két másikat a jobbak közül, akkor lehet most én is Peckinpah-fan lennék! : ) A lemaradást pótolom, Osterman-weekend+Convoy felejtve!
0
2006. február 27., hétfő 22:00
Jean, az az első hozzászólás gyönyörű. Alfredo Garcia + Szalmakutyák + Vad banda = tökéletesség.
0
2006. február 27., hétfő 21:58
Szia Jevgenyij!

Hát tényleg kifogtad Peckinpah Mester két legharmatosabb filmjét. AZ OSTERMANN-HÉTVÉGE úgy szar, ahogy van, bár mentségére legyen mondva, hogy Robert Ludlum könyvei (ő írta a film alapjául szolgáló irományt is) egyébként is nagyon zavarosak. A KONVOJ-ra haloványan emlékszem: csak annyi maradt meg bennem bő 20 év távlatából, hogy valami közepes kalandfilm, kamionosokkal.
0
2006. február 27., hétfő 21:40
Szóval rögtön az elején sikerült beletenyerelnem a két leggyengébb filmjébe? Én meg jól azt hittem, hogy ez a Mesterember csak ilyeneket tud és a mai napig száműzött volt filmes kedvenceim közül. De ennek ezennel vége! : ) Valami ilyesmit is szerettem volna kérni, hogy nézhető Peckinpah-filmek címei...De megelőztél, kösz a felsorolást!
0
2006. február 27., hétfő 21:22
durvajók. a vad banda extra lemezén van egy 80 perces doksi peckinpah-ról, ott is sztorizgatnak: a pat garrett forgatásán a napi felvételek válogatása közben annyira zavarta a vetítőgép vibrálása, hogy fogta magát és érdemes kollégái szeme láttára lehugyozta a szerkentyűt. ezt neked, modern kor.
0
2006. február 27., hétfő 21:20
bár nem engem kérdeztél, de ezek a filmek már a "nem számít" kategóriába tartoznak, lévén sam peckinpah már a pat garrett és billy a kölyök című filmje idején sem volt beszámítható, nem hogy későbbi filmjei során. mondjuk, a convoy azért letett egy-két dolgot az asztalra néhány soktonnás kamion mellett is, de ha kortárs westernt keresünk a peckinpah-életrajzban, akkor alfredo garcia lesz a befutó. kaotikus és lehengerlő munka. de nézd meg inkább a vad bandát, a cable houge legendáját és a szalmakutyákat: ez a három legjobb peckinpah.
0
2006. február 27., hétfő 20:46
Excusez-moi monsieur Jean, hogy hozzáértés nélkül szólok a témához, de megfogott az az alázat, amivel az első hozzászólásodban beszélsz Peckinpah-ról. Én személy szerint két filmet láttam tőle, de egyik sem adott túl nagy lökést a további beható ismerkedésre: egyik a CONVOY, amiből az jött le összesen, "hogy most megmutatjuk, milyen tökös gyerekek ezek a kamionosok!" A másik pedig az OSTERMAN HÉTVÉGE, ami egy zagyva kémes-fejvadászos kotyvalékként él az emlékeimben. Hozzáteszem, mindkét filmet jó 13-14 évvel ezelőtt láttam az HBO indulásakor. Véleményed e két filmmel kapcsolatban?
0
2006. február 27., hétfő 20:01
remélem mára már lebuktam néhánytok előtt, hogy ezt a sztorit szégyentelenül a dundee dvd extrái közül loptam, kinek hogy tetszik a magyar kiadás?
0
2006. február 23., csütörtök 2:53
egyik legfaszább Peckinpah sztori az az, hogy a Dundee őrmester forgatásán L.Q. Jones (A fiú és a kutyája című zseniség direktora többekközt) és Ben Johnson (az ultimát western harcostárs az Apacs erődtől a Chisumig) meg még néhány arc a stábból körbekocsikáztak valami mexikói gettót mint helyszínt, egyszercsak Peckinpah kiszáll és bemegy a legsötétebb késdobálóba, többiek utána, kér egy sört, belekortyol, a csapos arcába köpi és így szól: A tehened megint belehugyozott ebbe a szarba!  erre beindul a bunyó, székek törnek, bicskák nyílnak, Johnson meg Jones tíz perc múlva egymás hátán kések és sörösüvegek között eszmél fel félholtan, Peckinpah sehol, és nemcsak lelépett, de a kocsit is elvitte
0
2006. február 21., kedd 22:41
ma jelent meg a díszdoboz ha minden igaz
0
2006. február 10., péntek 0:02
cable hogue az én hősöm. kitartott a végsőkig, nevetett a végzeten, bratyizott az istennel - még akkor is, mikor halálán volt. egy igazi cowboy volt, akit naná, hogy a modern kor nyírt ki egy fél tonnás autó formájában.
0
2006. február 9., csütörtök 23:22
én is olvastam a nagyrabecsült cikkecskét, tetszik a patetikus hangütése, mondjuk azt nem értem, hogy ha idézőjelbe teszek egy rosszul választott szót, akkor az mért lesz kevésbé kínos, de mindegy, viszont sok újat itt nem nagyon lehet megtudni Peckinpahról, nyilván nem is ez volt a cél, ajánlom inkább szemlézésre Pauline Kael emlékezéseit direktorunkról  itt

"If God had not meant man to drink he would not have invented the grape or the process known as distillation."
milyen igaz bakker
0
2006. február 8., szerda 16:50
Ez volt az öreg Peckinpah? Na nézd csak! Sokkal fiatalabbnak gondoltam. Egyébként egy remek cikk van a díszdobozról a Mozinet legújabb számában, mindenki olvassa el!
0
2006. február 8., szerda 3:13
Könnyekkel küszködve kezdem, mert eszembejutott a bűzölgő, legyekrágta feje Alfredo Garciának az anyósülésen, meg ahogy Pike-ot az a mexikói kissrác hátbalövi, illetve McCoy a strandon, zakóban persze, kötéllel, és Cable Hogue arca, amikor Hildy melleire gondol, valamint Steve Judd magányosan a homokban, vérző hassal, feketében, meg az, amikor Steiner a szanatóriumban a katonahangokra kiugrik az ágyból, a nő karjaiból, és öltözködni kezd, meg Amy, amikor izzad ott az ünnepségen, a gyerekek és férje között, és vajszínű garbót visel, igen, és Pat Garrett kint a verandán, a hintaágyon, amikor ott ül, meg eszembejutott az öröm, hogy még nem láttam a Major Dundeet, de itt hever előttem és rám vár, és mennyi csoda jön benne majd velem szembe, mert minden pillanatban, mikor picit megmutatja magát ez az ősz, piás, szivart rágcsáló, szikár csávó, én már boldog vagyok.

0