Ezt most muszáj kiírnom magamból, mert így már régen idegesítettem fel magam valamin.
Az ismert hazai aukciós oldalon vásároltam egy polót, szállítással együtt 4900Ft-ért. Az összeg már másnap elutalva, az eladó gyorsan, normálisan válaszolt, a csomag is megjött néhány hét után. Viszont a póló el volt szakadva az egyik ujjánál, kb 2 cm hosszan. Mivel totál újként volt meghirdetve, azonnal kapcsolatba léptem az eladóval. Ő kért tőlem több képet is, ezt megkapta, elismerte a hibát, és azt mondta intézi a cserét. Telt-múlt az idő, semmi, szóval ismét kapcsolatba léptem vele, hogy miként áll a dolog. Ekkor azt írta, hogy még nem válaszoltak neki, ír ismét. Megint csak telt-múlt az idő, ismét írtam neki, többször is, nem válaszolt egyikre sem. Mivel ekkorra már elfogyott a türelmem, azt mondtam, hogy nem kell semmilyen csere, utalja vissza a teljes vételárat(beleértve a szállítást is). Kb. 6-7 levelet küldtem ezzel kapcsolatban, egyikre sem válaszolt. Ezért az aukciós felületén is írtam neki, a termék alá. Erre sem válaszolt, sőt KITILTOTT(Ő?! ENGEM?!) az ő aukcióiról, tehát már ott sem tudtam írni neki. Itt mindenképp hozzátenném, csak a tisztánlátás végett, hogy soha egyetlen trágár vagy egyéb hasonló szó nem hangzott el tőlem.
Ezután e-mailben kilátásba helyeztem, hogy rendőrségre viszem az ügyet. Erre már válaszolt. Azt írta, hogy küldjem vissza a terméket a Kínai gyártónak, ha ő visszaigazolja neki, hogy megkapta a visszaküldött terméket, akkor ő már vissza is utalja a pénzt. Itt meg is adta a Kínai címet. Elvárná tőlem, hogy még ezek után én küldjem el a csomagot Kínába? Na nem. Ismét írtam neki, hogy erről szó sem lehet.
1. Én tőle vásároltam, nem ettől a Kínai valakitől. Az, hogy ő tőle vette az egy dolog, vele intézkedjen ő.
2. Elismerte a hibát, látta a képeket, a cserét is megígérte annó, akkor sem kérte, hogy küldjem vissza.
3. Kizárt, hogy 1FT-al többet is áldoznék erre. Pláne úgy, hogy továbbra sem látom a garanciát, hogy visszakapom a pénzem. Azt mondtam neki, hogy esetleg arra hajlandó vagyok, hogy neki visszaküldöm, de azt is csak akkor, ha előtte elutalja a szállítási költséget.
Erre megint csak nem válaszolt. Ekkor írtam a aukciós oldal ügyfélszolgálatának. Ők azt javasolták, hogy jelentsem fel, mást nem tudnak tenni... Persze menjek rendőrsége egy 4900Ft-os aukciós vásárlás miatt, szembe röhögnek+amúgy sem hinném, hogy lenne eredménye. Korábban is csak azért fenyegetőztem ezzel, mert azt hittem esetleg berezel. :) Vagy valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, megérné?
Egyébként hab a tortán, hogy az aukciós oldal fórumán, a probámás eladók témában, ami kifejezetten erre van, elmeséltem a történteket, aminek a végére annyit írtam, hogy: ,,Mindenkit óva intek ettől a hazug senkiházitól!" Erre az oldal moderátora törölte a hozzászólásomat, kitiltott a fórumról... E-mailben meg is indokolta, hogy miért: ,,a ... felületén nem megengedett más felhasználókra sértő, gyalázkodó megjegyzést tenni, lejáratni őket. Kifogásolt szavak: Hazug, senkiházi." Ez volt a pont az i-re...
Zárásképp még egy dolog, mivel korábban már üzleteltem ezzel az eladóval kétszer is, akkor minden ok volt, se sérült termék, se semmi, így én biztam benne, amit így utólag már bánok. Hiszen hagytam lejárni az értékelési határidőt(talán pont ez volt a célja a hitegetéssel?), így még negatívat sem tudtam neki adni...