Keresés

ami kib*szottul dühít...

2015. december 13., vasárnap 16:06

Ezeket úgy hívják, hogy élősködők vagy inkább paraziták.
Itt a fórumon is fent van közülük egy-kettő, de ilyenkor hallgatnak.

Nem csak aukciós oldalon hirdetik az olcsón felvásárolt filmeket, hanem már fórumokon is és más hirdetési oldalakon.
Ingyenélő mindegyik. Legalább 5-6 ilyen emberkét fel lehetne sorolni.

Az egyik ilyen pár hete 14000 forintért árult egy 2 lemezes Watchmen BD-t.
Ilyenkor szoktam azt gondolni, hogy ez se lesz már hülyébb.
A Vaterán nem egyszer látni, hogy egy aukció elindulása után 20 perccel már meg is vette a filmet 1200-1500 forintért, majd egy hét múlva 6000 forintért árulja.
Az ilyenre mit lehet mondani? Élősködő. Rosszabb, mint bármelyik rovar.

De nekem az tetszik a legjobban, amelyik vásárláskor felszámolja az automatából történő  készpénzfelvétel díját.
Egy ismerősömnek ezt írták az egyik fórumon:
"Én is vettem ...-től  filmeket anno, emlékszem nekem is felszámolta a tranzakciós díjat akkor.
Nem értek egyébként vele egyet,sőt múltkor megírtam neki privátban, hogy szerintem téveszme, hogy azt hiszi a vevőnek kell megfizetni a tranzakciós díjat, azt hogy levehesse a pénzét ATM-ből. Semmi köze egy vevőnek ahhoz, hogy neki milyen terhelései vannak ezzel kapcsolatban.
Vételárba nem számít bele semmilyen kártyahasználati díj. Badarság.
Így elriassza a vevőket, de ő tudja."

Ahogy elnézem ugyanennek a fórumnak az oldalán, a kínálata folyamatosan nő, de ugyanazok a filmek benne vannak a listában, melyeket másfél évvel ezelőtt is hirdetett. Sok mindent nem adhat el a gyerek.

Frank Horrigan, Tadam és z965 tudja, hogy kiről van szó.

0
2015. december 12., szombat 13:29
Az ajándékokkal kapcsolatban:

Nem tudom, volt-e kivétel hozzám képest, de én eddig csupán 2-3 alkalommal részesültem ilyesmiben, pedig több mint 15 éve rendelek innen. Úgy vettem észre, ajándék csak bizonyos promóciókhoz jár a készlet erejéig, csak úgy nem szoktak semmit hozzácsomagolni a megrendelt portékához. Volt már nekem is olyan, hogy az ajándékot meglepetésként éltem meg, de aztán láttam az oldalon, hogy pont volt olyan termék a rendelésemben, amihez járt.

A termékek és a csomagolás állapotához:

Bizony én is gyakran bosszankodok egy-egy kiadvány állapota miatt, de ezek leginkább a béka segge alatti színvonalra vezethetők vissza. Főleg a Szelekt termékei hagynak maguk után kívánnivalót, ezeknél rendszeres a zsugorfóliázás miatt behullámosodott fólia a tokon, a karcos, ujjlenyomatos lemezek. Én is jártam már úgy, hogy sérült volt a termék tokja, nem egyszer szóvá is tettem ezeket, amit számomra az Xpress azzal igyekezett kompenzálni, hogy küldött pár üres tokot a következő rendelésemmel. Ettől függetlenül megértem, hogy bosszantó a jelenség, számomra is az. De az is tény, hogy offline vásárlásnál is előfordul, hogy képtelenség hibátlan állapotú kiadványt levenni a polcról, mert mind egy rakás szar. Ez az adott kiadót jellemzi. Sajnálatos, de némelyik magasról tojik a vásárlóira. Legalábbis ezek a dolgok számomra ezt sugallják. Mindettől függetlenül abban maximálisan egyetértek, hogy igenis, az online vásárlót is megilleti a kifogástalan esztétikai állapot, erre az Xpress-nek is törekednie kell. Megjegyzem, 15 éve közel sem volt ilyen téren ennyi gond. Igaz, akkor az árak sem ezen a szinten voltak. Ugyanakkor az Xpress hozzáállása terén nem tapasztaltam visszaesést, ma is épp olyan korrekten kezelik a reklamációkat, mint 15 éve.

De ha már itt tartunk, sokkal bosszantóbb az, hogy a Pro Video egyszerűen nem ismeri el, hogy hibás az általuk forgalomba hozott Szabotázs DVD, és a kisujjukat sem mozdítják annak érdekében, hogy ez a hiba kijavításra kerüljön. Így most van háromezerért egy olyan DVD-m, amit ha netán megnéznék, csak szétvet az ideg a képi élménytől.

Ha esetleg újdonság lenne számodra, a következőről van szó: fél másodperc után kimarad egy kocka a DVD-n, újabb fél másodperc után pedig duplikál egyet. A jelenségről készítettem két képet. A bal oldali képsorozat a HD verzióról származik, a jobb oldali az itthon megjelent DVD-ről. Ezen az látható, hogy a bekeretezett kocka hiányzik a DVD-ről, ezért a kép itt ugrik egyet, és ettől kezdve siet egy kockát:

Ezen pedig az látszik, hogy a két bekeretezett kocka teljesen azonos, tehát itt akad egyet a film, egyben szinkronba is kerül az eredetivel:

A két hiba így szinkron szempontjából kiüti egymást, nem csúszik el a hang a képtől, de mivel a teljes játékidőt érinti, a filmből hozzávetőlegesen 6000 kocka hiányzik, ugyanennyi pedig duplán szerepel benne. Ez pontosan négy-négypercnyi játékidő a serpenyő mindkét oldalán.

De a Pro Video mindezt nem látja, így persze - szerintük - nincs is. :(

Ehhez képest egy szakadt fólia bakfitty.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. december 12., szombat 12:44
Nem dühít,de ide írom.Most jött meg a csomagom,15.000 Ft-értékben,és most se kaptam 1 kis ajándékot sem,ahogy ezelőtt 1 x sem..Sem azelőtt,és még azelőtt sem.Mások gyakran kapnak ilyen olyan kis meglepiket,szoktam olvasni..Tök jó.Már írtam is ide,korábban,hogy nekem még 1 x sem küldtek semmit,bármekkora értékben is rendeltem.Nem értettem,hogy ez mi alapján dől el.Nem panaszkodok,mert enélkül is jól megvagyok,csak szóvá teszem újra,mert most se értem ezt.Valakinek jár,másnak nem,valakiknek többször is jár,másnak 1 x sem.Érdekes.
Semmi probléma nincs ezzel kapcsolatban,csak akkor szerintem mindenkinek járjon vagy senkinek sem,így lenne korrekt.

A másik dolog ami idegesít és dühít!!!
15.000 Ft értékű rendelésnél azért elvártam volna,hogy egy normális dobozban kapjam meg a terméket,ami alap dolog lenne,nem pedig 2 nagy méretű bélelt borítékban,amik egymáshoz vannak ragasztva,úgy,hogy az alsónak az oldalán volt egy kb 15 centis szakadás..
Az ünnepek előtt kifogytak a dobozból,vagy vidékre elég a boríték is???

A filmek közül 5 nek szakadt a csomagolása..nem kis mértékben..konkrétan az egyik filmen csak a fólia fele van rajta..Hogy lehet ilyen terméket becsomagolni és elküldeni valakinek?Ha hibás,igen is figyeljenek oda rá!És ha van rá lehetőségük,akkor normális,sérülés,szakadás nélküli terméket csomagoljanak be.Ha erre nincs mód,akkor írják meg nekem,és vagy törlöm azt a tételt,vagy kicserélem másra.Ennek így kéne működnie..
A 5 szakadt/hiányos csomagolású film közül 3 ajándéknak ment volna,de ilyen tré minőségű filmet szégyelnék odaadni..így szerezhetem be máshonnan őket..

Van még más is.Ami nem az önök hibája,hanem a gls-é.A futár gyerek is nagyon ügyes volt,a kocsiból ki se szállt,kényelmes a szentem.Az ablakon át adta ki a csomagomat,úgy,hogy majdnem elejtette,Én kaptam utána..
Ismétlem,15.000 Ft értékű rendelésről beszélünk és ilyen hanyagul kezelik a dolgokat önök és a megbízott futár is.Számomra megalázó ez az egész..Ez a hanyagság..ez a tiszteletlenség..
A pénzemért jó minőségű termékeket várok el,normális csomagolásban,megfelelő tároló eszközben megkapva.
Évek óta vásárolok innen,de ezek után nagyon elgondolkodok,hogy a jövőben vegyek innen bármit is..
0
2015. december 9., szerda 23:17
De,kell neki szaros pár ezer forint haszonért.
Mostanság én is jártam így annyi különbséggel hogy a filmekről amikről lecsúsztam utána konkréten nekem ajánlották csupán 3000Ft-tal többért darabját.
Szerencsére tudtam az eredeti árat így nem ugrottam rá.
Ezután ugyan ott van hirdetve  ahol eredetileg is volt a nekem kínált drágább árért.
Igen ez kib....tul dühít!!!!!
0
2015. december 9., szerda 20:41
Köszönöm Nektek a segítséget, ma írtam nekik. :) Remélem sikerül majd kicserélni...
0
2015. december 9., szerda 11:33
Biztos vannak, akik ezt élelmességnek fogják fel, de engem nagyon dühít, mikor itt-ott meghirdet valaki eladásra alacsony áron valami ritkaságot, és húsz perc múlva már hiába veszem fel vele a kapcsolatot, elkelt a cucc. Aztán érdekes módon az a film, amit két éve nem láttam sehol, felkerül egy aukciós oldalra négyszer annyiért... Akinek nem kell, az ne vegye meg!
0
2015. december 9., szerda 8:28
Mindenképp menj utána a dolognak. A termékről készült képeket csatold a leveledhez és kérj cserét. Nekem volt, hogy 2x kellett cserét kérnem, mert mindkétszer törött volt a kiadvány és nem tudtam sehol sem olyan speciális tokot szerezni.
Annak idején én ugyan nem levelezgettem velük naponta, de korrektül és gyorsan válaszoltak a reklamáló levelemre. Arra számíts, hogy ha a csere mellett döntesz (ez a logikus), akkor vissza kell majd küldened a mostani példányt, de ezzel sem volt gondom korábban, mert számla ellenében visszautalják neked a postaköltséget.
Szóval mindenképp indítsd el a folyamatot.
0
2015. december 8., kedd 23:20
Jujj! Fakezű postások... :(
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. december 8., kedd 23:17
Elég idióta ignoráns tud lenni a Zavvi, de ne hagyd magad, nyugodtan cseszegesd őket naponta, egy idő után erőt vesznek magukon és szerintem nem lesz gond a cserével.
0
2015. december 8., kedd 20:53
Sziasztok!

Hosszú idő után végre sikerült megrendelni az egyik kedvenc sorozatomat BD-n, amit ma izgatottan el is hoztam a postáról, de sajnos kibontáskor ez a kép fogadott... ;(

Nyomott kartondoboz mind a 4 sarokban:

4, 5, 6 évad; mind a 3 tok sarka ugyanott letörve:

Mind a 35 lemeznek ugyanolyan a szitázása, kivéve a 3. évad 1. lemezét; ennek nem tudom mi értelme van???

Plusz a 3. évad, egyik lemeztartó pöcke ki van törve (itt látható, hogy milyen  többi lemez szitása... igaz nem nagy szám):

Mivel itt nem kapható ez a kiadvány (sőt már a sorozat egyik évada sem) ezért remélem nem baj, hogy jelzem a zavvi-ról van. Az évadok egyébként külön-külön nem voltak becsomagolva.
Mivel ez volt az első külföldi rendelésem, megköszönném, ha valaki tudna segíteni abban, hogy van-e értelme reklamálni a csere miatt (nekem még az is elég lenne ha csak a tokokat cserélnék).
Szóval most elég csalódott vagyok, ha valaki tud segíteni előre is köszönöm :)
0
2015. december 1., kedd 16:50
Nem. Az volt első körben. Aztán az Állategészségügy, most meg asszem a NÉBIH.

De megyénként van két-három ellenőrük, úgyhogy ritkán járnak. Legutóbb akkor voltak, mikor a fölöttünk lakó feljelentett, hogy a kéményből kajaszag jön a meleg mellé.

0
2015. december 1., kedd 16:34
Ájentéesz.
0
2015. december 1., kedd 16:23
Amíg azt sem tudod, hogy mi van a köjál helyett, csak gyere. :P
0
2015. december 1., kedd 15:55
Az ide vonatkozó házi áldás egy régi szerzőtől:

Hol krémes, ott rémes
Hol rémes, ott Köjál
Hol Köjál, ott krémest
nem kajál.

:)
most posts by TM
0
2015. december 1., kedd 15:36
Van köjálos haverom, lemegyek most már vele, mert nagyon futtatjátok azt a helyet...

:D :D :D
0
2015. december 1., kedd 15:06
:D
most posts by TM
0
2015. december 1., kedd 14:40
Szóval Téged hívott fel... :)
0
2015. december 1., kedd 14:21
Látod (láttad) én már tegnap megmondtam neki, hogy seggbe lesz rúgva. :)
most posts by TM
0
2015. december 1., kedd 14:01
Mit gondolsz, miért nem merek én R2-val kötekedni? :)
0
2015. december 1., kedd 13:58
Így van. Úgyhogy vigyázz! :)
0
2015. december 1., kedd 13:48
Hurrá!:)
most posts by TM
0
2015. december 1., kedd 13:40
Telefonáltál egyet és eltűnt egy ember mi? Igazi maffia a magyar vendéglátás...

:D :D :D :D :D
0
2015. december 1., kedd 13:13
Csoda történt... reggel, mire felébredtem, eltűnt a komplett gyerek, hozzászólásostól, mindenestől. Sajnos így a Te írásaid is a sötétbe merültek.

Nem is én tiltottam le, igaz, este telefonáltam egyet - van ismeretségem néhány helyen -, hogy megtudjam, ki ez a f@sz. Gondolom a tűzoltóság (akik rendszeresen esznek itt és visznek el kaját), nem örült neki, hogy valaki tőlük ilyen balfaszként viselkedik a széles neten.

Egyszer egy vámos mondta nekem (akikkel szintén jóban vagyok): nem szarunk oda, ahol eszünk. Nos, úgy néz ki, ez más szervezetnél is így van.
0
2015. november 30., hétfő 20:04
Tiltsd le a p....a, az ilyen utolsószómániás f...fejekkel ez a legidő- és energiatakarékosabb megoldás. Holnap talál majd másik oldalt, ahová beírogathatja a baromságait - ha már nem akar kigyulladni semmi sem. :)
most posts by TM
0
2015. november 30., hétfő 19:39
Eszembe jutott nekem is, de túl rangon aluli a gyerek, hogy több szót pazaroljak rá.
most posts by TM
0