Keresés

ami kib*szottul dühít...

2015. november 17., kedd 18:38
A norvég fickó kattant volt, nem terrorista.
most posts by TM
0
2015. november 17., kedd 17:32
Az a magas szőke norvég is,aki nem túl régen ölt meg egy rakás embert?
Vagy a legrégebbi európai népcsoport tagja,egy Baszk?

Gyerekként mást sem hallottam a rádióban,az IRA megint megölt valakit,az ETA robbantott,és a Vörös Brigádok embereket rabolt el,akik néha holtan kerültek elő egy gépkocsi csomagtartójából...
0
2015. november 17., kedd 16:13
Ezt most kaptam.

http://www.thenews.hu/thenewshir.php?id=1248

Nem túl vidám...
most posts by TM
0
2015. november 17., kedd 16:08
Netről:

"Nem minden bevándorló terrorista, viszont minden terrorista bevándorló."

Találó.
most posts by TM
0
2015. november 17., kedd 14:27
Azért a Krím-félsziget nem csak "kukurikú, török császár add vissza..." módon került az oroszokhoz, volt ott egy-két piff-puff. :)
most posts by TM
0
2015. november 17., kedd 14:20
Még 2-3 ilyen brutális eset után talán észhez tér az EU, és végre rájönnek, hogy mégsem kéne mindenkit beengedni, aki csak erre jár, mindenféle kontroll nélkül, különösen abból a térségből. Nem kéne itt is olyan világot teremteni, hogy az ember nem tudja mikor robban fel mellette egy autó, vagy késelik meg az utcán, esetleg lövik szitává. Ironikus, hogy az onnan menekülők pontosan azt hozzák magukkal ide, mint ami elől menekülnek.
0
2015. november 17., kedd 13:58
A megemlékezés az egy dolog. Trianon előrángatása és folyamatosan arra hivatkozni meg egy másik dolog. Hogy olyanok hivatkoznak Trianonra akik nem is éltek akkor az egy újabb érdekes helyzet. De miért csak 100 évet megyünk vissza? Menjünk vissza 1000-et. Mi van az előttünk itt élt népekkel? Az avaroknak és az akkor itt élt népeknek ki adja vissza ezt a földet?

41-es változások... Mint írtad részben háborúval, részben megállapodásokkal. Ezek a megállapodások nem köthetőek véletlenül sem háborúhoz? Pár évvel később pedig nem lettünk még kisebbek, mint Trianon esetében?

Történtek változások az elmúlt évtizedekben. Többségében szerintem inkább szétszakadások és felaprózódások. El tudom én fogadni, hogy visszaállnak az 1920 előtti határok, csupán nem látok rá reális esélyt.
0
2015. november 17., kedd 13:52
Nem is itteni fórumozókra gondoltam. De a facebookon sajnos nem egy ilyen posztot láttam.
0
2015. november 17., kedd 13:40
Sajnos szerintem is igazad lesz. Én nagyon féltem Európát.
0
2015. november 17., kedd 13:38
Maximálisan egyetértek Veled! Trianont nemén hoztam fel, én csak reflektáltam rá.
0
2015. november 17., kedd 13:37
Szerintem igenis meg kell emlékezni Trianonról, ahogy megemlékezünk október 6-ról is. Legalábbis én igen, a családom és a barátaim is. Ha másképpen nem is, de beszélünk, beszélgetünk róla vagy csak gyújtunk egy mécsest. A megemlékezésünkkel gyűlöletet keltünk? Nem értelek! De tényleg nem. Az 1941-es határokat csak részben értük el harccal, a nagyobb részt megállapodásokkal. Légy szíves nézz utána! De az a felvetésed, hogy csak "háborúval" lehet határokat megváltoztatni, egyszerűen nem igaz. Légy szíves nézz meg egy 1989-es térképet és egy frisset, s nézz utána, hány határ módosításánál nem is volt háború! A határok folyamatosan változnak! Nemcsak Európában, hanem Európán kívül is. Pár éve lett új állam Dél-Szudán, de napjainkban lett a Krím-félsziget újra Oroszország része. Ha az elmúlt évtizedek határ változásait el tudod fogadni, akkor a saját országodét esetlegesen miért nem? Valószínűleg meg fogjuk élni évtizedeken belül Katalónia függetlenségét, Belgium kettészakadását, Skócia függetlenségét. Majd emlékezz vissza erre 20-30 év múlva! A véleményedet egyébként maximálisan tiszteletben tartom, de én másképp látom.
0
2015. november 17., kedd 12:34
Az hogy a francia zászló színeit tették ki a facebookra? Mert mit tegyenek ki, ami utalna rá hol történt a tragédia?

Sajnos!! ahogy állnak a dolgok, hamarosan fekete-piros-sárga színekben fog pompázni a facebook, sőt, ha ezt  csürhét nem állítják meg, nemsokára az összes európai zászlóra szükség lesz. :(
0
2015. november 17., kedd 11:16
Amíg nem engedjük el, addig nem teszünk mást mint gyűlöletet keltünk és szítunk az elkövetkező generációkban. A történelmet nem lehet újraírni. Területeket maximum, ahogy a 41-es példát is írtad csak háborúval kaphatnánk vissza. Máshogy esélytelen.

Nagyon jó példa erre, hogy most huszonévesek fújnak a trikolórra, és ezt a holokauszttal támasztják alá. Teljesen más világ van mint 100 éve. Biztos vagyok benne, hogy a napjainkban a legtöbb magyart saját honfitársa veri/gyilkolja/bántalmazza/alázza.

Történelmet csakis indulatok és érzelmek nélkül szabadna tanítani különben nem hogy nem tanulunk belőle, hanem újból elkövetjük a hibákat.
0
2015. november 17., kedd 11:16
Én is egyet értek veled. Szerintem gusztustalan trianonozni egy ilyen tragédia kapcsán. Mégis mi köze annak a szerencsétlen huszonévesnek, aki elment a barátaival, barátnőivel bulizni, aki tanulni akart, meg dolgozni, meg szeretni, élni a világát a mában és a jövőben, ahogy a világon minden más normális fiatal szeretné, én is magyarként vagy egy japán Japánban vagy egy nepáli, és egy fanatikus gyilkos agyonlövi. Mi köze ennek trianonhoz már megint? Az hogy a francia zászló színeit tették ki a facebookra? Mert mit tegyenek ki, ami utalna rá hol történt a tragédia? Én nem tettem ki, de nem is zavar. A kenyai halottakról a képeket is jellemzően olyanok teszik ki, akiket amúgy kurvára nem érdekelt soha, mi van Kenyában vagy Afrikában csak felhasználják a saját aktuális franciaellenes megnyílvánulásukhoz. Nem kell mindent mániákusan útálni, ami francia, ők is, sok más nemzethez hasonlóan sok jó dolgot is adtak a világnak. De e tragédia erről sem szól. Ez a tragédia számomra egy összeurópai tragédia ugyanúgy, mint anno a madridi metroróbbantás vagy a Charlie Hebdo elleni merénylet. Támadás a kultúránk, az értékeink, európai szövetségeseink ellen. És ugyanúgy meglehet magyarokat is ölni Párizsban vagy Londonban, ezek terrorista gyilkosok nem nézik, hogy kit ölnek meg.
0
2015. november 17., kedd 11:11
Megtennéd, hogy a trianon szót behelyettesíted a holokauszt szóval!
0
2015. november 17., kedd 10:45
Amíg nem engedjük el, addig nem teszünk mást mint gyűlöletet keltünk és szítunk az elkövetkező generációkban. A történelmet nem lehet újraírni. Területeket maximum, ahogy a  41-es példát is írtad csak háborúval kaphatnánk vissza. Máshogy esélytelen.

Nagyon jó példa erre, hogy most huszonévesek fújnak a trikolórra, és ezt Trianonnal támasztják alá. Teljesen más világ van mint 100 éve. Biztos vagyok benne, hogy a napjainkban a legtöbb magyart saját honfitársa veri/gyilkolja/bántalmazza/alázza.

Történelmet csakis indulatok és érzelmek nélkül szabadna tanítani különben nem hogy nem tanulunk belőle, hanem újból elkövetjük a hibákat.
0
2015. november 17., kedd 9:13
Na igen, a két forradalom legalább elindult, mert volt mögötte összefogás. Azóta mintha már az se lenne, a "sok sebből vérző" nép az azóta alkalmazott "puha diktatúrát" összeszorított foggal tűri, de érdemileg nem tesz semmit ellene. S ezt "fent" ki is használják rendesen, igaz, sokat tesznek is róla/érte, hogy ez az állapot így maradjon. Na de ez már politizálás, úgyhogy befejezem.
most posts by TM
0
2015. november 17., kedd 8:30
Nagyrészt természetesen igazad van! 1848-at, de akár 1956-ot is lehet csak "levert forradalomnak" nevezni, de lehet úgy is nézni, hogy 2 nagyszerű kiállása a magyar nemzetnek az elnyomás, a megszállás ellen. Mindkét esetben az akkori történelmi helyzet kedvezőtlenül alakult számunkra, de minkét szabadságharcunk alakulhatott volna másképp is. Természetesen a történelemben nincsen ha. Mátyás óta a történelmünk szerintem is alakulhatott volna szerencsésebben, de így is akadtak utána kiemelkedő történelmi tetteink és nagyszerű történelmi személyiségeink. A Himnuszunk a nemzetünkre jellemző himnusz, nem átlagos, az igaz. A Himnuszunk gyönyörű, magasztos és igen, megénekli a történelmünk baljós részeit is. Az utolsó 2 mondatoddal sajnos gyakorlatilag szóról-szóra egyetértek.
0
2015. november 17., kedd 8:17
Igazad van, én nem értek egyet Veled! Trianont szerintem soha nem szabad elengedni, de helyén kell kezelni. Ahogy írtam, én egy mai franciát természetesen nem kárhoztatok az európai történelem talán legigazságtalanabb békediktátumáért, de természetesen egy mai olaszt, angolt, amerikait sem. Én revizionista vagyok, s igenis tiszta szívvel hiszem, hogy a gúnyhatárokat meg lehet változtatni.  Mint az erőszakot elutasító ember, természetesen ennek békés megvalósításában hiszek. Nem kioktatásképpen, de Trianon csak 95 éve történt, de már 1945-höz képest csak 70 év telt el. 1941-re ugyanis újra Magyarország részévé váltak a döntően magyar lakta többségű területek. 70 év a történelemben nem számottevő!
0
2015. november 16., hétfő 23:13
Nyilván egy érintett helyről származó embernek ezt nehéz beadagolni, mert a generációk által továbbvitt rossz emléket nehéz feledni, de minden bántás nélkül nem csak ezt érzem "lehúzónak", ott van a levert forradalom 1956-ból, a levert szabadságharc 1848-ból, a Monarchiában betöltött szerepünk stb. Gyakorlatilag Mátyás király óta itt csak szívás volt, és ezt frankón megénekelhetjük a Himnuszban is, hogy minél jobban rögzüljön, hogy nekünk csak ez jutott és hogy tudat alatt is kudarcembereknek érezzük magunkat. "Magyaros kesergésnek" is szokás ezt mondani. Nehezen engedünk el dolgokat, nehezen váltunk munkahelyet, lakhelyet, röghöz kötöttek vagyunk, kishitűek, a biztos rosszat választjuk a bizonytalan jó helyett. Lehet erre is azt mondani, hogy általánosítás és hozzá is teszem, hogy tisztelet a kivételeknek.
most posts by TM
0
2015. november 16., hétfő 22:46
Meg se lepődök, lassan miből nem készül.
0
2015. november 16., hétfő 22:23
Biztos vagyok benne, hogy ezzel sokan nem értenek velem egyet, de gyógyír lenne nekünk magyaroknak, ha végre elengednénk Trianont és az utódainkba nem adnánk át már szinte génszinten az ebből fakadó fájdalmat. Nekem visszás kicsit, amikor a jelenben zajló szörnyűségekre a válasz az, hogy mi történt 100 éve.
0
2015. november 16., hétfő 22:03
Remake készül a Mementóból.
0
2015. november 16., hétfő 21:21
:-) Egyébként ez nem is vita...
0
2015. november 16., hétfő 21:21
Korrekt válasz! Szerintem sem lényeges, szerencsére nem vagyunk egyformák! Ettől (is) sokszínű a világ, hála Istennek!
0