Keresés

ami kib*szottul dühít...

2007. május 6., vasárnap 19:29
ne haragudj, senkit nem bántani akartam. de nem fogom felülbírálni magam, mert minek azt? ugyanígy van rossz tapasztalata a vidékieknek is a városiakkal, melynek ugyanígy hangot is adnak. persze pestet és a pestieket szabad fikázni... nagyszerű hozzáállás. nem tehetek arról, hogy emelik az árakat, nem én vagyok a máv. de ha ennyire drága valakinek, akkor járjon kocsival, hátha jobban kijön belőle. fene tudja. ha pedig valaki finnyáskodik attól, hogy távolsági buszra vagy városban metróra szálljon az vessen magára.
"Talán azon kellene elgondolkodnod, vajon te is megütöd-e a mércét számunkra, és mindazok számára, akiknek úgy hozta az élete vagy úgy döntöttek, hogy egy vidéki városban vagy falun élik az életüket. "
ez a részlet mégis kit minősít, Rainbow? de tudod, nem kívánom megütni a mércét egyetlen olyan embernél sem, akinek ilyen a hozzáállása a dolgokhoz. ha valaki így dönt, szarul döntött, az ő döntése és nem az én bűnöm. ha így hozta az élete, az is az ő gondja, mert én nem tudok rajta segíteni.
a városban sosem tudni ki vidéki vagy pesti, nem is érdekes, nekem is számtalan vidéki haverom van és szerencsére normálisak... külön élmény volt, mikor körbevezettük őket Budapesten, kirándultunk, ők pedig lakóhelyeikről meséltek a körúti sörözőben. vidéken, egy kis faluban viszont sokkal látványosabb az, ahogyan az embert tulajdonképpen kinézik a faluból. mert ugye mindenki ismer mindenkit.
másrészt újabb negatív példa vidékiekre... volt néhány, akik úgy beszéltek, mint a kocsis és csak röhögtünk, amikor elzavarták őket a picsába egy bizonyos helyről. és ezt sem fogom visszavonni, mert igazi, megtörtént eset volt. hihetetlen milyen emberek kerülnek pestre...
egyébként meg, Sopronban megütöttem a mércét, a lányok nagyon helyesek, kedvesek, aranyosak, csak annyira, mint mi, itt pesten :) és Sopronban legalább nem szégyen udvarolni :)
0
2007. május 6., vasárnap 19:08
A soproniak nevében köszönet, örülünk, hogy mi vidéki városiak megütjük számodra a mércét. Talán azon kellene elgondolkodnod, vajon te is megütöd-e a mércét számunkra, és mindazok számára, akiknek úgy hozta az élete vagy úgy döntöttek, hogy egy vidéki városban vagy falun élik az életüket.
Mert kedves Frederic, azt hiszem, ezzel a stílussal nem büszkén ki kellene húznod magad, hogy mennyit tanultál az élettől, hanem nagyon gyorsan felül kellene bírálnod önmagad néhány sorodért. Mert nem minket minősítenek, hanem téged... És még ha annyit megengedsz, az intelligencia és a tiszteletet parancsoló értékrend nem helyrajzi, sokkal inkább személyfüggő kérdés...
0
2007. május 6., vasárnap 19:07
akkor most gondolkodj... és mégis, hova lehet beköltözni családi házba budapesten belül. és mennyiért. nem véletlenül indult meg olyan eszetlen mértékben a külvárosiasodás.

aztán: bpn is lazán lehet másfél órát utazni. tőlem a köki annyi, többszöri mérésre. és a "belső kerületek" részen lakom.

gondolkodjunk. jön tatabányáról a delikvens. számolj utánna mennyi kijutnia egy pesti külvárosba. kiderül, hogy nem biztos, hogy a vonat bkv kombó a dugót is beszámolva gyorsabb, mint az autó. az állomások környékén pedig nincs megflelő méretű parkoló, hogy a delikvens ott tudja hagyni a kocsiját (München környékén bevett szokás).

azért ott lakik, mert pesten horribilisek a lakásárak, mert a feleségnek ottvan a munkája és a gyerekek oda járnak iskolába. annyira nem egyszerű a nyakadba kapni mindent, és menni. és azért dolgozik pesten, mert csak ott volt munka.

brávó: 10millió ember budapesten. a bkv és az úthálózat az első nap összeomlana a drámaian megnőtt forgalomtól.

"emelésre se lenne szükség, ha többen vennék igénybe a vonatokat, de mivel sokaknak nem kell... ezért ilyen a szolgáltatás..."

na ez egy nagyméretű tévedés. a szolgáltatásnak azért kell jónak lennie, hogy igénybevegyék. ha rossz a szolgáltatás, nem veszik igénybe (szerinted miért ülnek annyian kocsiba a dugók ellenére bpn...). ha kritikán aluli a szolgáltatás, nem kell csodálkozni, ha nem veszik igénybe. analógiával: egy étteremben nem azért rossz a kaja, mert kevesen járnak oda. azért járnak oda kevesen, mert rossz a kaja.
0
2007. május 6., vasárnap 19:06
mazohista? na ne viccelj. tudod mikor ingáznék, ha megtehetném, hogy vegyek egy lakást Pesten... szeretnek szenvedni? eh...

többen igénybe vennék a vonatokat? ember, utaztál már vonaton? mikor a szűk folyosón is állnak az utasok? még a peronon is, szagolva a wc-ből áradó bűzt? tömve van a vonat...
0
2007. május 6., vasárnap 18:42
Tokkal-vonóval, amit a város-vidék relációról írsz, kapitális baromság. Ezért tekints el a mondatonkénti cáfolattól. Életem felét Pesten éltem le, a másik felét  -ki hinné- vidéken. Vagyis, mondhatni, illetékes vagyok.
Ami pedig az  "újabb rúgás a vidékbe? nem mondom, hogy nem érdemlik meg" mondatodat illeti, kikérem magamnak, kiváltképp a vidékiek, de még a pestiek  nevében is.
Jobban tennéd, ha mielőbb elhatárolódnál önmagadtól...
0
2007. május 6., vasárnap 18:36
ezért mondom azt, hogy örülök, hogy pesti vagyok és nincsenek ilyen gondjaim. a bkv-val meg megvagyok... nem vagyok mazochista, hogy reggelente járjak be a városba dolgozni a környező kisvárosokból. szerintem sokan azért is csinálják, mert szeretnek szenvedni. totál nem lenne gond, ha mindenki normális lenne... emelésre se lenne szükség, ha többen vennék igénybe a vonatokat, de mivel sokaknak nem kell... ezért ilyen a szolgáltatás...
0
2007. május 6., vasárnap 18:19
egyelőre nincs helyközi ic, de ha lesz, akkor az első utasa megvan.

naponta ingázik a munkábajárók 80%-a
0
2007. május 6., vasárnap 18:15
ICvel kell menni.

az ICT nem azért fizeted, mert gyorsabb. azért fizeted, hogy ne legyen műbőrszagú még két napig a ruhád, ne hűtsenek a minuszokban és ne fűtsenek 30 fokban. esetleg 200km fölött már időben is nyersz valamennyit.

lehet, h drágább, de ha nem minden héten jársz haza, akkor nem ezen fogsz éhenhalni.

és a vonaton még mindig nagyobb a hely, mint a buszon. értsd, valamennyire elfér a lábad, még ha átlagos magasságú férfi is vagy.
0
2007. május 6., vasárnap 17:29
még valami: ugye a MÁVnál van menetrend, igaz, csak mutatóba, mert az esetek 90%-ban "műszaki" vagy "forgalmi" okok miatt rengeteget késnek. mondjuk egy szép derűs nyári napon, mikor a kocsikban 50 fok van, izzadnak az emberek, és valami miatt nem megy a vonat, az emberek főnek a saját levükben... nos, azon a vonaton nem szeretnék kalauz lenni. és ugye vannak a műszakozók, akik egy-egy kiadós alvás nélküli műszak után reggel dögfáradtan mennének haza aludni, hogy egy kis erőt merítsenek az újabb éjszakázáshoz, és nem megy a vonat... nos, nem vagyok benne biztos, hogy csak szóban fogják mondani a kalauznak, hogy mennyire szeretnek vonattal utazni.

0
2007. május 6., vasárnap 17:09
(most ébredtem fel 3 műszak után, így most válaszolok :D):
a vidéket szépen leépítik. sorolhatnám, hogy mikkel, de egyszerűen hülyére veszik őket. csak képzeld el: van egy anyuka, aki csak Pesten talál állást, mert ugye vidéken nem igazán lehet állások közt turkálni. a fizetéseket mindenki ismeri, mondjuk anyuka kapjon kézhez 100e Ft-ot. abból 60 már el is megy bérletre. 40-ből meg éljen meg, nevelje a gyereket, fizesse a számlákat. nem lehet. ok, hogy a cégek legnagyobb része fizeti a bérletek nyolcvanegynéhány százalékát, de csak meg kell előlegezni. és ha belegondolsz, 60e Ft-ot csak arra költ, hogy dolgozhasson, és ezt a pénzt igazából rakhatná a gyerek iskoláztatására is (több értelme lenne, mert a szutykos MÁV-ra én egy fillért nem költenék. ezért a szolgáltatásért inkább nekik kéne fizetni...). lakhatna igaz Pesten is albérletbe, akkor a maradék 40e Ft-tól is búcsút mondhatna, és akkor meg miből él meg? kiáll a sarokra? még több munkát vállal? vagy hogy?

autó: nem mindenki tud vezetni, de ok, tegyük fel, hogy tud. mindenki azt kántálja, hogy így környezetvédelem, meg úgy tömegközlekedés. ezzel inkább pont azt érik el, hogy még több kocsi lesz, Pesten így is élvezet közlekedni, ha a vidéki emberek is kocsival mennek fel, meg lehet nézni majd a közlekedést.

nekem a pestiekkel semmi bajom sincs, sőt, amint tudok én is felköltözöm Pestre, így egy rakat pénzt meg tudok spórolni (lásd bérlet).

az általad említett pesti-vidéki konfliktust ismerem :) de én nem erre gondoltam.
0
2007. május 6., vasárnap 13:29
Hát jah... én már várom a napot, amikor ezek a jó kis kocsik már kaphatóak lesznek, egyet tuti beszerzek városi kocsinak a benzines mellé :)
0
2007. május 6., vasárnap 11:52
Az elektromos autó nagyon sok problémát megoldana, csak hát egyesek ügyesen megölték ezt a hasznos kis járgányt. Pedig tök jó dolog. Este hazamész, feldobod a töltőre, reggel pedig utazhatsz vele. 80-100 km-t bőven kibír egy töltéssel, útközben meg rátöltesz, ha valami gond van. És még a zöldek is örülnek neki. :)
0
2007. május 6., vasárnap 11:51
Nálad a pont. :)
0
2007. május 6., vasárnap 11:43
Akkor se, ha a napfény energiáit akkumulátorba gyűjti :)
0
2007. május 6., vasárnap 11:41
Csak akkor ciki, ha beborul. :)
0
2007. május 6., vasárnap 11:35
Válasz van. Talán 40-50 év múlva már bevezetésre kerülhetnek a diszkont autók, amibe csupán az üzemanyagot (ami nem olaj alapú) kell raknod és úgy működik, mint a bevásárló áruházban a kosár :) Szerintem ez japán közeli jövője és a világ távoli megoldása a környezetszennyezésre :) Én el tudnám viselni :) És tuti olcsóbb lenne, mint a MÁV... sőt, a napelemes kocsik már tudnak menni 120-al is akár, legalább is az új prototípusok... kéne egy... olcsóbb lenne a bkv-nál is...
0
2007. május 6., vasárnap 11:29
Csatlakozom!

Az a furcsa, hogy a MÁV szolgáltatása cseppet sem lett jobb, szinvonalasabb. Kb. a feneketlen kútba öntjük a pénzt, de minek? Azért, hogy még a hülye is 50%-os kedvezménnyel utazzon? Látta már valaki, hogy mennyi féle kedvezmény vehető igénybe a MÁV-nál? (kb. 35 féle) Még a határon túliak is 50% kedvezménnyel utazhatnak! Az ittlakók meg haljanak meg?? Érdekes elgondolás... Inkább a szolgáltatás szinvonalán kéne elgondolkodni és majd ha az változik egy kicsit is, akkor megértem miért drágul a jegy. És tényleg, autóval olcsóbb felmenni! Multkor Budapest - Békéscsaba kocsival 5700 Huf-ba került, a vonat meg (2 osztályú jeggyel és nem Intercityvel) 5560 Ft oda-vissza menettérti jegy. Van még kérdés?
0
2007. május 6., vasárnap 11:27
nem kötekedésképpen csak említés szinten... ha olcsóbb kocsival, akkor járj kocsival. ha messze laksz a munkahelytől, keress közelebb vagy költözz közelebb... igazából ki dönti el, hogy milyen messze lakjon a munkahelyétől, ha nem mi magunk? a bkv bérlet se olcsó, szerencsére a diákoknak és nyögdíjasoknak van rá kedvezmény, de a felnőtt bérlet, akkor se egy leányálom... de még mindig olcsóbb, mintha kocsival járna valaki. újabb rúgás a vidékbe? nem mondom, hogy nem érdemlik meg. tudom, vannak normális vidéki emberek elég sokan, de sokszor azt is érzékelem, mintha a vidékiek magasabbra képzelnék magukat a városiaknál. pedig én, mint városi, nem képzelem azt, hogy több vagy jobb lennék egy vidékinél, de akkor ugyanezt várom el a másik oldalról is. van nekem gyerekkori emlékem is erről, amikor elmentünk vidéki rokonokhoz, még ovis voltam és a saját unokatestvéreim akartak megverni azért, mert pesti vagyok... úgyhogy inkább fára másztam :) persze ma már másképp látom a világot és én is megnőttem, lehet, ha most próbálkoznának, kapnának két fülest. de számtalan ilyen sztorival találkoztam mások életéből is, úgyhogy én nem csodálkozok a vidék rugdosásán, ha a vidék így áll a pestiekhez...
sőt. megkockáztatom, a vidéki városiakkal nincs gond, mert vannak szép emlékeim Sopronról :) inkább a falusiakkal kéne kezdeni valamit, hogy ne legyenek szemellenzősek. szóval. utálom, ha magasabbrendűnek képzelik magukat és ne csodálkozzanak, ha a pestiek is így állnak hozzájuk. volt is a fábry showderben egy humorista, aki a következőket mondta:
mikor felkerültem pestre egyetemre, pesten én voltam a vidéki paraszt. otthon pedig a pesti köcsög.
0
2007. május 6., vasárnap 10:46
sosem takarítják. hazafele délután meg tömve a vonat, sokan állnak/állunk ilyen árak mellett. a marhákat tisztább körülmények között szállítják a vágóhídra. a kukákat nem ürítik stb.

és ha már a fiatalokat így megjutalmazták (családalapítás? miből????), gondolhatnának a nyugdíjasokra (akik főleg akkor lépnek akcióba, amikor a dolgozó ember munkába megy, vagy munkába jön, a nap többi részén szinte nem is látni őket) és az ingyenjegyes MÁV-dolgozókra is...

0
2007. május 6., vasárnap 10:35
Jogos!Már nekem is kezd elegem lenni ebböl az egész tömegközlekedésből,ha többet kell fizetnem a szolgáltatásért,akkor férjen már bele az,hogy rendszeresen takaritják a szállitó eszközeiket.A másik meg,ahogy a Nyugati környéke is kinéz,tele szeméttel,meg össze-vissza húgyozva,gyomorforgató,erröl a hétvégeken jól szórakozó fiatalok is tehetnek javarészt.
0
2007. május 6., vasárnap 10:10
a bérletárak.

a mocskos, tömött, büdös vonaton utazhatok állva, cirka 60e Ft-ért. azért dolgozom, hogy ki tudjam fizetni a bérletet, röhej. szégyen gyalázat! ez a XXI. század, még egy rúgás a vidékiekbe. olcsóbb kocsival felmennem innen, mint a szutykos MÁVval. észre kéne venni, hogy nem csak Budapestből áll az ország.
0
2007. május 4., péntek 21:30
... hogy a Die Hard 4.0 PG-13-as korhatárt kapott az eredeti R helyett. Robotzsaru 3 szintén vértelen volt, AvP is.... szóval ez sux. De majd meglátjuk.
0
2007. május 4., péntek 20:21
tudom melyikre gondoltál:).

mondtad, h nézegetted és halgattad őket, amiatt volt a kérdés, élőben mit tud. olvasgattam, szépnek és jónak tűnik, de nem vagyok hangmérnök:) ellenben a túlfesz-védelemnek örülök.

az a helyzet, hogy az előző rendszernek volt távirányítója... árcédulákat elnézve a fatal1ty pro gamer kb 10el volt olcsóbb, mint a fatal1ty és a pro (50 helyett 40), cserébe ennek már aranyozottak az aljzatai (a gamernek és a musicnak nem), van xram, és a képeket/specifikációkat nézegetve effektíve egy fatal1tynek tűnik előlap és távirányító nélkül, ami nekem akkor teljesen feleslegesnek tűnt (elsőre úgy tűnt, hogy a hangkártya adta meg magát).

nagyon úgy néz ki, hogy creative lesz belőle. ha meglesz, beszámoló is lesz, bár remélhetőleg az már az örülök topicban.
0
2007. május 4., péntek 19:57
Tegnap elírtam: nem G750, hanem S750 :s

Hogy többet tud-e a BASH rendszerű erölködő!?
Franc se tudja mivel tud többet vagy kevesebbet a többi all-in-one ismeretlen technológiákhoz képest, a lényeg, hogy hallható a különbség a tucat óccsó rendszerekkel összehasonlítva. Ha gondolod olvasgass!

Az X-Fihez nem volt távirányító?

Szerintem vedd meg valamelyiket, és számolj be a tapasztaltakról!
0
2007. május 4., péntek 19:33
köszönöm a választ. Te vagy az első ember, aki érdemben hozzá tud szólni a problémámhoz.

a dizájn nekem mindegy (pontosabban a logitech nekem túl műanyag, a g500 mélynyomója meg kimeríti az uramatyám kategóriát). összességében a visszafogottabb g500 még mindig jobban tetszik, főleg ha nem lesznek a pici magasak a hatalmas mély mellett^^

igen, a g750 minőségi darab, amit utánnajártam, de az egész egyszerűen már túl nagy és túl drága a lehetőségeimhez képest, a 7.1et pedig nem tudnám kihasználni (bár igen impresszív minden értelemben).

hangzásra: elvileg a z5400nak is ultralineáris analóg erősítője és kétkamrás mélynyomója van. a BASH ennyivel többet tud (a szabadalomról semmit nem találtam a neten)? a teljesítmény meg nekem inkább arra kell, hogy a hangkártya ne nyomja szét a mélyet (bizonyos számok, meg úgy általában minimal hallgathatatlan volt a geniuson, mert a mélynyomó nagyon hamar elérte a határait).

a távirányító mellett még egy dolog szól a z5400 mellett: digitális és optikai bemenet. az mw550nek csak analógja van... és ahogy tudom a 96khzs kimenő jel csak digitálison küldhető (asztali lejátszóra nem fogom kötni jóideig, tehát ez nem érdekes).

a mérleg nyelve a digitális bemenet hiányát leszámítva eléggé az mw500felé húz (távirányító megoldható -- építettem már vevőt, dekóder nem kell, a hangfal meg szerintem inkább szóljon szépen, mint legyen a lakás dísze). foglalkozzak ezzel, vagy menjek megvenni?:)
0