Az már nem közös EB lett volna : ) Valóban, a magyar mentalitáson is változtatni kellene, s szerencsére vannak sikereink is, a póló válogatott auszi döntőjén én is szívesen dobáloztam volna. Bár nem nyertün k(sajna mint mostanában sűrűn), de jó volt látni az akaratot. Nem hinném, hogy 5 év múlva senki ne tudná mi a foci, igaz a jó focit csak tévéből fogják ismerni külföldi bajnokságokból, de tudunk mi, ha akarunk. Csak az a baj, hogy nem várjuk meg azt, hogy egy jó szakember munkája igazán kiforrjon. Alex Fergusson 20 éve a MU vezetőedzője, mi Lothar-t is "kiutáltuk", noha hiszem, hogy 1-2 év múlva beérett volna a munkája gyümölcse. Félek, Várhidi sem éli meg az évvégét, ahogy több NB1-es csapatnál is az van, hogy 6-7 edzőt elfogyasztanak egy évben. A legtöbb ember, aki ma a magyar futballban tevékenykedik (tisztelet a kivételeknek) elég hamar feladja, vagy nem hagyják érvényesülni. De gondolkozóba esek arról, amit ti is írtok, meg amit olvasok is a neten. Lehet, hogy csak mi tartottuk magunkat favoritnak, de legalább hittünk magunknak s még a poltikában is java részt egységes volt a támogatás. S megnézve a összehasonlításokat, lekrajnában sincsenek minden sarkon 5 csillagos szállodák s nemzetközi repterek. Lehet erős a focijuk, de erősebb az olaszokénál is? Kötve hiszem. Jobb volt a marketingjük. Tanultunk hibáinkból, állítólag a horvátok is, s állítólag máskor sem zárkoznak el egy közös pályázattól. S addigra talán nekünk is lesz egy emberünk az UEFA-ban. Fura, hogy nem minden ország képviseli magát az UEFA-ban, most komolyan, a máltaiak mit keresnek ott, ha nincs ott cseh, bolgár, magyar vagy luxemburgi döntéshozó? Unió tagok vagyun ks jelen is vagyunk a EU parlamentbe, az ENSZ-ben is képviseli magát minden nemzet, akkor itt miért nem lehet? Ja, hogy nehezebb 7-8 embernél többet beszervezni? Meglehet. Ha esélyegyenlőségről van szó, akkor mikor lesz román foci VB, boszniai Olimpia s kazah F1-es futam? Dühös vagyok, amikor úgy érzem, nem az alapján döntöttek vmiről, hogy ki a jobb, hanem arról, hogy hol van több pénz illetve ki a szimpatikusabb. Nem szakmai döntés született, sajnos.