Keresés

ami kib*szottul dühít...

2007. április 3., kedd 16:14
Szerintem se Sas, se Herendi nem jó. Illetve abból csak a porcelán. :-)))
0
2007. április 3., kedd 15:53
Csudafilmeket gyárt ez a Kálomista, a filmográfiája kész álomlista!
most posts by TM
0
2007. április 3., kedd 15:46
Herendit nem tartom többre egy jobb Szeszélyes ÉVszakok viccgyűjteményénél (bár a Lorát nem láttam), de amit Sas Tamás művel a filmekkel, az botrányos. És hagyján, hogy személyeskedik egy interjúban, meg okoskodik (értsd, próbálja leplezni, hogy filmje egy szar). A Presszóban volt pár értékelhető pillanat, de ami utána jött, az katasztrófa. A Kalózokra ráfoghatja, hogy a Dés-Geszti belenyúlt a filmbe (bár Király Attila ripacsodását nem lehet megbocsájtani), de a Rosszfiúkat vállalja. Annál dilettánsabb filmet rég nem láttam, amihez a kurva színpadias Szerelemtől Sújtva még rátesz egy lapáttal. Mindkettőnek irtó ciki a befejezése, de annyira, hogy kezdtem azt hinni, Sas fejével van valami gond. És mikor olvastam, hogy a Schindler Listáját amerikai propagandafilmnek nevezi, leesett, hogy nem épelméjű. Az Apám Beájulna egy újabb tökönrúgás volt annak, aki látta és van valamilyen ízlése. Most jött az SOS Szerelem a libamáj/gigabájt rímes zenéjével. És emiatt írok, merthogy Sas abszolút különválasztja a közönségfilmet a szerzőitől. Gondolom, nála a szerzői azt jelenti, hogy senki sem szól be neki. A közönségfilmnél pedig a nézőkhöz igazítja "tehetségét". Most jön a frappáns kérdés : Sas komolyan azt gondolja, hogy a nézők komolyan vesznek egy libamáj/gigabájt szöveget. Kurvára nem ismeri a nézőket, mert inkább saját magával van elfoglalva, meg tutira megmondja, hogy hamarosan forgatja a Szerelemtől Sújtva amerikai remake-jét, és már alapból visszautasított pár sztárt (ez sem mai infó :)) Ja, és szövetkezett Kálomistával, minden idők legagresszívebb seggfejével, ami már alapból gyávaságra vall.
Na, írnék még, de ennyi pozitívumot tudtam mondani róla.
0
2007. április 3., kedd 15:41
Örülnék, ha Sas Tamás már csinálna egy olyan bűnrossz filmet, mint a NAGYÍTÁS...

(Mellesleg Nemeskürthy István szerint is vacak film a NAGYÍTÁS. Hinnék is neki, ha a MOSZKVA NEM HISZ A KÖNNYEKNEK című Oscar-díjas melodrámának ne tulajdonítana kínosan nagy jelentőséget.)
0
2007. április 3., kedd 15:26
Most olvastam végig a Sas-interjút. Herendi még egész jól megúszta, ugyanis a cikk végén Antonioni filmje, a Nagyítás már a "bűnrossz" jelzővel lett illetve. :-)
most posts by TM
0
2007. április 3., kedd 15:16
Örülök, h igazolódni látszik, h nem hiába és nem véletlenül lettem nagyon pipa a Sas-féle nyilatkozatra. Mostmár csak arra vagyok kíváncsi, mit reagál ő Herendi nyílt levelére....
0
2007. április 3., kedd 15:13
héten mondok érthető kritikát a filmről...;>
0
2007. április 3., kedd 15:12
A Presszó szenzációs operatőri húzása nálam nem jött be, a Kalózokat Geszti miatt szeretem, maga a film nulla. A rosszfiúkat valóban jobb lett volna csak 20000-ben leforgatni, mert szerintem nagyon gyenge, ahogy az Apám beájulnától sem voltam elájulva, bár a szőke tinilánnyal magam is vakációztam volna egy-két hetet. A két "szerelmes" filmet meg nem láttam, de lehet, hogy már nem is fogom.
Herendi sem nagy rendező, de az ő filmjeiben legalább van egy-két olyan jelenet, amire még emlékszem, a Valami Amerika jobban sikerült szerintem is, de a Magyar Vándorból a háremjelenet, na meg Korda Gyuri azért ott van a szeren! :-)

A régi magyar rendezők között is lehetett rivalizálás, esetleg ellentétek is, de mindezt kifelé kommunikálni magam sem emlékszem, hogy halllottam volna valaha is. Az utolsó emlékem pont Jancsó legújabb filmje kapcsán volt, amikor balján Szabó Istvánnal, jobbján Sándor Pállal jó hangulatban, beszélgettek, egymás filmjeit, munkásságát méltatva. Így is lehet.
most posts by TM
0
2007. április 3., kedd 15:10
A Sas egy amatőr természetbúvár, egy filmje sem tetszett, max a Szerelemtől sújtva az is a Patrícia miatt, aki szerintem korunk egyik legnagyobb magyar színésznője, és ráadásul egen szemrevaló is. :)

Herendi tehetséges, a Valami ugyan egy kalap szaharin, ahogy egy kezdő elképzeli a vígjátéki poénokat, node a Magyar vándoron már meglepően jól szórakáztam a filmszemlén. A Lora még talomban.
0
2007. április 3., kedd 15:08
Miért? Az utca is tele van hülyékkel, mégis kimész.

Egyébként tetszik az elköszönésed. :) Itt van képben is:

http://www.memorabiliamania.co.uk/images/0470000050.jpg
0
2007. április 3., kedd 14:54
Rendezői alkotásai:

1. S.O.S. szerelem! (2007)
2. Apám beájulna (2003)
3. Szerelemtöl sújtva (2003)
4. Rosszfiúk (20000)
5. Kalózok (1999)
6. Presszó (1998)

Operatőrkétn a legutúbbi 2:

Egy bolond százat csinál (2006)
Boldog születésnapot! (2003)

Herendi Gábor rendezései:

1.Lora (2007)
2.Magyar vándor (2004)
3."Tea" (2002) TV
4."Szeret, nem szeret" (2002) TV
5.Valami Amerika (2002)

Nekem Herendi mindeképpen jobb rendezőnek tűnik, de nem emiatt vagyok bosszús, hanem Sas Tamás stílusa miatt és persze, amit írtam, ugyan mire fel??
0
2007. április 3., kedd 14:46
Kis magyar sztárperpatvar. Látom, amint Pákó és Kiszel vitatkozik, melyikük érdemelne jobban Grammyt, Emmyt, vagy semmit.
Egyik rendező se a filmművészet drágaköve. Herendit talán azért többre respektálnám, mivel - ha jól tudom - ő Sassal ellentétben nem tanulta a filmes szakmát, csak menet közben rázódott bele, ennek ellenére nincs lemaradva nagybajszú direktorkollégájához képest. Sőt, talán Sasnak több borzalmas filmje volt idáig.
most posts by TM
0
2007. április 3., kedd 14:22
Az előbb örvendeztem , hogy végre kijön a Lora dvd-n, merthogy - tudom, ezzel sokan nincsenek így - tökéletesen nagyon tetszett, erre mit olvasok az Indexen...  Bicskanyitogató, legalábbis szerintem. Vagy csak nagyon hirtelen lettem nagyon mérges.

Részlet egy tegnapi Sas Tamás interjúból:

Riporter: És a nézőszám? Mindig azt mondjátok, még ha nem is így van, hogy amit szid az itthoni kritika, azt zabálják a nézők.

Sas: Ez annyiban sem áll, hogy nem a nézőszám számít, mert nem követi pontosan a filmek minőségét. Mondjuk annyit ki lehet olvasni a nézettségből, hogy ami csak az első héten hozza be a nézőket, az a marketing, ha utána jelentősen csökken a nézettség, máris látszik, hogy elterjedt, maga a film rossz.

R: Mondanál példákat?

Sas: Lora.

R:  Ha Herendi Gábor rendezőnél maradunk, akkor inkább második filmje, a Magyar vándor példa erre, mert a Lorát a marketing inkább eltemette. Ha gagyi, akkor inkább az Egy bolond százat csinál, nem? (Ez utóbbinak Sas volt az operatőre, a szerk.)

Sas: Én nem szívesen mondok több példát. Inkább nézze meg mindenki a nézettségi táblázatokat. Annyit mondanák, hogy ez az eredmény azért is lekövethető, mert aki Fekete Pákót követi, olcsó, gagyi, a gyors nézőberántásra megy eleve, ezt hozza is.

Na kérdem én? Az Egy bolond nem olcsó gagyi és nem a nézőszámra ment??
Másrészt, milyen dolog az, h így lefikázzuk nyilvánosan egy kollega filmjét? Igen, jogos, lehet véleménye,de most őszintén, a nagy magyar rendezők nyilatkoztak így valaha nyilvánossan kollegákról? Fábry Zoltán, Szabó István vagy Jancsó Miklós száját soha nem hagyta el hasonló kritika, pedig tőlük talán el is fogadta volna a kritizált film alkotója. Meghát, csak ha magamból kiindulok, soha nem kritizálok meg más tanár kollegát, csak mert így , úgy, amúgy de legalábbis nem a szájízem szerint tanított vagy éppen nem tanított meg valamit. Diák előtt sosem tennék ilyet, max magamban jegyzem meg. Mert így tartom etikusnak.

És nem csak én. Herendi Gábor válaszlevele itt:

http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/herendi0403/

Mégegyszer modnom,nem Herendit védem, speciel nekem a Magyra Vándor nagyon nem tetszett, a Lora és a Valami Amerika nagyon, csakúgy, mint ahogy az S.O.S Szerelmen is jót szórakoztam. A stílus az, ami felbosszantott.
0
2007. április 1., vasárnap 17:00
Tökéletesen egyetértek: nekem is megvan a magam "feketelistája", akikre oda sem figyelek, és vannak persze azok, akinek még ott is elolvasom a véleményét, ahol éppen nem is terveztem. Engem is kerülnek, így sosem ütközünk, s valóban, ennél még egy percrekész moderátor sem lehet jobb.
0
2007. április 1., vasárnap 15:43
Szia!

Saját tapasztalatból mondhatom, hogy bármilyen fórumoldalon sajnos elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb vitákba bonyolódjon az ember. Sajnos ezek a viták gyakran csapnak át személyeskedésbe, s az egész egy idő után már nem arról szól, amiért elkezdődött. Ha az ember ingerült, rossz passzban van, hajlamos arra, hogy elveszítse a mértéket, s úgy viselkedjen, ahogyan nyugodt körülmények között nem szokott. Mindenkivel előfordul az ilyesmi, túl kell lépni rajta, és kész. Hosszabb távon nem annak alapján alakul ki egy bizonyos kép az emberről, hogy x témában kicsit elragadtatta magát, hanem aszerint, hogy ÁLTALÁBAN hogyan szokott az adott helyen megnyilvánulni. Az ilyen viták legfőbb tanulsága, hogy kikristályosodik, kivel felesleges kommunikálni az embernek. Minden zsák megtalálja a foltját, mindenki talál magának beszélgetőpartnert, nem muszáj mindenkinek mindenkivel beszélgetnie. Én jó pár itteni fórumozóval kerülöm a kommunikációt, s nyilván vannak, akik ugyanígy kerülnek engem. Nekem így nagyon jó, nyilván nekik is.
Én is léptem már le nemrég végérvényesen egy intelligens emberek gyülekezetének vélt weboldalról, mert kiderült, hogy sajnos az ottani weboldalon is épp elég problémás alak garázdálkodik, ráadásul valamiért ők ott az igazán jó fejek. Én meg úgy voltam vele, hogy csak azért, mert ingyen írogathatok és publikálhatok valahol, hadd ne kelljen már minden suttyó paraszt beszólásait lenyelnem: egyrészt annyira nem ég bennem a közlési vágy, másrészt nemcsak azon a weboldalon lehet kiélni magam. Némi vigasz számomra, hogy azóta már láttam: aki szerint az ominózus vitában én voltam a paraszt, az azóta már ugyanolyan tapló stílusban lett kioktatva, mint anno én, s a delikvens suttyó stílusának azóta ott külön weboldala van.

Szóval szerintem maradj, írogass, és beszélgess azokkal, akikkel szerinted érdemes. Neked is meglesz a közönséged, K-nak is meglesz a magáé. Így kerek a világ, gondolhattok persze egymásról sok szépet is, csak ezentúl már nem kell leírni ezeket. :))

Hali!

field
0
2007. április 1., vasárnap 15:40
és még hány ilyen van....
0
2007. április 1., vasárnap 15:24
A macska rúgja meg!

http://www.amazon.com/Jackie-Two-Disc-Collectors-Tangie-Ambrose/dp/B000068DBD
0
2007. április 1., vasárnap 14:13
Ha szabad belepofáznom, én inkább azt javasolnám, hogy fókuszálj a higgadtabb, értelmesebb, tartalmasabb hozzászólások felé, és ha sokan így tesznek, akkor még akár egy tisztességes fórumoldal is kikerekedik ebből. Ehhez viszont elkél a te segítséged is, úgyhogy szerintem ne dobd ki a klaviatúrát. :-)
most posts by TM
0
2007. április 1., vasárnap 14:07
Inkább maradok az okos enged szamár szenvednél! TM igazad van abban, hogy nem kellett volna reagálnom sem. Inkább most veszek búcsút egy időre a gyakori fórumozástól, és hozzászólásoktól, és maradok csak a vásárlásnál.

K meg dugja fel magának a véleményét a túlértékelt seggébe!

0
2007. április 1., vasárnap 13:53
Anélkül, hogy bárkit minősítenék, a véleményem az, hogy az ilyen vitákhoz két ember kell minimum. Nekem Kagyló hozzállása volt a legszimpatikusabb, kár, hogy nem így állt hozzá mindenki. Ha lesz moderálás, akkor majd megoldódik talán a probléma. Ha rajtam múlna, azért én éles szemmel nézném, hogy ki kezdi a személyeskedést, mert sok esetben az viszi tévútra a dolgot, nem pedig a negatív komment.
most posts by TM
0
2007. április 1., vasárnap 13:37
Ami most kib*aszottúl dühít az K.

Régen volt neki egy-két hasznos beszólása, erre most tessék! Szétkúrja a Black Jack értékelő oldalát, ahol én még egyetlen darab értelmes infót nem kaptam filmről.

Okés én is hülye vagyok, mert marha módon visszapofáztam neki, ami miatt persze én vagyok a tipikus anime kedvelő ahogy azt K elképzeli!

Sorry, hogy most neki álltam valaki ellen vádaskodni, de nem érzem alaptalannak!
0
2007. április 1., vasárnap 3:03
Uram, a késemért jöttem... :)))
0
2007. április 1., vasárnap 2:10
az idősebbek sem, sajnos. a problémák nem ott kezdődnek, hogy nem ismerik rejtő jenőt, megint sajnos.
0
2007. április 1., vasárnap 0:12
Ami aztán végképp dühít, az az, hogy manapság a fiatalok keveset, vagy egyáltalán nem olvasnak. 10 tiniből tíz nem tudja, hogy ki volt Rejtő Jenő...No comment.
0
2007. március 29., csütörtök 15:01
Óaffrancba, 1000 bocs Mikey, elírtam a nicked az előbb!  :-(

Üdv: egy bűnbánó Dragansleyer :-)
0