Szerintem nem feltétlenül jelenti azt az akció. A Bond-filmek esetében például a kiadó jelezte, hogy ezek a kiadványok azt hiszem csak május végéig, illetve a készlet erejéig lesznek a piacon. Tehát úgy akcióznak, hogy egy rövid időszakra elérhetővé tesznek egy alternatív, olcsóbb változatot.
De mindegy, hogyan hívjuk, nem érdemes ezen lovagolni. Szerintem a magyar piacnak nagyon jót tenne a kiszámíthatóság, és az érték-biztonság. Ha az emberek tudják, hogy nem lesznek átverve a palánkon, akkor hajlandók támogatni a piacot. Tavaly mi nem a legolcsóbb termékekből adtuk el a legtöbbet, hanem a drága, viszont limitált kiadványokból (Ghost in the Shell, Háborús díszdoboz), azért, mert a vevők elhitték nekünk, hogy limitált darabszámról van szó, és nem lesznek ezek a változatok akciós áron elérhetők. Hasonló kaliberű filmekből közel nem adunk el ennyit, de még a későbbi akciókkal együtt sem, és ez országosan is így van. A kiadók tehát sokkal jobban járnának, ha alternatívákat nyújtanának a vevőknek. Persze tudom, hogy sok esetben (kisebb kiadóknál) ez nehezen kigazdálkodható, nagy kiadóknál pedig az engedélyeztetésen (külföldi partner) bukna el a dolog, de álomnak szép. Viszont a csomagolással, 1 vagy 2-lemezes változatokkal talán lehetne játszadozni. A Bondok esetében most például lehet választani. Akinek a film a fontos és az alacsony ár, az megveheti egylemezes változatban (kiváló kép- és hangminőségben, és még így is extrákkal), aki pedig gyűjtő és rajongó, annak ott a 2-lemezes változat. Szerintem korrekt.