Keresés

ami kib*szottul dühít...

2007. március 9., péntek 17:00
2635. hsz első mondata már érvénytelen.
Amióta táppénzen vagyok elvesztettem az idő érzékemet.(elfelejtettem, hogy szombaton munkanap)
:-)
0
2007. március 9., péntek 14:30
Félig-meddig nekem is ez a véleményem, csak semmi kedvem nem volt 1-2-300 akárhány nemtommennyi forintért felb@aszni az agyam.
Ez a 85% tényleg nevetséges, és rá is kérdeztem azért, hogy akkor miért is fizettem valójában a felárat!?
De a válasz már nem érdekelt; inkább kijöttem a postáról!
0
2007. március 9., péntek 14:07
Nekem legutóbb a Natural Killers megrendelőlapomat nem kézbesítették, de az elmúlt években többször kellett fizetnem azért is, hogy az elkavarodott ajánlott küldeményeimet megkeressék.
0
2007. március 9., péntek 13:55
Nálunk az van kiírva a postán, hogy "xy óráig elsőbbségivel való feladás esetén vállaljuk a küldemény másnap délelőtti kézbesítését vagy annak megkísérlését".

Nincs az a személy, aki mindezek tudatában bármilyen 85%-kal meg 3 nappal merne próbálkozni a magyarázkodásra nálam.
Nem lottót vettem, hanem egy szolgáltatásért fizetek. Ha a szolgáltatás elmarad, a pénz visszajár. Nálam ilyen esetben más megoldás nem létezik.
0
2007. március 9., péntek 13:23
A Postán azt mondták, az elsőbbségi csomagok 85%-a érkezik meg másnap, a többi 3 napon belül!
Pfff... akkor ez miért elsőbbségi??
No de a lényeg, hogy kb 20 perce kaptam egy e-mailt, hogy megérkezett a csomag.
0
2007. március 9., péntek 12:16
Miért is kéne így kinéznie egy DVD-akciózásnak. Még mindig nem vagyok meggyőzve, hogy az miért akció, ha egy rosszabb specifikációt kapok nem sokkal olcsóbb áron. Ezt nem nevezném akciónak. Maradva a Bond-os példánál, eltérés a két termék között: papírfekni, booklet (vagy ezek megmaradnak az 1 lemezeshez is?) plussz a lényeges eltérés -1 extra lemez.
2 lemezes ára:3500 Ft  1 lemezes (AKCIÓS!!! HE!HE!HE!): 2190 Ft . A fenti példám szerint  a James Bond kiadványok több mint fele értékét elveszik (papírfekni, booklet + extra lemez, az ára mégsem csökken még a felére sem. EZ nem akció, hanem egy nagyban butított termék eladása reális áron (mert 2000 Ft még így sem drága az 1 lemezes Bondokért). Engem csak az elvek dühítenek.

A másik de ez jobban, az a Fórum termékeinek nagymértékű minőségromlása a Warnerhez képest. Két példa (mindkettőt xpress-en vásároltam)

1. A Gyűrűk Ura trilógia - Bővített-változat (12 DVD): a doboz tökéletes, sőt a hozzárakott Fórumos papír még fel is dobta, de belül mind a három digipack doboza sérült volt, egyik sarkán nincs festék, másik kettő gyűrött, nem kis mértékben (valószínűleg újracsomagolásnál sérültek)

2. Kubrick gyűjtemény (8+1 DVD)

Itt is doboz szép, habár a gerincen a borító képek kinézete már nem az igazi (pl. a Lolita olyaqn minőség, mintha tintasugarassal lenne nyomva), de a csomagot kinyitva azt tapasztaltam, hogy az Acéllövedék be sem volt fóliázva, a tok fóliája nagyon összekarcolva, a borító Fórum szokás szerint átragasztva. A 2001: Ürodüsszeia borítója szintén átragasztott. A többivel nagyobb gond nem volt, azok már Fórum borítósak voltak, habár némelyiknél újfajta gagyi Fórumos tok.

Elnézést, hogy hosszú voltam!
0
2007. március 9., péntek 11:45
Még egy adalék: amióta felkerült az akciós James Bond-sorozat, újra fellendült a teljes áru 2-lemezes Bond-kiadványok forgalma. Ez is bizonyítja, hogy az agyatlan akciózással rengeteg értékes DVD-gyűjtőt/vásárlót sikerült elbizonytalanítaniuk a kiadóknak.
0
2007. március 9., péntek 11:44
A Bond-filmek esetében például a kiadó jelezte, hogy ezek a kiadványok azt hiszem csak május végéig, illetve a készlet erejéig lesznek a piacon. Tehát úgy akcióznak, hogy egy rövid időszakra elérhetővé tesznek egy alternatív, olcsóbb változatot."

Ez a kezdeményezés nagyon jó, csak támogatni tudom!

Más kérdés, hogy a "butított" Bondokból nem fogok vásárolni (elvakult rajongóként főleg nem), de valahogy így kell (kéne) kinéznie egy DVD-akciózásnak.
0
2007. március 9., péntek 11:39
Tényleg van valahol még működő video/dvd-téka? Nálunk a kerültben az összes bezárt, talán egy maradt meg egy hatalmas lakótelep közepén.
0
2007. március 9., péntek 11:37
Szerintem nem feltétlenül jelenti azt az akció. A Bond-filmek esetében például a kiadó jelezte, hogy ezek a kiadványok azt hiszem csak május végéig, illetve a készlet erejéig lesznek a piacon. Tehát úgy akcióznak, hogy egy rövid időszakra elérhetővé tesznek egy alternatív, olcsóbb változatot.
De mindegy, hogyan hívjuk, nem érdemes ezen lovagolni. Szerintem a magyar piacnak nagyon jót tenne a kiszámíthatóság, és az érték-biztonság. Ha az emberek tudják, hogy nem lesznek átverve a palánkon, akkor hajlandók támogatni a piacot. Tavaly mi nem a legolcsóbb termékekből adtuk el a legtöbbet, hanem a drága, viszont limitált kiadványokból (Ghost in the Shell, Háborús díszdoboz), azért, mert a vevők elhitték nekünk, hogy limitált darabszámról van szó, és nem lesznek ezek a változatok akciós áron elérhetők. Hasonló kaliberű filmekből közel nem adunk el ennyit, de még a későbbi akciókkal együtt sem, és ez országosan is így van. A kiadók tehát sokkal jobban járnának, ha alternatívákat nyújtanának a vevőknek. Persze tudom, hogy sok esetben (kisebb kiadóknál) ez nehezen kigazdálkodható, nagy kiadóknál pedig az engedélyeztetésen (külföldi partner) bukna el a dolog, de álomnak szép. Viszont a csomagolással, 1 vagy 2-lemezes változatokkal talán lehetne játszadozni. A Bondok esetében most például lehet választani. Akinek a film a fontos és az alacsony ár, az megveheti egylemezes változatban (kiváló kép- és hangminőségben, és még így is extrákkal), aki pedig gyűjtő és rajongó, annak ott a 2-lemezes változat. Szerintem korrekt.
0
2007. március 9., péntek 11:36
Minden szóval egyetértek.
(Szerintem nemhogy 2990.-ért, inkább 3990.-ért egy egylemezes, eredeti+magyar hanggal és extrákkal rendelkező kiadvány tökéletesen elfogadható.)
0
2007. március 9., péntek 11:32
No ezért nem fizettem még a büdös életben elsőbbségit, és nem is szándékozom. Ezeknek kizárólag a lehető legkevesebbet.
0
2007. március 9., péntek 11:30
Én is támogatnám a párhuzamos megjelenést, de ennél tovább mennék. Szerintem a mostanában alkalmazott 2990 körüli átlag-ár az új nagy megjelenéseknél annyira elfogadható ár, hogy az ilyen kiadványokat nem is kellene nagyon akciózni, viszont tartani kellene ezeknél a minőséget.
A nagy kiadóknak nem úgy kellene vernyenyezniük a turkálóra termelő kiadókkal, hogy a minőségi kiadványaikat értékelik le, elbizonytalanítva ezzel a minőségi kiadványokat frissen megvásárolni hajlandó, és ezt a szegmenst még úgy-ahogy életben tartó vásárlókat, hanem nekik is kellene termelniük filmeket a turkálónak: 2990-ért megvehetjük a Fűrész 3-at extrákkal, magyar+angol hanggal, de 990-ért ugyanakkor ott lenne a turkálóban CSAK magyar hanggal, extrák nélkül. De ugyanez a módszer bármelyik nagy filmnél eljátszható lenne. Talán a nagy stúdiók sem akadnának ki, ha a nagy mozifilmek azonnal kijönnének fapados "eldobható" változatban is kizárólag magyar hangsávval - ez nem veszélyeztetné a külföldi piacokat. Egyedül talán a tékások nem örülnének egy ilyen húzásnak, de nekik azt hiszem már a letöltések, sávszélesítések, 249 forintos DVD-k így is rendesen betettek.
0
2007. március 9., péntek 11:26
A kiadók új politikája, hogy az akcióba kerülő termékek már az eredetihez képest lebutított, papírdoboztól, booklettől megfosztottak. De most már láttam Jégkorszak 2, és gésa lemezeket is erdeti áron de már papírfekni nélkül. Ami idegesít, hogy merik akciónak nevezni, ha csökkentett áron ugyan, de csökkentett minőséget kapok. Tudtommal az akció ugyanolyan minőségű termék árának csökkentését jelenti.
0
2007. március 9., péntek 11:16
Jó példa! Pontosan, erre gondolok én is. Hiszen most fizet valaki több pénzt az új megjelenésért, és kap érte plusz dizájnt, ami vagy érdekli, vagy nem, de csak az van, ezért nincs nagyon választási lehetősége, ha kell neki a film. Ugyanakkor később meg csak az akciós változat van, ami meg ugyanúgy nem biztos, hogy mindenkit kielégít, mert lennének, akik áldoznának rá, hogy igényesebbet kaphassanak, de választási lehetőség ugyanúgy nincs, ahogy korábban se volt.
most posts by TM
0
2007. március 9., péntek 11:14
Az milyen, hogy feladok kedden 16:54-kor a Bajcsy 16 alatt lévő Postán egy Pánikszoba digipakkot ajánlva, utánvétellel, elsőbbségivel dupla pufi zacskóban (a feladás kerek 1000Ft volt) és tegnap este 19:30-kor még nem volt a címzett kezében a csomag!?

Ha ma esetleg megkapja (3 nappal később), akkor miért fizettem az elsőbbségit?
0
2007. március 9., péntek 11:13
Szerintem is példaértékű az amit az Odeon csinál. Nekem ez a megoldás lenne a legszimpatikusabb.
0
2007. március 9., péntek 11:08
szerintem az lenne a legjobb, ha minden kiadó követné az odeon példáját a bin-jip kiadása kapcsán. egyszerre jelent meg a díszdobozos változat (5.990ft) és a teljesen lebutított verzió (990 ft). mindenki eldöntheti, mire van szüksége vagy pénze, a kaidó árgaranciát vállal (maximum rövidtávú vagy árukapcsolásos akció keretében lehet olcsóbban hozzájutni a dvd-hez, s ehhez is csak akkor, ha már jó ideje ott van a termék a piacon). ha a nagyobb filmek így jönnének ki, akkor a mind a kétféle vásárló elégedett lenne.
0
2007. március 9., péntek 11:03
Én is egyetértek, jó lenne felhívni erre a kiadók figyelmét.
Én pl. a James Bond filmeket ilyen stratégiával fogom megvenni A Sean Connery főszereplésével kijött filmeket 2 lemezesként a többit pedig a butított 1 lemezesként.
0
2007. március 9., péntek 11:01
és erre nem kaphatóak a kiadók? nincs ilyen elképzelésük hosszútávon?
0
2007. március 9., péntek 10:53
Én is egyetértek a folyamattal, mert szerintem nagyobb kiszúrás a piaccal, ha a maréknyi lelkes DVD-vásárlót a követhetetlen és gyors akciókkal elbizonytalanítják, mint ha megadják az alternatívát a drágább, jobb (több, szebb) és az olcsóbb, és tartalmilag is ezt tükröző változatok között.
Az akció után visszatérni a régi csomagolásra gondolat elméletileg helyeselhető, de technikai akadálya van. A filmekből teljes áron csak frissen lehet számottevő mennyiségte eladni, utána már elnyomják az újdonságok. Ha az exkluzív csomagolás (papírtok, digipack) elfogy, akkor egyszerűen nem éri már meg újat gyártatni, mert 1000-es nagyságrend alatt teljesen gazdaságtalan az ilyen csomagolás legyártása, ennyi pedig csak a legritkább esetben fogy el megjelenés után hónapokkal teljes áron bármelyik filmből.
De ha lehetne tudni, hogy új megjelenésnél x db. ilyen és ilyen szép csomagolásban jelenik meg, aztán akciósan már csak butított változat jön, a nem butított verziók pedig később már csak egyszerű csomagolásban lesznek elérhetők, az is ösztönzően hathat a piacra: mindenki eldöntheti, hogy mikor, mennyiért, milyen kiszerelésben hajlandó pénzt áldozni a filmre.
0
2007. március 9., péntek 10:43
Teljesen egyetértek.
Egyetlen kiegészítéssel: az akció lejárta után a termék eredeti csomagolásban/tartalommal is legyen elérhető az eredeti áron.
0
2007. március 9., péntek 10:41
maximálisan egyetértek veled!!!!!
0
2007. március 9., péntek 10:15
Ha a James Bondra gondolsz, akkor én viszont kib*szottul örülök a folyamatnak. Akció, mert hozzájuthatsz a filmhez olcsóbban, viszont engem meg nem baszkod az ideg a földhöz, hogy 3 hónappal a sorozat megvásárlása után majdnem féláron dobálják az emberek után a filmet. Ez a helyes út kiadók! Legyen megbecsülve, aki többet fizet a filmért! Viszont elvárnám, hogy megjelenéskor igényes csomagolást is kapjak a pénzemért! Karton tokot, digipackot, kétlemezes változatokat. Aztán mehet 2 hónap múlva akcióba az egylemezes papírtok nélküli változat, egyetlen rossza szavam nem lesz, mi több, nagyobb lelkesedéssel merek majd újkorában filmeket venni ismét :)
0
2007. március 9., péntek 10:04
Igazából felemás érzelmekkel állok az adat fellett:
74 ezer forintért rendeltem filmeket, ha jól számolom, ez az eddigi legnagyobb rendelésem. Ezek szerint nem élek rosszabbul, mint négy éve...
De, ha így megy tovább, ingem-gatyám rámegy a DVD-kre. Xpress, túl sok jó filmet forgmaznak!:-)
0