enyhén dühös vagyok. a fenét, (koponyavillámviharfelhő) szinten.
a felhasználó lop, ezen tudnak sírni a kiadók (sajnos van benne igazság). meg kis piac (szintén). meg hogy képzelik egyesek, hogy ők szeretik az eredeti, magyar szinkronnal nézni a filmeket, egyébként meg nem veszik meg. autógyártásban analógiával ha nem tudja azt az autó, amit elvár a piac nagyrés akkor a gyár csődbemegy, mert mindenki átmegy máshoz. a márkahűség és szerelem ott is egy dolog, de azért vannak helyettesítő termékek.
na, filmnél nincs. mert ha nekem a "száll a rigó hajnalban" kéne, nem lesz jó helyette a "vérengzés orvosszemmel".
na itt jutunk el ahhoz, hogy miért is vagyok mérges. sírás helyett például foglalkozhatnának a kiadványok minőségével. vagy azzal, hogy a másolt dvdvel rendelkezők kiadványa többet tudjon, mint azé, aki megveszi. mert a másolt dvd nem indul hirdetéssel (se átléphetetlennel (pl Chihiro), se léphetővel (pl Akira)) se másfél perces jogismertetéssel (pl Alien Tetralógia), nem letterboxed a képe (pl mindkét itthoni Űrgolyhó kiadvány, Eastwicki Boszorkányok), nem spórolják le az (eredeti) dtst (pl Gyűrűk Ura összes itthoni kiadványa), lehet választani film közben is hangot (soksoksoksok kiadvány), (eredeti) szinkron parát is megoldják. Egyéb problémák: elütő színű és stíulú specifikáció a díszdoboz hátulján (Gyalog Galopp gyűjtői), hibás tokozás miatt sérülő lemezek (Gyalog Galopp gyűjtői), szinkroni hibák (Kill Bill 2, Apokalipszis most kétlemezes), gyalázatos képminőség (Született Gyilkosok szinkronizált, Gyűrűk Ura moziverzió 1-2. lemez, Támad a Mars), elszúrt menü (Támad a Mars), hangsávkiírások nem stimmelnek (Eastwicki boszorkányok), hiányzó hangsáv (Támad a Mars), letiltott gombok (Akira disc 2), spórolás a belső borítóval és a jelenetes papírral (vagy a füzetkével), elrontott szerkezet (Különleges történetek), szaggató kép(Battle Royale), feliratozatlan extrák (Alien Tetralógia), feliratok teljes hiánya (Asterix, Álmosvölgy legendjára), eredeti nyelv hiánya (Drakula halott és élvezi, Asterix nagy csatája), hangminőségi probléma (Alien3), teljesen rossz lemezstruktúra (Trainspotting egylemezes), katasztrofális magyarságú felirat (Cowboy Bebop sorozat, bónuszként itt még lopta is a kiadó a feliratot), okádék menü (Gyűrűk Ura mozis, Cowboy Bebop sorozat), gyárilag karcos lemezek (James Bond ügynöktáska, Kill Bill díszdoboz). nameg az extranélküli szinkronos dvd5 kiadványok, avagy büntessük a fogyasztóinkat.
ezen minőségi hibák nem egyformán zavaróak. pl a letterbox magasan vezeti a listát, ha widescreen tvd/monitorod van. a dvd eleji reklám szintén kimeríti a fogyasztó hülyének nézése kategóriát, ide tartozik a nem lopnál autót előbbiek miatti teljesen barom ötlete. én fizettem érte, ehhez képest le leszek tolvajozva+léptetni azt persze nem lehet (explicite nem, de érezhető a mind tolvajok vagytok él), aki viszont letölti, az ehelyett a filmel/menüvel kezd. egy rosszul kiírt hangsávnév meg apró bosszúság, de kb érdektelen.
és a hibalistából láthatóan mindegy
és itt jutunk el dühöm okára. ha megvenném a különleges történeteket, akkor utánna nekiállhatnék rendberakni a filmet, mert a kiadó erre képtelen volt. az először egy lemez (amivel megint kifizetem a jogdíjakat ha a boltból veszem... és nem ingyen van), egy papírtok (legyen mibe rakni...), processzoridő, emberi idő (mert ugye vissza kéne rakni azt a jelenetet a helyére). és ha ez először lett volna, nem szólnék, de a cowboy bebopnál meg a feliratot kéne revizálni, az eastwickinél átszerkeszteni a képet.
és ne jöjjön nekem senki az olcsó dvd mindenképp rossz, a drága az bezzeg rendben van, mert ha jobban megnézed felváltva ott van pár felsőkategóriás darab is. van olcsó kiadványom, amivel minden rendben van, és van drága kiadványom, amivel minden rendben van. és van olcsó, és drága kiadványom is, amit még 300 forintért is sokallnék, mert annyira hibás.
többen az olcsósodásban keresik az okot... a fenét, ez igénytelenség amit pár lemeznél pár kiadó bemutat, semmi más. és engem az zavar legjobban, hogy ha drágán veszed meg, akkor se biztos, hogy jó lemezeket kapsz. és sajnos minden kiadónak voltak rosszabb lemezei is (legjobb családban is megesik), de azért a Best és a Warner papirfekni hibasorozatok kicsit erősek voltak.