Keresés

ami kib*szottul dühít...

2007. február 28., szerda 20:43
Dragonslayer!
van ötletem, hogy maradhatnál teljes jogkörrel velünk az új szabályok szerint is:)
tulképpen kiskapu, de nem hinném, h Robinak kifogása lenne ellene, viszont azért ide nem akarom beírni. ha érdekel, írok emilt (Robi, ha gondolod, leírom neked is).
ha esetleg másnak is van hasonló gondja, azzal is szívesen megosztom - de csak akkor, ha minimum ismerős ismerőse, ezt gondolom, mindenki el tudja dönteni
0
2007. február 28., szerda 20:33
Az Árpád sávos zászlót a nyilasok használták nem is olyan régen, majd a rendszerváltás után a hungarista mozgalmak jelképévé vált. A  90-es években még rendre használták az árpád sávos karszalagot is (pontos mását annak, amit a nyilasok hordtak)... minden jelkép megtestesit valamit, s napjainkban az árpád sávos zászlóhoz tetszik-nem tetszik sok negativ eszme társul. Egyébként a horogkeresztet se Hitler találta fel, mégis kevesen használják manapság. Senki nem a horogkeresztre haragszik, hanem arra amit a használói végbevittek nem is olyan rég. Ezért nem kéne erőltetni ezt a fehér-vörös csikos zászlót se.... majd eljön az ideje annak is. Majd ha a II. világháború történelmi távlatba kerül, s nem árpád sávos zászló alatt legyilkolt emberek unokái sértődnek meg rajta teljesen jogosan.
0
2007. február 28., szerda 20:22
Szerintem ez a zászló volt korábban is, és csak a szocializmus idejében volt nemkívánatos. Mint többször mondtam, nem véletlen, hogy a rendszerváltás után a címerbe is visszakerült. Az a jelenség, hogy idővel megjelentek újfasisztaként behatárolható elemek, akik eleikhez hasonlóan ezt a zászlót vagy hasonlóját cipelik magukkal, még nem a zászló bűne, ahogy például a kokárdát hordókról sem lehetne egyértelműen elmondani, hogy mindegyikük Fideszes.
most posts by TM
0
2007. február 28., szerda 20:17
:)
De ez azért továbbra is csak rizsa, és nem magyarázat ;)
0
2007. február 28., szerda 20:16
Nálam meg Ady Endre, József Attila kedvelt. Károly Róberttől mit olvastál?
most posts by TM
0
2007. február 28., szerda 20:12
nem szeretem Árpádot... az én kedvencem Petőfi, Arany János, Károly Róbert, Radnóti Miklós és Babits Mihály.
0
2007. február 28., szerda 20:11
Kérdezd meg a címergyártókat, hogy miért nem a fekete hollót pakolták bele a ma használatos országemblémánkba? :-)
most posts by TM
0
2007. február 28., szerda 20:09
Ez butaság, te is tudod.
most posts by TM
0
2007. február 28., szerda 20:07
A különbség a Heineken, a Texaco, a Converse és a "majdnem olyan, mint a nyilasok zászlója" Árpád-sávos lobogó között csak annyi, hogy az első három termék gyártóinak és gyártó országainak nagy szerencséjükre nem sok közük van, volt a kommunizmushoz, és a vörös csillag esetükben nem Vöröscsillagot jelent, hanem csak egy piros csillagot.
Egy dologra még azért várok egy elfogadható és logikus magyarázatot: a sok történelmi zászló közül miért az lett most a befutó, ami majdnem olyan, mint egy rosszemlékű zászló? Miért nem egy másik, amelyik még csak közel sem olyan, mint egy rosszemlékű?
0
2007. február 28., szerda 20:07
történelmünk Szent Istvánnal kezdődött, illetve Géza fejedelemmel :) A jelkép pedig a Szent Korona, amit egyesek már a fejükre képzeltek :)
0
2007. február 28., szerda 20:05
Miért ne lobogtathatná azt a szerencsétlen Árpád-sávos zászlót? Ha egyszer a történelmünk Árpád-nál kezdődött és nem Mátyásnál, akkor a magyarságát inkább kifejezheti azzal a lobogóval! Nekem ugyan semmilyen zászlóm nincs, de ha lenne, mernék vele kimenni az utcára, mert nem mint nyilas-örökséget hordoznám. Ha valaki megkérdené, ezt készséggel el is mondanám neki, hogy ne legyen prekoncepciója irányomban. A baj egyébként nem itt kezdődik, hanem ott, hogy már arra is ferde szemmel néznek, aki az utcára megy, mert az átlag magyart egyből rosszérzés fogja el, és 56 meg egyéb gyászos emlékek ötlenek fel benne. Az a "jó", ha nem folyunk bele semmibe, ha mindentől elhatárolódunk, ha kimaradunk belőle, mert abból nem lehet baj! Sokan gondolkodnak így, és ha valaki többet mer tenni, és a nemtetszésének hangot adva az utcára vonul, (nem székházat és rendőrkordont szétverni!) azt már inkább elkezdik szidni, mert esetleg attól félnek, hogy valamiféle össznépi retorzió történik, mint hajdanán. Gondolom, az már méginkább hiteltelen és gúnyos mosolyt fakaszt az ellentől, ha azt mondom, hogy aki a zászlót ilyen helyzetekben magával viszi, az azért teszi, mert ezzel kívánja demonstrálni, hogy magyarnak tartja magát, magyar érdekekért száll síkra, mert szereti a hazáját és példának okáért személyes jelenlétével is képviseli azt, aki "nagybátran" a tévé előtt ülve mer csak véleményt mondani.
most posts by TM
0
2007. február 28., szerda 20:04
további jó beszélgetést, én mentem nézni száll a kakukkot :)

szeretnék már egy békés országot, ahol a magyar a magyart nem üti-veri, pocskondiázza. szeretnék egy olyan országot, ahol élhetek és az folyamatosan, fokozatosan fejlődik. szeretnék egy olyan demokráciát, ami érettebb a mostaninál és nem abban merül ki a szólásszabadság, hogy békés tüntetőként szétszedheti bárki a ferenciek terét. én ehhez a párthoz tartozom, és nem a bal- vagy jobboldalhoz. ezen tessék szépen gondolkodni, hogy mit is akarunk és hogy mi egy kormánypárt és egy ellenzék feladata.
0
2007. február 28., szerda 19:46
Nem annak szántam, ezért nekem nem tűnt erősnek. Ha igen, ignoráld, légyszíves.
most posts by TM
0
2007. február 28., szerda 19:45
ahogy érzed.
0
2007. február 28., szerda 19:43
És minden jóérzésű ember megnézheti országunk címerében, amit ha jól emlékszem talán szavazás által véglegesítettek. A Heinekent nem véletlenül hoztam példának, ahogy említhettem volna a Texacot, vagy a Converse-t is, ugyanis az ő emblémáikban a szín és a csillagok száma is megegyezik az önkényuralmi jelképpel, szemben a mindenáron legyalázni kívánt elismert zászlónkkal, ami CSAK majdnem olyan, és rossz emberek IS vitték már magukkal.

Rosszérzésű TM
most posts by TM
0
2007. február 28., szerda 19:35
tm: erre mondom, hogy tegyük ki a lapjainkat! Ha valakiben nincs fasiszta beállítottság, akkor ne kerüljön olyan helyzetbe, hogy annak tűnjön. Ha a régi magyar dicsőséget szeretné hirdetni, lobogtassa Mátyás király zászlaját. A kutya nem hozza majd összefüggésbe a nácikkal.
1975 évvel ezelőtt a kereszt egy kivégzőeszköz volt. Egy évvel később kivégeztek rajta valakit egyetlen egyszer, és azóta teljesen átértékelődött a jelentése. A jelképek, jelentések változnak és ha tetszik, ha nem, a történelmileg közelebbi és hatásosabb események módosíthatják a jelentésüket. Az Árpád sávos zászlóról ma nem az ősi magyar erények jutnak az ember eszébe elsőre, mint ahogy a kereszt láttán sem egy kivégzőeszközre asszociálunk.
Ez a "zsidók és szimpatizánsai" nem volt egy kicsit erős? Ezt inkább tekintem ellenségkép-projekciónak, mint azt, hogy egyeseknek rossz emlékük van az Árpád-sávos zászlóval kapcsolatban.
0
2007. február 28., szerda 19:32
teljesen mindegy, hogy mennyi ideig használták, ha már egyszer (kétszer, százszor...) végérvényesen és visszavonhatatlanul kisajátították és elvették az eredeti üzenetét. ez nem zsidó-nemzsidó és szimpatizánsaik kérdés. minden jóérzésű embert bánt a dolog.
0
2007. február 28., szerda 19:29
Szerintem nem szokott sírás lenni, a jobboldal kommunikációban mindig is jobb volt a másik félnél. Amit meg írsz, az szerintem nem teljesen fedi a valóságot, egyaránt osztják egymást a politikusok oda-vissza.
most posts by TM
0
2007. február 28., szerda 19:25
Csak tudod az a baj, hogy a jobboldalhoz meg már-már hozzátartozik mások rendszeres lekommunistázása, lebolsevikozása, viszont ha valaki őket lenácizza, akkor máris jön a sírás. Ez miért van?
0
2007. február 28., szerda 19:21
...hogy ma megvettem a Dilisek vacsorája című, nagy-nagy kedvenc filmemet, és majdnem a guta ütött meg, mikor belenéztem! 4:3-as kép, csak egy nyamvadt magyar 2.0-ás szinkron, és VHS minőségű kép.... A kiadó tökeit szét kellene morzsolni!!!!
0
2007. február 28., szerda 19:20
Pont itt hibádzik a dolog, hogy azokra is rá akarják sütni a fasiszta beállítottságot, akikben ez nincs meg. Hány évvel ezelőtt születhetett meg az első Árpád-sávos lobogó? És ebből mennyi ideig használták a(z) - ehhez hasonló zászlót - a nyilasok? Néha a zsidók és a szimpatizánsaik is túlzásba esnek, és ott is ellenséget vélnek felfedezni, ahol egyáltalán nincs.
most posts by TM
0
2007. február 28., szerda 19:18
Mindent aláírok, de a dvd-bizniszt nem. Elhiszem, hogy nem vagy meleg, de ha netán az volnál, az sem érdekelne, ugyanis nem ismerjük egymást. Egymás számára két nick-name vagyunk, akik megkeserítik egymást a hálón. Remélem ezt átrakhatjuk múlt időbe, és mindenféle pocskondia és kommentár nélkül elsiklunk egymás mellett. Rendben?
0
2007. február 28., szerda 19:16
na, te se érted ezt az ősmagyar motívumot :)
0
2007. február 28., szerda 19:15
csakhogy más az üzenete. ez kb. olyan mintha hitler a bajuszától lenne az, aki. a burkolt fasizmus talán még veszélyesebb, mint a nyílt.
0
2007. február 28., szerda 19:13
velem könnyű kijönni:
- nem buzizol le
- nem próbálod mindenképpen a nickemből kikövetkeztetni, hogy ambivalens szexuális beállítottságú vagyok
- ésszel árulod a dvdidet, és belátod, hogy korlátozás nélkül is van, ami nem erre az oldalra való
- úgy általában nem buzizol le mindenkit, ha hozzádszól, bármennyire is negatív a tapasztalatod velük

ilyesmik. egyszóval: tiszeteled a másikat.
0