Nem is tudom melyik topicba írjam legutóbbi kalandomat a T betűs üzletben, mert néhány dolog nagyon dühített, de azért mégis csak hozzájutottam néhány remek DVD-hez, szuperalacsony áron...
Ritkán járok ilyen üzletbe, mert a környékünkön nincs, de most betértem egybe, kifejezetten DVD vásárlássi céllal... Beletúrtam egyet a turkálóba, de ennek általában nem látom semmi értelmét, mert ha van is benne olyan film ami érdekelne, az úgysesm találnám meg, a Frakk a macskák réme viszont állandóan a kezembe akad... Nem nagyon megy ez a turkálás nekem... Továbbléptem: Teljes árú filmek: Mindjárt le is vettem a polcról a "Kamera által homályos" című filmet, amit valamiért eddig még nem szereztem be, pedig nagyon érdekel... Elmegyek a polc mellett amin a 249 (!!!) forintos filmek vannak. Ilyet sem láttam még, csak hallottam hogy már itt tartunk... Pislogok egyet-kettőt... És a szakdolgozatomra gondolok, amin a magyar DVD piac halodoklását, a 990 forintos DVD-k dömpingjének tulajdonítottam...
Warner akciós polc következik: Megtetszett a "Hét év Tibetben" 1.490-ért. Ezért már megéri lecserélni a VHS-t. Csak sorjáztak egymás mellett a 950 forintos állványok... Egyiken DVD-n megpillantottam Vin Diesel hülye ősz hajú fejét... Hirtelen beugrott hogy pár hónapja nem akartam elhinni hogy Sidney Lumet pont Diesel-t akarja legújabb bírósági filmjében... És most tényleg itt van a legújabb Lumet film, - nem is tudtam a megjelenéséről - és 950 forint. Enniyt megér! "Védd magad" szokás zseniális magyar cím... Talán emiatt kerülte el a figyelmemet a megjelenés. További polcok... Átfutom őket... A 9.990 forintos Star Wars díszdoboz megint kísért... Lehet hogy be kéne már szereznem? Gondolkoztam egy sort, aztán továbbléptem. A legalsó polcon fehér kosarak. Benne ömlesztve DVD és CD egyaránt... Turkálok. Ezekben a kisebb kosarakban azért jobban átláthatóak a cuccok mint a nagyokban... Kezembe akadnak fóliázatlan kiadványok... pl.: Reszkessetek betörők 2. szinkronizált változat hátulján egy matrica "1068.-" mondom hát ez meg mi? Valamilyen kódszám? Biztos nem az ára, mert ha ilyen akciós lenne akkkor azt hírdetnék vagy mi, és nem a legalós polcra burogatnák be... Azért tovább turkálok... Egyszercsak megakad a szemem a "-75%" kiíráson... Nocsak mondom... És tényleg. Kezembe akad a "Jelek" 498 forint... Ezek szerint ez tényleg az ár lenne? Na majd a pénztárnál úgyis kiderül. Kosárba! Fóliázatlan, de nem karcos a lemez. Szerencsére. Nem sokkal odébb kezembe kerül a "Tortúra" 932 forint... Fóliázatlan, de sértetlen. Kosárba! Akkor döbbenek csak meg igazán, mikor egy egy fóliázott, és ép digipack kerül a kezembe: "Super Size Me" 938 forint... Na ilyet sem láttam még... Nem vettem volna meg a film egylemezes változatát 950 forintért, de ennyi pénzt egy digipack-ért??? Kosárba! És amúgy a film is egész jó! Egyszer csak tőlem egy-két méterre nagy robajjal ledőle az alsó polcról az a kosár amiben a Jelek-et találtam... Magától... Kifolyik a földre a sok CD meg DVD Persze állnak körülöttem... Mit csináljak? Lépjek tovább hogy nem én voltam? Inkább odamegyek, és fölszedem... Egy csajszi is odajön segíteni... Gyorsan egyetértünk hogy milyen kókány módon tudnak itt DVD-ket tárolni... Konstatálom hogy fizikai képtelenség a kosarat visszahelyezni az alsó polcra, eddig is kész csoda hogy megállt ott, hát a földön hagyjuk...
Turkálok még egy kicsit, és akkor üt meg csak igazán a guta, mikor ráakadok a Trainspotting digipack-jára, ami aztán tényleg nagyon kellett volna 967 forintért, de agyon volt gyűrve a pántokkal... Meg valamivel össze is volt karcolva... És ez az egyetlen példány belőle... (Sóhaj)
Na indulás a pénztárhoz. Az igazság pillanata... Felkészülök rá, hogy talán valszeg többet fogok fizetni mint amennyi DVD-kre volt ragasztva... Fiatal pénztáros csaj közli, mondja hogy úgyis leellenőrzi mindegyik árát, meg fel is bontja hogy benne van e a lemez... Egy sóhaj után bólintok hogy rendeben. Erre nekiesik a szikéjével az amray tokoknak... Csinál egy bemetszést, és szétfeszíti a tokot, hogy tényleg benn e a lemez. A fóliázotlan lemezeimnek szerencsére nem kell átélniük ezt a megerőszakolást... Hanem aztán következik a szép, és sértetlen digipack... Már előre félek... A szikét sikeresen benyomja a slipcase-be... Szerencsére nem sérül, de akár hogyan feszegeti, nem tudja széthúzni... Mondom ezt teljesen ki kéne bontani... Megteszi... De olyan szerencsétlen, hogy így sem tudja kihúzni a slipcase-ből... Mondom majd én! Nem, ő megoldja... Sikerült neki... Forgatja, nyitogatja, "Hol van ebben a lemez?" Megtalálta. O.K. Mind megvan, leszurkolom a 7.900 forintot, és távozok a 6 új DVD-mmel...