A bezárással csak az a baj, hogy az Xpressnek van konkurrenciája (nem jobb, de van), viszont az IC-nek nincs. Ha lenne, sokkal tisztább lenne a helyzet. Úgy igazán nem is értem, hogy miért nem lehet pl az Universal filmekre ugyanúgy alkalmi szerződéseket kötni bárkinek, mint a kis kiadók filjeire. Miért éri meg ezeknek a multiknak, hogy a kizárólagus partnerük szinte semmit nem rendel? Ha nem kötnének kizárólagos szerződést, az egyes kiadványokból összesen biztosan nagyobb bevételük lenne.
0
2007. február 5., hétfő 15:40
52685
Az embereket nem finanszírozza az állam, hogy több dvd-t vehessenek, az emberek nem vesznek annyi dvdt, hogy a forgalmazónak megfelelő haszna legyen, ergó a forgalmazó nem tud pukedlizni a külföldi gazdájának, hogy mekkora fasza dvd-díler. A külföldi stúdió pedig oszt-szoroz (ismerve a hazai piac nagyságát, szerintem max. öt ujját használja hozzá), oszt megvon minden ráfizetéses kiadást a magyar területről. Viszont még elszámolni se tud rendesen, mert a sumák raktárosok kisíbolják a maradékot és átmutyizzák ellenőrizhetetlen kezekbe. Ezért aztán hónapokig megy a civakodás az új forgalmazóval, mire megállapodás születik, szegényke viszont annyira vízfejű, hogy képtelen a négy(?) külföldi partnerének portékáját idehaza teríteni, ráadásul, mint említettem, annyira megroggyant az állapota, hogy már az éhes hiénaként nyakára járó nagykereskedéseket, multikat is csak egy héten egyszer képes kielégíteni. Kíváncsi lennék, mit csinálnak az ott dolgozók a többi négy napon? Xpress bezár félórára, már Robi fejét akarja mindenki leharapni. Mit szólnának hozzá a kliensek, ha csak minden szerdán lehetne filmet rendelni/átvenni? Szóval baj az van, még akkor is, ha ez persze csak egy "úri sport" és nem távhőszámla.
most posts by TM
0
2007. február 5., hétfő 15:34
1158
Azért, ha nálunk működnének a törvények, lenne normális jogrendszer, az is javíthatna a helyzeten. A mostani eset biztosan törvénysértő. Egy DVD előállításának csak a munkadíja, a törvényes járulékokkal, biztosan több, mint amennyiért adják. Tehát bőven sérti a dömpingárak tiltását elrendelő törvényt. Itt is úgy kellene eljárni, mint némelyik kirakateljárásban, amikor romlott élelmiszert találtak. (Bár igaz, azok többségét is eltusolják). El kellene kobozni a teljes árukészletet, mint az elkövetés tárgyát, és szépen megsemmisíteni. Lehetőleg nyilvánosan, jó nagy felhajtással Annak talán lenne elrettentő hatása. De, ha bejelentem, mire az eljárás elkezdődiik, már vége is az akciónak. Sajnos itt nem lehet az ANTSZ-t hívni, csak a GVH-t azok pedig nem nagyon mozdulnak.
0
2007. február 5., hétfő 15:23
52685
Az okot egy másik okkal ne fedezzük most el, hiszen épp azon reklamálunk, hogy miért süllyed a dvd-piac. Hát ezért!
most posts by TM
0
2007. február 5., hétfő 15:20
1158
Esetleg a süllyedő életszinvonal is közrejátszhat...
0
2007. február 5., hétfő 15:18
52685
Azok tehetnek róla, akik nem vesznek annyi dvd-t, olyan "fajtában" és olyan árban, hogy megérje a külföldieknek irodákat fenntartani Magyarországon. Hogy ez a turkálós lemezek miatt van-e, vagy a letöltés miatt, gyakorlatilag lényegtelen.
most posts by TM
0
2007. február 5., hétfő 15:14
1158
Nem álltam le túrkálni. Utálom azokat a kosaraba zúdított, agyonfogdosott, szakadozott szemeteket. Ruhát sem veszek turkálóban, kaját sem. Akkor miért éppen DVD-t vegyek ott? Csak megdöbbentett, hogy hova süllyedhet még ez az egész DVD piac. És, véleményem szerint, erről legkevésbé a letöltögetők tehetnek. Lassan már az sem éri meg, mert a nyerc DVD + a tok többe van, mintha megvenné egy ilyen turkálóban.
0
2007. február 5., hétfő 11:18
1045
Túl optimista vagy. Az ocsú sosem kopik ki, mert csak abban van a pénz (a multiknál). Gagyi volt, gagyi van, gagyi lesz. Én az Ágit jobban szeretem... A normális filmeknek meg normális áruk is van, majd hülyék lesznek ilyenekkel elriasztani a vevőket.
0
2007. február 5., hétfő 11:13
1045
Csakhogy nem adhatják 19.-Ft-ért akkor sem. A szabályok rájuk is vonatkoznak. Ha meg mégis, kár, hogy nem árulnak luxusterepjárót... Az igazi baj az, hogy zsebből kifizetik a a több tízmilliós bírságot is, ha egyszer a fél ország megelégszik a turkálós minőséggel, s több százmilliós forgalmat csinálnak csak a silány DVD-kből.
0
2007. február 5., hétfő 11:11
4379
Ez is ritkaság, hogy bemondják, ha féregírtás van a házunk környékén.
0
2007. február 5., hétfő 11:07
52685
Ebben az árfekvésben a legismertebb cím a Barb Wire. Felőlem huszasával is vehetik, legalább kikopik az ocsu, és talán lesz hely a multikban a normális filmeknek is.
most posts by TM
0
2007. február 5., hétfő 11:00
19957
áprilisban jön az első évad
0
2007. február 5., hétfő 10:58
7271
Austin Powers 3-at nem láttál ott véletlenül? Persze, ha van is, tuti, nem ennyiért...
0
2007. február 5., hétfő 10:52
13392
Tulajdonképpen ezeknél a kiadványoknál gyanítható, hogy a kiadások már rég megtérültek, így gyakorlatilag minden további értékesített példány csak nyereség - még akkor is, ha mondjuk 19.- Ft-ért adják.
0
2007. február 5., hétfő 7:27
4956
EZEN IS VAN MAGYAR SZINKRON, az eszem megáll
Nálunk miért nem kapható? SZAR AZ EGÉSZ.
0
2007. február 5., hétfő 3:54
1158
Jártam egy gazdaságos áruházban, és majd elsírtam magam. Több kosárnyi DVD-t árultak 249 Ft-os áron. A büdös k***a anyjukat! Meddig lehet ezt csinálni? Lassan már, ha üres tokra lesz szükségem, olcsóbb lesz venni egy műsoros DVD-t! Ezekre nem vonatkozik a dömpingárakat tiltó törvény? Tudtommal beszerzési ár alatt tilos árut eladni. Vagy a ku**a multiknak mindent szabad?
0
2007. február 3., szombat 18:44
4956
Azok a kék 3szögek, zöld körök, meg piros pontok vmikor 2000-2001 környékén tűntek fel először nem? Aztán őket váltották le a sárga körben a számok, igaz?
0
2007. február 3., szombat 18:41
6925
Ha meg nem szakítják meg az adást,jön az ORTT... Siralmas.
0
2007. február 3., szombat 17:24
4078
FAszom mindjárt tiltakozást szerevezek a pitprogrammok és a filmek megszakítása miatt..
0
2007. február 3., szombat 14:52
16970
"kordokumentum" ez jó :) Már lassan kezdem visszasírni a kék háromszögek, zöld körök és piros pontok korszakot. Akkor csak néhny másodpercre tüntek fel a korhatárt jelző logók a tv csatornákon és szépen mindent fel lehetett venni különösebb anyázások nélkül. Természetesen a tv logók egy dologra azért jók, könnyebben be lehet programozni a csatornákat, mert tudod melyik adót bambulod (ha nem fogsz ki éppen egy 10 perces reklámblokkot). :)
0
2007. február 3., szombat 12:36
7151
Hát igen, s mint ahogy alant megírtam, a nagy horderejű hírt a kereskedelmi tévék fél 12 - háromnegyed 12 tájban (az ELÁTKOZOTTAK hivatalosan 23. 50-kor kezdődött) már bemondták, tehát a tököm tudja, ezzel az óriási szenzációval miért kellett az mtv-nek 3/4 1-ig várni, s az adást megszakítani, mintha valami különösen nagy horderejű dolog történt volna. Utána meg a legmagasabb szinten is csodálkoznak, hogy nem csitulnak az indulatok, miközben a média akar mindent túllihegni: mint a rendkívüli híradóból is kiderült, addigra a tüntetők java már rég hazament, kisebb, párfős csoportokat terelgettek, s azok se randalíroztak, max. némelyikük káromkodott.
0
2007. február 3., szombat 12:27
52685
Nincs is szebb annál, amikor évek múlva előveszek egy filmet, és igazi kordokumentumok köszöntenek vissza rám a kép négy sarkából - vagy az alul futó szövegből: 4.30.27 másodperc múlva kezdenek dőlni a dominók, 2 nap múlva Megasztár, újabb repülő csapódott be New Yorkban stb. Ezt az utóbbi sportrepülős "terrorgyanús" témát szintén rendkívüli híradásban próbálták legalább lufivá fújni, közben meg a valóság az volt, hogy valami feka sportoló bénázott bele egy lakótömbbe, vagy mibe. Sikerült ezzel a hot news-zal szétcseszni az én felvételemet is. A sportoló helyett azonban én inkább a kertévések halálát kívántam volna...
most posts by TM
0
2007. február 3., szombat 12:14
7151
Persze azért köszönöm a felajánlást. Téged majd inkább azzal szórakoztatnálak, hogy szinkronizáld a külföldi filmjeimet: MÉDEA, OIDIPUSZ KIRÁLY, A BÁDOGDOB, LADY CHATTERLEY (a Ken Russell-féle), SZERELMES ASSZONYOK, GÓTIKA AVAGY A SZELLEM ÉJSZAKÁJA, HÚS ÉS VÉR meg egyebek... :)))
0
2007. február 3., szombat 12:11
7151
Rosszkutyusz megcsinálta, s neki meg főleg a szakmájába vág, hogy jól vágja össze a részeket. Na de így is csessze meg a tévé, nem elég az embléma, a karika, még benne lesz az ismétlődő feliratozás a híradóról az első bő fél órában! S a guta azért üt meg igazán, mert a rendkívüli híradóban már megint sikerült a semmit hírré tupírozni: "a négyfős tömeget beszorították a mellékutcába", meg ilyenek...