Keresés

ami kib*szottul dühít...

2006. október 30., hétfő 17:20
hogy megint olyan DVD-t láttam egy áruház polcain 1000-ért, amit majd 4k-ért vettem az utolsó pillanatban, majdnem lemaradva róla (legalábbis akkor még azt hittem)
0
2006. október 30., hétfő 14:31
:-))))
0
2006. október 30., hétfő 9:14
...hogy a jávor Pált megszégyenítő nőcsábász Kondor Csabika magánélete után most Zalatnay melleit mutogatják már kora reggel a tévében, ami nem elég, hogy nem bontatlan, de ráadásul vágott verzió.
most posts by TM
0
2006. október 29., vasárnap 23:19
... az, hogy akárhol böngésszek az oldalon, akár a kritikák közt, akár a listáknál mindig a politikába botlok, pedig elvileg ez egy filmes fórum.
0
2006. október 29., vasárnap 12:20
Kiba*zottul dühít, hogy a Wonderful Days 37perc 19másodeprcnél kiakadt..Ezután kényleten voltam átírni, kétszer is, de úgy sem ment tovább...ahh ToT
0
2006. október 29., vasárnap 12:06
...amikor ilyen listákat látok a LISTA ŐRÜLETBEN, hogy pl. "Összes filmem", "Nagyon kéne" /menj ki;)/ meg "Top beszerzendő (mikor megjelenik vagy lesz rá pénzem". Kit érdekel ez.. Komolyan ilyen gyökér emberek vannak?!:)
0
2006. október 28., szombat 16:33
Az a fekete zsinór tényleg idegesitő, én is rengeteg ezáltal megnyomorodott díszdobozt láttam a helyi Tescoban, de amikor már a sima tokok is meg vannak tőle nyomorodva, az már elkeserítő. Nálunk pár éve van Tesco, eleinte egész jó kis választék volt DVD-ből, utána jött a turkáló, és a ki nem pakolt filmek miatt üresen kongó polcsor. Mára eljutottak odáig, hogy csak fél polcsor van az újdonságoknak, sorozatoknak, és 3-4 fém állvány a koporsószeg áru filmeknek. Csak az a baj, hogy ott sem azok a filmek vannak, amiket esetleg megvenne az ember, hanem a noname, B-kategóriások. Nem értem ezt az üzleti stratégiát.
0
2006. október 28., szombat 15:26
Egyetértek veled, tényleg nagyon elkeserítő a helyzet :( Még hozzátenném azt, hogy a digipackokkal sem tudnak bánni - kinn volt a polcon legalább 25 db Trainspotting digipack (egész jutányos áron!), és mindegyik azzal a fekete zsinórral volt összekötve, vagyis nem összekötve, hanem összeroppantva, mivel a szegény papírkülső 4 helyen nyomódott be...
Egyébként nem tudtam, hogy így funkcionál a dolog, ahogy írtad :o Így legalább értem, hogy miért történt az, hogy a Final Fantasy VII DVD-k eltűntek. Augusztus utolsó hetében sikerült megvennem a filmet, elég régóta vadásztam rá, az egyik cimborámmal egyetemben. Lekaptam a polcról egy példányt magamnak, és mivel még legalább 12 db votl kinn belőle, gondoltam, szólok a haveromnak. Szegény srác a rákövetkező héten ment volna a DVD-ért, és a maradék 12 DVD-ből egy darab sem volt kinn... Az ilyen ritkaságokat tényleg kint lehetne hagyni (meg mernék esküdni, hogy még Gladiátor digipack is van vmelyik üzletben!)
A másik dolog az árazás... Na az végképp röhej, hogy a 990 Ft-os Sin Cityt és Ponyvaregényt még mindig 3690 Ft-ért vesztegetik.
0
2006. október 28., szombat 15:18
A sluszpoén az volt, amikor megkérdeztem, hogy hát mégis hogyan tudhatnám meg, hogy milyen filmek vannnak pár méterre a raktár bejáratától, elzárva a sóvárgó szemek elöl, nem lehetne esetleg bemenni, megnézni? A válasz az volt, minden további nélkül bemehetek, csak előtte jelentkezzek árufeltöltőnek havi 60-70 ezerért...  Ugye, milyen jópofák?
Mindez nem tegnap történt, hanem jónéhány hete, nálunk már lezajlott a Tesco őszi dvd-nagytakarítása.
most posts by TM
0
2006. október 28., szombat 14:59
Ugyan máshová publikáltam az alábbi irományomat, de azt hiszem e topic címéhez is vastagon illik:

Az országos Tesco-hálózatba kerülő filmekről összesen 1(!!!) lista van, egy központosított lista, ami a Tesco által megvett filmeket tartalmazza. Nincs olyan, hogy Fogarasi út külön, ott helyben, vagy Pesti út külön helyben, vagy mit tom én komáromi Tesco - NEM! Egy lista és nyista!

Aztán a központban néha-néha valaki kitalálja, hogy ikszipszilon filmet árazzák le vagy fel(!) és akkor ezeket a módosításokat országszerte szétküldik. Arról ugyan gőzük sincs, hogy az árváltoztatott filmből van-e minden boltban, de hát, ha nincs, akkor egyszerű, nem kell átárazni.
Narniát például behozták akciós áron háromezer valamennyiért, aztán pár hét múlva már 4 ezer fölött figyelt. De ugyanez volt például a Grimm, vagy több más közelmúltbéli filmnél is.
De a legelkeserítőbb a raktárkészlet:
Nincs egyetlen ember a Tesco-ban, aki tudná, hogy az adott üzletben milyen filmek és mennyi van! Erről ugyanis nincsen nyilvántartás!!!
Számtalanszor kerestem régi filmeket, és azt mondták, lehet, hogy van belőle, de ők nem tudnak végignézni húsz-harminc kosarat. Mert ugyanis afféle "zsemlés-kosárban" tárolják a filmeket a benti fémketrecben. Szegény lemezek... Mondjuk digipackokat nem érint a dolog, mert a kereskedelmi hálózat már jó ideje nem tart ilyen gonosz, drága, hitvány, vevőellenes terméket, és itt most nem a tv-sorozatokra gondolok.
Szóval, kérdem az eladót, hogy miért nincs lista, és akkor mondta el mindezt. Mondom neki: - nem lehetne, hogy mindennap mondjuk átnézne egy-két kosarat, és azoknak tartalmát összeírja egy papírra? Azt mondta, erre ott senkinek nincs ideje, egyedül kiadók szerint van szétszortírozva és netovább. Megkérdeztem, mi lenne, ha beszélnék az egész kóceráj igazgatójával? Azt mondta, beszélhetek, de felesleges, mert ő is csak a vállát vonogatná, nem is érdekelné, mert hát ők azt hajtják végre, amit a központból kapnak ukászként. Ennyi!
Kérdem én, hát akkor hogyan akarnak eladni azokból bármit is, ha egyrészt azt sem tudják az emberek hogy van, másrészt - talán - be sincs árazva?
Mikor ezt beszéltük, akkor például épp szinkronos Reszkessetek betörők 1-et hozott ki a raktárból, meg Star Wars I-II díszdobozt, Szépség és a Szörnyeteget, pár régi Dunafilmet(!) és hasonlókat. Namármost, ha egy kicsit is hozzáértő ember intézné ezt, és minden boltban önállóan, akkor az ilyen ritkább, értékesebb filmeknek mindig kint lenne a helyük, hiszen erre lenne kereslet. De nem!
Ehelyett a Tesco felhalmozza a raktárjában a korábban el nem fogyott címeket, melyek foglalták a polcon a helyet a még újabbak elől, vagy a 950-es, 590-es árú filmek elől, és amikor gondolnak egyet a központban, akkor fogják és kiteszik. Aztán mivel egy-két hét alatt nem fogy el az összes, ezért kitalálják azt a szemét módszert, hogy beleöntik az egész maradékot egy vaskonténerbe - vegyítve cd-vel, meg mc-vel, és nesze barom turjál, mint a disznó a moslékban!
Ekkor megjelenik az átlag magyar dvd-vásárló, akinek tökmindegy mi, csak szaré-hugyé legyen, és viszi tizesével a cuccot.Sőt, a legvégén már az sem zavarja, hogy nincs magyar hang rajta, mer  hát ennyi pénzé ? És akkor a becsületes, igazi filmbarátok, gyűjtők cseszhetik, ugyanis ez az egész procedúra a "turi-hadművelettel" kb. 2-3 nap alatt lezajlik. S ha valakinek mondjuk 20-25 kedvence kerül elő a raktár mélyéről, az is hoppon marad, mert nem biztos, hogy abban a pillanatban épp van fölös tizen-huszonezer forintja filmre költeni. Tervszerűbb, átláthatóbb üzletpolitikával mindez kiküszöbölhető lenne, de egy Tescónak a dvd nagyjából annyit jelent mint az intim betét, vagy a tampon. Ami azt illeti az ilyen akciójukról már nem egyszer megjegyeztem:dugják fel maguknak! Dilettáns banda... Nem értenek hozzá. és - már elnézést - szarnak rá!
És ez a hálózat, meg a többi irányítja ma Magyarországon a dvd-piacot az erőszakos, arrogáns feltételeivel. Nagyon elkeserítő...
most posts by TM
0
2006. október 28., szombat 4:49
Áhh szar volt a party.... ToT
0
2006. október 28., szombat 2:26
A M:I III és a James Bond filmek drágábban jönnek ki a meghirdetetthez képest.  :(
0
2006. október 28., szombat 2:23
Ráadásul a Poseidon is kitolódott november 7-re. :((((
0
2006. október 27., péntek 23:26
ú, ezt én is sajnálom. :( csak jelenjenek meg karácsonyig, főleg az óz.
0
2006. október 27., péntek 23:16
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. október 27., péntek 19:22
Kib@szottul dühít, hogy másodrendű embernek tartanak, mert nem szeretem a feliratot olvasgatni a kikapcsolódásként nézett film alatt.
0
2006. október 27., péntek 17:53
És ha nem rakja rá a gyártó?Nem tudjuk kötelezni rá.
Kis piac vagyunk.Egy rakás filmre még feliratot sem kapunk.
Erre az Intercom még azt sem hozza be,amire rákerülünk.Legalább felirattal.
Én egyébként az eredetit megismerve, már sok klasszikus szinkronban is csalódtam.
0
2006. október 26., csütörtök 22:12
Én nem vagyok ellene a feliratos filmeknek, de ha egy régi filmnek van egy klasszikus, remek szinkronja, akkor azt igenis rakják rá a lemezre. Sok filmnél az a baj, hogy mivel pörgő a cselekmény, a feliratozott szöveg nagyon leegyszerűsített az eredeti szöveghez képest, sőt időnként egyes párbeszédeknél lemarad a felirat. Viszont amilyen összecsapott szinkronokat készítenek mostanában, amikor a szinkronhang nem illik a színészhez, akkor már a felirat is jobb.
0
2006. október 26., csütörtök 19:50
Ez tényleg így van. Bár én a Hulk, és Az Emlékmás minden egyes megnézése előtt is rettegek a "bányászattól"..
0
2006. október 26., csütörtök 19:38
~ hogy a V mint vérbosszú c. film kétlemezes DVD változatának olyan sz*r tokja van, hogy egy sebészeti beavatkozás kiszedni onnan a lemezeket... :@
0
2006. október 26., csütörtök 18:24
Arról nem beszélve, hogy a nyelvtanulás szempontjából sem rossz egy feliratos kiadvány. Rám akaratlanul is rám ragadt egy csomó szó és ami nem elhanyagolható: igencsak szórakoztató formában. Mondjuk aki olvasni sem tud az valszeg az idegen nyelvek után sem mutat nagy érdeklődést. :-)
0
2006. október 26., csütörtök 18:19
Ha jól számolom ebben az évben nulla darab klasszikus Universal film jelent meg nálunk.
A Paramount filmekkel is hasonló a helyzet.
Hozzák már be végre a magyar feliratos filmeket!
Ehhez persze a "szinkron nélkül nem kell" hozzászólások számának csökkenése is kellene.
Ez csak arra volt jó,hogy nem jelenik meg semmi.Én hiába tudok olvasni...
A klasszikusok hiányát megköszönhetem, a lassan többségbe kerülõ funkcionális analfabétáknak.
Kérem öket, legyenek tekintettel az olvasni tudókra és legalább ne írjanak olyan leveleket az InterComnak,hogy ha meglátnak egy feliratos filmet akkor soha többé nem vesznek DVD-t!
Én soha sem tiltakoztam amiatt,hogy szinkron került egy lemezre,pedig árdrágító.Legfeljebb próbálok ráveni embereket az olvasásra.Egyébként nem sok sikerrel.
Kár,hogy nem 3o éve jelent meg a DVD.Akkor még az olvasás volt a leggyakoribb szabadidõs tevékenység.
0
2006. október 26., csütörtök 17:54
Na ez már gáz. Ez hogy fordulhat elő? Azért 1-2 évig legalább árulni kellene minden filmet, de az lenne a legjobb ha nem is lenne joglejárat. A kisebb kiadók pl. Blackmirror, Navigátor filmjeit szerintetek meddig lehet még kapni?
0
2006. október 26., csütörtök 17:31
Pontosabban Éjszakai járat (Red Eye)
0
2006. október 26., csütörtök 17:20
ÉJSZAKAI ŐRJÁRAT
Elnéztem, nem is májusi, hanem júniusi megjelenés - még rosszabb!
most posts by TM
0