Keresés

ami kib*szottul dühít...

2006. október 26., csütörtök 17:14
Melyik filmnek járt le a joga?
0
2006. október 26., csütörtök 17:09
Hogy a ma 11 órakor leadott kiszállitási kérelmemet nem dolgozták fel,és ebböl csak hétfön lessz valami.De mi a baj a 11 órával nem értem.
0
2006. október 26., csütörtök 12:08
Alátámaszthatom én is: 9990.-ért vettem meg a Trilógiát, megjelenés után kb. 3 héttel.
0
2006. október 26., csütörtök 11:49
Az Intercom is monnyon le!

Ez a külföldi anyacégtől függő akciózás is elég rossz duma: pl. a 17 ezer Ft-os STAR WARS-díszdobozt néhány héttel a megjelenés után a multik már 9900 Ft-ért adták. Vajon azt is a külföldi cég engedélyezte?
0
2006. október 26., csütörtök 10:28
"Nem baj, éljen az Amazon!"

Ezt természetesen nem az új filmekre értem, hanem azokra, amikre idehaza esély sincs. Mielőtt még valaki belémkötne.
0
2006. október 26., csütörtök 10:26
Vajon miért kajtatom a nekem még hiányzó Universal/DreamWorks kiadványokat?

Mivel az InterCom soha nem fogja kihozni őket újból. :((((

Így aztán tényleg sok értelme volt megvenni a jogokat Magyarországra. És ez a Paramount-ra is vonatkozik (csak premierfilmek jönnek, klaszzikusok meg sehol).

Nem baj, éljen az Amazon! :)))
0
2006. október 26., csütörtök 9:48
inkább amit kib*szottul utálok, az a fehér borító és a fehér "gerincű" borítók. utálom. egyszerűen lehetetlen úgy elhelyezni a polcon egy fehér tokos filmet, hogy legyen egy kis esztétikája is a dolognak, de azért ne is kerüljön egy olyan remek film a polc aljára mint a one flew over the cockoo s nest vagy az amarcord. sőt. a rikító színű borítókat is utálom (dawn of the dead dc).
0
2006. október 25., szerda 23:20
Nem teljesen idetartozik, de az Xpress nyilvántartása alapján tegnap utánaszámoltam, hogy a második félévben az Intercom 11db Universal filmet adott ki, és ha jól emlékszem 6(!) Paramountot. Ezért aztán sok értelme volt megszerezni ezt a két hatalmas archívummal bíró stúdiót! Egy május végén kiadott film pedig már joglejárt... Ez azért már felér egy rossz viccel.
most posts by TM
0
2006. október 25., szerda 21:25
A Balkánt úgy értettem, hogy a nagy stúdiók kb. ennek megfelelően foglalkoznak velünk (lásd: nincs már egyetlen nagy stúdiónak saját képviselete nálunk).
Természetesen nem ismerjük a forgalmazók működésének minden részletét, de azt tudjuk, hogy az InterCom időszakos engedélyeket kap adott címek akciózására a külföldi partnertől, tehát ezért nem tudja az akció lejárta után olcsóbban adni a filmeket, ha akkor érkeznének be.
Azt is tudjuk, hogy a legutóbbi nagyobb hiányok (pl.: Álmosvölgy legendája) esetében a külföldről megrendelt kópiák nem érkeztek meg. Azt már csak én gondolom hozzá, hogy minden bizonnyal nálunk fontosabb és nagyobb piacok kiszolgálása prioritást élvez a Foxnál és a Paramountnál is. Ha a németek tízezres, százezres rendeléseit kell kielégíteniük egy-egy filmből, "természetesen" nem fognak lelkiismereti problémát csinálni abból, ha a magyaroknak nem gyártják le időben a megrendelt 5-600 Álmosvölgy legendáját.
Az is biztos, hogy időben rendelünk (a lehetséges legelső pillanatban, amikor már akciós áron tud szállítani a kiadó), az meg sajnos az on-line boltok nagy hátránya ilyen helyzetekben, hogy nálunk az is feltűnő, ha nincs valami, míg egy off-line boltban csak arra emlékszik a többség, ha látott valamit a polcokon.
Mindenesetre tényleg megpróbálunk a jövőben aktívabban egyeztetni a kiadókkal, hogy csak reálisan szállítható filmek kerüljenek be az akciókba, vagy legalább tudjuk, hogy pontosan mennyire limitált a készlet, mert akkor mi is tudjuk ezt kommunikálni a vevők felé.
0
2006. október 25., szerda 21:08
Nem hiszem, hogy ez balkáni kérdés lenne. Ha jól értem ugyanis, akkor bizonyos filmek az akció ideje alatt nem érkeznek meg az Intercomhoz. Mi következik ebből? Józan paraszti ésszel az, hogy megkésve azért csak befutnak, vagyis lehetne őket egy következő akcióba tenni. Ám furcsamód én pl. egyetlen, nem általam lemondott akciós filmnél nem tapasztaltam azt, hogy újra akciózták volna immáron úgy, hogy közben csak befutott az a készlet. Laikus meglátásom szerint ebből az következik, hogy vagy az Intercom csinál hülyét a vásárlókból, amikor a késedelmesen beérkezett filmeket már nem adja akciósan, vagy netán a külföldi anyacég, amely úgy ad engedélyt az akciózásra, hogy nem biztosítja hozzá a készletet. Hogy az Xpress csinálna bolondot a vevőkból azzal, hogy nem rendeli meg idejében az akciós filmeket, így a korlátozott készletből neki már nem jut, arra gondolni sem merek. De azt azért erősen hiszem, hogy az effajta nemtörődöm, minden felelősséget kizárólag a vásárlókra, a kalózkodásra, meg a balkáni állapotokra hárító (nagy)kereskedői hozzáállást nem lehet következmények nélkül, hosszú távon művelni. Az Intercom (vagy anyacége) is csak addig csinálja, míg meg nem üti a bokáját a vásárlók immár sorozatos (hiszen tudjuk, nem a mostani volt az első eset), s lassan már azt gondolom, tudatos megtévesztése miatt...
0
2006. október 25., szerda 18:22
Régebben én is gondolkoztam azon, hogy a Fogyasztóvédőkhöz fordulok, mert amikor még rengeteg újsághoz mellékelt DVD volt a piacon, többször belefutottam olyan lemezbe, ami le volt butítva a sima bolti változathoz képest. (Pl. Koponyák - Extrák: Előzetes, Kimaradt jelenetek. A kimaradt jelenetek annyira kimaradtak, hogy nem is szerepeltek a lemezen.  Wannabes- Hang: Angol, Magyar. A szinkron útközben valahol elveszett. Pár hónap múlva a neten is lehetett kapni állítólag szinkronosan, de nem mertem megvenni, hátha azon sincs. Ezeken kívül sajna a mai napig dívik a DVD-borítón lévő adatoktól eltérő kép és hangformátum.) Ez is a vásárlók megtévesztése. Időközben rájöttem, hogy attól, hogy reklamálnék, nem változna semmi, csak én hergelném fel magam.
0
2006. október 25., szerda 17:57
Egyébként teljesen igazad van, én annyival jártam "jobban" az eltelt időszakban, hogy csak 2 filmemet mondták le.
Megjegyzem, az egy is sok, ha valaki pont egy kedvencéhez nem jut hozzá!
most posts by TM
0
2006. október 25., szerda 17:35
Hidd el, hogy minket dühít ez a legjobban, de a kiadó sem boldog, hogy az akcióra berendelt filmek egy része nem érkezik meg időben, vagy egyáltalán (lásd: Álmosvölgy) a külföldi partnerektől.
A november-decemberi InterCom akciókkal kapcsolatban éppen ezért most egyeztetünk a kiadóval, és megpróbáljuk csak azokat a filmeket feltenni a kínálatba, amelyek az akció indulásakor raktáron vannak, és szállíthatók. A közben beérkező akciós filmeket legfeljebb közben tesszük fel. Persze a készletek itt is végesek lesznek, úgyhogy mindenkinek így sem lehet majd garantálni az akciós lehetőséget.
Ez van, Balkán vagyunk, és egyre inkább azok leszünk.
0
2006. október 25., szerda 17:17
Oké, de az ember azért vásárolna online boltban, mert nem akar offline rohangálni, viszont mindenhez hozzá szeretne jutni. Azt már úgy ahogy megemésztettem, hogy bizonyos kiadványokat az Xpress nem árusít, s máshonnan kell beszerezni, de akkor ezentúl jobb, ha az akciós filmeket is máshol vásárolom meg, ha nem akarok lemaradni némelyikről? Néhány hónap alatt ez már a 6., akciós filmre vonatkozó lemondás volt!
0
2006. október 25., szerda 16:53
marad=maradna
most posts by TM
0
2006. október 25., szerda 16:52
A jelenlegi anomáliánál még ez is jobb lenne, mert így aki nem egy boltbacsászkálós fajta, az sem marad le egy leárazott termékről.
Már régen nem veszem komolyan az akció mellé írt időintervallumot, mert az finoman szólva is csupán tájékoztató jellegű, tisztelet a kivételeknek.
Valójában egyfajta "aki kapja marja"-szerű elosztásra van lehetőség ilyen hektikus beszerzés mellett.
most posts by TM
0
2006. október 25., szerda 16:46
Ez nem lenne rossz:
Fix darabszámú akciós készlet!
0
2006. október 25., szerda 16:44
Én kaptam Intercomos-akciós Carrie-t itt az Xpressnél, és a multik polcain is majd mindenhol volt, ugyanígy akciós áron, tehát ez nem délibáb volt.
Az már más kérdés, hogy miért nem tudnak egy fix számot mondani, hogy ennyit és ennyit tudunk adni az on-line boltnak, és egy darabbal se többet, mert ezt akkor a film akciós rendelési oldalán Robiék is fel tudnák tüntetni, s ezt minden hezitáló, gondolkodó vevő láthatná, mérlegelhetné, mint például a Háborús klasszikusok-díszdoboz esetén.
most posts by TM
0
2006. október 25., szerda 16:43
Tehát nyugodt szívvel, boldogan konstatáljuk, hogy sorozatosan átb@sszák az ember fejét!? És a szutyok kiadványaik minősőgéről még nem is szóltam...
Ha megvan a készlet, akkor rakják akcióba, ne fordítva!
0
2006. október 25., szerda 16:37
Felnyomod, bírság, tőkecsökkenés, még kevesebb új kiadvány, fogyasztói elégedetlenkedés.
0
2006. október 25., szerda 16:28
Kb egy éve a Metro meghirdetett egy DVP-630-as lejátszót kb 30e Ft körül, de a philips nem tudta szállítani, így a jelentősen magasabb kategóriás DVP-720SA került a polcokra uazon az áron. A Philips nem vállalta be a kötbér és bírság költségeket és a jogszabályban lefektetett másik lehetőséget választotta.

Ez nem egy általános jogszabály/kötelezettség amely a DVD piacon is kellene, hogy működjön??
0
2006. október 25., szerda 16:18
Már megint az Intercom! Újabb két előrendelésem lett visszamondva, holott a CARRIE-t szinte az akció felkerülésének pillanatában megrendeltem. Igazán nem vagyok egy feljelentgetős fajta, de most már erősen gondolkodom azon, hogy felnyomom az Intercomot a Fogyasztóvédelemnél, mert amit csinálnak, az a vásárlók megtévesztése. Olyan termékeket hirdetnek meg akcióban, melyekből nincsenek készleteik. Nem is olyan régen egy nagy multit büntettek meg azért, mert az általuk meghirdetett akciós időszakban az akciós termék nem volt kapható...
0
2006. október 25., szerda 0:21
Hogy egszerűen nem lehet megosztani a netet a két gépünk között, mióta vasárnap új hálót csináltunk, és most örülhetek, ha este 10kor leülhetek a gép elé ToT
0
2006. október 21., szombat 21:08
Porszem került a gépezetbe.
0
2006. október 21., szombat 20:22
uhh, nem kicsit vagyok fáradt... azt hittem, a supermanes kommentemre reagáltál. közben az egy egészen más topikban történt.. :)
0