az iskolákban megjelent az agymosás egyik legaljasabb módja aminek valószínűleg még neve sincs. látszólag poszt-hippiknek tűnő előadók akarják elejét venni a cigi, a pia és a házasság előtti szex által okozott "romlásnak". mindezt úgy, hogy hajmeresztő tényekkel a hónuk alatt prédikálnak nekünk a kapitalista hatalmak lelketlen fogyasztókra gyakorolt hatásáról és a "carpe diem" sátáni eredetéről. ezekről a poszt-hippikről kiderül, hogy semmi közük sincs a korábbi laza és beszívott elődeikhez. elődeik ugyanis okosak voltak, és - hogy egy béna mai szlenggel éljek - ők tudtak valamit. nos önjelölt prófétáink, un. megmondóemberek, akik morgan spurlock-nál még szánalmasabb okoskodással játszák, hogy ők a bölcsek és minden amit mondanak az dogma. megdönthetetlen tény. vagyis megdönthetetlen volt, amíg színre nem léptem én...
nálunk is volt egy ilyen előadás, amin én akarva-akaratlanul többször is kifejeztem makacs egyet-nem-értésemet. soha nem hittem el, hogy lehet a hülyeségtől vakaródzni, erre most kitört rajtam ez a távolról is elég illetlen reakció - fene tudja miért. nem bírtam tovább. gúnyos és irónikus kérdésekkel torpedóztam meg butábnál butább kijelentéseiket. nyomban kiderült a turpisság: egy szót sem fogtak fel az elég egyszerű kérdésekből. minden egyes megjegyzésemnél és kötözködésemnél elsiklottunk az általam felvetett témától, mintha lövésük sem lenne a választ illetően. nem is volt. nyílván ők is olyanok akik könyvekből lesték el a észt. sem előadásuk során, sem a velem folytatott párbeszédük során nem győztek meg saját gondolatviláguk, egyinéségük és egészséges véleményük mivoltáról. ergo megismerhettem egy ideológia rendíthetetlen és agymosott katonáit, akik úgy áltak ellent mint egy makacs T1000-es, svarci pisztolypuffogtatásának. nyílván ők magát az antikrisztust látták szelíd kis személyemben, pedig tényleg csak annyit sugalltam, hogy tökre hülyék. eleve úgy áltak az egészséghez, hogy csak testi egészség van. szóltam, hogy álljon meg a menet, ez nem így van. belátták hogy igazam van, de ugyanúgy ott folytatták ahol abbahagyták. pl ők is elmondták, hogy milyen gonosz dolog a mobil, a cola és a hamburger. persze, hogy rossz dolgok (eleve műbalhé szaga van az egésznek, nem?), de sztem nem azért rosszak ezek a dolgok, amiért ők gondolják. szerintünk gonosz dolog a cola mert káros a szervezetre. szal állításuk szerint a cola alkotóinak és mai terjesztőinek szent célja, hogy növeljék a rákosok számát, élősködjenek a népen és elpusztítsák az emberiséget. nyílván egy reggel felkelt a coca cola igazgatója és fogmosás közben elhatározta, hogy megmérgez egy rakás embert, mert az neki milyen jó. egy nagy büdös kalákát! lehet, hogy eltévedtek ezek az emberek, akik most ily módon hozzájárulnak a globalizációhoz, de nem gonoszak és nem is szörnyek. különben is, ha valakinek ízlik a cola és a hamburger (pl nekem) akkor mi gátolná meg abban, hogy továbbra is éljen az ízek iránti szenvedélyének? egyáltalán honnan veszik mások azt a merszet, hogy elítéljenek ezért engem? szerintem normális mozgás (és sok jó film:) mellett lelkiismeretfuldalás nélkül kényeztethetjük magunkat egy-két kiadós bigmac-kel. ha nem kényeztetjük magunkat, vagyis nem élvezzük az ízeket, akkor mire jó az ízlés? csak akkor állíthatjuk maximális őszinteséggel, hogy valami rossz, ha kiismerjük, kipróbáljuk azt. nem? ha valamiről úgy gondolod, hogy nincs kedved hozzá, akkor pedig ne próbáld ki. (most ha jobban belegondolok, akkor máris meg van magyarázva az, hogy miért fordul sok ember a kemény drogokhoz - azért mert kedvük van kipróbálni azt - kedvük pedig sok esetben azért van, mert úgy gondolják, hogy szar életük van és, ez az egyetlen mód arra, hogy felszabadúljanak, jól érezzék magukat. szerintem nekem nincs szar életem, szal nincs kedvem kipróbálni)
visszatérve: szerintem igen jól képviselték azt a szélsőséges réteget, akik legemblametikusabb vezéregyénisége maga schubert norbi. norbi igen széles körben rühelt médiaszemélység - szerintem ezzel máris érezhető az ellenszenv e "szekta" iránt.
nem hiszitek el, de határozottan úgy éreztem magam mintha én lennék donnie darko. még a félelem-szeretet dolog is szóba jött. mintha belecsöppentem volna a 80-as évekbe. még a lányok is engem támogattak :) erről jutott eszembe, hogy ami kib*szottul dühít, az az, hogy még mindig nincs a raktáron megfelelő mennyiségű donnie darko dvd. :D csak ennyit akartam mondani. egy kicsit regényesre sikeredett, de hát ennek ki kellett jönnie. jöhetnek az antitézisek, de szögezzük le, hogy a fenti gondolatok nagy része csak hirtelen felindulásból fogalmazódott meg, lehet hogy józan állapotban (nem részegen a sok hülyeségtől) nem mondanék ennyi zagyvaságot. köszi hogy meghallgattatok :)