Keresés

ami kib*szottul dühít...

2006. július 20., csütörtök 23:57
Szia Field!
Zeffirelli Hamletjében egyetértünk, engem sem nyűgözött le, pedig vannak benne nagyon jó színészek, akik egyébként kitűnően teljesítenek (Alan Bates, Glenn Close, Ian Holm), de nekem az egészet tönkrevágja Mel Gibson erőltetett, modoros alakítása. Maga a rendezés nem rossz annyira, de a színészválasztás is a rendezés része, és a címszerep esetében Zeffirelli nagyon melléfogott, legalábbis szerintem.
A Názáreti jézus viszont szerintem fantasztikus film, még a látványossága ellenére is, és nem tudnék benne olyan alakítást mondani, ami nem tetszett. Mindig meghat, akárhányszor megnézem.
0
2006. július 20., csütörtök 23:50
Ebben egyetértünk. Gassman mérföldekkel lejátssza az - egyébként áltam nem túl tehetségesnek tartott - Al Pacinot. A Szerelmes Shakespeare számomra is nagyon nagy giccs, egyszer sem bírtam végignézni, szerintem annyira távol áll Shakespeare-től, hogy ilyet csak Amerikában tudtak összehozni. Zeffirellitől a Shakespeare-ek jók (A makrancos hölgy, Rómeó és Júlia), és persze a Napfivér Holdnővér. Ezek közül már csak a Rómeó és Júlia hiányzik, meg persze a Makrancos hölgyet is megdobhatták volna a csodálatos klasszikus szinkronjával.
0
2006. július 20., csütörtök 23:47
A semmi ágán-t én is szeretem.
0
2006. július 20., csütörtök 23:21
Szia Sawyer!

Nem nagyon tudnék ilyen listát összeállítani, mert számos, nyilván egészen kitűnő film kimaradna belőle, mert vagy nem láttam őket, vagy éppen akkor nem jutnak az eszembe. Meg aztán az én ízlésem elég szélsőséges, hiszen jól megfér benne Fellini és Verhoeven, Tarkovszkij és George Lucas, Almodóvar és Annaud. Azon viszont gondolkodtam, hogy ráérő időmben egyszer képekkel és ismertetőkkel bemutatom a DVD gyűjteményem darabjait, vagy legalább a fontosabb filmeket. (Korábban az új keletű külföldi szerzeményeimről mindig ömlengtem egy sort valamelyik topikban.) De a fene se tudja, meg tudom-e ezt valósítani, hiszen a filmerotikáról tervezett képes esszémbe se kezdtem bele mindenféle földi gondok miatt.
0
2006. július 20., csütörtök 22:56
off: szia field! nem akarsz majd egyszer összeállítani nekünk egy all time toplistát? nagyon érdekelne, hogy melyek az általad legjobbaknak ítélt filmek. esetleg melléjük szúrhatnál egy rövidke kommentárt, melyben kifejtenéd, hogy miért is tartod olyan jónak. publikálhatnád is mondjuk a dvdextra.hu-n. nincs olyan, akit ne érdekelne.
0
2006. július 20., csütörtök 22:34
Ami A NŐ SZAGÁ-t illeti, pont ellentétes a véleményünk: Gassman szerintem klasszisokkal jobb, mint a modoros Pacino.

Zeffirelli HAMLET-je őszintén szólva szerintem elég közepes adaptáció volt, meg sem közelíti korábbi Shakespeare-adaptációi színvonalát. Operarendezőnek zseniális, filmrendezőnek sem rossz. Amiért csodálkozom a Te rajongásodon az az, hogy Zeffirelli közismerten meleg mint a platni, márpedig Nálad az ilyesmi soha nem jó ajánlólevél egy művész megítélésénél.

Érdekes a két meleg rendező Jézus-filmje: Pasolini fekete-fehér alkotása, a MÁTÉ EVANGÉLIUMA maga a letisztultság, az egyszerűség, a visszatérés a tiszta forráshoz, szemben Zeffirelli színes és látványos Jézus-filmjével (A NÁZÁRETI JÉZUS), mely megítélésem szerint tetszetős illusztrációja csupán a Szentírásnak.

Jómagam nem igazán éreztem a megvetést az általam egyébként nagyon kedvelt Ken Russell filmes látásmódjában: ellenkezőleg, nagyon is elmerül a barokkos gazdagságú képekben, melyek olykor szinte a mondanivaló fölé nőnek. AZ ÖRDÖGÖK szerintem is a legjobb alkotása. Pasolini soha nem rettent meg attól, hogy a nyomor, az emberi lélek és ösztönök legmélyére hatoljon, hogy az ősi mítoszokban felfedezze az általános érvényű tanulságokat. Talán kevésbé finomkodva, s főleg kevésbé közérthetően tette ezt, mint mondjuk Zeffirelli, de munkássága – nem csak az én véleményem szerint – a XX. századi kultúra egyik legértékesebb és legszebb (!!) fejezete.
0
2006. július 20., csütörtök 21:44
Kösz a választ!
Úgy látszik, ebben a melegben felerősödnek a szélsőséges szituációk.
most posts by TM
0
2006. július 20., csütörtök 21:28
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. július 20., csütörtök 21:25
Legalább te mondd meg, hogy miről van szó!
most posts by TM
0
2006. július 20., csütörtök 20:59
Thavid2 - mi a bánat ez?
most posts by TM
0
2006. július 20., csütörtök 20:35
Jelenleg csak Thavid2.... más nem!
0
2006. július 18., kedd 13:09
Zeffirelli Rómeó és Júliáját is már mindenki látta ebben az országban hússzor, velünk is megnézették suliban, közszolgálatin is gondolom megy rendszeresen. Ettől még persze megérdemelne egy tisztességes kiadást, mint minden film amit szívvel és lélekkel csináltak, mint a Mátrixot is, de nem fogják több ezren megvenni, amikor ott lapul több tízezer tévéből felvett videókazettán. A Még egy csók viszon új film, amit ha az Odeon nem adna ki DVD-n, akkor a kutya nem látná Magyarországon. Azt meg hogy én mit tartok jó filmnek, azt hagy döntsem el én mindenféle faji és nemzeti ideológiától mentesen.

Én sem rohadzsidózok a Passió adatlapján, mert kevés animét adnak ki Magyarországon.
0
2006. július 18., kedd 11:36
Amúgy, ha már itt tartunk, akkor elárulom (hátha nem tudjátok), hogy a Senditen jelen pillanatban a Hihetetlen Igazság le van értékelve 7 fontra, ami úgy 2800Ft-nak felel meg és azonnal szállítható státusza van.

http://www.sendit.com/video/item/7000000088123
0
2006. július 18., kedd 11:31
Igényes kiadás úgyse lene belőle, mert ezeket a filmeket  3000 Ft-ért nem lehetne eladni a nagyközönségnek, szal maradna a szemetesbe szánt 990-es ár és színvonal.
0
2006. július 18., kedd 11:29
Még a videoról vetített napi kb 8 órás HBO időszakában rengeteg Hartley film ment a TV-ben. Valóban nagyon nagy kár, hogy itthon semmi sem kapható tőle!
Az Egyszerű emberek pl az általam látott legnagyobb filmek között szerepel.
És hát igen az Amatőr, a Semmi ágán a Flört,... hmm
Valamelyik kiadónak be kellene vállalnia ezeket a nagyszerű filmeket!
0
2006. július 18., kedd 11:28
Sajnos még nem nyílt alkalmam teljes filmográfiája megtekintésére, de amit láttam az valóban nagyszerű.
Amit EDDIG láttam: Trust, Surviving Desire, Flirt, Amateur, The Book Of Life.
0
2006. július 18., kedd 11:22
hal hartley

igen, a semmi ágán a legjobb, de a hihetetlen igazság, egyszerű emberek, amatőr, flört és a henry fool egyike sem érdemel kevesebbet 1o/8-nál.
0
2006. július 18., kedd 11:17
A Trust c. film rendezője ha jól tudom. Kedvencem tőle a Surviving Desire.
0
2006. július 18., kedd 11:14
...hogy egyetlen hal hartley film sem jelent meg nálunk dvd-n. ki az a hal hartley, hö? :\
0
2006. július 18., kedd 11:12
Zeffirellivel kapcsolatban egyetértünk. Vannak sokkal navgyobb hiányosságok is az itthoni piacon. Pl.: Akira Kurosawa filmek (Drunken Angel, High & Low, I Live In Fear, Ikiru, Kagemusha, Rashomon, Red Beard, Scandal, Seven Samurai, Stray Dog, The Bad Sleep Well, The Hidden Fortress, The Idiot, Throne Of Blood, Yojimbo)
Az imént felsorolt filmek mindegyike megvásárolható a sendittől, Angliából, de nálunk még nem sikerült kiadni ha jól tudom egyiket sem.

Vagy mondhatnám példának mondjuk Wong Kar-Wai mesterműveit (kint megjelent: 2046, As Tears Go By, Chunking Express - személyes kedvencem, Vadító Szép Napok, Happy Together, In the Mood for Love - Szerelemre Hangolva a magyar címe ha jól emlékszem)
Az Odeon ha jól emlékszem beígért egy Kar-Wai díszdobit.

De (hogy ne csak ázsia filmeseket mondjak) ott van Jean-Luc Godard milliónyi óriási filmje, melyeknek híre hanva nincs hazánkban. Ami engem illet, tőle az Á bout de souffle (Kifulladásig, 1960) című mesterművet várom leginkább, de jöhetne a Vivre Sa Vie vagy a La Chinoise, de szinte az összes Godard film ami megjelent angliában, azonnal menne (ha kiadnák itt, de lehet hogy így is megy) a polcomra.
0
2006. július 18., kedd 9:10
Az EGY ASSZONY ILLATA mint zseniális film? Egy amerikai REMAKE, ami egy régi, s valóban kitűnő olasz film lekoppintása? A SZERELMES SHAKESPEARE kapcsán se jutna eszembe a "zseniális" szó: egyszerűen egy ügyesen elkészített, szórakoztató mozi. Ilyen színvonalat kéne képviselnie általában a (hollywoodi) kommerszfilmeknek, de mégis oly ritka az ilyesmi, hogy rögtön Oscarral megszórják, ha készül egy. Persze szíved joga az ilyesmiket szeretni, de én nem igazán értem, számodra miért pont ezek emelkednek ki az általad annyit (és olykor nem is alaptalanul) ócsárolt amerikai tömegkultúrából.

Zeffirelli-díszdoboz? Oké, vannak jó filmjei (jelenleg egyik kedvencem a CALLAS MINDÖRÖKKÉ), de egyes alkotásai (A BAJNOK, VÉGTELEN SZERELEM, AZ IFJÚ TOSCANINI) a legrosszabb, amerikai stílusú, émelyítő giccset képviselik. Szerintem.

Ken Russell-díszdoboz? Széles e hazában rajtam kívül senki nem örülne ennek jobban, de Tőled ez a kívánság meglepő, hiszen Russell, ha lehet, még az általad annyira utált "kultúrmocsok" Pasolininél és Fellininél is dekadensebb, betegesebb, perverzebb stb.
0
2006. július 18., kedd 8:06
Engem az dühít nagyon, "kib*szottul" hogy nincs pénz a magyar klasszikusok felújítására, restaurálására, és igényes extrákkal megpakolt DVD kiadására, pedig sok filmünk megérdemelné...

Kezdetben voltak ám ilyen próbálkozások, pl.: Egri csillagok, de ahogy egyre jobban mentek le az árak, már nem volt pénz ilyenekkel szórakozni hogy extrák... Így most minden klasszikus magyar film, VHS színvonalon jelenik meg, ami csak annyiban jobb a VHS-nél, hogy tartósabb egy kicsit... Ez nem ér! Latinovits is megérdemelne gy díszdobozt!
0
2006. július 18., kedd 5:23
Egyetértek!
most posts by TM
0
2006. július 18., kedd 0:51
:D
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. július 18., kedd 0:42
...K
0