Én a 25 évemmel a fiatalbb korosztályhoz tatozom, de ettől függetlenül engem is zavarnak a mai neveletlen fiatalok. Annak idején általános iskolában mi még az 1 évvel felettünk járóknak sem mertünk beszólni, féltünk tőlük, most meg a 7 éves gyerek le"kurvanyád"-ozza a tanárát? Az biztos, hogy sok írható a számítógép és a tévé kárára. Én 12-13 évesen láttam először számítógépet az iskolában, mégis el tudtuk tölteni a nyarakat és a szabadidőnket tartalmasan. Napközben elovasgattam, játszottam, esténként meg elmentünk biciklizni a haverokkal, a közeli erdőben volt egy titkos bunkerünk, ott jól elvoltunk :D
0
2006. július 6., csütörtök 16:50
3428
Pontosan ez a 22-es csapdája a dolgnak szerintem is...:((
0
2006. július 6., csütörtök 16:46
7151
Őszintén szólva én nem vagyok híve a testi fenyítésnek, mert számomra az csalhatatlan jele annak, hogy egy pedagógus módszertani eszköztára nem elég gazdag. Ugyanakkor nehéz színvonalasan oktatni úgy, hogy az alapvető feltételek sem adottak a nívós munkához, s Te úgy győzködöd a gyereket a tanulás fontosságáról, hogy maga körül azt látja, s a médiából is az zúdul rá, hogy szemesnek áll a világ, s a becsületes és tanult ember szinte biztosan rosszabbul él, mint aki lop, csal, hazudik...
0
2006. július 6., csütörtök 16:35
3428
Az én anyám is pedagógus volt, de tavaly nyugdíjba ment, látván az iskolákban kialakult helyzetet... Én még abba a korosztályba tartozom, akik bizony kaptak körmöst, kokit, pofont, vagy seggberúgást a tanároktól, ha olyat tettünk(én is kaptam nemegyszer, bevallom), de túl éltük, felnőttünk és többé-kevésbé normális értékrend alakult ki bennünk... Csak 1 riasztó példa: egy gyerek pofonvágott egy tanárt óra közben, mert az "megsértette". Az igazgató persze fegyelmi úton kicsapta a gyereket az iskolából, erre a város oktatási bizottsága hatályon kívül helyezte az igazgató döntését és visszahelyezte a gyereket az iskolába, mondván, hogy az említett gyerek apukája is benne van az oktatási bizottságban, és az eset nem tenne jót a város renoméjának...
0
2006. július 6., csütörtök 16:34
329
Palkó!
0
2006. július 6., csütörtök 16:31
7151
Már ezerkilencszáznagyonrégen, amikor még én is tanítottam, megfigyelhető volt egyfajta fura szerepcsere iskola és szülők között: a szülők helyett a pedagógus tanította a gyereket jó modorra, cipőt befűzni, késsel-villával normálisan enni, hogy ne turkáljon könyékig az orrában, hogy köszönjön, ha bemegy valahová stb. stb., a szülők meg többnyire megkérdezték, hogy "mit tanuljunk otthon a gyerekkel?". Holott a normális az lenne, ha a gyerek alapvetően az iskolában tanulna, bizonyos alapvető szokásokat viszont már otthonról hozna magával, s azok az iskolában legfeljebb csak csiszolódnának. Na de erről én is sokat tudnék mesélni, vicces meg szomorú példákat egyaránt...
0
2006. július 6., csütörtök 16:20
1190
Igen, igen, igen. Muterom ált.isk. pedagógus, szüleik helyett neveli a kölköket. Eszméletlen sztorikat mesél...
0
2006. július 6., csütörtök 16:18
3428
Tisztelet a kivételeknek persze, de mint tudjuk, a kivételek csak erősítik a szabályt...
0
2006. július 6., csütörtök 16:16
3428
Ide vezetett az, hogy lassan több joga van a gyerekeknek, mint a felnőtteknek...pl. a tanároknak szinte semmilyen eszköz nem áll rendelkezésre a fegyelmezéshez, otthon pedig nem igazán törődnek a gyerekekkel a nagy, pénz utáni rohanásban, arról nem is szólva, hogy 11-12 éves gyerekek is grasszálnak a diszkókban, kocsmákban, hajnali 2-kor is...
Emellett a mai ifjúság műveltségi szintje kritikán aluli, szótagolva olvasnak, ha egyáltalán olvasnak, szépirodalmat nem ismerik, mert az ugye elég snassz a többi kis palacsintafejű surmó között, szinte kötőszóvá vált náluk a "bazzeg" és a "kurvaanyád".
Néha elborzadva gondolok bele, hogy ebből a mai ifjúságból is "felnőtt" lesz egyszer...
0
2006. július 6., csütörtök 13:27
52685
Lehet, hogy az új járművek rendelésekor már figyelembe vették a megszorító intézkedéseket! Majd emelik még a bérlet árát is, és akik annyira "ellenállóak", hogy ezután is igénybe veszik ezt a luxust, azok is egyre karcsúbbak lesznek, úgyhogy don t worry! :-))
most posts by TM
0
2006. július 6., csütörtök 13:09
4379
Ez nem jó hír. Én már az új buszokkal sem voltam kibékülve a piros 136-os vonalán, vagy a 7esnél, ha valaki megáll a folyosóban, senki sem fér el mellette. Pedig köztudott, hogy a magyarok 70%a elhízott.
0
2006. július 6., csütörtök 12:47
974
Keskeny. Én is inkább menekültem előle. Az első próba nap mentem vele és ahogy hallottam a többi utasnak sem nagyon tetszett. Ott szenvedtek a le- és felszállásnál. Ahogy én láttam a régi típusúnál 5 képzeletbeli sáv volt hosszában . 2 sáv az ülöknek. 2 sáv az állóknak és volt egy középen ahol lehetett "mozogni" (nem tudom jobban emondani :-)) De itt ez a középső rész hiányzik. ezért nehéz az ajtóhoz férközni ha legbelül vagy és ráadásul tömegnyomor is van ezen a villamoson.
0
2006. július 6., csütörtök 11:44
270
Néhány éve történt: nagypapámnak és a szomszédjának a város szélén van földje, az út egyik oldalán házak, a másikon szántóföld. Szóval egyik nyáron unatkozó 8-12! éves gyerekek nekiálltak motorozni és biciklizni a krumpliban és a zöldségekben, a tököket pedárdával robbantgatták szét. Öregapám szomszédja egyik este elkapta az egyiket, a gyerek boxerrel a kezén ment neki, az öreg jobbnak látta elmenni.
A másik eset unokatesóm kiskorában nagy horgász volt, már 10 évesen lejárt egyedül horgászni a közeli tóra akár éjszakára is. Egyszer légpuskával lövöldöztek rá, ugyanazok a gyerekek. Hülyék voltak, mert nem tettek feljelentést, unokatesóm azt mondta otthon, nem tudja kik voltak, pár hónappal az eset után mutatott rá a gyerekre, aki lövöldözött.
Azóta még rosszabb a helyzet, mert már 16 év körüliek ezek a balhés gyerekek, állandóan részegek, be vannak tépve, kiabálnak, az egyik a szemközti szomszéd, éjjel-nappal bömbölteti a zenét. Már többször le akartam rendezni őket, csak a végén még én kerülnék bajba..... Sokan félnek tőlük de senki sem tesz semmit.....
0
2006. július 6., csütörtök 11:38
4379
Na, én még csak menekülni láttam előlem. Alacsony, vagy keskeny?
0
2006. július 6., csütörtök 11:13
974
Ezek az új 4-es és 6-os villamosok. Alig lehet elférni bennük.!!!
0
2006. július 6., csütörtök 8:46
16970
Igazad van, most már emlékszem. Mondjuk autópályára köveket dobálók tán még veszélyesebbek, de tény hogy meghalt akkor valaki és sosem kapták el a dobálókat. Szomorú, hogy ilyenek történnek merő hülyeségből és egyesek unalmából kifolyólag.
0
2006. július 6., csütörtök 8:42
7151
Volt egy ilyen eset (vagy volt több is?), de az áldozat nem lány volt, hanem egy kisfiú, aki a nagymamájával utazott. A kő nem is volt olyan hatalmas, "csak" éppen a fizika törvényei miatt nagy erővel csapódott a gyerek fejéhez. Az elkövetők tudomásom szerint nem lettek meg. Hát ilyen időket élünk, mikor sok idióta tinédzsernek az a buli, meg az a cool, hogy köveket hajigál a mozgó járművekre, festékszóróval hülye feliratokat pingál a házfalakra és köztéri szobrokra, nyilvános telefonokat ver szét, járműveken üléseket vagdal szét stb. stb., s mindettől úgy csekély két percig jól is érzi magát, s meg van arról győződve, hogy milyen kurvajó fej.
0
2006. július 6., csütörtök 1:24
52685
Hatosékat nem ismered véletlenül?
most posts by TM
0
2006. július 5., szerda 23:58
1190
Akkor nincsenek is ilyenek.
0
2006. július 5., szerda 23:05
19957
Én nem talákoztam ilyennel,pedig én már 28 éve lakom itt.
0
2006. július 5., szerda 22:28
1190
Hát a kifelé vezető főúton, hévállomás mentén.
0
2006. július 5., szerda 21:40
19957
milyen kicsi a világ :)
0
2006. július 5., szerda 21:02
16970
Pár éve még a vonatokat dobálták, ha jól rémlik egy lány meg is halt, mert berepült egy hatalmas kő a vonat nyitott ablakán át és akkora sebességgel csapódott a szerencsétlen fejéhez, hogy betört a koponyája és meghalt, mert nem ést ki időben a mentő.
0
2006. július 5., szerda 21:02
213
Békáson hol? Merthogy arra lakom...
0
2006. július 5., szerda 20:54
1190
Az, hogy pár kis köcsög fasz Békásnál autókat dobál kövekkel. Szüleim rendesen kaptak a szélvédőre egyet menet közben, szerencse, hogy nem lett nagyobb baj. Mondjuk tejelni így is kell a szélvédőcserére, hálisten nem sokat (ez persze relatív, hiszen pár filmet lehetne venni abból a lóvéból....), mert casco volt. Persze a kölyköket elkapni lehetetlen, s ez az, ami igazán kibaszottul dühít. Ilyenkor tudnék embert ölni.