Szép színésznők? Rengeteg kedvencem volt az idők során, na persze nem mindig a színészi játék dominált a tetszési indexben, noha az is igaz, hogy egy kevésbé szép színésznő is tud vonzó lenni a játékával, a kisugárzásával.
Teljes felsorolást nem tudok prezentálni, de az emlékek alapján pl.
Gabrielle Anwar (Egy aszony illata, Testrablók támadása, Szenzációs recepciós)
Marisa Tomei (Vinny, az 1ügyü, Rakoncátlan szív, Mi kell a nőnek, Ki nevel a végén)
Rosie Perez (Sorsjegyesek, Félelem nélkül)
Charlize Theron (Két nap a völgyben, Egyedül nem megy, Az árvák hercege, Az ördög ügyvédje)
Sherilyn Fenn (Veszett a világ, Twin Peaks, Ki szeret a végén, Dobozba zárt szerelem) utóbbiban volt a legszebb! :-)
Sheryl Lee (szintén a Veszett a világ és a Twin Peaks)
Jennifer Grey (Gengszterek klubja, Meglógtam a ferrarival, Piszkos tánc)
Lea Thompson (Vörös hajnal, Vissza a jövőbe, Howard, a kacsa, Dennis, a komisz)
Kelly McGillis (A kis szemtanú, Top Gun, A vádlottak)
Valeria Golino (Esőember, Nagy durranás, Tiszta őrület)
Sonja Braga (A pókasszony csókja, A zöldfülű)
Alicia Silverstone (Aerosmith-klipek, Spinédzserek, Batman és Robin, Segítség elraboltam magam, Csapás a múltból)
Brittany Murphy (szintén Spinédzserek, Észvesztő, Ne szólj száj, Sin City)
Scarlett Johansson, Jessica Alba, Katie Holmes, Kirsten Dunst, stb. stb.
A fent említett hölgyek még többnyire csak azok, akik a közelmúltban ill. a jelenben inkább külsejükkel, a fiatalágukkal domináltak, dominálnak a vásznon, és később már nem tudtak reflektorfénybe kerülni, de azért szerettem, szeretem őket.
Az igazán tehetséges és emlékezetes alakításokat nyújtó színésznők listája is nagyon hosszú lehetne, csak néhány név a végére:
Shirley McLaine, Faye Dunaway, Glenn Close, Meryl Streep, Kate Winslet, Emma Thompson, és elnézést mindenkitől, akinek a kedvence most nem jut eszembe! :-)
Kedves Tchabee, válassz! :-)