...az az, hogy a mellettünk lévő (nagy)postán inkompetens 20-25 éves fiatalok dolgoznak, és mikor reggel bementünk oda, hogy (én 8 évvel az előző igénylésem után, míg a párom sokkal régebb óta) újra csináltassunk egy-egy útlevelet, kértem hozzá illetékbélyeget (kérésemben elhangozva, hogy útlevélhez lesz!). Adott is a kedves kis f@szkalap, és mikor sorra kerültem az önkormányzatnál, kiderült, hogy már jópár éve nem illetékbélyeg kell hozzá, hanem be kell csekken fizetni az összeget!
"De ezt a postán nem tudják?" kérdem én. "Dehogynem, tudniuk kell!" jött a válasz, majd magamba elmormoltam egy jókívánságot a postás gyereknek, hogy nem szólt.
Vissza a postára, és a srác igaz ott ült, de el volt húzva a függöny, így a másik ablaknál kértem, hogy vegyék vissza a bélyegeket, és rendben vagyunk!
"Nem tudom visszavenni, csak az Illetékhivatalban tudják visszaváltani!" - mondta.
"Ó, hogy a jó kur..." - mondtam magamban - "És az hol van?".
Pics@: "A Hungária körúton!"
Mondom neki "8 éve igényeltem utoljára útlevelet, és tudnom kellene, hogy 2-3 éve megváltozott a rendszer? Míg a postára napi rendszerességgel jönnek be emiatt, tehát illett volna szólniuk, hogy nem bélyeg kell, hanem csekk!"
"Hát ők ezt nem tudták!" – mondja a pics@.
"Nee-eeem??" - kész röhej.
Mire a srác aki reggel adta a bélyeget, kib@szott unott fejjel hátrafordul: „Mi a probléma?”
Pics@ elmondja, mire a srác: „Én azt adtam, amit vevő kért!”
Hű b@zdmeg...
Ez totál feldühített, de a munkahelyemről nem akartam elkésni, így inkább kijöttünk, de úgy pofán b@sztam volna a gyereket, hogy csak na. :)
A párom elment az Illetékhivatalba (elcseszve 3 órát a délelőttjéből), és ott jött a folytatás.
Komolyan, mint a kib@szott kőkorban...
"10e Ft felett nem adnak vissza kp-t, csak utalnak, vagy címre kiküldik az összeget."
"Oké, akkor 10 kp, a többit pedig utalják át, vagy küldjék el. Mennyi idő míg megjön a pénz?"
"30 nap"
"Mennyi???"
[Bazz, megvizsgálja a bélyeget, elteszi, beviszi az adatokat a gépbe, ráülnek 1 napot, másnap egy másik kolléga feldolgozza az ilyen irányú kifizetéseket, ráülnek megint egy napot, harmadnap átutalják, vagy postázzák a pénzt, a bankban esetleg megint ráülnek egy napot, és a negyedik napon megkapom a pénzemet. Nem? Nem!]
Tehát 30 nap, de "nem lehet, 1 nap csak 1 dolgot intézni 1 embernek!"
Mivan???
Úgyhogy holnap vissza, a maradék pénzért, majd holnapután mehetünk ismét az Önkormányzathoz, majd állítólag 2-3 hét és megvan az útlevél!
A pofám leszakad, hogy mi megy ebben az országban…