Sajnos nem minden DVD lemezen lehet továbbléptetni...ilyenkor sajnos dühöngök!
0
2006. május 4., csütörtök 19:17
13392
Választhatod, hogy továbblépteted, vagy dühöngsz.
0
2006. május 4., csütörtök 18:36
329
Sziasztok! Gondolom, nem csak én vagyok egyedül, akit rendkívül bosszantanak a DVD filmek elejére erőltetett filmajánló reklámok! Számtalanszor előfordul, hogy berakok egy filmet a lejátszóba, és van, mikor több, mint tíz perc- negyed óráig nyomatják a reklámokat! Ráadásul olyan ügyetlenül összeválogatva, hogy mondjuk egy romantikus filmhez horror, és akciófilmeket passzintanak. Mire elérek a főmenühöz, eltelik fél nap!!!
Ha már tényleg nem tudja megvalósítani a kiadó, hogy ne legyen a lemezen reklám, legalább egy külön menüpontba tegyék őket! (ilyen is van, ez sokkal humánusabb megoldás!) Bár így meg van a veszélye, hogy így a kutya se nézi az ajánlót. Viszont így a film elején erőszaknak érzem, és MÁR AZÉRT SE veszem meg őket!
0
2006. május 4., csütörtök 17:04
3428
Ma sem dühít semmi...:D
0
2006. május 4., csütörtök 15:05
1173
Már nagyon unja a hangom szegény.
0
2006. május 4., csütörtök 14:50
52685
:-)))
most posts by TM
0
2006. május 4., csütörtök 14:49
8905
Hívd a kábelbarátot! :-)
0
2006. május 4., csütörtök 13:50
1173
A koax-os hálózat...
0
2006. április 29., szombat 21:06
2178
hát igen, az admin felület ismerete nélkül is elég igénytelen egy oldal. bárcsak lenne valami más alternatíva... igaz, arra a rövid időre, amit az olvasására fordítok, el lehet viselni.
0
2006. április 29., szombat 20:03
16970
Szerintem jobb ha nem tudjuk elég, hogy a fórum néha sokszorozza önmagát és minden hozzászóláshoz új topicot nyit :)
0
2006. április 29., szombat 19:47
13392
Nem a turkálókra gondolsz? :DD
0
2006. április 29., szombat 17:57
159
Hogy az áruházláncokban össze-vissza borogatva, rendezetlenül vannak a DVD-k.
0
2006. április 28., péntek 18:06
159
Zebi :) Chuck Norris HD :))))
0
2006. április 28., péntek 17:59
17243
...az a dvdextra adminfelülete. ha ti azt tudnátok... :(
0
2006. április 28., péntek 17:54
398
"Már régen nincs olyan hogy egy filmet csak egy cég készít..."
Ezzel én is tisztában vagyok. De azt nem nagyon tudjuk innen megítélni, hogy egy-egy ilyen közös vállalkozásba ki mennyit tesz bele, és ezért mit kap cserébe.
"A WHV Mo. egyrészt fizet azért a jogért, hogy értékesíthessen Magyarországon filmeket"
Gondolom annak fizet, akié az európai terjesztési jog. Ha ez a Warner, akkor neki. Vagyis nagyjából a saját tulajdonosának.
A szinkronnak vannak költségei, ezt nem is vitattam, de ha ezt a Warner maga csinálta, akkor ennek az ára nem kizárólag a DVD-eladásokból fog visszajönni. Arról nem is beszélve, hogy a következő 50 évben is felhasználható lesz a különféle HD, Very HD, Ultimate HD, Chuck Norris HD kiadásokon.
0
2006. április 28., péntek 17:18
213
Ma már minden film elején kábé 6 produkciós irodát sorolnak fel mint készítők. Már régen nincs olyan hogy egy filmet csak egy cég készít...
0
2006. április 28., péntek 17:09
117
"A Batman Warner film. Ők csinálták, ők forgalmazzák" Ez így ebben a formában nem igaz. A filmet egy produkciós cég csinálta, a stúdió a forgalmazási és marketing hátteret biztosítja. A WHV Mo. egyrészt fizet azért a jogért, hogy értékesíthessen Magyarországon filmeket (teljesen nem vagyok képben, de ez egy éves átalány vagy vmi hasonló). Másrészt előre kifizeti azt a jogdíjat, amit az árban a vásárlók fizetnek meg azért, hogy otthon nézhessék a filmet ("home" jogok), mindezt a megrendelt példányszám függvényében (utánrendelésnél is). Emellett ha magyar változatról van szó, van a szinkronnak egy jogdíja (ha nem a WHV készíttette) vagy egy költsége (ha igen), a feliratozásnak (az extrákhoz is), a masterelésnek. Ráadásul ha kis szériában készítik a lemezt (egy magyar változatnál ez lehetséges), az egy példányra jutó gyártási ktg is magasabb. (De ettől függetlenül - illetve pont emiatt van a szériának egy minimális nagysága, amit mindenképp le kell gyártani.) Add még hozzzá a marketing költségeket (ami az egy példányra jutó költségekbe szintén fordítottan arányosan épül be), meg a már említett rezsi és bérköltségeket, és máris nem olyan olcsó egy lemez. Az anyacég meg - teljes joggal - nem nézi sokáig jó szemmel, ha nem sikerül nyereséget termelni. Ráadásul pont a Warnernál (és ezt biztos forrásból tudom) a legtöbb kiadói akció árengedményét az adja, hogy - ilyen-olyan indokból - az anyacég csökkenti, vagy teljesen elengedi a jogdíjat.
P.Howard
0
2006. április 28., péntek 16:35
398
A Batman Warner film. Ők csinálták, ők forgalmazzák. Nem hiszem, hogy a magyarországi árusításért bárkinek is jogdíjat kéne fizetniük, legfeljebb a magyar WB fizet az amerikai WB-nek. A szinkront gondolom, szintén ők csinálták. Ha így van, akkor ezért sem kell díjat fizetni, az előállítási költsége pedig megoszlik a mozi, DVD, VHS(?), tv bevételek között.
A legtöbbféle díjteher a kis kiadókat terheli (pl. FF Film, Fantasy). Ők tényleg mindenért fizetnek: film, szinkron, extra. Miközben a bevételeik esetleg kizárólag a DVD-eladásokból származnak.
0
2006. április 28., péntek 15:49
159
Nyilván nem vagyok bennfentes, de azért szerintem sok dolog kívülről is látható. Egyértelmű, hogy a kiadványok lehetnének olcsóbbak is, csak a kiadók és kereskedők árképzési rendszere ezt nem nagyon kultiválja. Legutóbb oroszországról olvastam, hogy azzal kísérleteznek a DVD kalózkodás ellen, hogy olcsóbban dobnak piacra a *premierhez közel* extrák nélküli DVD-ket. Nagyjából 1200-1400 Ft körüli áron. Ahogy mások máshol megjegyezték: mi a nyugat jó fizetés+magas árak, és a kelet alacsony fizetés+alacsony árak rendszerei között ragadtunk meg a lehető legrosszabb kombinációval. Angol nyelvű link: http://dlutskiy.com/eblog/2006/04/cheapnearly-dvds.html
0
2006. április 28., péntek 15:27
13392
Sok dolgot jól látsz, ám úgy gondolom, lényegi információkkal hadilábon állsz és emiatt helytelenül ítéled meg a helyzetet.
0
2006. április 28., péntek 15:19
159
Na jó, lehet hogy kissé radikálisan fogalmaztam :) Mindannyian kiegyezhetünk döntetlenben.
0
2006. április 28., péntek 14:31
7151
Most egyet kell értenem Creeperrel. Túl azokon a költségeken, melyek az adott film megjelentetésével járnak, a cégnek a haszonból kell kigazdálkodnia a rezsijét is (villanyszámla, telefonszámla, fizetések stb.)! Ez valószínűleg minden forgalmazóra igaz. Ettől függetlenül úgy gondolom, saját maguk érdekében át kéne gondolnia minden cégnek az ár- és forgalmazáspolitikáját.
0
2006. április 28., péntek 14:23
13392
Emellett gondolkozz el újra: rád rohad a termék, mert makacs vagy, és fizethetsz azért, hogy adott helyen rohadjanak, vagy megalkuvó vagy, és próbálsz megszabadulni a készlettől, hogy ne kelljen annyit fizetni?
0
2006. április 28., péntek 14:21
13392
A forgalmazás joga baromi drága tud lenni, adott film esetén többmillió! És az is előfordul (úgy mondják, elég gyakran), hogy még 1000 darab sem fogy el egy sikeres filmből sem hazánkban. Ha elosztod a példányszámra, hááát...
Ilyet ne mondj, hogy nem tesznek a film értékéhez!! Eleve ők azok, akiknek köszönhetően megveheted a filmet hazánkban! Továbbá tőlük függ pl., milyen minőségű borító készül a filmhez, vagy hogy hajlandók-e a magyar szinkronért lobbizni az anyacégnek! Ha ők nem teszik meg, az anyacég nem feltétlen gondol magától arra, hogy a magyarok kapjanak szinkront! Nem kéne őket ennyire lebcsülni!
0
2006. április 28., péntek 14:15
159
Szerintem nem árulnák annyiért ha veszteségük lenne rajta. Amit írtam, hogy az anyagköltségen és állami adókon felül marad nekik 1000-1300 Ft amin osztozhatnak, hát abból jut a szerzői jogokra (a filmkészítőknek) és kiadási díjakra is (kiadónak).
Mellesleg pont az a rákfenéje az egész rendszernek, hogy a közvetítők (kiadók+forgalmazók), akik semmit nem adnak a termék értékéhez, sokkal többet húznak le a bevételből mint azok akik dolgoztak a filmen vagy zenén.