Keresés

ami kib*szottul dühít...

2006. április 20., csütörtök 23:51
Egy kis segítség, hogy akkor is tudd, hogy van-e dts dekóder a dvd-lejátszóban, ha nem tudod megnézni a hátulját:

Ha nincs benne:           DTS
                              digital out  

Ha van benne:            digital
                                  DTS
                               surround

Tehát ez az írás szerepel a lejátszó előlapján a DTS emblémánál.
0
2006. április 20., csütörtök 23:13
Kib*szottul dühít... a WHV
- kerülj szinkronba kiadványok - ár/tartalom
- sorozatok lecsupaszítása digikpakkról ócska slim tokba
- kiszámíthatatlan bombaár akciók - ma 4 rugó, holnap 2 sem.
0
2006. április 20., csütörtök 21:44
Az emberi butasag.
A vitakeptelenseg.
0
2006. április 20., csütörtök 20:43
Igazad van, gondolkodjunk pozitívan. :-))
0
2006. április 20., csütörtök 17:52
Legalább van valami, amit megüthetsz úgy, hogy nem üt vissza, és még hasznos is. :-))
0
2006. április 20., csütörtök 17:40
Szar az erősítőm. Jobb oldali hangfalak némák, ezért a bekapcsolás után finoman oldalba kell paskolni az erősítőt, és láss csodát, minden hangfal szépen szól.
0
2006. április 20., csütörtök 16:58
Legalább ünnep lesz az, ha veszel pár CD-t. Mondjuk kiruccansz a sógorékhoz, megnézel néhány műemléket, és mellesleg bevásárolsz. Már vámot sem kell fizetni.
0
2006. április 20., csütörtök 16:39
Mi ebben a meglepő? Már az ÁFA 25%... (+ ha hozzáadjuk jövedelemadónkat meg egyéb adófajtákat, kiderül, viszi az állam a 80-90%-át is...)
0
2006. április 20., csütörtök 16:35
az álambácsi viszi el a legtöbb zsozsót az audio cd-k piacán (már ha még létezik ilyen egyáltalán). egyszer egy felmérés során az derült ki, hogy egy 4000 Ft-os CD árának 60%-át viszi az álam, és kb 600Ft-ot pedig az előadó/együttes. még szerencse, hogy nem pusztult ki a zeneipar m.o.-n, talán már csak a szentlélek tartja egyben az alexandra polcait is!
0
2006. április 20., csütörtök 15:54
Hát lehet, hogy ezt fogom csinálni, csak akkor meg a postaköltség nem olcsó, és majdnem ugyanott vagyok. Kivéve, ha szó szerint külföldön veszem meg, csak hát nem mindennap járok. :-)
0
2006. április 20., csütörtök 15:53
Vegyél külföldön, ott olcsóbb.
A hazai kiadók pedig haljanak éhen, ha nem látják be, hogy ennyiért nem lehet eladni.
0
2006. április 20., csütörtök 13:06
Mert van sok szabad falfelület, melybe ütheted a buksid...

:D

0
2006. április 20., csütörtök 13:02
Eszembe jutott egy: míg a DVD-k ára egyre lejjebb megy, nem igaz, hogy az audio CD-k miért olyan drágák még mindig, különös tekintettel az mp3-ak korára. Ez tényleg idegesít. Nemrég 4690 Ft-ot kellett adnom egy 2004-es pop CD-ért. Tekintve az előállítási költségeket, ez igazán nevetséges.
0
2006. április 20., csütörtök 12:46
Mert van sok szabad falfelület, melybe ütheted a buksid...

A film hírneve, minősége, és a közönség pozitív visszajelzései, valamint a dvd-kiadás remek igényessége nem érdemli meg az 1990-es árat.

A Fehér zaj nem lett olyan baromi sikeres film, nekem sem tetszik, és mondjuk az előbbihez mérve érthető is, hogy nem járt a szád. :)
0
2006. április 20., csütörtök 12:40
Magam ellen beszélek, de szerintem egy ilyen kiadást nem szabadna leértékelni, mert már eredeti áron is nagyon kedvező.

ebben igazad van (bezzeg, mikor 1990Ft-ért megvettem a Fehér Zajt, akkor nem járt a szám... :D). miért nem hozzák rögtön ki 1990Ft-os áron a filmeket?
0
2006. április 20., csütörtök 12:38
Én a Batmanre az utóbbi napokban szántam rá magam, hogy jéé, az nekem mégis kell. Erre máris félárú. Most mit mondjak, nem várok jún. végéig. Magam ellen beszélek, de szerintem egy ilyen kiadást nem szabadna leértékelni, mert már eredeti áron is nagyon kedvező.
0
2006. április 20., csütörtök 12:37
A hangváltásról:

Ha a dekóder nem támogatja pl a DTS-t, akkor semmilyen hangot nem szabad kiadnia. Ha a dekóder semmilyen hangot nem ad ki, akkor az erősítő nem károsodhat.
Az a rendszer, amelyik a hangváltáskor károsodik, tulajdonképpen megérdemelt büntetését kapja. Ami ilyen gagyi, nem is érdemel mást, mint a máhlyahalált.

Mindazonáltal, rengeteg olyan kiadvány van, amelyiken váltható menet közben a hangsáv, annak ellenére, hogy van rajta DTS. Ugyanakkor elég sok olyan is van, amelyik nem váltható, annak ellenére, hogy csak két sztereo vagy éppen mono hang van rajta. Ennek nem technikai, hanem gyártói oka lehet. Az más dolog, hogy az okosok, utólag, mindenre találnak technikainak látszó magyarázatot.

Megfigyelhető, hogy az igényesebb DVD-ken, amikor először váltasz DTS-re, lemegy egy kis intro, tesztelvén ezzel a DTS képességet. A jobb lejátszók ezt megjegyzik, és a legközelebbi váltáskor már nem futtatják le ezt. Szintén a jó lejátszók jellemzőja, illetve a bennük lévő dekóderé, hogy hangváltáskor kis időre elnémítják a kimenetett, és csak fokozatosan áll vissza a hang a beállított szintre. Ennek oka elsősorban az emberi fül, és nem az erősítők védelme. Ha egy erősítőt teljesen kivezérelnek, attól nem mehet tönkre, ha túlvezérlik, akkor csak határol, és persze torzít, de szintén nem mehet tönkre. A hangszórókkal már más a helyzet, senki ne várjon valós teljesítményt sörösdoboz méretű dobozoktól. De, általában ezek sem mennek tönkre, legfeljebb elviselhetetlen lesza hang, amit a túlvezérlésre produkálnak. De, ha leégnek is, annak nem a DVD az oka, hanem elsősorban az a vásárló, aki elhiszi egy 5 kilós hangszórócsomagról, hogy valóban 1000 wattig terhelhető. Másodsorban a gyártó felelős, aki megtéveszti a vevőt. De semmiképpen nem felelhet azért egy DVD gyártója, hogy a készülékek nem megfelelően kezelik a hangsávok közötti váltást. Nem hiszem, hogy létezik olyan (nem jobbról a harmadik dzsunkán gyártott) hangrendszer, amelyik valóban a hangok közötti váltástól ment volna tönkre.
0
2006. április 20., csütörtök 12:22
ne is mondd... a fél éves Warner DVD-k most 1990Ft-ba kerülnek...
0
2006. április 20., csütörtök 12:20
Ez nem baj, legalább aztán nem dühít az, hogy mire megkapod, máshol már féláron árulják.
0
2006. április 18., kedd 18:29
Hogy már lassan nem lesz mit előrendelni itt az xpressen!!!!
0
2006. április 18., kedd 17:43
:-)))
0
2006. április 18., kedd 17:37
Asszem, engem az dühít a legjobban, hogy most nem dühít semmi...:D
De majd keresek valamit ami kib.szottul dühít...:D
Mert aki keres, az talál:D
0
2006. április 18., kedd 17:13
ennyit találtam:

a hangcsatorna "válthatatlanságának" van egy közismert, és így bizonyos fokig érthetõ oka: a DTS hangsáv jelenléte esetén nem merik a kiadók vállalni a pereket az ezerrel (-0 dB) dübörgõ hang esetén "véletlenül" DTS-re váltáskor az azt nem támogató erõsítõk környékén keletkezõ, potenciálisan zavaró égett szagért...
0
2006. április 18., kedd 16:58
annyira én sem vagyok guru, de állítólag ez nem kamu duma. valahol olvastam róla, meg itt is említették már. kicsit közhely, de keress rá, ha érdekel.
0
2006. április 18., kedd 16:50
Van róla valami technikai cikk az tuti, én is ott olvastam kb. fél éve, hogy az erősítőben kárt tehet a film közbeni hangsávváltás.
0