Ja, hogy miért is büdös ez a dvd dolog. Dióhéjban: állandó (jogos) elégedetlenkedés; ellátatlanság; beszerezhetetlen vagy vhs minőségű/kiadású filmek; irreális, sokszor már nevetségesen magas árak; szinkronhiány...
0
2004. szeptember 29., szerda 20:25
1431
Én ún. "kalózmásolatokat" csak itthon nem kapható réteg ill. B filmek esetében tartok, amiről úgy érzem, ha nincs lehetőségem megvenni, nem is okozok kárt senkinek (magyar kiadónak/gazdaságnak biztosan nem). Ha mégis, hát valljuk be őszintén, rosszabbul nem fogok aludni. Mivel csak nem régóta rendelkezek szélessávú nettel, ezért az oldalt sem ismerem túl régóta. Igy a DVD árakkal, piaccal, hozzáállással sem voltam tisztában. Amióta többet tudok róla, hát nagyon büdös nekem ez az egész. Néhány esettől eltekintve még mindig tisztábbnak érzem azt, ha kihozok a tékából egy kazit és a dekóderem segitségével szépen átmásolom. Van szinkron, van fullképernyős kép (amig nem tudtam, mi az a képformátum, addig nem is érdekelt - ezt is a hülye dvd-nek köszönhetem:) meg elviselhető képminőség. És kb. 350 Ft-ból megvan a film. Szerettem én videózni mindig is, saját asztali lejátszóm pedig még most sincs, mert az olcsóktól elrettentett egy ismerősöm "szenzációs" Deawoo-ja. Ja és még egy dolog fogalmazódott meg bennem: a DVD mint formátum nem a VHS-t hivatott kiváltani? Ez a váltás valahogy nem működik, és szerintem nem is fog: mert akkor miért piaci/gazdasági kérdés ez?
0
2004. szeptember 29., szerda 19:03
411
ezekkel az árakkal csak elijesztik a kiadók a tisztességes embert is mint pl én. NONEM kalózmásolatokat veszek (ilyet még életembe nem tettem), hanem hamár úgyis átugrok a nagy Österreichba, hiszen mindössze 15 km a Shopping City Süd, ahol ugyanazt a filmet, sokkal szebb kiadásban, néha magyar felirattal fele annyiért veszem meg... köztünk szólva megsúgom hogy itthon csak akciós filmeket éri megrendelni ha a határtól alíg laksz néhányezer köpésnyire:)
0
2004. szeptember 29., szerda 18:57
7151
A dvd gyűjtéssel én úgy vagyok, mint a svéd gyerekvers szereplője:
„ Bélyeget gyűjtök. Egyszer az apukám hozott egy kilót. Azóta nem gyűjtök.”
Szóval én úgy gondolom, hogy annak is – bizonyos határok mellett – megvan a varázsa, hogy hajtok egy filmet, megvárom a megjelenést, gyűjtök rá stb. Kalózmásolatokkal már rég kipótolhattam volna gyűjteményem hiányosságait, valószínűleg nem is került volna többe, mint a legális lemezeim összessége, de lehet, hogy akkor már az egész DVD-zés esetleg nem is érdekelne... Van ismerősöm, aki elvből kalózmásolatokat gyűjt, de szó szerint csak gyűjti őket: némelyik filmjéről azt se tudja, micsoda, mert ideje sincs, hogy megnézze...
0
2004. szeptember 29., szerda 18:44
487
Ez szerintem odaig igaz ,hogy van egy olyan reteg aki inkabb megveszi az 1 Ftal olcsobb kaloz verziot. Es van egy (egyre nagyobb) olyan reteg aki a minosegre torekszik es egyfajta hobbikent tekint a dvd vasarlasra. Ok azok akik soha nem vennenek kaloz dvdt mert mas a minoseg. (En is ugy hiszem ,hogy az n db dvd mellett hulyen nezne ki a kalozmasolat) Az elso reteg akkor fog csokkenni ha eljutnak arra a tudati/gazdasagi szintre, hogy megfizessek a minoseget es a dvdvel jaro extrakat. Nyilvan ez messzebre mutato folyamat (altalanos gazdasagi helyzet, dvdk ara, stb...). Viszont akik dacbol vesznek kaloz dvdt azok akkor se fognak valtozni ha ingyen adnad nekik a filmeket. Valoban a dvd gyujtes koltseges hobbi. De minden hobbi ilyen, viszont a tendencia biztato. Eleg megnezni, hogy mondjuk 3 evvel ezelott hany film jelent meg havonta es most mekkora ez a szam. Valamint a mar elottem is emlitett ar-liberalizacio is jotekonyan fog hatni (szeretnem hinni) a vasarlasokra. (Azert mas egy honapban venni par 990-3990 Ftos filmet, mint 6990-8990 Ftosakbol volt)
0
2004. szeptember 29., szerda 18:33
7151
Németországi tapasztalatom, hogy kint – kis csúsztatással – márkában kapják azt, amit én forintban, mégis nem én, a csóró kelet-európai mondogattam mindenre (a filmekre is), hogy "zu teuer, zu teuer"... Szóval sopánkodni azért tőlünk nyugatabbra is tudnak...
0
2004. szeptember 29., szerda 18:27
3933
Igen, ez már a relatív olcsóság. Sokáig hozzá voltak szokva az emberek, hogy egy műsoros videókazetta többnyire mindenhol 2000 forintnak megfelelő valuta volt. Aztán jött a DVD 3, sőt, 4x-es árral. Így persze, hogy mindenhol, mindenkinek sok.
0
2004. szeptember 29., szerda 18:12
55
Igazad van Sutter_Cane. 20 dolcsi. De 1000-szer 20, vagy 100.000-szer 20. Ez a nem mindegy sajnos. Nekem van Németbe egy mérnök barátom, jól keres és felesége kozmetikai szalont (saját) müködtet. Igaz Ő nem gyűjtő. Alkalmanként vesz egy-egy lemezt. ..ő azt mondja lehetne olcsóbb.
0
2004. szeptember 29., szerda 14:32
2774
"Azonban azt is meg kell jegyezni, hogy az egész világon (keresetektől függetlenül) a luxuscikk kategóriába tartozik a DVD"
szerintem ez pl. az usában és a fejlettebb orzságokban messze nincs így. 15-20 dolcsi egy átlag dvd ára. ez azt jelenti, hogy sokszor olcsóbb mint itthon nálunk. emellett meg a sokszorosát keresik kint. ott már ez nem luxuskategória.
0
2004. szeptember 29., szerda 13:17
7151
Ezek a filmek hosszas várakozás után jelennek meg azért, mert egy merész és/vagy pénzes kiadó kifejezetten Magyarországra vette meg a jogot. A T2, ELEMI ÖSZTÖN stb.-ről tudjuk, hogy Kinowelt-filmek voltak, s egy lengyel cégen keresztül kerültek végre Magyarországra, miután kint már régóta kaphatók magyar vonatkozások nélkül. A TRAINSPOTTING DVD árán pedig látszik, hogy a kiadó vagy nem pénzes, vagy nagyon kapzsi...
0
2004. szeptember 29., szerda 12:37
3933
Most már nem olyan kicsi ahhoz, hogy ilyen nagyobb durranások némi profitot hozzanak. Hála nekünk, filmrajongó buzeránsoknak. :)
0
2004. szeptember 29., szerda 12:35
385
Azért az árak mellett vannak itt még érdekes kérdések. Ilyen például az, hogy a kiadók éveken át azzal magyarázták, hogy egy film nem jelenhet meg magyar szinkronnal vagy akár csak feliratozott extrákkal, hogy a magyar DVD piac túl kicsi egy "saját" változat elkészítéséhez. Ehhez képest az utóbbi időben sorra jelennek meg "most wanted" filmek (T2, Trainspotting, Elemi ösztön, Leon, Ronin, stb.), nemritkán duplalemezes, full-extrás, szinkronos változatban. Na most akkor tényleg túl kicsi piac a miénk ehhez vagy nem?
0
2004. szeptember 29., szerda 12:33
385
Azért az árak mellett vannak itt még érdekes kérdések. Ilyen például az, hogy a kiadók éveken át azzal magyarázták, hogy egy film nem jelenhet meg magyar szinkronnal vagy akár csak feliratozott extrákkal, hogy a magyar DVD piac túl kicsi egy "saját" változat elkészítéséhez. Ehhez képest az utóbbi időben sorra jelennek meg "most wanted" filmek (T2, Trainspotting, Elemi ösztön, Leon, Ronin, stb.), nemritkán duplalemezes, full-extrás, szinkronos változatban. Na most akkor tényleg túl kicsi piac a miénk ehhez vagy nem?
0
2004. szeptember 29., szerda 12:32
55
Vannak statisztikák az eladásokról a lakosság számáról stb. Azonban az adatok bármennyire is kiindulópontnak számítanak vannak itt más tényezők is.
1. Az angol és amerikai gyártók és forgalmazók kimondva és kimondatlanul is (hivatalosan és nem hivatalosan) is együttműködnek. Mint azt mindenki tudja millió amerikai DVD-t egy vagy több angol vagy amerikai forgalmazó gyártat. Ezek a DVD fillérekbe (centekbe) kerülnek és az egész világon plusszként (ott is ahová a jogokat külön is eladták) ugyanannak a filmnek a jogát szabadon terjesztik. 2. Maga az adathordozó a DVD ad lehetőséget arra, hogy hatalmas területeken viszonylagosan bagatel bekerülési költséggel. Szinkronok, előkészítés pont annyiba kerül több millió DVD elkészítésénél is, mint 1-2 ezer esetében. Ezt figyelembevéve minden angol és amerikai DVD-n alapba kellene (még ha csak opcionálisan is a DTS-nek rajta lenni. Tudjátok , hogy ez közel sem így van. Meglátásunk szerint a magyar kiadók kicsik és nagyok mindent megtesznek amit tudnak. 3. Magyarország sajnos nem csak kicsi hanem nagyon szegény középréteggel (ha egyáltalán van ilyen nálunk) rendelkezik. Nagyrésze lekötötte magát lakás, kocsi és más hitelekkel. Egyre kevesebb jut másra. Ez első sorban az ország rossz gazdaságpolitikájának tudható be. 4. A feketepiac mérhetetlenül nagy. Azonban igazat kell adni (sajnos) annak a kijelentésnek, hogy az emberek nagy részének a fizetéséből 5-6-7 ezer forin- tot nem tud kiadni egy DVD-re. Azonban azt is meg kell jegyezni, hogy az egész világon (keresetektől függetlenül) a luxuscikk kategóriába tartozik a DVD.
0
2004. szeptember 29., szerda 11:53
2692
Erről meg is feledkeztem, a forgalmazzók egymás árai alá mennek a Warner először csak 3990 Ft-ra majd az InterCom 3690 Ft-os akciója után bevezette a 2990 Ft-os akciót erre jött az InterCom a 2690 Ft-os akciójával erre a Warner már bevezette az 1990 Ft-os akciót is na meg a tartósan 3990 Ft-on maradó DVDMÁNIA "akciót" is.
0
2004. szeptember 29., szerda 11:53
3933
Ne aggódj, bőven elérték.
0
2004. szeptember 29., szerda 11:48
2178
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy a Bomba ár és a Szuper ár akciók mellé felzárkózott a "Most vedd meg" akciójával a Budapest Film is, valamint ne feletkezzünk meg a 999Ft-os akciókról sem... Szóval a helyzet lassan ugyan, de javulni látszik.
0
2004. szeptember 29., szerda 11:38
143
Azon azért csodálkozom, sem a SW, sem a LOTR nem érte el a 10 000 db-os eladást. Ez tényleg igaz?
0
2004. szeptember 29., szerda 11:15
2692
Azért a DVD árak tényleg csökkentek: A Columbia-Tristar DVD 7000-ről 6000-re (az Xpressnél 5500) csökkentek, a Fox is csökkentette az árait a szokásos 7100 helyet "csak" 5700-ba (Xpress 5300) kerülnek és nincsnenek olyan 8000-10000 forintos "kilengések", mint régen (Titanic, Terminator), a Paramount DVD-k árai lementtek 7000-ről 5700-ra (Xpress 5300) és nem is beszélve az újannon megalakult Universal Pictures Hungaryről akik egyre több DVD-jükre tesznek szinkront, feliratos extrákat és néha még DTS hangot is és az árakat jól levitték 7100 helyett 4000-3000 sőt akár 2000 Ft-ig is.
0
2004. szeptember 29., szerda 11:10
3933
Na, igen. :) Mellesleg már ideje volt némi vérfrissítés a John Wayne által túlerőbe került hazai westernpiacnak. Jimmy kezd felzárkózni. :)
0
2004. szeptember 29., szerda 10:31
7151
A magyar piac már annyira felfejlődött, hogy most pl. egy rakás westernt kifejezetten Daemiaen kedvéért dobnak piacra...:))))
0
2004. szeptember 29., szerda 10:14
3933
Persze, hogy akciós: 5.990 forint helyett. :)
0
2004. szeptember 29., szerda 10:09
17243
még egy megjegyzés: a kalózok visszatrő vevőköre többnyire azzal sincs tisztában, hogy az utóbbi 1-2 évben rendesen mérséklődtek az árak, már az új filmek esetében is, hisz ha bemész a tescóba (itt tatabányán ez a legnagyobb dvd-lelőhely), akkor olyan hülyeségekkel találkozhatsz, hogy "akciós dvd! új warner filmek csak 598o ft-os áron!". és ez egy megyeszékhely.
0
2004. szeptember 29., szerda 9:59
17243
továbbá meg lehet nézni a universal új árképzési stratégiáját. sajnos, azonban az a nagy magyar helyzet, hogy amíg 1 forinttal is olcsóbb lesz a másolt dvd az eredetinél, akkor a tisztelt vevő az előbbi mellett fog dönteni. sőt, meg merem kockáztatni azt is, hogy egyesek még dacból is a kalózváltozatot választják, mert megtehetik. ez a durva nagy helyzet mifelénk.
0
2004. szeptember 29., szerda 9:44
3933
Egyvalamit nem szabad elfelejteni. Két évvel ezelőtt még szinte mindegyik nagy stúdió kiadványa 5.290 és 8.990 forint között mozgott. Ez 2004-re 3.990 és 5.990-re csökkent. Szerintem igenis sokat tesznek a forgalmazók azért, hogy minél többen vegyünk eredeti lemezeket (ez a zeneiparra nem vonatkozik). Pl. egy Cary Grant díszdoboz 4 film + 1 doksiért 9.990 forint. Igencsak jó ajánlat.