az ezy dvd ilyen szempontból nem megbízható. nem mindig tünteti fel a 2-es régiókódot. nagyon valószínű, hogy az olyan lemezek amelyeken európai feliratok vannak, az itthon is lejátszható. de azért dobj nekik egy emil-t, az a tuti :)
0
2003. január 7., kedd 8:27
20
Hello Rajongók! Az ezyDVD-vel kapcsolatban van egy kérdésem. Megnéztem az egyik ajánlatukat (Elit alakulat). A lemez specifikációi nem térnek el a magyar ajánlatoktól, ugyanaz a tartalom, a formátum, összidő, stb. Ugyanazok a szinkron illetve felirat nyelvek is, közöttük a magyarral. A régiókód viszont 4-es! Kérdésem az, hogy a régiókódot a nagy nemzetközi piacra közösen előállított lemezekre területenként teszik fel? Azaz pl. a csak európai nyelvek feliratait tartalmazó lemez lehet, hogy valóban csak a 4-es régióban "fogyasztható"? Megnéztem egy másik ausztrál lapon is és ott is 4-el szerepel ugyanez a kiadvány, viszont a michaeldvd-n (amit pontos adatforrásként jelöltetek már meg sokszor) nincs róla ilyen irányú értékelhető információ. Mi a véleményetek vagy esetleg tapasztalatotok erről? Minden építő jellegű információt köszönök!
0
2002. december 25., szerda 2:44
8
Kedves Rajongók!
Régóta keresem életem filmjét DVD-n. Ez nem más, mint Anouilh: Becket, avagy az Isten becsülete című drámájából készült mozi, Richard Burton és Peter O'Toole főszereplésével.(hatvanas évek-beli készítésű). A filmet 2-3 éve itthon is forgalmazta állítólag valaki, de nem a nagy filmesek, mert mindenkivel beszéltem ezügyben. Sőt: kb 1 éve ment tv-ben is, de mivel azt nemigen nézek, lecsúsztam még egy vacak kis videofelvételről is. Ha valakinek megvan, és eladná, kérem szépen értesítsen a kiralyrak@pannongsm.hu címen, de az is hatalmas segítség lenne, ha valaki megrendelné nekem külföldről, aki rendszeresen szokott rendelni, én ugyanis járatlan vagyok a külföldi oldalakon, valamint elég bizalmatlan is:-))) Köszi a választ előre is: Tom, a Waits
0
2002. december 20., péntek 21:59
2774
valószínúleg a karácsonyi csúcs miatt késik ilyen sokat (vagy áll a vámon). Normál menetben 6-7 napa (!!) alatt idért nekem.
0
2002. december 20., péntek 21:09
76
Bocsi !
Az E-mail címem: nt71@freemail.hu
0
2002. december 20., péntek 21:08
76
Kedves Hozzászólók!
Ha van aki tudna rendelni nekem DVD -t az ausztrál oldalakról kérem válaszoljon. Előre is köszönöm!!
NT
0
2002. december 20., péntek 17:19
16
Sziasztok ! Érdeklődni szeretnék, hogy mennyi az átfutasa a megrendeléstől az átvételig, ha az ezydvd-től rendelsz. Ha minden igaz, nekem dec. 9-én postázták a karácsonyi ajándék dvd - t és még nem kaptam meg. Ez normális, vagy már mással s előfordult, hogy elkavarták? A dvd sima postai küldeményként érkezik, vagy átvételi elismervénnyel? Előre is kösz a választ.
0
2002. december 20., péntek 7:45
20
Hello Rajongók! Megerősíteni tudom ezt az előző észrevételt. Mint korábban is írtam, az ausztrál discen (és a külső borítón is) is a "Regio 4" van feltüntetve . Sőt a disc-re nyomott kép is eltér a Magyaro-n megjelent változatétól, de a tartalom és az extrák teljesen ugyanazok. Azóta a "michaeldvd"-n utánanéztem, ott valóban "Regio2,4" kóddal szerepel az anyag. Az asztali lejátszóm végül is jól kezeli. Az is kicsit furcsa lett volna, ha egy olyan lemez, amelyiken csak európai feliratok vannak (kb 10.12 db), ne legyen ellátva 2-es kóddal. Természetesen jobb azért megrendelés előtt az alapos tájékozódás! Boldog karácsonyt és sok időt kívánok a rajongásra!
0
2002. december 19., csütörtök 11:25
4201
Nem csak a dobozon, hanem a lemez adatai között is nagyon sok esetben csak 4-es van feltüntetve az Ezy-nél, miközben a MichaelDVD-n meg 2,4 (és ők azért le is tesztelik).
0
2002. december 19., csütörtök 10:23
487
Az EZy nem megbizhatatlan ;) Ha a PowerSearch opcioban a REgion-nal a 2-est valasztod ki, akkor olyan filmeket fogsz kapni, amik lejatszhatoak az R2es lejatszokban. Az, hogy a dobozon alt. csak R4 van feltuntetve az semmit nem jelent. Valoszinuleg a "tisztan" R4es dvd-k dobozait, boritoit, nyomdai anyagait hasznaljak fel.
waces
0
2002. december 18., szerda 16:16
279
és újabban Pannonosok is akart lenni...
0
2002. december 18., szerda 16:15
279
Mielőtt bárki is többszázezer forintos számlát nyitna a VISA kártya miatt, érdemes körülnézni a CITIBANK-nál, ugyanis Westel (és újabban kísérleti jelleggel, korlátozott számban) előfizuval rendelkező ügyfelek két-három havi telefonszámlájuk bemutatása és némi vizsgálódás után 100-120e forintos hitelkerettel rendelkező dombornyomásos hitelkártyát kapnak úgy hétezer forint környéki összeg fejében...
0
2002. december 18., szerda 10:08
1221
Nem megfelelő régiókód esetén a lejátszó egy másodpercet sem hajlandó lejátszani a filmből, vannak olyan típusok is, amelyek ki is adják a lemezt... Egyébként a www.michaeldvd.com.au oldalon mindig pontos és 100%-ban biztos infókat találni a DVD-kről, beleértve a lemez régiókódját is. Az EZY ilyen szempontból eléggé megbízhatatlan.
0
2002. december 18., szerda 9:18
20
Hello Rajongók! Az előzőekben leírt segítő útmutatások alapján sikert könyvelhetek el a megrendelésben. Már kétszer. Felmerült azonban egy kérdésem, amire eddig idő hiányában nem tudtam csak megkeresni a választ. De hátha valaki már tapasztaltabb és kapásból megadja! Az ezy-nél való kiválasztáskor "Régió2,4"-nek feltüntetett film megjött és a borítón, illetve a lemezen is csak a"Régió 4" szerepel. Azonnal betettem a lejátszóba és kipróbáltam egy-két funkciót (menű, feliratozás, jelenetválasztás) és azok működtek. A filmnézésre csak kb. 10percem volt, az alatt sem észleltem hibát. Kérdésem a következő: ha nem fogadná a lejátszó a discet azt azonnal kijelzi vagy csak egy bizonyos idő (20-30 perc) elteltével dönt úgy, hogy azt nem hajlandó lejátszani? (Ti. egy SVCD lemezzel már jártam úgy, hogy 20 percig több kisebb hibával ment a film, majd akkor bekockázott és kiakadt.) A lejátszóm elvileg nem többrégiós, legalábbis a gépkönyve szerint nem fogad más kódot. (Magyaro-n vett Philips DVD 751 típus) Ha van megfigyelés az ilyen esetre kérem osszák meg! Köszönöm!
0
2002. november 19., kedd 17:38
4201
Ajánlom a www.bankkartya.hu oldalt. Itt minden magyar bank által jelenleg kibocsátott bankártya részletes leírása megtalálható, bizonyos kártyákat helyben meg lehet rendelni.
Ha megengedtek egy kis reklámot: Nekem a Raiffeisennél van VISA Classic kártyám. Az igényléshez 300 ezer forintot kellett elhelyeznem a számlán, amit a kártya elkészülte után le is vehettem (kértem kölcsön). A kártya kb. 1 hét alatt készült el. Nem kell semmilyen jövedelemigazolás, sőt egyetemistaként még munkahelyet sem tudtam volna mit beírni (azért a sulit beírtam). A kártya éves díja 1500 forint, ami szerintem nagyon korrekt, és havonta 2 ingyen kézpénzfelvét jár BÁRMILYEN automatából. Eddig semmi problémám nem volt vele, a kártyát mindenhol elsőre elfogadták és az internet banking is működik rendesen (számlatörténet, átutalás). Szóval korrekt.
0
2002. november 19., kedd 10:32
20
Kedves "derceto" és "GG"! Köszönöm a legutóbbi válaszokat. Közben beszéltem a bankkal is (OTP), és ők sem értik miért történt meg a visszautasítás. Így most próbálkozom még egy kicsit. Sok sikert kívánok a hasonló cipőben járóknak!
0
2002. november 19., kedd 10:31
17
Szerintem kutakodj az egyes bankok weboldalain. Ott minden feltétel pontosan le van írva.
0
2002. november 19., kedd 8:50
13
Nagyjából most akartam megkérdezni, hogy hogyan áll az Ezy a WEBkártyához. De már a választ is tudom. Illetve sejtem. Tudom, hogy nem itt kellene megkérdeznem (sőt meg sem kellene kérdeznem), de melyik bank az, amelyik a legkedvezőbb kondíciókkal kínálja Mastercard/Visa kártyáját? Ugyanis a havi rendszeres átutalásom nem mondható túl soknak... :-( És hát ugye ez nem elhanyagolható tényező a bank szempontjából... Sajnos...
0
2002. november 19., kedd 8:23
4201
A 16 számjegyet egybefüggően kell megadni. Ügyelj arra, hogy ne cseréld fel a lejárati dátumnál az évet és a hónapot. A nevedet és a címedet is pontosan add meg, de ékezeteket inkább ne használj! Azt a címet kell megadnod, amely a banknál bejelentett lakcím vagy a levelezési cím, terhelésnél általában ezt is ellenőrzik (banktól függ). Ha az Ezy-nek nem sikerül megterhelni a kártyádat, akkor hívd fel a bankod kártya ügyfélszolgálatát, ők utána tudnak nézni, hogy mi volt az elutasítás oka. Nekem egy évig volt az OTP-nél virtuális "MasterCard"-om, először az EzyDVD csak ötödik próbálkozásra tudta megterhelni (ugyanazokkal az adatokkal). Szerencsére azóta váltottam VISA-ra (és egy másik bankra), nem is volt ilyen gondom mostanában.
0
2002. november 19., kedd 8:17
1153
Én egyedül a Hetedik kétlemezes változatát rendelném meg Angliából. De egy film miatt nem fogok dombornyomott kártyát csináltatni.
0
2002. november 19., kedd 7:49
20
Hello Rajongók! Segítséget kérek a hozzáértőktől! Rendelni szeretnék az "ezydvd"-től. Addig már eljutottam a megrendelés megadásában, hogy kéri a kártyaszámot, de azt nem igazán akarja befogadni. Nekem egy "MasterCard"-om van. Azon összesen 16 db szám van négyes csoportokra bontva. Ha beütöttem ezt a sok számot egybefüggően (négyes bontás nélkül), akkor vissza mailoztak, hogy nem tudják a rendelés árát lehúzni. Ha pedig négyes csoportokban szeretném a kártyaszámot megadni, akkor az utolsó négyes csoport utolsó három számjegyét már nem lehet beírni. A kártyán elegendő összeg van, és még nem jár le a közeljövőben. Mi csinálok rosszul? Hogyan kell a kártyaszámot megadni? Az építő segítséget előre is köszönöm!
0
2002. november 18., hétfő 19:09
515
Én a www.dvdworld.co.uk címről szoktam rendelni régió 2-es dvd-ket. Kár, hogy csak néhány olyan film van, ami itt még nem jelenet meg. Viszont én már rendeltem vagy 5-6 db-t és mind nagyon jól szólt. Még a Surround is. Extrák is vannak bőven. Nekem bejött. Szerintem nézzétek meg!
0
2002. november 17., vasárnap 11:08
17
A 4-es kódos DVD-k lejátszásával sem volt még soha gondom pedig 2-es régiós lejátszóm van. Ezen kivül nyugodtan rendelj kettőnél több filmet egyszerre, én általában 4-5-öt szoktam.Az ezydvd-től nem jön számal és ráirják a dobozra, hogy ajándék bár eddig mindig kértem őket, hogy ajándékként küldjék.
0
2002. november 15., péntek 23:36
2774
úgy, hogy eladod, és veszel egy régiófüggetlen lejátszót :)) de a viccet félretéve, én nagyon megszívtam a sonym "átalakítását," rengeteg pénzt öltem bele, és nem sikerült. A sony-kat nagyon bonyolult átalakítani...
az ausztrál lemezek java része amúgy dupla régiós. 2-es és 4-es.
0
2002. november 15., péntek 15:17
16
Esetleg egy típp, hogy hogyan lehetne egy Sony DVP - NS 300-at régiófüggetleníteni, vagy 4 -es régió olvasásra alkalmassá tenni?