Keresés

DVD-rendelés külföldről, utánvétellel

2002. november 15., péntek 15:12
Kösz az infót GG!
0
2002. november 15., péntek 14:47
Hello! Általában valóban nagyon megéri Ausztráliából rendelni filmeket, ugyanis gyakran az itthoni ár feléért lehet őket megszerezni. Az ezy-n kívül én még ajánlani tudnám a www.devoted.com.au oldalt is, ez még olcsóbb az ezy-nél, igaz, nem olyan nagy a választék, de szinte itt is mindent megtalálni. Csak egy példa az árakra: a "Káin ébredése" c. film magyar szinkronnal és felirattal (csomagküldéssel együtt) 2700 Ft-ba kerül, s ez nem kis különbség az itthoni árhoz képest! Utánvéttel nem lehet rendelni, csak dombornyomott bankkártyával (VISA Classic, Eurocard/Mastercard). A fizetéssel eddig nem volt gondom, korrekt az elszámolás, még nem történt semmi visszaélés. DE: a csomagokat érdemes biztosítva (insurance) feladatni, ugynanis így biztos, hogy nem fog elveszni, különben ez is lehetséges, nekem sajnos már volt ilyen tapasztalatom. Az egy más kérdés, hogy borzasztóan jóindulatúak, és ilyenkor pótolják/újraküldik (az ő költségükön) a filmet, de azért jobb biztosabbra menni. A csomagok általában 8-14 napig vannak úton, a tokok törése nem jellemző, de erre is volt már példa, a lemez azonban még soha nem sérült meg. Különben sokféle csomagolási opció közül lehet választani, a DeVoteD-nél a sima borítéktól a biztosított dobozig nagy a választék, persze az árak is különbözőek. A "shipping" link alatt mindezeknek előre is utána lehet nézni. A VÁM kikerülése pedig szerintem nagy mértékben a szerencsétől is függ, az EZY a csomagot ajándékként és számla nélkül küldi, a DeVoteD mindezt külön kérésre teszi meg, s így általában kicsi a valószínűsége a vámolásnak, na meg persze egyszerre kettőnél több DVD-t rendelni sem ajánlatos... Még valami: a 4-es régiókódos lemezeket nem lehet a 2-es lejátszókon megnézni, ilyen szempontból a az EZY oldalán található információk eléggé pontatlanok, én mielőtt megrendelek valamit, mindig utánanézek a www.michaeldvd.com.au oldalon a lemez pontos specifikációinak, az ott szereplő adatok tuti biztosak, így nem érhet kellemetlen meglepetés. Remélem tudtam segíteni!
0
2002. november 15., péntek 13:24
Tisztelt Rajongók!
Néhány információt szeretnék kérni a külföldi DVD rendeléssel kapcsolatban. Sok jót írtatok már pl. az "ezydvd.com.au"-ról, szívesen kipróbálnám.
Kérdéseim:
Lehet-e utánvéttel rendelni (azaz szállításkor fizetni)?
Ha nem lehet, akkor milyen fizetési mód van? (küldenek számlát előre vagy bankártyát kell felmutatni stb.)
Ha csak bankkártyás vásárlás lehetséges, akkor melyiket fogadják el? ("Maestro" kártya jó-e?)
Összetörik- e a lemez mire a messzi távolból ideér?
Milyen buktató lehet, járt-e már valaki "pórul"?
Minden hasznos és finomító válaszért  előre is köszönet!
0
2002. november 15., péntek 12:07
Sziasztok ! Olvastam, milyen jókat írtok az ezydvd-ről. Ezzel kapcsolatban lenne egy laikus kérdésem. A 4-es régió kód játszható - e a 2-es kódú lejátszón?
0
2002. november 15., péntek 11:55
Igen. Például remek anime lemezeket ^_^
0
2002. november 15., péntek 11:41
Köszönöm a segítségeteket! Az Xpress.hu-nak ezzel nem csinálunk igazán konkurenciát, mert nem tartanak zenei DVD-ket! (igaz, hogy innen lehet más lemezeket is rendelni:)
0
2002. november 15., péntek 9:43
Az ezydvdv-vel magyar vám szempontból IGEN jó tapasztalataim vannak. Olyan jó fejek, hogy a csomagra kívülről alacsony összeget írnak és még sose kellett utána vámot fizetnem. Remélem egy vámos sem olvassa ezt vagy ha igen akkor gyorsan el is felejti mindjárt. Nem szeretném a vámhivatalt gazdagítani ezek után sem...
0
2002. november 15., péntek 2:07
A postaköltség kb. 800 forint egy lemeznél, 1400 két lemeznél stb... A helyi adó (GST, kb. 10%) itt is lejön, ha regisztrálod magad magyar címmel, és bejelentkezel, akkor automatikusan a nettó árakat mutatja. Vám és áfa általában nincs, de soha nem lehet tudni. Szállítási idő kb. 10 nap.

És elnézést kérek az Xpress-től, hogy egy másik boltról adok itt infókat...
0
2002. november 14., csütörtök 18:10
Sziasztok!

Mennyi egyéb költséggel jár az vételáron kívül az www.ezydvd.com.au -tól a rendelés? Nagyon jó áron vannak zenei DVD-ik! Itt is lejön belőle a helyi adó?

előre is köszi a válaszokat!
0
2002. július 8., hétfő 17:44
sziasztok,

főleg angoloktól rendelek s nekem addig ha ajándékként kértem soha nem kellett áfa-vámot fizetnem. a csomagot persze felbontják, kipipálgatják a tételeket de aztán szépen megjön (legutóbb 41.000ft, ezzel se volt gond).

vámosoknál azt mondták, hogy akkor nincs vám ha ajándék, vagy ha nem haladja meg a 20 eurot az értéke

eddig bejött...;))
amugy akkor tértem át az ajándékként küldésre amikor megvámoltak vagy egy éve;((

korábban (2001. jan-ig) sose volt gond, de akkor kezdték el cseszegetni az online boltokat, főleg usa-ban majd jött az eu és persze mi sem maradhattunk ki belőle...

byz
0
2002. július 8., hétfő 15:45
Sziasztok!

A Blackstar-ról szeretnék rendelni, de nincs hitelkártyám. Tudna valaki segíteni? Sürgős lenne!
Ha lehet, az e-mail címemre írjatok!
Köszi!
0
2002. június 17., hétfő 13:50
A Hyppolit a lakáj (eredeti Kabos verzió) elérhető DVD-n.
Az Indul a bakterház csak videocd-n létezik.
gmiki1@freemail.hu
0
2002. június 17., hétfő 11:13
Igen, csak itthon kissé mások a viszonyok, mint az USA-ban...
0
2002. június 15., szombat 0:05
Zolika, koszi szepen a valaszt, meg ha elszomorito is. Van Californiaban egy bolt ahol lehet egy par regi filmet kapni a gyulai kolbasz es miegymas mellett, de csak VHS kazettan. Egyebkent ket gepem van: egy Panasonic DVD RAM recorder es egy Daewoo ossz-normas, szoval a lejatszas nem volna gond, mindegy milyen formatumban is van a lemez. Na, talan valakinek csak megjon az esze es elkezdik kiadni a regi magyar filmeket, maguknak a lemezeknek az eloallitasa kevesebbe kerul, mint egy tepsi retest sutni  :-)
0
2002. június 14., péntek 22:40
Amit itt az Xpress-en nem látsz az nincs is. Sajnos a magyar filmek DVD kiadásával mi sem vagyunk itthon elkényesztetve. Egy kezemen meg tudom számolni hány film jelent meg. A dolog technikai részéhez még annyit, hogy ezek a filmek 2-es régiókódúak tehát az USA-ban nem tudod őket lejátszani hacsak nincs régiófüggetlen lejátszód. A PAL színrendszert meg sem említem az gondolom evidens.
0
2002. június 14., péntek 18:15
Szep jonapot! Uj vagyok itt a forumon es nem is biztos, hogy ez az a hely ahol erdeklodjek. de azert, megprobalom. Az USA-ban elek (NC), magyar filmekhez hozzajutni szinte egyaltalan nem lehet, magyar DVD-khez.... na, mindegy. Hol talalok olyan weboldalt, ahol magyar filmeket adnak el? Fokent igazan regi filmek erdekelnek Kabos Gyulaval, Maly Gerovel, stb. Aztan olyanok, hogy Indul a bakterhaz, Koszivu ember fiai, Egri csillagok, Hannibal tanar ur(?)stb. Nekem ezek es ilyen filmek szamitanak ritkasagnak (lehet hogy otthon is?)
Nagyon megkoszonnem, ha valaki segiteni tudna.

Elore is tiszta erobol koszonok minden valaszt es segitseget!

Feri
0
2002. június 14., péntek 18:14
Szep jonapot! Uj vagyok itt a forumon es nem is biztos, hogy ez az a hely ahol erdeklodjek. de azert, megprobalom. Az USA-ban elek (NC), magyar filmekhez hozzajutni szinte egyaltalan nem lehet, magyar DVD-khez.... na, mindegy. Hol talalok olyan weboldalt, ahol magyar filmeket adnak el? Fokent igazan regi filmek erdekelnek Kabos Gyulaval, Maly Gerovel, stb. Aztan olyanok, hogy Indul a bakterhaz, Koszivu ember fiai, Egri csillagok, Hannibal tanar ur(?)stb. Nekem ezek es ilyen filmek szamitanak ritkasagnak (lehet hogy otthon is?)

Feri
0
2002. június 14., péntek 17:18

Feri
0
2002. június 13., csütörtök 22:33
Bazz képzeld, a Speed-et és a Preadtort, az akció indulása előtti napon postázták a régi áron, grrr :))
0
2002. június 13., csütörtök 20:49
Most érdemes benézni az ausztrál EZYDVD.com.au oldalra, óriási engedmények vannak kb. 200 DVD-re ("DVD Stock Clearance...Save up to 60%"), jó részükön magyar felirattal, egy kis ízelítő az árakból (postaköltséggel együtt):
- Speed S.E., dupla, DTS: 4800 Ft
- Predator S.E., dupla, DTS: 4800 Ft
- Robocop S.E.: 4800 Ft
- Broken Arrow: 2700 Ft
- The Thin Red Line: 2700 Ft
- Entrapment: 2700 Ft
- Platoon S.E.: 3500 Ft
- Titan A.E.: 3500 Ft
- X-Men: 3500 Ft
- True Lies: 3900 Ft
- Vertical Limit: 3900 Ft
- X-Files, The Movie: 3900 Ft
- Rocky S.E.: 4100 Ft
De mindez csak egy kis ízelítő, nézzétek meg a többi ajánlatot is és csodálkozzatok...!
0
2002. június 5., szerda 13:06
Elég sokat rendelek (főleg cd-ket és bakeliteket, de néhány dvdt is) külföldről, de a magyar vámosok szokásait még nem sikerült teljesen kiismernem. Az biztos, ha "termékminta" vagy valami hasonló van a csomagra írva,akkor nagy az esélye a megfogásnak.De,hogy nem áll a VÁM a helyzet magaslatán az alábbi sztori volt eddig a legjobb. Jött egy levél, hogy menjek be  BP. XY utcába, vámot kell fizetnem egy csomagra. Összeg nem volt odaírva ezért gondoltam felhívom őket. Egy végtelenül unszimpi hölgy közölte velem, hogy vámot kell fizetnem a csomagra, de mivel nem volt számla ,kérjek a küldőtöl számlát és csak azután tudnak vámot kiszabni. Pumpa kezdett felmenni, és csak annyit válaszoltam, hogy ha nincs számla nem gondolja -e hogy a kb 20.000 Ft értékű csomagot ajándékba  kaptam? Erre levágta a telefont. A nagy cuclizmusban egyet megtanultam, ha egy csinovnyikkal nem mész semmire hívd a főnökét. Újra hívtam a számot és a központostól a "FŐNÖKÖT" kértem. No valami alezredes vagy mi a fene volt. Én előadtam neki hogy gyűjtők között az a szokás ,hogy a világon ide -oda küldözgetjük a csere cuccokat, és felháborítónak tartom,hogy a beosztottai milyen hangnemben beszélnek az emberrel. Nagyon unhatta a dolgot,mert vagy 10 percig nyomtam neki a dumát. Annyit válaszolt, hogy a panaszomat írásban juttassam el őhozzá és megkapom a csomagot.Levél ment - csomag jött kb. 2 hét múlva egy kísérőlevéllel. Ebben a pasi visszautasította az alkalmazottjára tett észrevételeimet és közölte,hogy utánnanézett a dolognak és én személyesen jártam náluk és kritikán alul viselkedtem. No a lényeg a cucc volt, de ehhez hozzátartozik, hogy az eset alatt bokatöréssel kb. 2 és fél hónapig nyomtam az ágyat Sopronban :) Szóval majd megszakadtam a röhögéstől.
0
2002. május 30., csütörtök 1:34
az meg a másik tényleg, hogy a Total Recall olyan tokban amibe  kint kijött itthon sosem fog:)

Az nagyon bejött nekem:)))
0
2002. május 30., csütörtök 1:20
nekem a filmjeim 65%-a R1-es.
jobb hangzás, több extra, szebb csomagolás, soxor szebb kép, hamarabb megjelenik... mi kell még?. az meg, hogy mi lesz 10-15 év múlva? kit érdekel.. lehet, hogy már nem is lesz régiókód...
0
2002. május 30., csütörtök 0:09
A Legtöbb r1 lemez minősége is a magyarok felett van...

Amúgy eddig van 6 darab R1 filmemvan, a 120-ból, tehát a filmjeim 5%-a Amerikai...

Hollandiából szoktam rendelni, meg angliából.
0
2002. május 30., csütörtök 0:06
Hát ez az! A konzolok avulási ideje még gyorsabb, mint a DVD-lejátszóké, tehát kb. 3 év múlva dobhatod a sutba az XBOX-odat (lásd: Nintendo 64, PS1). A Keresztapát én még a fiamnak is szeretném megmutatni, és 10-15 év múlva nem akarok kompromisszumokat kötni egy új HDDVD, vagy akármi vásárlásakor, mert mondjuk egy új, komolyabb régiókódos védelem miatt csak a YAKAMUKI játssza le a filmgyűjteményem felét.
De te tudod.
0