Keresés

DVD-rendelés külföldről, utánvétellel

2002. május 29., szerda 23:36
Amúgy poné, a MH DVD-jében, a belső lapon, van 10 szempont amire ajánlott figyelned, ha érteni akarod a filmet:)

a Training Day pedig egyszerűen király film
a Total recall-t meg azért rendeltem meg, mert itthon ki tudja mi lesz a sorsa... (anno a T2-t is ezért szerváltam be jueszéjből)
0
2002. május 29., szerda 23:34
Azért mert a Training day pont akcióban volt ha a  mulhollanddel egybe veszed, meg most egy feliratért várjak be egy esetlegesen szerényebb kiadást?
Én úgy csinálom, hogy van egy R2-es lejátszóm, meg van egy amerikai (NTSC) XBOX-om, azon nézem az R1-es filmeket, tehát nem lesz probléma egy esetleges DVD player cserénél.
0
2002. május 29., szerda 23:03
Ne hidd, hogy nem próbáltam. Volt már ajándékcsomagolás, volt már sima csomag ajándék megjelöléssel, volt már 1 kg alatti csomag, volt 5 kilós pakk számlával, és gyakorlatilag mindegyik kategóriában volt olyan, amelyik átjutott a vámon és olyan is, ami nem.
Nagy lutri, sajnos.
Én már olyan filmet nem is rendelek, ami nagy valószínűséggel itthon is megjelenik majd.
A Mulhollandot még megértem, de neked például miért jó, hogy a Training Day-t R1-ben veszed meg? Szerintem 1-2 hónapon belül itthon is kijön, de Angliában fix.
Nekem elsősorban a régiókód okoz gondot. Mi van, ha 5 év múlva lecseréled a készülékedet, és aszerint kell majd döntened, hogy melyik típus operálható át a garancia elvesztése nélkül R1-re. Vagy az R2-es lemezeidet a házimozidon nézed, az R1-ekhez meg fenntartassz egy gagyit? Miért nem Angliából rendelsz? Vagy miért nem várod meg az itthoni megjelenést?
0
2002. május 29., szerda 22:43
Kérni kell ajándékcsomagolást a filmekre...
nem olcsó, de mégsem annyi mint a vám.

Nekem a Twin Peaks jött R1 e hónapban, talán egy hete, arra rányomtak 30%-akármit, meg 2rugó mégvalamit, és 777forint kezelési költésget...

Ma viszont jött egy olyan 72 dollár körüli csomag (csuopa finomság, training day, total recall, mulhollandr drive) , azt meg nem vámolták be... nagyon találomra megy ez a vámolósdi...
0
2002. május 29., szerda 20:12
Szerintem valami gebasz van a postán/vámnál. Most már 4 csomagom van úton, a legrégebbi 1 hónapja, a legújabb kb. 10 napja. Eddig kb. minden ötödik csomagom akadt fent a vámon, a többi az max. 8 nap alatt megjött, de volt olyan, amelyik 3 (!) nap alatt itt volt Angliából.
Ha a 8 nap eltelt már biztos lehettem abban, hogy fizetem a vámot (ami nem vészes) és az ÁFÁT!!!! ami k...a sok, különösen, hogy még a postaköltséget is megáfázzák!
Szóval a helyzet nagyon úgy néz ki, hogy bekeményítettek. Ha igaz, amitől félek, vagyis ez a négy csomag is vámolódik, ez azt jelenti, hogy zsinórban 7 csomagom akadt fent a vámon, ami a statisztikai hibahatáron jócskán túl van.
Mindegyik csomagban max 1-2 lemez van, az értékük alig haladja meg a 10 e. Ft-ot.
Van valaki, aki hasonló tapasztalatokkal rendelkezik? Ha ez így megy tovább, le kell állnom a külföldi rendelésekkel, mert egyrészt drága, másrészt baromi frusztráló, hogy ami 3 nap alatt ideérhetne, az a LEGJOBB ESETBEN minimum egy hónapot áll a magyar postán, illetve a vámon.
0
2002. május 17., péntek 18:08
n,

Bocsi meg egyszer elolvastam.Tehat az elso bekezdes csak azt irja le mi minosul nem kereskedelmi jellegu behozatalnak.Ebbe meg beleferne a postai uton bekuldott cucc is magancelra.Viszont a vammentesseget 29500 alatt tenyleg csak a szemelyes behozatalra emliti.Vagyis megiscsak at kene nyalazni a Vamtorveny vegrehajtasi rendeletet. Azt nem tudja esetleg valaki honnan lehetne a Neten megnezni.

tau ba
0
2002. május 17., péntek 18:03
n,

Pont ez az,hogy az all benne (ha jol elolvasod):
"1. Nem kereskedelmi jellegű behozatalnak, illetve kivitelnek minősül a személyes, magán vagy családi használatra külföldről eseti jelleggel - legfeljebb napi egy alkalommal - behozott, továbbá fuvarozó vagy posta közreműködésével beküldött, illetve kivitelre kerülő áru/vámáru az alábbi mennyiségben:"  

vagyis szemelyesen behozott tovabba fuvarozo vagy posta kozremukodesevel be ill. kikuldott.Nekem ez azt jelenti nem csak szemelyes behozatalra vonatkozik.Igazandibol felesegem is vamtanfolyamot vegzett es dolgozott is vammal es o azt mondja ez a vamkedvezmeny mindenfelekeppen jar.Olyan nincs, hogy csak akkor ha behozod szemelyesen.

tau ba
0
2002. május 17., péntek 17:54
Tau ba!

Az az igazság, hogy a a Vámörvény végrehajtási rendeletét kellene átnyálazni, hisz az ügyfélszolgálatos fiatalember pont azt mondta, hogy nem ugyanaz a csomag, mint a behozatal. És a 29.500 Ft-os határ a személyes behozatalra vonatkozik. A leírt mondatod is ezzel kezdődik: "Nem kell vámterhet fizetni, ha az utas által behozott vámáruk...".
Szóval, ha kiutaznék Ausztráliába, és behoznám a Titanic című filmet kb. 4000 Ft-ért, akkor nem kellene érte fizetnem vámot. De a VPOP-s fiatalember nyilatkozata alapján, ha meghaladja ezt az összeget a csomag tartalma és az nem ajándék, akkor kell 35% fizetnem (include ÁFA).
0
2002. május 17., péntek 16:16
Sziasztok,

Az alabbiakat a VPOP oldalan talaltam:

http://www.vam.hu/data/folap/faq/faq1.html

Gyakran feltett kérdések és válaszok
A nem kereskedelmi jellegű áru/vámáru forgalmának egyes szabályai

1. Nem kereskedelmi jellegű behozatalnak, illetve kivitelnek minősül a személyes, magán vagy családi használatra külföldről eseti jelleggel - legfeljebb napi egy alkalommal - behozott, továbbá fuvarozó vagy posta közreműködésével beküldött, illetve kivitelre kerülő áru/vámáru az alábbi mennyiségben:

- szeszes italokból: 1 liter alkoholtermék, és  
  1 liter bor, és  
  1 liter pezsgő, és
  1 liter köztes alkoholtermék, és
  5 liter sör
- dohánygyártmányból: 200 db cigaretta, vagy
  100 db szivarka, vagy
  50 db szivar, vagy
  250 g dohány
- gépjármű: Személyenként - 1 db/év
- egyéb árukból/vámárukból: 1 000 Ft-ig fajtánként - 50 db
  5 000 Ft-ig fajtánként - 20 db
  20 000 Ft-ig fajtánként - 10 db
  40 000 Ft-ig fajtánként - 5 db
  100 000 Ft-ig fajtánként - 2 db
  100 000 Ft felett fajtánként - 1 db

2. Az 1. pontban felsorolt jövedéki termékek és az "egyéb áruk/vámáruk" kivitelére az 1. pontban meghatározott mennyiségi korlátok csak akkor érvényesülnek, ha:

azok kereskedelmi jellegű kivitelére mennyiségi korlátot tartalmazó előírás van hatályban, vagy
az áruknak, szolgáltatásoknak és az anyagi értéket képviselő jogoknak a kiviteléről és behozataláról, illetve az ezekkel kapcsolatos tevékenységi engedélyezésről szóló jogszabályok a kivitelt korlátozó rendelkezéseket tartalmaznak, vagy
azok kivitelét jogszabály engedélyhez köti.
A jövedéki termékek esetében a mennyiségi korlátozás mentes kivitel további feltétele a termékek adózott vagy adómentes voltának igazolása.

3. A nem kereskedelmi jelleggel behozott, beküldött vámáruk, kivitelre kerülő áruk vámkezelésekor alkalmazandó okmányokat, kedvezményeket és a részletes eljárási szabályokat a Vámörvény végrehajtási rendelete határozza meg.

Nem kell vámterhet fizetni, ha az utas által behozott vámáruk összértéke az 1200 EURO 10 %-át (29 500 Ft) nem haladja meg, de a kedvezmény nem alkalmazható a
jövedéki termékek és a
29 500 Ft egyedi értéket meghaladó vámáruk vámkezelése során.

Nekem ebbol az derul ki hogy 29500Ft alatti osszeg eseten nincs kulonbseg a szemelyes behozatal ill. a postai behozatal kozott.Persze csak szemelyes,magan vagy csaladi hasznalatra behozott termekek eseten.Olvassatok el ti si kivancsi vagyok hogy ertelmezitek.

udv/tau ba
0
2002. május 16., csütörtök 14:37
Ilyet használ valaki "VISA VIRTUÁLIS INTERNET BANKKÁRTYA" ?

Itt a cím is:
http://www.khb.hu/index.khb?p=page&id=MTIw&menuid=ODQ%3D

Ha ezt sem lehet használni, akkor igényelek egy rendes mastercard kártyát. Csak azért kérdem, mert ennek a kártyának harmad annyi a költsége, mint a mastercard és a visa kártyáknak.
0
2002. május 16., csütörtök 14:24
Ilyet használ valaki "VISA VIRTUÁLIS INTERNET BANKKÁRTYA" ?

Itt a cím is:
http://www.khb.hu/index.khb?p=page&id=MTIw&menuid=ODQ%3D

Ha ezt sem lehet használni, akkor igényelek egy rendes mastercard kártyát. Csak azért kérdem, mert ennek a kártyának harmad annyi a költsége, mint a mastercard és a visa kártyáknak.
0
2002. május 16., csütörtök 13:58
Ha megnézed a dvdzone2.com-on akkor a Store policies alatt a payment method-nál írják hogy kizárólag visa & mastercard kártyát fogadnak el. Alatta ott is a két logo. Ha megnézed a visa electron kártyádat, akkor látni fogod hogy az electron logo is más mint a "sima" visa logo, úgyhogy sajna az electron nem jó.
0
2002. május 16., csütörtök 13:52
OddMan!
Csak "dombornyomott", nem csak elektronikus környezetben használható kártyával tudsz fizetni az internetes áruházakban, mivel a kártya fizikailag nincs ott, tehát nem lehet a kártyaolvasóba lehúzni. Ezért nem jó ilyen vásárlásra sem a visa electron, sem a többi "nem dombornyomott" kártya. Ha így akarsz vásárolni, akkor visa classic, ill. eurocard/mastercard (külföldön is használhatót!) kártyát kell igényelned.
Üdv.
0
2002. május 16., csütörtök 12:49
A www.dvdzone2.com-on lehet fizetni VISA electronic kártyával, vagy csak VISA-val? Azért kérdem, mert eddig mindig a tesom mastercard kártyáját kellett kölcsökérnem, de most már szeretnék igényelni egy sajátot és szeretnék tisztán látni.
0
2002. május 16., csütörtök 11:36
Ehhez képest a múlt héten ajándékként érkezett két filmem, az értékük mintegy 11000 Ft volt, ennek ellenére fizettem valami 4800 Ft-ot, amiben volt valamennyi csekély vám, 25% ÁFA + még majdnem 1000 Ft kezelési költség. Na erre varrjatok gombot.
Persze volt, hogy 1 DVD-t is megvámoltak, de jött már 15 is anélkül, hogy a fülük botját mozgatták volna vámosaink.
Szóval ez megint egy gumitörvény. Úgy használják, ahogy kedvük tartja.
0
2002. május 16., csütörtök 11:16
Na, én meg megkérdeztem a Vám- és pénzügyőrség hivatalos információját. Ezek szerint a külföldről érkező csomagokra, ha az ajándékként érkezik 29.500.- vámkedvezmény van. Ha ez nem így érkezik, akkor életbe lép az, hogy 4.000.- Ft-ig különösen csekély értékű árúnak számít és vámmentes. E fölött azonban 35%-ot kell fizetni, mely tartalmazza az ÁFA értékét is"pont"
0
2002. május 15., szerda 20:37
Melyik film a G.I. Jane nem létezik magyar felirattal, Xpress.hu?

0
2002. május 15., szerda 15:39
nekem a HAIR DVD amit angliából, az amazontól rendeltem, ki lett nyitva, és a magyar vámhivatal pecsáétjével vissza lett zárva.
A film értéke 20 euró volt, kinyitották a csomagot, a számlán kipipálták hogy az a DVD van benne aminek kell, visszazárták, és kihozták vám nélkül! (kopp,kopp, kopp)
0
2002. május 15., szerda 15:33
Én most rendeltem meg a www.dvdzone2.com-ról a Enemy at the Gates című filmet. A kérdésem, hogy lesz-e még valamilyen költségem, ha hitelkártyával fizettem?
Csak azért, mert ott a szállításra már leakasztottak 2.50€.
No meg, hogy van ez a vámolás? Lehet, hogy még azt is kell fizetnem?
0
2002. május 15., szerda 15:14
Én most rendeltem meg a www.dvdzone2.com-ról a Enemy at the Gates című filmet. A kérdésem, hogy lesz-e még valamilyen költségem, ha hitelkártyával fizettem?
Csak azért, mert ott a szállításra már leakasztottak 2.50€.
No meg, hogy van ez a vámolás? Lehet, hogy még azt is kell fizetnem?
0
2002. május 15., szerda 15:13
tau ba!

1995. évi C törvény egységes szerkezetben a 45/1996 (III.25) kormányrendelettel.
100-127§ szól a vámmentességekről. Gyorsan belenéztem de nem találtam a 30 ezres határ megállapítását, szóval valszeg már nem is létezik ilyen. Talán a 118. § ami "ráhúzható" lenne a dvd rendelésre, de szerintem az se. Érdekes viszont hogy én eddig 2 dvd-t kaptam postán ,mindkettőt svájcból, magánszemélytől, mindkettőt ajándékként. Az első buborékos borítékban jött, a svájci vámáru nyilatkozat rajta volt, ráírva hogy a tartalom "dvd" összeg 20 euro, és hogy ajándék. Ezen a borítékon nem volt magyar vámhivatali pecsét, simán kihoztam a postás. A második már nagyobb, vastag kartonos, A4 méretű borítékban jött, nehezebb is volt sokkal, és ezt is kihozta simán a postás (kopp-kopp). A svájci vámáru nyilatkozaton ez esetben is "DVD" az értéke, és az "ajándék" szerepelt, DE ezen a borítékon már volt magyar vámhivatali pecsét, szóval simán átjött a vámon.
0
2002. május 15., szerda 14:36
csoro2000,

megirnad hol neztel utana a vamtorvenynek.Engem is erdekelne hol is van ez hivatalosan leiva hogy 30.000Ft alatt is vamot kell fizetni a rendelt cuccra.

lore is koszi

udv/tau ba
0
2002. május 15., szerda 14:22
És a vám hány %-a a rendelt értéknek? Na mert, ha összeadom a 777Ft-ot, meg a 2000Ft akármit, meg a 25% ÁFA-t, meg a vámot meg az eredeti rendelkési árat, akkor megéri? És mennyi időbe telik a szállítás?
0
2002. május 13., hétfő 18:48
Bocsesz, kevertem az Enemy at the Gates-szel, húdeciki... (Az IMDB info alapján csak az államokban kapható dvd-n, mf nélkül.)
T
0
2002. május 13., hétfő 16:40
A film nem létezik magyar felirattal - sajnos.
0