Taxidermiára nem Jamamura adott 0%-ot, hanem emlékezetem szerint idézte "L" értékelését. Ugyanaz a helyzet, mint a Brokeback Mountain esetében, mindenki fikázza, de senki sem nézte meg. Legalább annyi esélyt adjál az alkotóknak, hogy először megnézed és utána alkotsz véleményt róla. Egyébként a Taxidermia még mindig remek film, bár azt elismerem, hogy nem mindenki képes befogadni.
0
2006. november 29., szerda 23:59
1190
Meglehetősen kevesen. Sajnos. Az Aliens-t azért én is elolvastam. :)
0
2006. november 29., szerda 23:53
7151
Na, de ez nem volt nehéz! :)) Antonioni, Pasolini, Tinto Brass, Visconti, Cavani, Özpetek, Faye Dunaway stb.: ki más írna ilyenekről a Wikipédián? :))
0
2006. november 29., szerda 23:49
1190
Ahá! Lebuktál, Tony64! ;-)
0
2006. november 29., szerda 23:46
7151
Nem hallottam. Sajnos a filmet is csak hírből ismerem. De azért Gian Maria Volonténak sem esett folt a méltóságán, hogy spagettiwesternben játszott, pedig ő aztán szintén megválogatta a szerepeit.
0
2006. november 29., szerda 23:44
7151
Meglehetős nagyképűség, de magamat ajánlom. :)) Éppen ma tettem fel a Wikipédiára a régebbinél bővebb és alaposabb Visconti-szócikket.
TAXIDERMIÁ-ról nem tudok nyilatkozni, nem láttam. Én BROKEBACK MOUNTAIN-t néztem tegnap, de a várakozásokkal ellentétben nem igazán fogott meg. Szépen (helyenként már túl szépen) fényképezett film, jó színészek, de a sztoriban valahogy nem találtam semmit, ami igazán megérintett volna. Talán fura, de leszámítva a meleg cowboyokat, nekem minden olyan "amerikai" benne, a szövegek, a szituációk, a konfliktusok...
0
2006. november 29., szerda 21:48
400
durva. hallottál arról a pletykáról, hogy Trintignant állítólag azért néma a Halál csöndjében, mert annyira cikis volt neki a spagetti műfaj, hogy nem akart egy ilyen filmben megszólalni?
0
2006. november 27., hétfő 20:32
7151
Kifejezetten kedvenc szerzőm az nincs: inkább a témák, és nem a szerzők szerint válogatom, hogy mit olvasok el. Mondjuk azért nekem nincs különösebb bajom Bikácsyval meg Báron Györggyel sem. Előbbinek a BOLOND PIERROT MOZIBA MEGY, utóbbinak a HOLLYWOOD ÉS MARIENBAD című könyve igazán remek a maga nemében. Bár én nem rajongok annyira a francia filmekért, de a BOLOND PIERROT-könyvet élvezetes volt olvasni, mert az ember úgy is képet kapott a témáról, hogy (gyakran önhibáján kívül) sok alkotót és filmet nem is ismert. Tetszenek a Filmvilágba írt cikkei is, persze csak akkor, ha nem keveri össze Jean-Louis Trintignant-t Dirk Bogarde-dal, mint azt nemrég az olasz filmerotikáról szóló írásában tette: az ilyesmi egy komoly szakembertől szarvashiba, hiszen egyik művész sem annyira jelentéktelen, hogy össze lehetne keverni őket egy hozzáértőnek. Báron könyve a megjelenés idején a hazai mozikban is vetített filmek kritikáit tartalmazza, s szintén széles körű áttekintést ad az egyes országok filmművészetéről, persze amennyire azt a terjedelem megengedte. Sokaknak biztosan nem tetszene, ahogy leszedi a keresztvizet olyan kultfilmekről, mint az APOKALIPSZIS MOST, a HAZATÉRÉS vagy a MINDHALÁLIG ZENE, de szimpla fikázás helyett érvei és jó gondolatai vannak mindegyik ellen, ahogy azok mellett is, amiket megdicsér.
0
2006. november 27., hétfő 20:09
52685
Van neki a Graves. :-)
most posts by TM
0
2006. november 27., hétfő 20:05
306
field, bocs hogy mindig ezzel jövök, de neked van kedvenc szerződ?
0
2006. november 27., hétfő 12:21
7151
A Filmvilág most nálam nagyon kiesett a pixisből! Idén van LUCHINO VISCONTI születésének 100. évfordulója, sőt halálának 30. évfordulója is, ám a lapban erről egész évben egy szó sem esett, s valószínűleg nem is fog már, legalábbis e kettős jubileumot már biztosan lekésték. Pedig azért Visconti mégsem egy "futottak még" rendező volt! Én igazán kedvelem Fellinit, Pasolinit, Tarkovszkijt stb., de ők azért akkor is gyakran benne vannak a lapban, ha éppen semmi évfordulós ürügy nincs a róluk szóló írásokra. Viscontiról így elfelejtkezni egy magát komolynak tartó és nagy múltú filmes újság esetében igen kínos baki.
Más. Szerintem teljesen normális, hogy a lapban különféle műfajú filmek is szerepelnek, elvégre alapvetően arról kell írni, amit a nagyközönség is láthat. Az se nagy baj, ha véleményük eltér a többi lap véleményétől vagy az általános nézői megítéléstől. A probléma számomra elsősorban az, hogy a közönségfilmeket nem a helyi értékükön kezelik, többet várnak tőlük, mint amit lehetne és amennyit érdemes, s ezen túlmenően olykor maga az ominózus kritika sem sokkal magasabb színvonalú, mint a mű, melyet éppen lefikáz.
0
2006. november 26., vasárnap 1:21
984
Jó, köszi! Bár 2-3 hónapja már kerestem egyszer, akkor nem volt nekik. De még egy próbát megér.
0
2006. november 26., vasárnap 1:17
52685
Lehet, hogy a ma (tegnap) sűrűn emlegetett boltban is van! Hívd fel őket!
most posts by TM
0
2006. november 26., vasárnap 1:16
984
Ja, tudom, a "Keserű méz"-zel egy időben ment...az megvan, a Karambol-ról meg jól lemaradtam! Lehet, kicsit körül kéne nézni a Tesco-raktárban...
0
2006. november 26., vasárnap 1:12
984
Kösz, megtiszteltetésnek veszem, akkor majd egyszer együtt fogunk kipofozni egy nézőkkel teli mozit!:))
0
2006. november 26., vasárnap 1:09
52685
Még visszalógtam egy kicsit, mint rossz képkivágásnál a mikrofon. Karambol? FF Film, turkálós-forgóállványos is volt már!
most posts by TM
0
2006. november 26., vasárnap 1:06
984
Erről jut eszembe: nincs valakinek egy eladó példánya a filmből?
0
2006. november 26., vasárnap 1:04
984
Addig ok, hogy a vágyról szól. Nekem úgy jött le, hogy leginkább a halál utáni vágyról...mert minden mást egy csettintéssel meg tudnak szerezni, lé nem számít. Egyedül a halálnak van értéke, mert egyszeri és megismételhetetlen. Azt próbálják minél egyedibb módon "átélni" pl: James Dean híres-hírhedt balesetének rekonstruálása. A szexnek semmi jelentősége nem volt szerintem, max csak annyi, hogy jobban láttassa az értékpusztulást - egyszerűbben mondva helyettesítse az emberek közötti kommunikációt, ami alapformájában megszűnt létezni. Mondom, számomra ezt sugallta a film, egy teljesen lepusztult, dekadens világot, ahol az értékrend csúcsán a halál áll.
0
2006. november 26., vasárnap 0:49
52685
Még egy sztori Cronenberg Karamboljáról: Videokazettán 1997 tavaszán adták ki. A korábban az Országház szomszédságában, a Steindl Imre utcában, a Dunafilmmel egy udvarban működő Interfilm Kft ekkor már elköltözött a Karolina útra. Az Interfilm egy gyűjtő-elosztó cég volt, aki megkapta az összes kiadó filmjeit, és a tékásoknak kínálta mindet egy helyen. Dolgozott ott egy középkorú szemüveges nő, úgy emlékszem ő volt az egyik főnök. Pont megjelenés nap volt, ezért sűrűn jártak a kölcsönzőtulajdonosok arrafelé. A nő folyamatosan mondogatta: " - A Karambolt nehogy megvegyék, iszonyatosan pocsék film!" Nos, ha kevesen találkoztak vele a polcokon, akkor annak ez volt az egyik oka! Megjegyzem, a mi tékánkban volt belőle. :-)
most posts by TM
0
2006. november 26., vasárnap 0:48
126
szerintem meg kurvára arról szól, vagy legalábbis a vágyról vagy mittudomén, társadalomkritika az egy nagy sértés
0
2006. november 26., vasárnap 0:44
126
még arra lennék kiváncsi, hogy a jól kivitelezett speciális effektusok hogy menthetnek meg egy filmet az unalomtól? persze ha mondjuk egy dögös kúrást speciális effektusnak hívunk, akkor értem
0
2006. november 26., vasárnap 0:40
126
én elolvastam, nagyon személyes írás, látszik hogy a recenzens sokat tépelődött ezen a jó vagy nem jó problémán, kissé aggódni is kezdtem érte a cikk vége felé, végül is ez csak egy film
0
2006. november 26., vasárnap 0:14
1683
Nekem egyetlen kivétel édesapám, őt viselem el egyedül. De ezek szerint veled is kivételt tennék. Feltéve, ha külön fotelben ülünk:-)) Azt is gyűlölöm, ha valaki kimegy pisilni. 1. Miért kell fél liter kólát szürcsölgetnie egy 3 órás film alatt? 2. Miért pont előttem/rajtam kell átgázolnia a klotyóra épp a legfontosabb jelenet közben? És akkor a bemondós emberekről még nem is beszéltem: Most fogja lelőni., Á, de giccses, Ez halál unalom, stb.
0
2006. november 26., vasárnap 0:14
52685
Nehogy eláruld, hogy velem voltál! :-)))
most posts by TM
0
2006. november 26., vasárnap 0:13
17243
hmm, asszem én láttam moziban a suttogót, a -khm- szmokingert, az élet szépet, és a szerelem erejével című istentelenül pocsék julia roberts filmet, ellenben egyikre sem emlékszem. de miért nem? :)