Nekem egész pontosan a "MASTERPIECE!" kritikával van (volt) bajom. Akárhányszor megláttam ezt a szót, tök mindegy, hogy pl. a két "kritizált" film között csak annyi hasonlóság volt, hogy mindkettőt nyersanyagra vették, úgy véltem, semmilyen infót nem ad, azon kívűl, hogy itt a személyét fontosnak tartja, és így megkímél bennünket a kicsit részletesebb elemzéstől. Nekem tök mindegy, hogy a számomra legkedvesebb filmet szétcincálják, de tegyék ezt normálisan, érvekkel. Mert amúgy tökre leszarom, ha az Ultraviolára azt mondják, hogy "király!", az még nem ösztönöz arra, hogy jobban elemezzem. Mindenesetre ez az oldal azért is van, hogy a normális kritikákkal egy egészséges vitát váltsunk ki, mellőzve a "leszarom, nekem akkor is tetszik" szöveget. Különben is : minden ide beírkáló embert ki lehet ismerni nagyjából a stílusa folytán, palacsinta777-től kezdve egészen a legjobbak írnak ide. Én hálás vagyok, hogy itt már nincs olyan sok értelmetlen vita filmekről (bár a Brokeback Mountain-nál "melegedik" a helyzet), de még mindig kevés a sok rendes kritika. Én szívesen olvasom mindenki véleményét (még Jamamura kissé pozitív Pearl Harbor-os szösszenetét is:) (amúgy már írom neked a Kelly-t, csak sok dolgom volt), wrack-kal egyetértve az itteni írások segíthetnek szabadabban gondolkodni, ha filmet nézek, és nem feltétlenül csak azt látom meg egy filmben, amit én akarok. Ezt nem tartom határozatlanságnak, inkább alázatnak. Amit néha páran elfelejtenek itt.