Keresés

A legújabb filmek & box office szereplésük

2012. április 8., vasárnap 1:29
Az Életrevalók átlépte a 300 milliós bevételi határt úgy, hogy se USA földön se angol nyelvterületen nem forgott belőle egy kocka sem. Amerikában májusban lesz valami bemutató mutatóba, de az beszédes információ, hogy miközben b@sztak bemutatni, közben azért gúvadt szemekkel nézték a bevételi adatait, és már eldöndötték, hogy mindenképpen rimékelik. A durva anyjukat ezeknek! :)
most posts by TM
0
2012. április 3., kedd 12:41
Március 30- Április 1

Emlékszel a Titánokra?

Az, hogy én szerettem, az egyedi eset, de a Titánok harca tulajdonképpen a 3D hajnalán került mozikba és talán ennek köszönhető, hogy vaskos bevételt ért el a pénztáraknál. Ám a konvertált 3D nem sikerült túl jól és ezt szinte minden filmekkel foglalkozó internetes oldal megénekelte, ahogy azt is, hogy maga a film sem igazán egy nagy szám. Így hiába a 163 + 330 milliós bevétel, ha keserű szájízzel hagyták el az első részt vetítő termeket a nézők. Íme, itt a böjtje, a Titánok haragja mindössze 33.4 millió dollárt ért el több, mint 3500 moziban, ami még önmagában egy tisztességes tömeget sejtet maga mögött, de a 150 milliós költségvetés elérésére már nem sok esélye van. Azért a nemzetközi fantasy rajongók még kitettek magukért 78 millió dolláros értékben, amivel azért szépít egy kicsit, de így is elmaradás az első résztől.

Tükrüm, Tükröm mondd meg nékem, melyik premierfilmet vetítették a legtöbb moziban a héten? Naná, hogy az év első Hófehérke adaptációját, mely bár nem térhatással hódít, de ehhez képest halovány egy kicsit az a 18.1 milliós nyitány, pláne a 85 milliós költségvetéshez képest. Gyerekfilm révén nem kell azonnal temetni a projektet, még ha a kritikusok fele le is beszélné a nézőket, de mesefilm esetében ezt nem tudják megtenni. Megközelíthető tehát a 80 millió, de a Relativity valószínűleg nem sok profitot fog számolni e projektjük esetében.

Nem meglepő, hogy az élen maradt Az éhezők viadala, ahogy az sem, hogy 60%-al csökkent a nézettsége, így 10 nap után 248 millió dollárnál áll és még van benne legalább egy 100-as, de a 400 milliót minden bizonnyal nem fogja elérni, inkább a 350 milliót.
A múlt héthez képest a 21 Jump Street közönségének háromnegyede megmaradt, így még mindig 14.8 milliót számoltak péntek és vasárnap között. Jövő héten ilyenkor már biztosan meglesz a 100 milliós határ. John Carter folytatja erős bukássorozatát 60%-os mínusszal de bekerült a hetedik helyre a Lazacfogás Yemenben című CBS Films-től származó dráma, mely Lasse Halstrom munkája. Ehhez, csupán 1.2 millió dollár is elég volt.

1. Az éhezők viadala - 58.55m /248.48m/
2. Titánok haragja - 33.4m
3. Tükröm, Tükröm - 18.1m
4. 21 Jump Street - 14.8m /92.88m/
5. Lorax - 7.78m /189.3m/
6. John Carter - 2.03m /66.23m/
7. Lazacfogás Yemenben - 1.27m /3.17m/
8. Act of Valor - 1m /67.74m/
9. A Thousand Words - 0.9m /16.5m/
10. Utazás a rejtélyes szigetre - 0.81m /98.45m/
0
2012. április 2., hétfő 23:08
No, azért mégsem lett teljesen hiábavaló a Baljós árnyak újbóli csatasorba küldése, mivel szűk százmillió azért csak befigyelt Lucasnak, így a következő - remélhetőleg jobb - felkonvertáláshoz már adott a pénzügyi keret, a film pedig ezzel az összeggel felkúszott az all time worldwide 9. helyére, orrhosszal beelőzve Tim Burton Alice Csodaországban című alkotását.
most posts by TM
0
2012. április 2., hétfő 23:03
A Moziajánlóban is előfordulok, köszi az átirányítást, gondoltam, hogy a bevételi adatokhoz is lehet némi szubjektív mondatot biggyeszteni.
most posts by TM
0
2012. március 31., szombat 21:35
Hoppá, a pénteki 12,4 milkós nyitás alapján Amerikában buktak a haragos titánok! Ezt nem gondoltam volna.
0
2012. március 27., kedd 15:22
Messze is ugyanolyan jók illetve szarok a filmek. :)
0
2012. március 27., kedd 14:56
Az imdb-n is szeretik az éhezők viadalát, 8.0-án áll. Talán a Watchmen volt még ilyen, hogy felpontozták, de végül éppen nyitásának kétszerese alatt maradt, de ott okolható talán a rétegműfaj mivolta.
0
2012. március 27., kedd 14:42
Úgy gondolom, hogy megközelítheti a 400 milliót. A napi arányait tekintve nem azt veszem észre, hogy gyors iramban próbálnak elpártolni tőle. Még az első Alkonyat mozi is kevesebb, mint kétszeresét érte el egész nyitó hétvégéjén a nyitónapnak, de összbevétele több, mint két és félszerese a nyitóhétvégének. Ha ez a jó kritikák hatására érvényesülni tud ennél a franchise-nál is, akkor lehet belőle megközelítőleg 400 millió, ha nem több. Pláne, hogy a hétvége 2.26szorosa a nyitónapnak.

Az, hogy melyik film mennyivel jobb a másiknál azt talán a Moziajánló topicban érdemes megvitatni... engem mindenesetre jobban lázba hoz (legfeljebb csalódok) egyelőre, mint anno a Twilight, vagy bármelyik Harry Potter, amely első epizódja ugyancsak 3.5szörös szorzóval büszkélkedhet. Akik nem rajongói a könyvnek azoknak csak most fogja fúrni a kíváncsiság az oldalukat.
0
2012. március 27., kedd 12:38
400 misi ezért? Ennyire nem lehetnek bezombulva a tengerentúlon.
Az is durva, hogy a Project X-et közel annyian nézték meg, mint John Cartert.
Az egyik messze nem olyan jó, a másik meg messze nem olyan szar.
most posts by TM
0
2012. március 27., kedd 12:03
Március 23-25

Az éhezők viadala

Már a múlt héten is szuperlativuszokban beszéltek Az éhezők viadaláról, mely letaszította a trónról az Alkonyat szériát érdeklődés tekintetében. Tulajdonképpen először fordult elő, hogy nem nyári időszakban film ilyen mértékű sikert érjen el, az éhezők viadala ugyanis 152.5 millió dolláros kezdésével minden idők harmadik legjobbját jegyzi a végső Harry Potter film és A sötét lovag után, kis előnnyel a Pókember 3 előtt. Úgy látszik már csak női írók szellemi termékei tudnak ilyen szintű rajongást kiváltani, de az sem hátrány, ha egyes szám első személyben íródik, ahogy az Alkonyat. Az ily formában íródott regények hőseivel némileg könnyebb azonosulni, ez lehet a magyarázat, hogy az éhezők viadala is hamar kedvenccé vált azon túl, hogy ugyancsak fiatal korosztály képviseli a főhősöket. A 78 milliós költségvetésnek lazán megengedhetik a dupláját is a folytatások esetén, amennyiben pedig nem írattak alá hosszabb távra szerződést a főszereplőkkel, akkor jogosan követelhetnek nagyobb gázsit is. A továbbiakban vélelmezhető, hogy gyorsabban fog csökkenni az érdeklődés, de a 300 millió dollár szinte biztosra vehető. A kérdés inkább az, hogy van-e esélye megközelíteni a 400 milliót. Jövő héten többet fogunk erről tudni.

Mindössze 390 moziban bizonyított az October Baby című film, mely 1.69 milliós kezdésével elérte a Top 10-et. Köszönhető ez annak, hogy a korábban vetített filmek már nem annyira népszerűek.

Azért van még kivétel, a 21 Jump street - A kopasz osztag múlt heti erős nyitányát ugyancsak erős második hétvégével folytatta, így 10 nap után már 70 milliónál jár és a végére 100 millió felett fog kaszálni. A Lorax 177 milliónál tart és egy stabil 13 millióval feszít a dobogó alsó részén, hogy végül 200 millió felett távozzon a térhatású termekből. John Carter 62%-ot esett és 62 millió dollárnál ez igen gyászos eredmény, tekintve, hogy még jó esetben 10 millió csapódhat hozzá.

1. Az éhezők viadala - 152.5m
2. 21 Jump Street - 20.47m /70.2m/
3. Lorax - 13.18m /177.4m/
4. John Carter - 5.07m /62.4m/
5. Act of Valor - 2.04m /65.92m/
6. A Thousand Words - 1.95m /14.95m/
7. Project X - 1.93m /51.73m/
8. October Baby - 1.69m
9. Védhetetlen - 1.4m /122.58m/
10. Utazás a rejtélyes szigetre - 1.36m /97.15m/
0
2012. március 27., kedd 10:50
Ilyen bevétel mellett tuti hogy lesz filmes folytatás. Addig utánajárok a könyveknek, hátha írottan jobban bejön.
most posts by TM
0
2012. március 27., kedd 1:01
Ijesztő, hogy szinte szószerint ugyanezt én is írhattam volna...
2007-ben volt olyan hónap, hogy csak vettem-vettem a filmeket, és hónap végén kipakolva megrémülve láttam, hogy összesen 40-50e ft között költöttem. Az sem volt normális, de ez sem ami most van... Benjamin Button jött velem a napokban BD-n 3XXX-ért, előtte pedig decemberben vettem filmet innen az Xpressről... :(
Moziban idén kétszer vagy háromszor voltam eddig. Már szinte csak az IMAX-re korlátozódik a paletta, mert eleve olyan kevésszer jutok már el, hogy azt az IMAX választéka is kielégíti, másrészt az 1900 Ft-os 3D jegynél messze többet ér az 1970-es IMAX 3D jegy. A "sima" filmek pedig 1500-1600 forint közötti áron mozognak.
A 130K-s nettó fizetésemmel azt hiszem mégsem minimálbéren tengődöm azért, viszont ehhez is messze elgondolkodtató egy 2000 Ft-os jegy.

Arról már ne is beszéljünk, hogy néha igényem volna egy-egy musicalt megnézni színházban, ami viszont 8-10e Ft.... :S
Felesleges is sorolni, de feltűnően kettészakadt az ország, a középosztály pedig, ahová én is tartozónak vallottam magam, egyre inkább a "szegények" felé tolódik...
0
2012. március 27., kedd 0:54
Már nagyon vártam ezt a filmet. Hónapokkal ezelőtt láttam az első trailert róla, s azóta szerettem volna látni. Ma végre megtörtént. Őszintén szólva nagyobb élményt és  látványosságot vártam, de nem volt rossz film. Tetszett ahogy felépíti a filmet, s remélhetőleg ( ha lesz ) a trilógia következő részei ( Futótűz és a A kiválasztott) már egy magasabb színvonalra emeli ezt a világot s a filmélményt :)

0
2012. március 27., kedd 0:39
Ja, azt még hozzátenném, nem vagyok egy hűdenagyigényű fazon, de kb. négy éve marha jól megvoltunk, a legkisebb okom sem volt panaszra. Ha azon az ár- és bérszínvonalon élhetnék most, az - nem viccelek, nem túlzok - maga lenne a kánaán. Persze, hogy az ember boldogulása saját magától függ, de felháborítónak tartom azt, hogy gyakorlatilag már hónapról hónapra kevesebb jut mindenre, egyszer pedig elfogy a lehetőségek tárháza, mert a naphoz senki nem rak huszonötödik órát. És akkor ne legyek már ezen felháborodva, mert fő az optimizmus.
0
2012. március 27., kedd 0:33
Ha már be lett ide linkelve, ide írok inkább. Bármennyire is nem akarnék kitárulkozós lenni, az leszek.

Az idézett cikk hozzászólásainak elolvasása után, a plázás témához hozzátenném azt, hogy a mostani hétvégéhez képest legutóbb majd´ három hónapja voltam hasonló körúton, és igencsak megváltoztak a körülményeim. Most már "elég" az olcsó sajtburger menü az imádott Burger Kingemben, pedig régebben repkedtek a whopperek. Benéztem a MM-ba, körbejártam, élveztem a fejem felett dübörgő zenét, de csak másnap mentem vissza a háromezer forintos Poltergeist II. BD-ért. Ott tartok, hogy ilyen töredékár mellett is elkezdtem filózni, kell-e ez nekem most, örülnék-e neki, megnézném-e sokszor, satöbbi.
1540 Ft-ot fizettem Az ajtó vetítéséért. Igazából most kár volt a címet leírnom, mert az épp ellenem beszél, Szabó István filmje ugyanis ennek laza tízszeresét is megéri, egyszerűen imádnivaló volt, fantasztikus, de végre őszinte leszek magamhoz is - 1540 Ft egy mozijegyért NAGYON, ismétlem, NAGYON DRÁGA. És bár szeretem a citromos Liptont, most először négyszáz forintért inkább ettem egy sütit hárommal lejjebb a spagettisnél. Alkalomszerűen belefér tehát a fent említett jegyár, de most először komolyan uralkodni kellett magamon, hogy a PIN bepötyögésekor olyan fejet vágjak, mint akinek tetszik a világ.

Továbbá, már nem biztos, hogy a PICK szalámit választom, megnézem, melyik az ötven forinttal olcsóbb, búsulok, amikor a 10-es BKV gyűjtőjegyemből újabb kettő fogy el, autónk hónapok óta a garázsban áll, eladásra várva, akartam ma venni egy könyvet, de meglátva az árát, úgy lettem vele, inkább megkérem anyát, aki kihozza nekem a könyvtárból, az utóbbi három hónapban pedig összesen annyi filmet vettem, amennyit régen egy jobb két hét alatt. Most sorolhatnám még, de szerintem érthető nagyjából, mi a helyzet. Persze nem kívánok panaszkodni, mert van a dolognak egy pozitív vonulata - az így kínok és agyalások árán lecsippentett összegeket a barátaimmal való együttlétekre költöm, és még csak nem is arról beszélek most, hogy végeláthatatlanul hörpölünk. De minden már nem megy egyszerre, és papíron még egy bő tízessel többnek is kéne maradnia a hónapban, mert leszoktam a cigiről, de ha megkérdezi valaki, hova megy ez a pénz, egyszerűen nem tudom megmondani. A legutóbbi áfaemelés után, elnézve az árakat, nagyon elszomorodtam, mert számítottam rá, hogy ez vár, és tiszta szívvel elkezdtem gyűlölni mindazokat, akik ezt a döntést hozták. Mérhetetlen primitív dolog, de jelenleg ott tartok, hogy aki elkezdi éltetni ezt az okádékszagú elitköcsög bandát, az köszi, de ne barátkozzon velem inkább, mert nem akarom úgy megsérteni, ahogy még soha senki. Persze alapvetően még mindig megmaradtam optimistának, de annak is megvan a maga határa, afelett csak önámító és/vagy demagóg bohóckodás az egész.
Tudom, megvan a maga sokéves társadalmi beidegződése, hogy a fentiek miatt szégyellnem kéne magam, ezt valaki nagyon ügyesen belénk táplálta.

Ja, és az iPadek, luxusautók felemlegetése a másik oldalon már nem állja meg a helyét, mert azt tapasztalom, hogy van a fuxos adócsaló/strici/jóbanvagyokazalpolgármesterrelezértháromszorosáronszámlázzákamegrendelést, illetve van, aki épp, hogy kijön a fizuból, de vigyáz arra, hogy ne maradjon feleslegesen égve a villany, ha kimegy a szobából. Olyan, hogy "vettem két DVD-t ezen a héten, meg egy könyvet, és talán jövő hétvégén elmegyek kirándulni", hétről hétre kevesebb.

Visszatérve a mozira, az is érdekes egy téma, amikor arról van szó, miként reagál az egyszeri emberfia egy teljesen középszerű filmre (sajnálja a pénzt, időt - a Védhetetlen vagy a John Carter esetében konkrétan nagyon mérges vagyok, hogy ekkora semmilyen szarokért képes voltam fizetni, és néha komolyan rácsodálkozom a saját beszámolóimra, amiért nem azt írom a körmondatok helyett, hogy "figyelj, ha jót akarsz, ezt ne"). Nálam átlagosan három vetítésből kettő olyan, hogy úgy jövök ki, ez kábé arra jó csak, hogy megnyugodjak, láttam. Persze előre nem lehet tudni, melyik lesz az a bizonyos harmadik. Egy gyenge pontom még van - egyszerűen imádom a mozit a jegyvásárlási fázistól a plakátnézegetős folyosós sétától a lehuppanáson keresztül a képaránybeállítós vászonfüggöny-berregésig, amikor a fények picit halványulnak, és megjelenik a bekarikázott BA - ja, hogy ilyen már nincs, bassza meg - így tehát még egy fostos filmnek is megbocsátom, hogy szar mert lenni, mert a körülmények mégis elvarázsolnak. Persze tudom, ez ugyanolyan homoszekszuális húzás, mint kéklemezeket venni házidemónak, "a film meg alap", és arra húzogatni otthon, de mindenki megtalálja a boldogságát, így vagy úgy.
És hogy korrekt legyek, meg kell említenem azt a bizonyos háromból harmadik élményt, ami viszont akkora kincs szokott lenni, hogy hálás vagyok, amiért abban a pillanatban ott vagyok, ahol.

Na ez a rövid véleményem a dologról.
0
2012. március 26., hétfő 23:35
Nincs a kínálattal semmi baj, vannak jó filmek. Az árak meg évek óta ilyen szinten mozognak, akit igazán érdekel simán elmehet egy-egy bemutatóra. De azzal se értek egyet, hogyha olcsóbb lenne valamivel a belépő, akkor számottevően javulna a nézettség. Az az egy darab noziünnep, az olyan mint a bálásruha akció, boldog boldogtalan betódul a moziba, mert ócsó, és válogatás nélkül megnéznek akármit. Ha egy hónapig lenne olcsóbb a jegy, már a 2-3 héten ugyanúgy nem mennének el, mert már "voltak moziba", ki lehet pipálni ezt is. Mint az egyszeri ember, aki azért nem vesz könyvet, mert "már van neki olyan".
most posts by TM
0
2012. március 26., hétfő 18:54
* Írom ezt úgy, hogy Budapest Film Klubkártyám is van már pár hónapja :)
0
2012. március 26., hétfő 18:50
Ilyen árak - és kínálat - mellett nyugodtan lehet kongatni a vészharangot.

Eddig (2012. jan.-márc.) két olyan film volt, amit szerettem volna megnézni moziban, de mégis kimaradt: A Vaslady, Beszélnünk kell Kevinről.

Gyorsan átfutottam a márciusi néznivalót: A fekete ruhás nőt lehet megnézem majd matiné előadáson, azon kevesen vannak (lehet még a héten valamikor), Az Ördög benned lakozik filmről meg lecsúsztam, mert már pont leveszik műsorról, amikorra lenne időm erre. Sebaj, majd megveszem DVD-n, május 15-én már jön is Amerikában.

A "hetekkel a világpremier után" történetbe meg inkább nem is kezdek bele.
0
2012. március 26., hétfő 18:19
A hazai mozikban lassan érdemes lesz megkongatni a vészharangot.
0
2012. március 25., vasárnap 21:21
Fura dolog, hogy néha mi tesz sikeressé egy filmet. Ebben Az éhezők viadalában egyáltalán nincs olyan potenciál, ami indokolná ezt az érdeklődést. Átlagos minőség, semmi különös, a sztori se egyedi, a látvány is hagy kívánnivalót maga után. Mondjuk tinifőszereplők azok vannak, mi több, csak azok vannak. Az tény, hogy a figurák a megszokottnál életszerűbbek, de volt már más filmben is jó jellemábrázolás, oszt mégis süllyesztő. Talán az írásos alapanyag kinti kultusza dobhat a kasszán. Nem mintha zavarna, örülök, ha valami jól fut a moziban, és nem csak a torrentoldalak akadnak ki a letöltésektől.
most posts by TM
0
2012. március 25., vasárnap 0:13
Az ÉLETREVALÓK tovább folytatja diadalútját. A hazai (Franciaország) 167 millió után Németországban is nagyon sok pénzt, 65 milliót termelt eddig, úgy, hogy ezalatt kilencszer volt heti listavezető, pedig a németeknél is kb. ugyanazokat mutatták be első negyedévben, mint nálunk. Nemrég délre vette irányát a film, és ott sem tétlenkedett. Olaszországban negyedik hete vetítik, már túl van a tízmillión a bevétel és természetesen listavezető, ahogyan Spanyolországban is, ahol hasonló arányokkal törtet, két hét alatt közel ötmilliós summával díszeleg. S ami még hasonló minden ország adataiban az az, hogy sehol sem az élen nyit, el kell telnie egy-két hétnek, hogy az emberek szájról szájra adják a hírt, ez bizony egy csodálatos mozi!
Összességében már 281 millió dollárnyi pénz folyt be a pénztárakba, s a francia remekmű még csak ki sem lépett Európából. Kívánjunk neki még hosszú-hosszú diadalutat! Megérdemli! :)
most posts by TM
0
2012. március 24., szombat 23:49
Az üresfejűt még nem láttam, de Murphy-kedvelőként sort kerítek majd rá. :)
most posts by TM
0
2012. március 21., szerda 14:10
Nekem meg tetszett Az üresfejű Murphy-től! Na? :D
A Védhetetlen pedig kimaradt, mert nagyon rövid ideig vetítették Nyíregyházán és már nem tudtam pótolni.
0
2012. március 20., kedd 11:00
Murphy filmjének előzetesét kivételesen láttam, s az alapján jónak tűnik. John Cartert pedig erősítem még egy kicsit. :) Szerintem a Védhetetlen sokkal egyszerűbb film a maga műfajában, mint a fantasy-ben Carter, de úgy látszik, hogy a piff-puffból a huszonhatezrediket is érdekesnek hiszik a nézők, ezért látták cirka két és félszer többen.
most posts by TM
0
2012. március 20., kedd 10:50
Március 16-18

Tatum megint kapós

Még fut a mozikban a Fogadom, mely az év első 100 milliós bevételt is meghaladó filmje, de Channing Tatum Jonah Hill oldalán már megint megcélozta ezt a határt. A 21 Jump Street - A kopasz osztag előnye volt még, hogy egy régebbi tévésorozatból készült, és a tapasztalat szerint tisztességes érdeklődés övezi ezeket a filmeket. Tatum tehát nem csak romantikus filmben jó, az új akció-vígjátéka, melyet a kritikusok és az egyszeri nézők is szeretik 36 millió dollár zsákolt a nyitó hétvégén. Alakulhatnak még kedvezőtlenül a dolgok, de egyelőre minden abba az irányba mutat, hogy új blockbuster van születőben. A 42 millió dolláros költségek nem jelentenek kihívást.

Will Ferrell a Casa de mi Padre című korhatáros vígjátékban mutatkozott be 382 moziban, és ehhez képest egész csinos 2.28 millió dollárt keresett. A költségek 6 millió dollárra rúgnak.

Nem tudta szépíteni erőtlen kezdését a John Carter, kevesebb, mint fele annyi érdeklődő fizetett be a marsi kalandra a második hétvégén, így 80 milliónál biztosan nem jut majd messzebb. Bár világszerte 126 milliót gyűjtött eddig, sajnos az is kevés lesz a gigantikus költségek fedezéséhez. Nagyon erős 68%-os visszaeséssel folytatja pályafutását a Silent House, illetve a Project X is majd harmadannyi nézővel rendelkezett, mint az előző héten. Ellenben nem menekültek az Eddie Murphy filmről, az A Thousand Words csak 41%-ot vesztett kezdeti lendületéből.

1. 21 Jump Street - A kopasz osztag - 36.3m
2. Lorax - 22.76m /158.38m/
3. John Carter - 13.57m /53.22m/
4. Project X - 4.04m /48.17m/
5. Act of Valor - 3.73m /62.45m/
6. A Thousand Words - 3.63m /11.98m/
7. Védhetetlen - 2-71m /120.2m/
8. Utazás a rejtélyes szigetre - 2.38m /94.99m/
9. Casa de mi Padre - 2.28m
10. Kémes hármas - 2.14m /50.54m/
7.

0