Keresés

A legújabb filmek & box office szereplésük

2012. március 18., vasárnap 21:56
Alkonyat színvonalú alkotásból nem készül évente 15-20, ha így lenne, akkkor mindegyiknek akkora tömeghisztériája lenne, mint az Alkonyatnak, vagy a Harry Potternek. De valójában mostanában csak kettő ilyen volt, méghozzá a Potter és az Alkonyat. Az "évente 15-20" az a te értékskáládat jelenti, de ahogy korábban is írtam, a szubjektivitás nem írja felül a tényeket, ezért felesleges idekeverni.
most posts by TM
0
2012. március 18., vasárnap 21:50
Nagy ész nem kellett hozzá, hogy a sikerkönyvekből érdemes filmeket forgatni. Vagyis továbbra sincs igazad, csak azért csökönyösködsz, mert neked nem tetszett a finálé, és éppen ráérsz arra, hogy a Potterekbe próbálj rugdalni, de hát ez annyira értelmes cselekedet, mint kiskanállal kimerni a Balatont.
most posts by TM
0
2012. március 18., vasárnap 21:47
Én tudok mondani, bár az sorozat... A trónok harca szerintem zseniális.
0
2012. március 18., vasárnap 21:45
Persze, de azért mindenki tudja, hogy a HP egy nagyon jól felépített merchandise lett.
0
2012. március 18., vasárnap 21:41
Pedig úgy tűnt, hogy nem értitek, ezért reagáltam a hozzászólásotokra.
most posts by TM
0
2012. március 18., vasárnap 19:55
Az első bekezdéshez még annyit, az AVATAR-t én inkább Sci-fi kategóriába sorolom mint fantasy, Pandora "akár még létezhetne is" :)
0
2012. március 18., vasárnap 19:51
Lehet félreértettél, nekem úgy igazán semmi bajom az Alkonyat filmekkel. Megnéztem őket, amíg tartott, jól szórakoztam rajta és pont. Így a célját elérte. Amire utaltam, hogy míg Alkonyat-színvonalú alkotásból készül 15-20 egy évben (történet, CGI minősége stb stb..) addig azért Potterhez mérhető fantasyról a Gyűrűk Ura óta én nem nagyon tudok. Más kérdés, hogy a GyU-val szinte összehasonlíthatatlanul maradna alul a varázslótanonc szériája minőség terén. Persze ez is mint minden ízlés kérdése, és el kell ismerni a HP7/2 magasabb számokat produkált mint a Király Visszatér (igaz 3D-s támogatással)
Alkonyathoz még annyit, hogy gyanúsan hasonlít ehhez a vámpírnaplók című sorozathoz. Amit láttam belőle, az alapján nekem még bonyolultabbnak és összeszedettebbnek is tűnik a Vámpírnaplók története, jobban fogyasztható, érdekesebb. Ráadásul úgy tudom az Alkonyatot írta később az írónő. Nem merült itt fel a plágium gyanúja?

Összességében én azt gondolom, hogy amelyik film világszinten ilyen rekord, vagy rekord közeli bevételt produkál, - legyen az bármilyen témájú - vállalható történettel, és körítéssel rendelkezik, mert megvezetni lehet rajongókat (mondjuk óriási nyitónapi bevétel, vagy nyitóhétvége, aztán 70-80%-os visszaesés), de stabilan magas számokat produkálni csak értékesebb alkotás tud, ami szórakoztató és érdemes rá jegyet váltani.
Lusta vagyok, így nem nézem meg most a világ 100 legtöbb bevételt hozó filmjét, de szerintem annak ellenére is, hogy nekem nem tetszik mind, az összes jó film és megfelel ezeknek a dolgoknak.

UI: Neked csak az eleje szólt természetesen :)

UI 2: A Hobbit idei, és jövő évi számaira őszintén kíváncsi leszek. Mennyit tippeltek előzetesen?  Kezdem én egy 1,56 milliárdos "ajánlattal" :D (Hobbit - Váratlan Utazás bevétele)
0
2012. március 18., vasárnap 18:19
sőt, a The Good Guysban még rommá is alázták a különböző CSI sorozatokat :D
0
2012. március 18., vasárnap 18:17
Én inkább az olyan maradandó filmélményekre szomjazom mozilátogatóként, amikről utána is jó ideig lehet beszélgetni. Ilyen volt például az Eredet, ami szerintem egy hatalmasan jó dobás volt és ugyancsak szórakoztató film. Vagy egy-egy maradandóbb vígjáték, amin a mai napig elmosolyodik az ember és emlékszik rá annak ellenére, hogy vígjátékokból szó szerint talán a fostenger a legjobb jellemző, amit lehet mondani mostanában... És a látványfilmekkel sincsen semmi gondom, csak legyen legalább egy minimális sztori vagy felépítettség benne...

Bűnügyi témában filmeket szerintem nem az ügy megoldásával lehet eladni manapság, hanem a körítéssel. Nézd meg a legtöbb buddy movie-t: Halálos fegyverek, Kiss Kiss Bang Bang, Az utolsó cserkész... miért lettek sikeresek? Nem az ügy megoldásával, hanem a körítéssel... a kis odaszólásokkal, minden ízével, sava-borsával, hangulatával. A különböző CSI-k és nyomozós sorozatok már jócskán sterilek. The Good Guysra persze nem volt igény amerikában (lelőtt sorozat), merthát elég régimódi nyomozós sorozat volt, de pont ezzel a komolytalansággal vettek meg engem például kilóra...
0
2012. március 18., vasárnap 18:09
Igen, TM. Köszönjük, de ez eddig is nyilvánvaló volt. -.-
0
2012. március 18., vasárnap 17:01
OFF! TM! Lehet este felhívlak, lenne pár kérdésem Potter-ügyben.

OFF VÉGE!
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. március 18., vasárnap 16:59
Itt is azt kell nézni, mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás. Meyer regénye 2005-ben jelent meg, és sok millió példány kelt el, mire 2008-ban film készült belőle (ezért készült belőle film). Mivel sokaknak tetszett, ezért kialakult egy rajongás, de azt nem az író, vagy a rendező vezényelte, hanem azok, akik lelkendeztek miatta. Vagyis ez dettó ugyanaz, mint a Potternél, s ilyen értelemben lényegtelen, hogy neked, nekem vagy egy harmadiknak mi a véleménye az Alkonyatról, nem ez a releváns.
most posts by TM
0
2012. március 18., vasárnap 16:25
A cikket nem én írtam, csak olvasgatás közben találtam, gondoltam itt is jó helye lesz, vagyunk páran akik szeretünk ilyesmit olvasni. Így ennyire precízen kigyűjtve és összeszedve én még nem találkoztam sehol a Potter számaival, ezért is találtam úgy, hogy tud újat mondani az írás.

Az én egyéni véleményemmel pedig bizonyára magamra vonom majd néhány "sznob" utálkozó filmrajongó figyelmét, de egyszerűen így gondolom... Teszem hozzá még most, nem kifejezetten a Potter védelmében.

Én a magam részéről azért járok moziba, hogy 1,5-2-vagy akár 3 órácskára kiszakítsam magam ebből a mi kis valóságunkból, amit láthatok napi 24 órában is, ha szétnézek. Ha már rászánok 2000 ft-ot egy mozijegyre, olyan dolgokat keresek, amikkel kinn az utcán nem találkozhatok, amikhez nagy alkotói fantázia kell. Ha úgy tetszik fogalmazhatunk durvábban is, én a "cirkuszért" fizetek. Nyilván azért ennyire nem vagyok egysíkú, megnézek más témájú filmeket is ha megtetszik a beharangozója, vagy nagyon pozitav kritikákat olvasok róla, azonban itt most a feltűnően nagy bevételi adatokra próbálok magyarázatot találni magamból kiindulva.

Azt azért be kell ismernie mindenkinek, hogy manapság már minden hónapra jut legalább egy fantasy vagy sci-fi. Ezek közül csak nagyon jó történettel lehet kiemelkedni, amivel a Harry Potter és a Gyűrűk Ura is rendelkezett. Nem csoda hát, hogy elől szerepelnek szinte minden filmes listán.  Transformers 1-2-3? Mennyien szidták? Nyáron mégis milyen jól esett beülni rá a 40 fokban a 20-22 fokos klimatizált moziterembe, és kikerekedett szemekkel rácsodálkozni, hogy mire képes manapság már a filmes technika. Mintha csak ablakon keresztül néztük volna, ahogy 3D-ben verik péppé egymást a 10 méteres robotok az IMAX moziban...

Készülnek hétköznapi témájú filmek is, krimik, történelmi alkotások, de teljesen felesleges számonkérni, hogy miért nem ezek a filmek szerepelnek a bevételi listák élén csak azért, mert kultúrális szempontból nagyobb értéket képviselnek.
Ráadásul a nem megaköltségvetéssel, sok CGI-vel operáló filmekhez erős versenytársként értek fel az egyre minőségibbé váló televíziós szériák.
Bátran merem állítani, hogy a LOST egy-egy látványosabb epizódját simán lehetett volna moziban is vetíteni, megállta volna a helyét.
Sőt, én a sorozat utolsó három részét eleve egy mozifilmként tártam volna a közönség elé, de ez már nem tartozik a témához...
Ma már gyakorlatilag kinyomoznék bármit, annyi CSI, Gyilkos elmék, Gyilkos számok, Dr Csont, JAG, és még sorolhatnám mi mindent láttam a bűnüggyel kapcsolatban. Mi újat tudna mutatni e-témában például egy mozifilm?

A fanatizálásról pedig az a véleményem, hogy a Twilightot, és újabban James Cameron nevét tartom olyan tényezőnek, mellyel fanatizálni lehet embereket. Előbbivel érdemtelenül, utóbbi vitathatatlan zsenialitásával.

A Twilight részek abszolút semmivel sem tűnnek ki az "átlagból" mégis hatalmas bevételekre tesznek szert. Ez valóban fanatizmus.
A Titanic 1,8 milliárdja még nem is annyira, de az AVATAR 2,78 milliárdja már azt hiszem szintén fanatizmus, annyira abnormális számról beszélünk, hogy másra nem tudok gondolni...
0
2012. március 18., vasárnap 15:33
A bevételi adatot nem kell magyarázni, a kritikákkal ellentétben ez fekete-fehér.
most posts by TM
0
2012. március 18., vasárnap 15:31
Rosszkor minősítesz, mert a Potter-filmekkel nem kellett fanatizálni senkit, mivel már a könyveket is imádta az egész világ.
most posts by TM
0
2012. március 18., vasárnap 13:44
És az is tény, hogy az ilyen filmek miatt gondolkodnak a stúdiók úgy, ahogy. Ezért kapunk sokszor klisés, bárgyú filmeket, mert ezeket eszi a nép. Ritkán van egy-egy komolyabb darab, ami megéri a pénzét. Én úgy látom, hogy nagyon sok szemét kerül be a mozikba és kifejezetten üdítően hat egy-egy új próbálkozás, ami felborítja a jól bevált recepteket...
0
2012. március 18., vasárnap 13:08
Nagyjából erről is szól ez a fórum. Mondjuk az is tény, hogy a rekordoktól nem lesz jobb a film.
0
2012. március 17., szombat 21:06
A számok csupán azt reprezentálják, hogy mely filmekkel lehetett a legjobban fanatizálni az embereket...
0
2012. március 17., szombat 19:47
Ez jó volt, köszi!
0
2012. március 17., szombat 19:41
Egy kis Box Office történelem Harry Potterrel a középpontban.

Harry Potter nem ismert ellenfelet a mozikban. Az immár több mint 10 éve kezdődő széria bármely darabjai is került a filmszínházakba, kasszát robbantott. Ugyan valószínűleg a Warner tudta jól, hogy nem csinál rossz üzletet a varázslótanonc kalandjainak mozgóképre való adaptálásának jogainak megvásárlásával, de 1999-ben (ekkor kezdődött a projekt) valószínűleg aligha gondolták volna, hogy a filmtörténelem legsikeresebb franchise-ának tulajdonosai, és persze haszonélvezői lesznek.

A 7 kötetből készült 8 film végül több mint 7,7 milliárdnyi dollárt szedett össze, kegyetlenül maga mögé utasítva George Lucas kultikus Star Wars-át vagy a világhírű titkos ügynök, James Bond kalandjait is. Az éves bevételi listák dobogójáról egyszer sem hiányozhatott egy varázslókaland sem. Sőt mindössze egyetlen alkalommal szorult a legalsó fokára (Halál ereklyéi 1. rész), négyszer a második helyet foglalták el, és háromszor is az éves lista élén végeztek (bölcsek köve, Tűz Serlege, Halál ereklyéi 2. rész). A filmek természetesen önmagukban is rekordokat generáltak, mivel ezeket felsorolni is hosszadalmas volna, a még élőket vesszük figyelembe, melyek értelemszerűen leginkább a befejező epizódhoz fűződnek.

Harry Potter filmek bevételei

- Harry Potter és a bölcsek köve (974,755,371 $)
- Harry Potter és a Titkok Kamrája (878,979,634 $)
- Harry Potter és az azkabani fogoly (796,688,549 $)
- Harry Potter és a Tűz Serlege (896,911,078 $)
- Harry Potter és a Főnix Rendje (939,885,929 $)
- Harry Potter és a Félvér Herceg (934,416,487 $)
- Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. rész (956,399,711 $)
- Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész (1,328,111,219 $)

Minden idők legsikeresebb filmes szériái (világviszonylatban)

1. Harry Potter (7,706,147,978 $)
2. James Bond (5,131,470,822 $)
3. Star Wars (4,323,103,492 $)
4. A Karib-tenger kalózai (3,727,735,967 $)

Minden idők legsikeresebb filmes szériái (USA)

1. Harry Potter (2,390,073,877 $)
2. Star Wars (2,248,636,602 $)
3. James Bond (1,609,487,453 $)
4. Batman (1,465,583,452 $)

Minden idők legnagyobb bevételei (világviszonylatban)

1. Avatar (2,782,275,172 $)
2. Titanic (1,843,201,268 $)
3. Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész (1,328,111,219 $)
...
12. Harry Potter és a bölcsek köve
14. Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. rész
16. Harry Potter és a Főnix Rendje
17. Harry Potter és a Félvér Herceg
21. Harry Potter és a Tűz Serlege
24. Harry Potter és a Titkok Kamrája
33. Harry Potter és az azkabani fogoly

Minden idők legjobb éjszakai nyitánya (USA)

1. Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész (43.5 millió $)
2. Alkonyat - Napfogyatkozás (30 millió $)
3. Alkonyat - Újhold (26.3 milló $)

Minden idők legjobb nyitónapja (USA)

1. Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész (91,1 millió $)
2. Alkonyat - Újhold (72,7 millió $)
3. Alkonyat - Hajnalhasadás, 1. rész (71,6 millió $)

Minden idők legjobb nyitóhétvégéje (USA)

1. Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész (169,189,427 $)
2. Batman - A Sötét Lovag (158,411,483 $)
3. Pókember 3 (151,116,516 $)

Minden idők legjobb nyitóhétvégéje (világviszonylatban)

1. Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész (483.2 millió $)
2. Harry Potter és a Félvér Herceg (394 millió $)
3. Transformers 3 (382.4 millió $)

A széria tehát több ízben is történelmet írt, és erre szokás mondani, hogy a számok előtt még a kétkedőknek is fejet kell hajtaniuk.

Forrás: lumos.hu
0
2012. március 16., péntek 0:07
Mindkettő egy az emberi szem számára mikrokörnyezetben játszódik, Kifalván, ami az első mesében egy hópihe -, a másodikban pedig egy pitypang (vagy mi) belsejében létező várost jelent.
most posts by TM
0
2012. március 15., csütörtök 17:58
Az a helyzet, hogy nem láttam sem a Hortont sem a Grincset.
0
2012. március 15., csütörtök 17:57
Március 9-11

A bukás hercege

A Pixar első nem animációs filmje, a John Carter, amilyen ígéretesnek tűnt elsőre, olyan nagyot zakózott. Köszönhető ez a hatalmas költségvetésnek, hiszen csak a produkció 250 milliót emésztett fel, de az erős marketinghadjárat is 100 millióra rúghat, így a bemutató közeledtével már inkább az volt az elvárás, hogy minél kisebb bukás legyen. Egy hónapja még 50 millió fölé várták a film nyitását, de az érdektelenség nagyobb mértékű volt, de hiába a március nem a legoptimálisabb időpont egy gigaköltségvetésű látványfilmnek. Pár nappal a premier előtt már csak annyit várt a Disney, hogy 3-assal kezdődjön a hétvégi bevételének számsora, amit éppen csak visítva teljesített. 30.18 millió dollár került vissza a Disney kasszájába 3749 moziból, tehát még a 3D-s felár ellenére sem tudott 10 000 dolláros mozinkénti átlagra felkapaszkodni. Ez alig több, mint két évvel ezelőtt a Perzsia hercege, de ha sivatagos westernszerű környezetet vesszük alapul, akkor 6 millióval elmaradt a tavalyi Cowboyok és Űrlények eredményétől. A kritikák sem erősítik az érdeklődést, de a nézők nem annyira csalódottak, ha a 7.1 pontos imdb átlagot vesszük alapul. Szerencsés széljárás esetén érheti el a 100 milliót. A nemzetközi eredmények viszont némileg optimistább képet festenek, csak kár, hogy abból kevesebbet lát viszont a stúdió. De a 70 milliós nyitóhétvégéből könnyen lehet 200 millió dollárnál is több, de végül úgy is veszteségesnek írják le John Carter történetét.

A fiatalabb Olsen lány a Martha Marcy May Marlene után egy inkább közönségre szabott és természetesen széles körben vetített zsánerfilmben mutatkozik a horror kedvelőinek. A Silent House 46%-a a műfajhoz képest még nem is olyan gyenge, de az 5.5-ös imdb a nézők csalódottságát igazolják. 6.66 millió dollárt keresett valamivel több, mint 2000 moziban és 15 millióig eljuthat.

Valamivel ugyan jobb átlagot produkált Eddie Murphy az A Tousand Words című vígjátékával, mely 40 milliót emésztett fel. A Hogyan lopjunk felhőkarcolót után 6.17 milliót kereső film ugyan nagyon erős buktaszagot áraszt magából, de a Murphy művek korábbi deficites vállalkozásaihoz képest, mint a Seholország (5.5m nyitásra, összesen 16.1m) vagy az Üresfejű (5.25m nyitás, 11.8 összesen) némi javulást lehet felfedezni. De ez csak ilyen apró jelenség ami lényegében alig jelent valamit. Ha Murphy továbbra is nyereséges filmben szeretne feltűnni, talán nem ártana egy Beverly Hills-i zsaru folytatással operálnia vagy A bölcsek kövére franchise-t használni.

A Lorax olyan erőteljesen kezdte a pályafutását, hogy egy 44%-os visszaesés is kevés volt, hogy lekerüljön az élről... vagy a John Carternek kellett volna jobban teljesítenie. Mindenesetre a sikersztori folytatódik 120 millió felett. Nem menekülnek a nézők a Project X - A buli elszabadul című partimozi előadásairól sem, de azért majdnem megfelezte nyitányát.

1. The Lorax - 38.84m /121.72m/
2. John Carter - 30.18m
3. Project X - 11.14m /39.72m/
4. Act of Valor - 6.99m /56.01m/
5. Silent House - 6.66m
6. A Tousand Words - 6.17m
7. Védhetetlen - 4.8m /115.6m/
8. Fogadom - 3.84m /117.4m/
9. Kémes hármas - 3.75m /46.89m/
10. Utazás a rejtélyes szigetre - 3.61m /90.64m/
0
2012. március 6., kedd 21:33
Ez a Lorax egy újabb Dr. Seuss-téma, vagyis ez is Kifalván játszódik, mint a Grincs és a Horton?
most posts by TM
0
2012. március 6., kedd 11:13
Március 2-4

Lorax Gru nyomában

A Universal stúdió aránylag alacsony költségvetéssel dolgozott a The Lorax című filmjén, ahogy két éve a Gru is megúszta 70 millióból, úgy most az új Dr. Seuss nevéhez fűződő animációs film is éppen 70 milliós költséggel készült el. Az első hétvége már éppen fedezte is ezt az összeget. A 3D-ben is vetített mesefilm 70.2 millió dollárt gyűjtött a hétvégén, ami kiemelkedően jó teljesítmény mind márciusi távlatban (csak az Alice Csodaországban és egy hangyafasznyi előnnyel a 300 nyitánya volt jobb), mind pedig animációs szinten is csak hét mozi előzi meg a kezdését. A kritikusok ugyan nem éltetik a filmet, de a CinemaScore-on elégedettek vele, míg az imdb 6.6-ot jelöl. A bevétel alig több, mint fele drágább, 3D-s helyáraktól származik. Azt hiszem, hogy a 200 milliós határt elsőként lépheti át a The Lorax, pláne, hogy más gyerekeknek szánt film egy ideig nem kerül műsorra. Majd 30.-án a Tükröm, Tükröm.

Az erő krónikája sikere után újabb found footage, azaz talált kamerás film került a filmszínházakba, ezen a stíluson egy új műfajként a tinikomédia, vagy bulifilm, melyet a Project X képviselt. A 21.05 millió dolláros költséggel készült filmet a Másnaposok rendezőjével hirdették, a magas korhatár besorolás miértjeként pedig testcsonkítás is szerepel. A siker ugyan nem maradt el, hiszen a 20 millió feletti kezdés már fedezi is az alacsonyabb költségeket, de meglátjuk majd, hogy a deviáns viselkedés hosszú távon mennyire lesz kelendő, ha a kritikusok is bántják a filmet.

Az Act of Valor nem hátrált túl nagy léptekkel, így biztosan 60 millió feletti eredményt érhet el, ami talán közelíti, ha nem is lépi át a 70 milliót. Újabb jó kört futott a Védhetetlen már 100 millió felett és hasonlóan járt a romantikus párja, a Fogadom is. Tyler Perry filmjeinek szokásához híven a Good Deeds is 50% felett vesztett kezdeni nem túl erős lendületéből, a Wanderlust viszont próbálta állni a sarat 40%-os gyengüléssel. Veszélybe került az Utazás a rejtélyes szigetre című film 100 milliós projektje, de még szépíthet a következő hetekben, ha nem lesznek drasztikus mozielvonások.

1. The Lorax - 70.2m
2. Project X - 21.05m
3. Act of Valor - 13.57m /45.1m/
4. Védhetetlen - 7.39m /108.35m/
5. Tyler Perry: Good Deeds - 7.04m /25.79m/
6. Utazás a rejtélyes szigetre - 6.55m /85.23m/
7. Fogadom - 6.01m /111.62m/
8. Kémes hármas - 5.56m /41.4m/
9. Szellemlovas 2 - 4.54m /44.82m/
10. Wanderlust - 3.84m /12.48m/
11. A némafilmes - 3.62m /36.81m/
12. Elveszett - 3m /8.95m/