Keresés

A legújabb filmek & box office szereplésük

2011. október 7., péntek 0:50
Az "All Time Worldwide" (inflációt nem követő) bevételi listán újabb jelentős helycsere történt.
Augusztus tájékán a Harry Potter-sorozat utolsó része követelt helyet a dobogón, elmozdítva onnan az addig ott trónoló A király visszatér-t. A szemüveges varázsló után most az alakváltó robotok előzték meg A Gyűrűk Ura-finálét, és immáron a Transformers 3. a lista új negyedik helyezettje!
Nagy szó ez annak tükrében, hogy már jóval korábban temették a filmet, egyesek már premier előtt, míg mások nyár vége előtti kifulladást prognosztizáltak, de Michael Bay monstruma fütyült minderre, s nyugodtan kijelenthető, hogy minden előzetes elvárásnak megfelelt, mi több, felülmúlta azokat. A Potter-finálé idei elsősége nagyjából már év elején borítékolható volt, úgyhogy ez az ezüstérem, pláne ekkora bevételi magasságban dicséretesnek mondható.

Íme, a jelenlegi Top 10:

01. Avatar 2 782 275 172 $
02. Titanic 1 843 201 268 $
03. Harry Potter és a halál ereklyéi 2.rész  1 326 417 920 $
04. Transformers 3. 1 119 112 943 $
05. A Gyűrűk Ura - A király visszatér 1 119 110 941 $
06. A Karib-tenger kalózai 2. - A holtak kincse 1 066 179 725 $
07. Toy Story 3. 1 063 171 911 $
08. A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken 1 039 571 802 $
09. Alice Csodaországban(2010) 1 024 299 904 $
10. Batman: A sötét lovag 1 001 901 825 $
most posts by TM
0
2011. augusztus 23., kedd 21:18
Hú, ez a hozzászólás valahogy jól félrement. A Veszélyes Bangkok fórumába szántam.
0
2011. augusztus 23., kedd 21:14
Delpiero lehet, hogy nem sértésnek szánta a ferdeszemű és rizszabáló jelzőket, de engem egy kicsit zavar.
Azzal viszont egyetértek, hogy Charlie Yeung csinos és tehetséges. Az Újabb rendőrsztoriban és A hét kard legendájában is jó volt szerintem, illetve két Jet Li és két Wong Kar Wai filmben is láthattuk. Nem lenne rossz, ha további filmjei is eljutnának hozzánk.
0
2011. augusztus 5., péntek 16:20
Mehetne a Dühöngőbe is, de az a lényeg, hogy az internet lehetőségeim nagyban korlátozódtak, azaz kikapcsolták otthon, igy most is a falu közösségi házában tanyázom. Egyelőre nagyon bizonytalan, hogy mikor tudok box office-t irni, tehát egy időre pihenőre küldöm magam.
A helyzet az, hogy már régebb óta próbáltuk telefonon és levélben is lemondani a mostani internet előfizetést, mely 9000 Ft-os csekkek befizetéséről szól, egy olyan sávszélességben, melyet nem is lehet a mi településünkön teljesiteni. Ezért nem is fizettük a csekkeket, igy a napokban kikapcsolták a netet, ám továbbra is előfizetőként nem tudunk másik csomagra előfizetni, amig az első cég foglalja a sávot tőlünk. Szóval lehet, hogy hosszú hetekig, netán hónapokig internet nélkül maradok. Nem baj. Talán lesz életem :)
0
2011. augusztus 4., csütörtök 12:26
Nagyon remélem, hogy az ő nevük sokakat becsalogat a moziba, no meg azért csak nem egy ismeretlen karakter Tintin se. És még abban is reménykedek, hogy esetleg egy kis Hobbit ízelítőt is kapunk a film elé.
0
2011. augusztus 4., csütörtök 11:46
Mi több, egy rossz sincs benne. :)
most posts by TM
0
2011. augusztus 4., csütörtök 11:45
Kicsit féltem a Tintint, hogy az emberek bekasztolják a Zemeckis-féle mósönkepcsör-vonulatba, amire egyre kevésbé kíváncsiak, holott szerintem egyre tökéletesebb ez a technika és épp a kasszáknál alulteljesítő Anyát a Marsra című filmben a legjobb. Reméljük, hogy Spielberg és Jackson neve nyomni fog a latba.
most posts by TM
0
2011. augusztus 4., csütörtök 11:33
Ami még jó érzés, hogy ebből a tízből több a jó film, mint a rossz. :)
0
2011. augusztus 4., csütörtök 11:21
Tyű... már tízen vannak? Toy Story 3-ról és az Alice-ról nem is tudtam, míg pár hete én is ránéztem a Top 10-re. Szeretem a Harry Potter filmeket (noha csak az első négyet láttam, de nem futnak el, majd pótlom őket), de remélem tényleg csak a 4. helyig kúszik és még egy kicsit maradhat a Top 3-ban a Király. Idén szerintem már csak a Tintin kalandjai ostromolhatja az egy milliárdot.
0
2011. augusztus 4., csütörtök 11:00
Még egy prognózist kipipálhatunk:

A Harry Potter és a halál ereklyéi 2. megelőzte A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken-t a világbevételi listán, melynek top 10-e jelenleg így néz ki:

01. Avatar 2,782.3
02. Titanic 1,843.2
03. A Gyűrűk Ura - A király visszatér 1,119.1
04. A Karib-tenger kalózai 2. - A holtak kincse 1,066.2
05. Toy Story 3. 1,063.2
06. Harry Potter és a halál ereklyéi 2. 1,038.3
07. A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken 1,033.0
00. Alice Csodaországban(2010) 1,024.3
09. Transformers 3. 1,003.9
10. Batman: A sötét lovag 1,001.9

Ezzel a lendülettel a varázslófinálé akár a 4. helyig is felkúszhat.
most posts by TM
0
2011. augusztus 3., szerda 20:59
Mindezek áldásos hatására megvan az immár tizedik milliárdos film:

Transformers3. 1003M $

most posts by TM
0
2011. augusztus 2., kedd 17:24
Kínában eddig 113,5 millió dollárt költöttek a nézők a Transformers 3-ra. Ezt az összeget úgy kell tekinteni, hogy az angol-német-francia-spanyol piac együttesen teszi ki ugyanezt a pénzmennyiséget. Nem semmi! Japánban ezzel szemben kisebb a lelkesedés, a három hete műsoron levő Potter-fináléra többen voltak kíváncsian a hétvégén, mint a frissen debütált Bay-akcióorgiára, ezzel együtt jó pár milliót még onnan is fog gyűjteni a film.
most posts by TM
0
2011. augusztus 1., hétfő 11:28
Relatív, hogy mi "jó". Számomra mindkét film szórakoztató, önmagát többször nézető blockbuster, tehát ebből a szempontból nézve jó. Más szempontból meg inkább más filmeket vizslatok, s abban a viszonyításban azok a jók. :)
most posts by TM
0
2011. augusztus 1., hétfő 7:08
Vagány! :)
Mondjuk nekem mindegy, egyik filmet sem tartom igazán jónak :)
0
2011. augusztus 1., hétfő 4:34
Már frissült is, úgyhogy kijelenthető, hogy Harry Potter az utolsó résszel áttörte a milliárdos határt (1 008 millió $)
most posts by TM
0
2011. július 31., vasárnap 23:09
Jogos, akkor majd meglátjuk, hogy mi lesz az eredménye.
0
2011. július 31., vasárnap 22:38
Két héttel frissebb filmként nyilván Potterben van több potenciál, viszont Japánban péntektől forog a Transformers 3. és gyanítom, hogy arrafelé nem gyenge az egy főre eső 3D-s termek száma, tehát még utóbbi produkciónak is terem némi babér.

Amúgy sorry, hogy erre a két filmre fókuszálok csak, és nem a heti premierekre reagálok, de számomra a box office akkor igazán érdekes, amikor nagyban megy a játék, és a milliárdos sáv pont ilyen terület. Van év közben néhány kedvencem, akiknek még drukkolni szoktam, de "érintettség nélkül" nem feltétlen bújom hetente a számokat, mert amúgy nem érdekelnek.
Ez a "kávbojos" bevétel amúgy elég lájtos, többet néztem ki belőle. Lehet, hogy a húzónevek mégsem húzónevek és a műfaji katyvasz sem dobogtatja meg a nézői szíveket?
most posts by TM
0
2011. július 31., vasárnap 22:28
Szerintem naponta fogják frissíteni az eredményeket, szóval premieren láthatjuk, hogy ki éri el előbb a milliárdot. Én Potterre szavazok.
0
2011. július 31., vasárnap 22:22
A Mojo szerinti becslés alapján még nincs helycsere, legalábbis most a Transformers 3. része 983 millióval áll, míg a H.P. és a halál ereklyéi 2. része 964 milliót gyűjtött. Jövő hét elején már tisztábban láttunk, s addigra mindkét kasszasiker a milliárdos sávban nyomul, hogy befogják A Karib tenger 4-et.
most posts by TM
0
2011. július 31., vasárnap 22:03
Vadnyugati űrlények és törpök

Július 29-31

Miközben a Vasember rendezője a Cowboyok és Űrlényekkel támadt, addig a Scooby Doo filmek rendezője a Hupikék törpikéket prezentálta a hétvégén élőszereplős formában. Ezt követően pedig egy Steve Carrell és még sok más hasonlóan jól csengő névvel eladott romantikus vígjáték is a terítékre került, mely az Őrült, dilis szerelem címre hallgat.
Az első két mű tulajdonképpen a becslések alapján fej-fej mellett hoztak 36.2 millió dollárt, mely a Hupikék törpikék számára sokkal kellemesebb összeg, tekintve, hogy gyerekfilmként még hosszabb ideig is műsoron maradhat, és végül elérheti a 100 millió dolláros költségeket. Sőt, kényelmesen túl is lőhet azon. A Cowboyok és Űrlények azonban 160 milliót emésztett fel, ami a zsáner sajátosságait tekintve nem fog megtérülni, de hát láttunk már ellenpéldát, de sajnos nem 50% alatti kritikai értékű filmek esetében. Ám a Cowboyok és Űrlények nem olyan film, amit a nézők az első napon letudnak, elvégre nem egy várva várt filmről van szó, csak egy jól hangzó blockbusterről, amely talán megcsípheti a négyszeres szorzót, de úgy tűnik, hogy így is úgy is, merítenie kell a Universalnak a nemzetközi bevételekből és/vagy a lemezeladásokból, hogy nyereséget írhasson be.

Az Őrült, dilis szerelem megközelítőleg 20 millió dollár értékben csábított fizető vendégeket a nézőtérre. Steve Carrell önmagában is 20 millió feletti nyitást tud kihozni a produkcióinak, tehát ezt egy kicsit lehet csalódásnak is tekinteni, ám a valószínűleg nem túl magas költségek kényelmesen el lesznek érve. Pláne, hogy nem csak a nézők, de a kritikusok is meg vannak elégedve a filmmel.

60% felett vesztett Amerika Kapitány, míg a hasonló adottságokkal kezdő Thor májusban megúszta éppen 50% alatt, így a végeredmény is alacsonyabb lesz. Újabb bő 50%-os gyengülésen van túl Harry Potter egyébként karnyújtásnyira (36 milliótól) a milliárdtól. Felezett a Barátság extrákkal, így túl hosszú lefutásra már nem számíthat, de innentől kezdve már minden cent nyereség.

1. Hupikék törpikék - 36.2m
2. Cowboyok és Űrlények - 36.2m
3. Amerika Kapitány - 24.9m /116.7m/
4. Harry Potter - 21.9m /318.4m/
5. Őrült, dilis szerelem - 19.3m
6. Barátság extrákkal - 9.3m /38.2m/
7. Förtelmes főnökök - 7.1m /96.2m/
8. Transformers 3 - 5.9m /337.9m/
9. A gondozoo - 4.2m /68.7m/
10. Verdák 2 - 2.3m /182m/

0
2011. július 30., szombat 0:08
936
926

Holnapra megfordul a sorrend, HP beelőz, és hamarabb szakítja át a milliárdos résztáv célszalagját, de most már biztosnak tűnik, hogy a Bay-báj boy-ok is ott kötnek ki.
most posts by TM
0
2011. július 29., péntek 15:59
Igen, és ami a pláne hogy az AVATAR még ekkor kezdett belelendülni, utána még jött 1,8 milliárdocska.. A Potter viszont már jócskán veszít erejéből, még szerintem 200-300 millió van benne, de 400-nál többet én már nem mernék saccolni.
A minden idők legtöbb bevételt hozó "nem Cameron" filmje cím még meglehet beelőzve a Király Visszatért, de felülmúlni szerintem nem sokkal fogja azt.

Mondjuk ma megyek másodszor 3-ad magammal IMAX-olni, majd csak figyeljétek hogy megugrik egyből a bevétel világszinten :P Egyből megbocsát a Warner... :D:D:D
0
2011. július 29., péntek 15:48
Igen, az Avatar nem franchise-ként debütált, így kellett kis idő, mire valóságos híre ment és igazán meglódult a bevétel.
most posts by TM
0
2011. július 29., péntek 15:42
13. "munkanapján" a Harry Potter zárófejezete újabb rekordot tudhat a magáénak: 900 millió dollár bevételt leggyorsabban elérő film. Ezt a címet az AVATAR-tól sikerült elhódítania, melynek 18 nap alatt jött össze a fent említett összeg.
0
2011. július 28., csütörtök 0:29
A két mega állása:

Trafó3 - 914 M
Potter  - 881 M
most posts by TM
0