Keresés

A legújabb filmek & box office szereplésük

2011. július 25., hétfő 1:29
Július 22-24

Ó Kapitány, kapitányom!

Egy ideje minden nyár egy Marvel képregényhős menetelésével kezdődik, ám Thorral kezdve és X-Men-éken keresztül a július is kapott egy hőst, mégpedig Amerika Kapitányt, aki az első bosszúálló hírében jár. Ő az utolsó hős, akivel meg kell ismerkednie a közönségnek, hogy a jövő nyári szezon nyitófilmjében, a Bosszúállókban (volt ilyen címen egy Uma Thurman-Ralph Fiennes-Sean Conery film, ami rossz volt) is tiszteletét tegye többek között Thor mellett, aki 65.7 milliós nyitással büszkélkedhetett májusban. Nos, Amerika Kapitány, ha úgy tetszik hozta a szokásos figurát és a becslések szerint ugyanilyen összeggel kezdte meg a pályafutását 3D-ben is ugyan, de a közönség csupán 40%-a élt a lehetőséggel, míg Thor esetében még 60%-ban fizettek plusz költséget. Így tehát a bevétel hiába van fej fej mellett, a nézőszám egy árnyalatnyival kedvezőbb a Kapitány számára. Ahogy a költségek is, hiszen Thor 150 millióba került, míg Amerika Kapitány 140 millióból is megúszta a gyártási költségeket. A kritikusok és a nézők hasonlóan kedvelik az első bosszúállót, mint a norvég istenséget, így ugyanabból a pontból eljuthat 180 millió dollárig... vagy talán tovább is, ha hozzávesszük, hogy a nyári popcornfilmek augusztusra várhatóan hígulni fognak, a célközönség tovább is életben tarthatja a Marvel hős tevékenységét.

A Barátság extrákkal nagyjából ugyanazzal az alaptémával rendelkezik, mint a címében is utaló Csak szexre kellesz című vígjáték, csak éppen a Fekete hattyúért Oscart érdemlő Natalie Portman Ashton Kutcher oldalán némileg vonzóbb tényező volt, mint a Fekete hattyúban ugyancsak játszó Mila Kunis, de Justin Timberlake társaságában. Amíg januárban ez a téma 19.6 millióra volt jó, addig csak egy csöppet volt kisebb az érdeklődés, a becslések alapján 18.5 millió értékben a Barátság extrákkal esetében, mely 35 milliós költségekkel rendelkezik. Ennek a fele már kényelmesen össze is jött, és ha precedens előzményt megvizsgáljuk, talán ez a film is elérheti a 3 és félszeres szorzót.

Amilyen erős volt a belépője, olyan gyorsan, mondhatni angolosan távozott az élről Harry Potter, na mondjuk még így is tekintélyes 48 milliós összeggel képviselteti magát a lista második helyén, ám ez már bő 70%-al kevesebb, mint a rekorder nyitánya, mely egyébként egy csöppet sem meglepő. Elvégre mégis csak egy hosszú történet utolsó fejezete és ha lényegesen többen nem is fizetnek be rá, de a tömeg igyekszik az első napokra csoportosulni. Az eddigi 275 millió dolláros bevétel sem kevés, elvégre ezzel a franchise két epizódját már le is pipálta (Azkabani fogoly - 249m és Titkok kamrája 262m) és a legrosszabb esetben is a legerősebb részévé válik a sorozatnak. 350 millió dollár jelenleg még reális célként jelentkezhet. Világszerte viszont már 834 milliót tudhat magáénak, tehát számítani kell a milliárdos végeredményre.
34%-al kevesebb közönsége volt Micimackónak, kicsit összekapta magát A gondozoo alig 30%-os mínusszal, hogy visítva ugyan, de elérje a 80 milliót, a Förtelmes főnökök pedig ugyancsak egyharmados leépítésen vannak túl, mely előrevetíti, hogy kényelmesen megélik a 100 milliót is.

1. Amerika Kapitány: Az első bosszúálló - 65.8m
2. Harry Potter - 48m /274.1m/
3. Barátság extrákkal - 18.5m
4. Transformers - 12m /325.8m/
5. Förtelmes főnökök - 11.7m /82.4m/
6. A gondozoo - 8.7m /59.2m/
7. Verdák 2 - 5.7m /176.4m/
8. Micimackó - 5.1m /17.5m/
9. Rossz tanár - 2.6m /94.3m/
10. Midnight in Paris - 1.9m /44.8m/
0
2011. július 24., vasárnap 23:31
...és most már 834. Trafó 3 pedig 882.
most posts by TM
0
2011. július 19., kedd 22:04
Potter a világba 542 misi, ilyen tempóban keddivel már 600.
most posts by TM
0
2011. július 19., kedd 13:06
Pedig Micimackó óriási! Nem is érdemlik meg a távolmaradók azt a remek szórakozást, amit e mese nyújt.
most posts by TM
0
2011. július 17., vasárnap 23:29
Harry Potter és az új rekordok

Július 15-17

A Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. része megdöntött egy tendenciát, miszerint a 3D-ben is megtekinthető filmek már nem annyira vonzóak. A Harry Potterre ez nem jellemző, ám az biztos, hogy nem a 3D volt az, ami a legvonzóbb tényezőt jelentette, hiszen csupán az észak-amerikai nézők 43%-a választotta, hogy ilyen formátumban tekintse meg e grandiózusnak szánt lezárást. A normál helyáras vetítésekkel együtt pedig pont annyi jött össze, amit bevételi rekordként lehet elkönyvelni. Már a csütörtök éjféli előadások is 43 millió dollárt számlálnak, amely az Alkonyat - Napfogyatkozás 27 millió dolláros rekordját döntötte meg. Ezzel együtt a nyitónapi bevétel 92.1 millió dollárra van becsülve, amely majdnem 20 millióval több, mint az ugyancsak Alkonyat, de Újhold című film nyitónapi rekordja. Innentől pedig csak egy ugrás volt, hogy A sötét lovag három éves nyitó hétvégi rekordját is maga mögé utasítsa, mely 158 millió dollárral trónolt eddig. A Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. ugyanis a tengerentúlon 168.5 millió dolláros becsült értékkel átvette a vezetést, mely nem lehet annyira túlbecsülve, hogy a holnap esti pontos adatok alapján mégse legyen minimum 158.5 millió. Hol lesz a vége? Talán már mindenki letudta rögtön az első napokban és gyors visszaesés következtében alig kétszeres szorzóval, de akkor is a franchise legerősebb filmjévé lesz, ez pedig egy 10 éves elsőséget, rögtön az első rész, azaz a Bölcsek köve 317 millió dolláros eredményét veszélyezteti a legalább 350 milliós végeredménnyel. Ám a rajongók többsége minden bizonnyal többször is jegyet vált, tekintve, hogy utoljára láthatják kedvencüket széles vásznon, na és ugye az sem elhanyagolható tényező, hogy a dicsérő kritikák hada mellett a nézők is felszavazták az imdb-n minden idők 78. legjobb filmjévé. Ezért számolni kell vele, hogy Amerikában, ahol nincs is olyan nagy keletje, mint a világ többi részén, elérheti a 400 millió dollárt is.
Na és a többi tartománnyal együtt? Ismét egy határozott rekord dőlt meg, hiszen csak a nemzetközi piacon is több, mint 300 millió dollár gyűlt Harry Potter számlájára. 475 millió dollár világszéles tekintetben igen csak beszédes összeg, főleg ha összevetjük, hogy ezelőtt a Transformers 3 hozta a legnagyobb bevételt, 382 millió dollárt, és azt is kedd estétől játszották már világszerte, tehát nem 3-4-5 napja volt ez eredmény eléréséhez, hanem 5-6, tehát keddtől vasárnapig tartó időszakban. Világszerte 1 milliárd dollár már szinte elvárt eredmény, és szinte biztos, hogy gyors lejtmenet következik, még azon a bizonyos határon felül is tekintélyes összeg gyűlhet össze, ami akár minden idők harmadik legtöbb bevételt elérő filmjévé válhat az Avatar és a Titanic után.

Ezek után Micimackó, akinek legalább olyan ismert névnek kell lennie, mit tud felmutatni? Egy 8 millió dolláros nyitóhétvégét. Ám a túlzott széles körben való vetítés nem volt rá jellemző, hiszen kevesebb, mint 2500 moziban vetítik. A 30 milliós költségek hosszú távon még kényelmesen is megtérülhetnek, főleg, hogy a kritikusok majdnem annyira szeretik, mint a fent említett Harry Pottert.

A Transformers 3 egy újabb bő felezéssel lekerült az első helyről, ám nem is ennek köszönhető mindez, hanem az erős konkurencia megérkeztének. Nagy bevételek már nem fognak hozzá csapódni, csak mondjuk egy olyan 50 millió dollár az eddigi 300-hoz, amit elsőként ért el 2011-ben. Világszerte már 760 milliónál tart.
40% alatt mondtak fel a Förtelmes főnököknek, így a második hétvége 17 milliót számol az esetükben. A 100 millió úgy tűnik, hogy meglesz. Hasonlóan járt a Gondozoo is, amelynek egy kicsit illene összekapnia magát, mert nyögvenyelősen lesz meg az a 80 milliós költség.

1. Harry Potter 7/B - 168.5m
2. Transformers 3 - 21.2m /302.8m/
3. Förtelmes főnökök - 17.6m /60m/
4. A gondozoo - 12.3m /42.3m/
5. Verdák 2 - 8.3m /165.3m/
6. Micimackó - 8m
7. Rossz tanár - 5.2m /88.5m/
8. Larry Crowne - 2.6m /31.6m/
9. Super 8 - 1.9m /122.2m/
10. Midnight in Paris - 1.9m /41.8m/
0
2011. július 17., vasárnap 20:20
Ezt a Warner koncepciót sose értettem, na mindegy. Oké most felkerült egy kamerás cucc, de ettől még nem áll meg az élet. Az emberek ugyanúgy járnak moziba, aki szerette a jegyre költeni a lóvét ezután is fogja, akkor minek a rinya.

Amúgy meg a Potter szerintem 1,1 milliárd $ körül zár majd. Szép teljesítmény eddig is. Ezt a rekordot maximum a TDKR fogja megdönteni, vagy az Avatar 2.
0
2011. július 17., vasárnap 15:12
Csak minket büntet a Warner, máshol már szerdán is látható a film, így hát három nap alatt hozta azt a 250 milliót, de jogos, hogy lesz még két napi eredmény, ami ha nem is duplázza meg ezt az eredményt, de a Harry Potter és a Félvér herceg 394 milliós rekordját lazán behozhatja még, ráadásul úgy, hogy ez és még az azelőtti rekordok (Transformers 3 - 382m és Pókember 2 - 381m) már Amerikában is szerdától volt látható, ami azért pár tízmillióval megdobhatja a bevételt. A Harry Potter és a Halál ereklyéi 2 viszont rövidebb idő alatt szárnyalhatja túl ugyanezt az eredményt.
Egyébként minden eddiginél több, pontosan 279 IMAX vásznon vetítik a filmet.
0
2011. július 17., vasárnap 0:32
Igen, és nemcsak a nyitónapi rekordot döntötte meg, az éjféli vetítés rekordját is, amelyet már valóban az Alkonyat Napfogyatkozás tartott eddig 26 vagy 27 millióval, a HP 7/2 pedig 43-at kaszált csak a 0:01-es vetítéseken.
Gyanítom a nemzetközi eddigi bevétel is szintén rekord. Egy nap alatt 250 milliót kaszálni... Hihetetlen számok, erre csak egy HP szintű franchise képes, annak is csak az utolsó része.
Majd a Twilight befejező epizódja lehet még ilyen, vagy ehhez hasonlóan erős, bár nemzetközileg a HP-nek sokkal nagyobb tábora van.

Ahogy most látom, ez lesz a legerősebb HP film a mozikban, jól is sikerült, a 3D-s jegyárak is támogatják, valamint az a tény hogy a rajongók utoljára ülhetnek be HP filmre... 1,3-1,5 milliárd nem volna elképzelhetetlen...
0
2011. július 16., szombat 22:18
Bocsánat, az Újhold volt az előző nyitónapi rekorder, nem a Napfogyatkozás. Az "csak" a harmadik helyezett 68 milliós kezdéssel.
0
2011. július 16., szombat 22:17
Két Twilight rekord után Harry Potternek is kijárt a nyitónapi rekord megdöntése, és egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy ez egy jó ideig tényleg maradni fog. A Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. része pénteken 92.1 millió dollárt kaszált az előzetes becslések szerint. Ez majdnem 20 millió dollárral több, mint az előző rekorder, az Alkonyat - Napfogyatkozás. Tulajdonképpen majdnem biztos, hogy lefőzi A sötét lovag nyitó hétvégi rekordját is, amihez még 67 millió dollár szükséges és nem egy, hanem két napja van rá, hogy elérje.
0
2011. július 11., hétfő 13:14
Azt én összesen hatszor. Moziban, aztán dvd-n, majd az 5. 6. 7/1. 7/2 előtti emlékeztető újranézésekkor. Jó, hogy már vége lesz. :)
most posts by TM
0
2011. július 11., hétfő 13:09
Apropó. Cimborám kilencszer láttam a Harry Potter és a Tűz serlegét moziban.
0
2011. július 11., hétfő 12:28
Nekem az első négy rész könyvben volt meg egyhuzamban. Szeritem Rowling egyre jobban belejött az írásba, s a kapcsolódó filmekkel se volt gond, amelyeket később láttam. Na de Potterről most ennyit, majd írok egy maratonit a film után.
most posts by TM
0
2011. július 11., hétfő 12:13
Nekem már van jegyem péntekre. Az első Pottert láttam önszántamból, azt is azért, mert haverom nem akart feliratos filmet nézni. Utána úgy voltam vele, hogy kihagyható mindegyik rész. Ám mindig akkor volt olyan barátnőm, vagy olyan lánnyal randim, aki a Pottert akarta látni, így egy részről sem maradtam le, csak a másodikról, de azt megnéztük kazettán.
0
2011. július 11., hétfő 12:02
Muszáj volt begyorsítani, mert péntektől már Potter pörög a plázában. Addig még lehet, hogy egy harmadik Super 8-ra is beülök.
most posts by TM
0
2011. július 11., hétfő 11:56
Én a másodikat néztem meg kétszer.
0
2011. július 11., hétfő 4:19
Ezúttal a Fluxra reagálva:

Kedves Jamamura, én háromszor láttam. :)
most posts by TM
0
2011. július 11., hétfő 1:38
Július 8-10

Még mindig a robotok a főnökök

A Transformers 3 megmaradt tekintélyes előnnyel az élen, de a felnőtteknek és a gyerekeknek szóló vígjátékok sem vallottak szégyent a pénztáraknál, még ha rekordokat nem is döntöttek.
A Förtelmes főnökök a Koszorúslányokhoz hasonlóan jó kritikákkal rendelkezik, bár egy csöppet gyengébb az átlaga, de a közönség is megszavazott neki 7.7 pontot az imdb-n. A több ismertebb sztárral teletűzdelt produkció 28 millió dollárt gyűjtött péntektől vasárnap estig, ami kielégítő eredmény a 35 milliós költségek tükrében. A továbbiakban már csak a nézők elégedettségétől függ, hogy csak háromszoros, négyszeres, ötszörös vagy akár hatszoros szorzót is elérhet-e. A 100 millió mindenesetre elég valószínű ebből az állásból, de ha az sem sikerül, a film bőven sikeres marad.

Tulajdonképpen még lehet bukás A gondozoo című vígjátékból, melynek címszereplője Kevin James, aki már sikerre vitte A pláza ászát, mely 146 millióig jutott el. Most egy kicsit a gyerekekhez is szól ez a vígjáték, melyben az állatok beszélnek hozzá, így talán többet is várhattunk volna 21 millió dollárnál nyitáskor, pláne, hogy majdnem 3500 moziban vetítik, bár 3D nélkül, ami némi támaszt nyújthat a gyerekfilmek esetében. Ahhoz, hogy nyereséges legyen a film, nem ártana megnégyszereznie az első három nap összegét zárásig, a költségek ugyanis 80 millió dollárra rúgnak.

Maradt az élen a Transformers 3 méghozzá 47 millió dollárral. Ezzel 261 millió dolláros összegre tett szert idáig Amerikában, világszerte pedig már 558 milliót számolhatnak az alakváltó robotok.
A Larry Crowne ugyan több, mint 50%-ot esett vissza indításához képest, de már majdnem 26 milliónál jár és esélye van megcsípni a 40 milliót. Hasonlóan járt a Monte Carlo című film is, mely 16 milliónál tart jelenleg. Ahhoz képest, hogy a Zöld lámpást megfosztották mozijainak több, mint egyharmadától, "csak" 52%-ot esett, ami azért még sok ahhoz, hogy 120 millióig elhúzza a zöld csíkot.

1. Transformers 3 - 47m /261m/
2. Förtelmes főnökök - 28.1m
3. A gondozoo - 21m
4. Verdák 2 - 15.2m /148.8m/
5. Rossz tanár - 9m /78.7m/
6. Larry Crowne - 6.2m /26.5m/
7. Super 8 - 4.8m /118m/
8. Monte Carlo - 3.8m /16.1m/
9. Zöld lámpás - 3.1m /109.7m/
10. Mr. Popper pingvinjei - 2.8m /57.7m/
0
2011. július 7., csütörtök 1:23
Tök jó. Nem kell Mr. Bay anyagi helyzete miatt aggódnunk. :)
0
2011. július 7., csütörtök 1:12
Trafó 3 kedden +55 millió, össz: 454 millió.
Kilenc napig szabad az út, utána Potterrel kell küzdeni a robotoknak. Nem kell félni, lesz még így is muníció, japánoknál pl. csak 29-én startol a film, és Kínában sem kezdték még vetíteni, ami szintén nem gyenge piac, ott az Avatarra 182 millió dollár értékben vettek jegyet.
Alakul! :)
most posts by TM
0
2011. július 5., kedd 16:35
Nem dollártekintetben mondtam, csak a fíling miatt. Az Expendables-ről sem tudom, mennyit fialt, csak azt, hogy baromi jól szórakoztam rajta.
Ha már marketing, szerintem a Super 8-nál az lehetett az egyedüli hiba, hogy az Abrams-re korábban is jellemző módon futtatták fel a filmet, minél kevesebbet csepegtetve. Véleményem szerint ez egyszer-kétszer működhet, meg talán gazdaságos is, de van az a szituáció, amikor inkább a sulykolás vezet eredményre. Talán ha nagyobb a reklám, és világosabb a sztori is, akkor jobban elér a megfelelő helyekre a film, mert azt nem hiszem el, hogy csak ennyi hozzám, hozzánk hasonló kedvelője lenne.
most posts by TM
0
2011. július 5., kedd 15:29
Talán lenne vagy 30-40 millió dolláros bevétele világszerte. Most mintha mozikba akartak volna küldeni egy Van Damme filmet Assassination Games címmel, melyben egy másik mai videósztár, Scott Adkins is szerepel. Biztos vagyok benne, hogy nem lenne sokkal nagyobb durranás, ha Chuck Norris mellett még Bruce Lee-t is oda animálnák... habár sok múlik a marketingen is :)
0
2011. július 5., kedd 14:22
Sőt Bruce Lee is szerepelhetne valahol, elvégre a halála után még csináltak vagy tíz filmet, amit a nevével próbáltak elsózni. Ebből a Bruceploitatonból nőtt ki Jackie Chan is. Tényleg, mekkora lenne már, ha őt is beszerveznék egy actionstars reunionba! Főleg ha a 71 éves Chuck Norris is csatlakozna, akiről köztudott, hogy mindent és mindenkit lever. :)
most posts by TM
0
2011. július 5., kedd 13:53
Pont azért, hogy minél kevesebben menjenek el innen oda. :))
most posts by TM
0
2011. július 5., kedd 13:41
Való igaz, úgy tűnhet, mintha Van Damme kifejezett kedvelője lennék, pedig igazán nincs így, csak arról van szó, hogy A feláldozhatók, illetve Steven Seagal Machete-beli feltűnése révén sok régi akciósztárt láthattam a vásznon, és ő még lóg ezzel...

Linkelni pedig már nem szoktam ide (meg sehova se), szóval a  látni  helyett a  láttam  a megfelelő kifejezés, te viszont annál több YouTube-videót pakolsz be a fórumra! :)
0