Keresés

A legújabb filmek & box office szereplésük

2011. július 5., kedd 13:37
No, épp most említettelek. Már jó napom van! :)
most posts by TM
0
2011. július 5., kedd 13:35
Legalább a vitában egyetértünk. ;)
Nekem sok akciófilm-kedvelő barátom is van, itt vagy például rögtön te is, aki vágysz arra, hogy ebbe a Statham-rajongó filmes közéletben még mindig Van Damme legyen a vászon sztárja. Már nálad is bukik a statisztika. :)
Linkelést pedig tőled is látni, ebben sem írtam valótlant. Különben meg te is tudod, hogy elolvaslak, akárhová is szerződj zsoldosnak, emlékezz csak arra az esetre, amikor valaki szófosásnak titulálta az igényesen összeállított sok bekezdéses tanulmányodat. Szóval olvasom a Fluxot, van hogy akár naponta többször is, bár kedvencek közé nem tettem és még címsorban sincs, mindig a Google keresőjén át jutok el oda - az embernek legyenek elvei. :)
Nekem ez az oldal maradt választott hazám, és örülök, hogy most is itt cseverészünk (illetve én bölcselkedek), ahogy annak is mindig örvendek, amikor Jamamura hajlandó kibújni a blogjából. Nosztalgikus érzésekkel telítenek el eme pillanatok.
Szóval, szoktál hiányozni, ez ugye nem baj? ;)
most posts by TM
0
2011. július 5., kedd 13:31
Merem remélni, hogy az itt-ott beszúrt linkjeink nem csökkentik sem az Xpress, sem a DVDExtra látogatottságát - főleg, hogy ezzel magam alatt vágnám a fát -, inkább színesítik/gazdagítják az itt elérhető információkat. És persze durranthatom a klasszikus patront: kattintani nem kötelező.
0
2011. július 5., kedd 13:18
Én már csak ilyen felesleges vitákat tudok generálni, de azt továbbra is fenntartom, hogy Van Damme letűnt idők letűnt sztárja, szóval ha a mai akciófilm-kedvelőket akarod körülírni, akkor azt mondjuk Jason Statham nevével tedd, úgy vettem észre, ő manapság a legnépszerűbb a hazaiak körében. A moziba járási szokásoknak pedig helye van, ha arra akarunk választ kapni, miért is nézik ilyen kevesen a jobb sorsra érdemes Super 8-at. És lehet nemtetszést nyilvánítani, de a százalékok legalább határozottak, én ugyanis nem szívesen bocsátkozom feltételezésekbe, bár sokszor kényszerülök erre. Az, hogy nem szólok hozzá a témához, nem jelenti azt, hogy ne olvasnám el mindig, amit Gorgoroth ír. Lehet csak olyat is, tudod, olvasni, és nem megszólalni, bölcselkedni. A hivatkozásokkal kapcsolatban meg: szerintem összetévesztesz valakivel. :)
0
2011. július 5., kedd 12:19
Nézd, ha mindenáron kötözködni akarsz, ám legyen, elvégre ezt a topikot te hoztad létre, ám sajnálatos módon egy év alatt már nem fordulsz meg annyiszor benne, mint most ebben a felesleges vitában.
Leírom mégegyszer, mert figyelmetlenül olvastál: egy kommentelőt szúrtam ki egy weboldalon, aki amiatt szarozta a Super 8-at, mert abban gyerekek szerepeltek, és az ő számára ez égbekiáltó bűn, számára ez nem igazi akció. Na ennek a palinak a reakcióira írtam én azt, hogy a Van Damme biztos bejön neki, ami a kommentjei alapján simán elképzelhető.
Mivel ez az egyed a fentiek alapján nem tekinthető reprezentatív közönségnek, ezért teljesen felesleges idehuzigálni a mozibajárási szokásokat, százalékokat és a többi olyat, amihez elismerem, hogy értesz.
Amúgy meg én legalább még mindig itt beszélgetek, "beszélgetési moderátorkodok", nem pedig hivatkozásokkal csalogatom az embereket egy másik málnásba. :)
most posts by TM
0
2011. július 5., kedd 12:05
"úgyhogy inkább erről beszéljünk"

"ezen már ne pörögjünk tovább"

Nem is tudtam, hogy újonnan(?) beszélgetési moderátor-szerepet is betöltesz, TM!
0
2011. július 5., kedd 11:55
Aki akciót akar, de nem gyerekekkel, az sz@rik a romantikus filmekre, de ezen már ne pörögjünk tovább.
most posts by TM
0
2011. július 5., kedd 11:39
Egyébként azért nem jó ellenpont se Van Damme, se Norris, se másik hasonló akciósztár, mert manapság a kutya se menne el rájuk, meg úgy összességében az akciófilmekre nem nagyon kíváncsiak a magyarok. Idén pl. a Rohanás The Rockkal alaposan leszerepelt, mert az csak egy "mezei" akciófilm volt. Szóval a jó ellenpont egy romantikus vígjáték lenne, vagy színésznél maradva, Adam Sandler, esetleg Ben Stiller.
0
2011. július 5., kedd 6:29
Na de ezen a helyen a Super 8 százszor jobban megérdemel minden szót, úgyhogy inkább erről beszéljünk, hátha lesz még 45 ezer is az össznézőszám...
most posts by TM
0
2011. július 5., kedd 6:14
Dupla dinamit? Az egy vicc. A belgának kétféleképpen kéne alakítani az ikreket, ami a színészi antitalentumából fakadóan missön impásziböl. A helyzetet a fodrász oldja meg, az egyik testvérnek bezselézi az agyát. Hurrá.
most posts by TM
0
2011. július 5., kedd 0:07
Oroszlánszív, Időzsaru, Dupla dinamit is nagyon jó Van Damme filmek, na meg a Hiába futsz, de azt sose láttam végig
0
2011. július 4., hétfő 23:18
A Super 8-cal szemben simán lehet Van Damme is az ellenpont, de ha zavar, átírhatjuk mondjuk Chuck Norrisra. Egyébként Van Damme-ot sosem tartottam túlságosan nagyra, ahogy azokat a filmjeit sem, amiket "fándámságával" adtak el. A Tökéletes célpontot, a Hirtelen halált, vagy a Tökéletes katonát szeretem leginkább, de azok nélküle is jó filmek lettek volna.
most posts by TM
0
2011. július 4., hétfő 22:42
Hé! Van Damme már rég nem szolgál rá, hogy ő legyen a lesajnáló kártya. Épp nemrégiben beszéltem egy tizenéves sráccal egy film kapcsán így neten keresztül, s valahogy felvetődött a belga akciósztár neve - nem tudta, kiről beszélek. Amúgy mit meg nem adnék, hogy a vásznon láthassam a fickót mostanság...
0
2011. július 4., hétfő 21:55
Ezekről én sajnos csak olvashatok, még a tágabb környezetünkbe sem kerül belőle kópia.
most posts by TM
0
2011. július 4., hétfő 20:38
Aztán amíg az Art mozi hálózat is haldoklik, addig ne feledkezzünk meg, hogy július 28-án jön egy Ken Loach film is, a Halál sugárút. Én már láttam jó filmet Ken Loachtól. Na meg A turné is lehet, hogy jó film, éppenséggel meg lehet azt is lesni.
0
2011. július 4., hétfő 19:10
Karib 4 a milliárd fölött...

Simán felkúszhat a negyedik helyig...
0
2011. július 4., hétfő 18:03
Nagyjából tetszenek a számok. Látszik, hogy sokan olvasták a Popper-pingvines írásomat, megmozdult a fél ország! :))
Azt viszont sajnálom, hogy a Super 8 nem népszerű. Sajnos ilyen böszme az átlag mozinéző, hogy nem veszi be a kisagya, hogy gyerekszereplőkkel is lehet izgalmas, nívós mozit kreálni. Már nem tudom hol olvastam azt a kommentet, amiben a reklamáló azt böfögte, mér nem szólt neki senki, hogy ebben gyerekek vannak, akkor nem nézte volna meg. Na persze Van Damméval biztos jöhet bármilyen szar. Mindegy, ez van, aki nem ment el rá, nem is érdemli meg azt a remek szórakozást, azt az élményt. Feleségem sem a gyerekszereplőkért, sem a sci-fiért nincs oda, de még ő is azt mondta, hogy nagyon élvezte a filmet.
A "Verdák 2-ig nincs semmi nézhető"-megjegyzéshez csatolva említeném meg, hogy várom a Micimackót, mert mindig is szerettem volna nagyvásznon látni a csacsi öreg medvét. Bár az előzetesben már rögtön kiszúrtam, hogy nem teljesen Karinthy-kompatibilis, de bízom benne, hogy a film szinkronjában ügyelnek erre is. Az élvezetből levon, hogy ez már rég nem a klasszikus animáció, de Lasseterékben azért bízom. Ugyanezt például az új Muppet-mozi kapcsán már nem állíthatom. Számomra Henson halála után nincs Muppet Show, és azt is elfogadhatatlannak tartom, hogy ebben az új filmben nem Frank Oz alakítja az évtizedek alatt hozzánőtt figurákat, például Topi Mackót és Miss Röfit. Ezen még az összecsődített hús-vér színészek sem segítenek, ráadásul az egész koncepció ugyanaz, amit már 1979-ben is láthattunk.
A Micimackón kívül érdekel A gondozoo is, Sandler-művek Kevin James-szel, humorfaktor. Azt a filmet pedig, amelyikben Jennifer Aniston fehérneműben banánt és virslit szopogat, majd kéjesen jégkrémet nyal, naná, hogy nem hagyom ki!
A Potter 7.2 (8) meg alap, már elkezdtem tuningolni az elejétől kezdve, hogy a bemutatóra csúcsformában legyek.
most posts by TM
0
2011. július 4., hétfő 17:24
Ezt számolgasd, TM! :)
0
2011. július 4., hétfő 15:50
Még csak annyit, hogy valóban drágább a 3D-s mozijegy, de itt bevételi adatokat taglalunk, így a nézőszám másodlagos. Az inflációs korrekció más tészta, azt én is szeretem számolgatni, hogy a dollárhanyatlást kivonjuk a hasonlítgatósdiból.
most posts by TM
0
2011. július 3., vasárnap 21:45
Július 1-3

A 3D-s alakváltók

Micheal Bay még James Cameron-t is megfőzte magának, hogy álljon mellé a Transformers 3D-jének promózásában és bejött a számítása. Ugyan a harmadik rész kezdése némileg elmarad A bukottak bosszújáétól, mely 127 millió dollárt gyűjtött szerdától péntekig, ám a harmadik részek és a 3D-s folytatások bevételeinek ismeretében a 97 millió dolláros első három nap, illetve ugyanakkor a péntektől vasárnapig terjedő bevétel ugyancsak 97 millió dollárt számol, ez egyáltalán nem ad okot a szégyenkezésre. Sőt, a kedd estétől számított 162 millió dollár magasan a legjobb a 2011-es évben és valószínűleg már nem is lesz ennél izmosabb kezdés a maradék hat hónapban. A tendenciát, miszerint a 3D-s filmekre egyre kisebb arányban ülnek be, a Transformers 3 megszakította, hiszen a korábbi hetekben már 40%-ra csökkent átlag Micheal Bay filmjénél ismét 60%-ra rúgott, igaz rekord számú 3D-s teremben is vetítették, amely szám szerint 2789-et jelent. A szavazók összesítése és a kritikusok szava alapján csalódni nem nagyon lehet a filmben, hiszen nagyjából azt a szintet hozza, mint az előző rész, így nagyobb arányú elpártolás egyelőre nem valószínű, így a továbbiakban is várható még megközelítően 200 millió dollár és a 350 millió dollár reális cél lenne, ezzel az idei év legerősebb filmje lehet a tengerentúlon. A nemzetközi bevétel nem kevésbé beszédes, hiszen a mai napig már is 210 millió dollár gyűlt össze, amellyel tisztességesen megközelítheti az egy milliárd dolláros bevételt.

Nem csak a 20 éveseké a világ, na és a szerelem sem. Tom Hanks, mint a film címszereplője Larry Crowne szédíti Julia Roberts-et, bár egyikük sem mai szerzet, ahogy Nia Vardalos sem, aki, mint forgatókönyvíró és főszereplő nagyon sok pénzt hasított a Bazi nagy görög lagzi című filmjével 9 évvel ezelőtt, szám szerint 241 millió dollárt. A mai napig nem tudta megismételni ezt a sikert, még a csak főszereplőként jegyzett Görögbe fogadva című filmben sem, ami valamivel 10 millió alatt végzett. A Larry Crowne esetében csak íróként van nyilvántartva (meg bizonyára van egy cameoja), de mindjárt szebb számokkal indít neki a 30 milliós költségeinek, ami 13 millió dollárt jelent első körben. Hiába a kritikusok nincsenek oda a filmért, na és a nézők sem dobják olyan nagylelkűen a 10-eseket, de az a 2.3 szoros szorzó, ami szükséges, röhögve meglesz, de még sokkal több is. Úgy gondolom, hogy 40 milliót érdemes várni tőle.

Selena Gomez tavaly a Ramona és Beezus című filmjével ért el 7.8 milliós nyitást hasonló kaliberű lányos filmjével, ahogy most a Monte Carlo 7.6 millióval büszkélkedhet a 20 milliós költségei mellett. Így ha hasonló mértékben fogynak a jegyek és a nézők, mint a RAmona és Beezus esetében, akkor a Monte Carlo is megállapodhat valahol 25 millió környékén.

A Pixarra nem jellemző bő 60%-os fékezést követően állították magukat alacsonyabb fokozatba a Verdák 2, mely így is csak 116 millió dolláros bevételnél parkol jelenleg, végcélként pedig a 175 millió dollár tűnik reálisnak innentől, ami kicsit elmarad a 200 milliós költségektől. A maradék viszont könnyen be fog folyni a nemzetközi piacról, ahonnan már is 80 millió feletti eredményből kap részesedést a stúdió. A Rossz tanár órájára is kevesebb, mint fele annyian járnak, mint egy hete, de már így is majdnem háromszorosát hozta a kiadásoknak. A Zöld lámpás újabb 65%-ot csúszott vissza és még csak éppen, hogy átröpült a 100 milliós határon. Még maximum 15 millióra számíthat, csak éppen még 100 millióra lenne szükség. Félő, hogy túl sokat már a többi ország bevételei sem fognak dobni az eredményen és a DC Comics karaktere már minden bizonnyal nem számíthat folytatásra. A Super 8 is kilenc számjegyet számlál már hazájában, de a Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken viszont ebben az évben elsőként világszerte 10 számjegyű összeget számolhat, amit minden idők harmadik legjobb nemzetközi bevételével ért el. 1 milliárd és 7 millió dollár tehát az eddigi bevétele világviszonylatban a Karib-tenger kalózai 4-nek.

1. Transformers 3 - 97.4m /162.1m/
2. Verdák 2 - 25.1m /116m/
3. Rossz tanár - 14.1m /59.5m/
4. Larry Crowne - 13m
5. Monte Carlo - 7.6m
6. Super 8 - 7.5m /108m/
7. Zöld lámpás - 6.3m /101.9m/
8. Mr. Popper pingvinjei - 5.1m /50.1m/
9. Koszorúslányok - 3.5m /152.9m/
10. Midnight in Paris - 3.4m /33.6m/
0
2011. július 3., vasárnap 21:14
A július 4-i hétfővel együtt a becsült amerikai bevétel 180 millió, nemzetközivel együtt 405 millió. Alakul.
most posts by TM
0
2011. július 3., vasárnap 10:49
Már csak 6! :)
most posts by TM
0
2011. július 3., vasárnap 10:47
Ráadásul hétfőn sem dolgoznak a jenkik, mert július 4. lesz.
most posts by TM
0
2011. július 2., szombat 21:52
Az még a válság előtt volt, s két évvel ezelőtt kevesebb volt a letöltő is. A harmadik film pedig jobb lett az előzőnél, s ez majd terjed szájról szájra. Lesz itt még suska dögivel! :)
most posts by TM
0
2011. július 2., szombat 20:47
Most értem haza róla.
Nekem nagyon tetszett!
Az előző részek tükrében nem okoz csalódást!Sőt talán ez a leglátványosabb rész,gyönyörű lassításokkal.
0