Keresés

A legújabb filmek & box office szereplésük

2010. október 12., kedd 2:24
Ellenben azért rákérdeztem az IC-nél, hogy lesz-e azért IMAX verziója a HP 7/1-nek, mivel eddig sem volt teljes IMAX 3D a film, csak pár kolcsjelenet. Azt azért nem tudom elképzelni hogy IMAX változata ne legyen a filmnek. (Legalábbis külföldön) Hogy itthon lesz-e, azt még nem tudni, egyelőre nem érkezett válasz sajnos.
Akit nem érdekelt a téma, utólag is bocsi az OFF-ért.
0
2010. október 12., kedd 0:30
Nem tesz semmit. :) Voltam a te oldaladon is, ahol a digitálissá váló IMAX-unkról olvastam, amiről viszont máshol nem találtam hírt eddig, úgyhogy közvetve neked is örültem. :)
most posts by TM
0
2010. október 12., kedd 0:26
Igen, úgy látom a hivatalos bejelentés pénteken történt, elnézést. A 3D-t illetően teljesen egyetértek.
0
2010. október 12., kedd 0:11
"Fostad a szót" és "túlírtad", ahogy szoktad, igaz? ;-)
most posts by TM
0
2010. október 12., kedd 0:05
Én még kommenteltem is! Bár csak okoskodtam... :)
0
2010. október 11., hétfő 23:59
Köszi:) Ígérem lassan megtanulok normálisan linkelni is.
0
2010. október 11., hétfő 23:46
Olvastalak! :)
most posts by TM
0
2010. október 11., hétfő 21:32
Szerintem erről már volt szó pár nappal ezelőtt, de ez lényegtelen is. Én azt mondom, hogy az igazi, eleve 3D-ben forgatott filmnek van csak értelme (a technika jelenlegi állása szerint) minden más egyéb felturbózás csupán lejáratja ezt a vetítési módot, ami azért nem szerencsés, mert alapból nagyon sok 3D-szkeptikus ellendrukker van. "Fapados" 3D aztán végképp nem kell senkinek. Ha egy technológia megfelelően tálalva képes elvarázsolni embereket, akkor nem lenne szabad fapados állapotban tálalni. Ez egyébként például a hazai Blu-ray lemezek egy részére is igaz, amelyek piaci megfontolásból állnak össze olyanná, amilyenné, és nem olyan szép a leányzó fekvése, mint ahogy azt a startnál sokan elképzelték. Na de ez más téma, csak részben köthető ide.
most posts by TM
0
2010. október 11., hétfő 19:18
BOX OFFICE HAZAI. A baglyok nem szárnyaltak.
0
2010. október 11., hétfő 18:50
3D-s Pottert idén nem kapunk. A Warner Bros ma jelentette be, hogy nem készültek el a film 3D konvertálásával, így csak 2D-ben láthatjuk majd a part 1-et.
Bevallom őszintén, én nem is bánom... :D
0
2010. október 11., hétfő 18:44
Nem tudom másképp elküldeni az irományomat, de legalább megtudom hányan olvasnak engem :) Lehet, hogy épp az a baj, hogy előbb azon az oldalon jelentettem meg?

http://barakukk.freeblog.hu/archives/2010/10/11/Ilyen_a_box_office/
0
2010. október 4., hétfő 19:01
Szerintem nem feltétlenül kell átfedést keresni Sorkin és Rowling követői között. Aki meg olyan mozibubus, mint én, hogy minden útszéli filmre jegyet vált, annak meg úgyis meglesz mindkettő moziban, tehát nem teszik szignifikánsabbá a két film közötti különbséget. :)
most posts by TM
0
2010. október 4., hétfő 18:32
Két héttel, nem eggyel.
0
2010. október 4., hétfő 18:31
Meggyőződésem az alapján, amit olvastam a film kritikáiból, hogy Sorkin kapja jövő év elején az adaptált forgatókönyv-Oscart. Az meg rejtély, hogy itthon hogy fogadják majd a nézők a filmet. Ha a Tőzsdecápák 2. szintjét hozza, akkor az már nagyon jó lesz. De aztán egy héttel később úgyis mindenkit lesöpör a 3D-s Potter. :)
0
2010. október 4., hétfő 18:21
Értem, meggyőztél. A Tőzsdecápákat remélem, hozzánk felénk is, nagyon kíváncsi vagyok rá. A közösségi háló pedig Sorkin miatt nálam "alap", a legintelligensebb írók egyike, dialógusokban pedig egyenesen verhetetlen a pali!
most posts by TM
0
2010. október 4., hétfő 18:14
A Tőzsdecápák 2. esetéből is látható, hogy a komolyabb filmek (nem vígjáték, románc, akció, stb.) a fővárosban jobban csúsznak, akár 6, akár 24 kópián mutassák is be őket összesen. Nem egyedülálló, mi több, érthető dolog. (A közösségi háló is nyerőbb volt most hétvégén odaát a partvidékeken, mint a középső államokban.)
0
2010. október 4., hétfő 17:59
Köszi, épp most végeztem vele. :) Ja és előre is köszönöm a részben megelőlegezett Avatar-írást is! ;-)
most posts by TM
0
2010. október 4., hétfő 17:54
Rövidesen lesz az AVATAR trónfosztásáról szó, szerintem egy héten belül. Addig is külön figyelmedbe ajánlom a szinkronizáltság és a Budapest vs. többi város témát is kifejezetten érintő, elmúlt heti hazai beszámolót:

Itthon tolongás alakult ki az elsőségért a TŐZSDECÁPÁK 2., a PANCSER POLICE és a SAMMY NAGY KALANDJA premierjével.
0
2010. október 4., hétfő 16:42
A részben megelőlegezett, meg a kissé sánta kb. kiegyenlítik egymást. ;-)
De ha ezzel a pár kommenttel emelünk a nézőszámon, már megérte... a BuFinak.
Tudsz valami konkrétat már az Avatar hazai rekordjáról?
most posts by TM
0
2010. október 4., hétfő 16:32
Tekintve, hogy Budapest általában 60-65%-át bonyolítja a 20-30 kópián vetített filmek forgalmának is, nyugodtan kivetíthető egy film ottani szereplése országos szintre, nagy torzulást nem okoz, de egy Hibridhez hasonló film egyébként mondjuk még 6 vagy akár 12 vidéki kópia mellett sem bírt volna 30%-nál nagyobb részesedést nyerni az országos nézettségből. De Budapestnél maradva is egyértelmű az érdektelenség, hiszen rengeteg szék maradt üresen, s így a lehetőségek legjava kihasználatlanul. Ha pedig Budapesten egyértelmű egy film érdektelensége, a fővároson kívül még inkább az. Lényeg a lényeg, hogy itthon rém alacsony érdeklődés övezi a filmet, ha majd később vetítik egyéb városokban, az sem fog ezen változtatni, tehát a megállapítás nem félrevezető vagy sántító, csak részben megelőlegezett.
0
2010. október 4., hétfő 16:18
Én a karakteres produkciókért szeretem a figyelmem irányítani, és szerencsére e témában a Brigantyknál szélesebb a paletta: Sarah Polley és Adrien Brody neve hallatán engem elégedettség fogott el, hogy az ő hangjukat hallgathatom.

Aggódni valószínűleg így is-úgy is felesleges, de amíg a magyar filmnéző társadalom többsége azért néz szinkronizált filmet, mert nem hajlandó feliratosan, nem pedig azért, mert így szereti, addig nem fogom éltetni az alapvetően szinkronizált megjelenéseket.
0
2010. október 4., hétfő 15:35
...hogy valami elvész az eredeti szellemiségéből.
most posts by TM
0
2010. október 4., hétfő 15:30
Akkor az biztos a Westend. :) Lássuk csak, horribilis parkolási díjak, idiótán tervezett vetítőtermek, rossz méretű vásznakkal, az optimális, középről élvezhető nézést megakadályozó , termeket kettévágó magas, hosszú lépcsőkkel.
Ha egy mód van rá, messze kerülöm ezt a komplexumot. Na meg az sem elhanyagolható, hogy a műfajra fogékony, (valljuk be) vékonyabb réteg nagy része a letöltögetős társadalommal van átfedésben.
Nekem egy új film magyar szinkronos megtekintésekor nincs rálátásom, hogy az milyen is lehet eredeti nyelven, de őszintén szólva az esetek döntő többségében nem is érdekel, a történet az elsődleges, s ha az rendben van, lenyűgöz, akkor majd később lehet, hogy eredeti nyelven is érdekel. Sajnos ritkán jön egy Julia and Juliet, vagy egyéb hasonló, ahol még a hangszíneivel is játszik a főhős, a mai kor legtöbbször arctalan produkcióihoz abszolút felesleges az eredeti nyelv. Tisztelet a ritka kivételeknek, hogy még egyet mondjak, pl. Becstelen Brigantyk. Az igazán nagy volumenű kommersz blockbustereknek meg már hosszú évek óta külföldön hagyják jóvá a magyar szinkronját is, így aztán azért sem kell aggódni.
most posts by TM
0
2010. október 4., hétfő 15:19
Az egyik mozi a hatból fővárosunk egyik legforgalmasabb csomópontján található, ahol egész nap, megállás nélkül vetítik.

Nálam a szinkron a legtöbb esetben egy olyan szűrő, amely képes a teljes élményt romba dönteni - csak örülni tudok, és ki is emelem, ha a magyar hangsáv jól sikerül, de a tapasztalataim többségében nem ezt mutatják, ezért nálam indokolt előítélet áll fenn, ha egy filmet nem az eredeti nyelven mutatnak be.
0
2010. október 4., hétfő 15:10
Ha elolvastad a hírt, kiderül, hogy a BuFi mindössze hat moziban játssza, így aztán kicsit sánta a címbeli "itthon érdektelenségbe fullad" megállapítás, kivéve persze, ha az "itthon" fogalma nem csupán hat mozit jelent minden esetben. :)

Engem speciel itt Tatabányán érdekelne, akár feliratosan megy, akár szinkronnal. Megjegyzem, a jó film nem a vetített kópián hallható nyelv függvénye, rengeteg remeket láttam-hallottam szinkronnal, nálam semmikép nem predesztináció, hogy milyen hangsávval kerül forgalomba.
most posts by TM
0