Keresés

Fizetési módok

2003. szeptember 25., csütörtök 16:54
M.: Ha külföldről rendelsz, logikus, hogy kifizeted a teljes postai díjat, mindegy mennyit számítanak fel neked, mert máshonnan nem tudod beszerezni a filmet (vagy sokkal drágábban), de mi még a tényleges postaköltséget sem tudjuk áthárítani a vásárlóra. 599 Ft-ot fizettetünk egységesen, miközben a legkisebb csomag feladása is kb. 800-900 forintunkba kerül. Ha valaki nem veszi át a csomagot, vagy a postás nem értesíti, és néhány nap után visszajön hozzánk a csomag, még 300 forintot kell leszurkolnunk a postának ezért.

A futárok ennél csak drágábban dolgoznak. A kérdés már csak az, mennyit hajlandó a vásárló a kényelméért fizetni? Sokan még a jelenlegi postaköltséget is sokallják, képzeld mi lenne, ha a tényleges költséget felszámítanánk? Mint írtam, az árrésből sem nagyon gazdálkodható ki az olcsóbb szállítás. A biztosítás megoldást jelentene, ha legalább nyomon követné a posta a biztosított csomagokat, de csak az 50 ezer forint fölötti értékkel biztosított csomagokat követik, ennek feladási díja pedig 2-2500 forint körül mozogna, tehát ha minden nagyobb csomagot biztosítva adnánk fel, az pedig egy kicsivel több plusz költséget jelentene, amennyit most ellopnak tőlünk. Na erre varrj gombot!
0
2003. szeptember 25., csütörtök 16:42
A készpénzes fizetésekkel az olyan időszakok a problémásak, mint pl a mostani ősz, amikor filmdömping van. A kártyán max hitelbe megyek, aztán majd jól visszafizetem, de ha nincs cash a zsebemben, akkor nem tudom megvenni a filmet, csak max később, amikor pedig vagy lesz belőle még vagy nem...

Xpress! Értem aszitut, köszi. Gondolkodom a jó megoldáson, ha egyáltalán létezik olyan.

Különben külföldön ezt úgy kezelik, hogy egyfelől nem fogadnak el olyan reklamációt, hogy nem jött meg a film, amennyiben az ügyfél sima postai úton kéri biztosítás nélkül. De pl. az Ezydvd 3 film fölött eleve csak biztosításal adja föl, amitől ugyan drágább a buli, de biztos, hogy megjön, ha meg nem, akkor a posta leszurkolja nekik a filmek árát, hiszen a biztosítás erre szólt. Mindez kártyás fizetésnél működik, és a csomagok nyomonkövethetők.
Ha futárral megy ki a csomag, és az ügyfél van olyan galád, hogy nincs otthon, akkor a futárszolgálat - hasonlóan a postához - a raktárába visszaviszi a csomagot, és oda be kell később fáradni, vagy kiviszik még egyszer, ha az ügyfél ezt kéri (2-szeri kifutás még az árban van). Erre a jobb cégeknek megvan a saját jól bevált belső policy-juk. Mindenesetre nem viszik azonnal vissza a küldőhöz. Ilyen pl a Royal-Sprint (www.royal.hu), de biztos vannak mások is. Árakban sem olyan rossz pl a Royal, bár nyilván ez szubjektív megítélés kérdése.
0
2003. szeptember 25., csütörtök 13:57
Én a kis agyammal csak azt nem értem, hogy mi a baj a kp-s fizetéssel?
0
2003. szeptember 25., csütörtök 13:47
Ha sikerül a postai problémákon úrrá lennünk (találunk megoldást arra, hogyan csökkentsük az általuk okozott károkat), talán lesz energiánk a kártyás fizetés bevezetésével járó újabb problémákra felkészülni. Tudom, hogy a technika létezik, de ismét a szállítás problémája kavarhat be. A postát nem lehet kizárni, mert még a posta saját futárszolgálata is visszahozza az irodánkba a filmet, ha a címzettnek nem sikerült kézbesíteni - márpedig nagyon sokan nincsenek otthon napközben, és bevált gyakorlat, hogy az értesítővel veszik fel a megérkezett csomagot a postán.
Mi van akkor, ha valaki hitelkártyával fizet és postán kapja a csomagot? Ha simán ajánlva adjuk fel a pakkot, a postás leteheti az ajtó elé. Ellophatják, vagy azt mondhatja 1-2 tréfás vásárló, hogy nem kapta meg a csomagot, ő kifizette, küldjük újra. A bizonyítás lehetetlen. Ha tértivevényesen adjuk fel a csomagot, akkor az plusz költség, amit nem lehet áthárítani a vevőre, a DVD árrése pedig nem 40-50%, mint a könyvek esetében, hanem többnyire 10% alatt van, tehát nem kigazdálkodható.
Ha futárral küldjük, és hitelkártyával fizetett a vásárló, de nem található otthon, akkor visszajön a futár, és ha a vásárló újra kéri, újra fizetünk a futárnak. De vajon a vásárló átvállalja az újabb szállítás plusz költségeit? Nem hinném. Akkor vagy lenyeljük a veszteséget (4-5 film esetében kétszeri futárdíj már elviszi a hasznot), vagy visszautaljuk a vásárló pénzét, ami újabb banki kezelési költséggel és újabb adminisztrációs plusz munkával jár.
Ráadásul olyan nagyon olajozottan még nem működnek idehaza az internetes kártyás fizetési módszerek. A biztonság miatt a bankok a saját rendszerüket ékelik be az on-line boltok rendelési folyamatába, tehát a rendelési folyamat sikere függ attól, hogy a bank rendszere éppen működik-e, vagy sem. Mi internetes bankon keresztül intézzük a pénzügyeinket, de néha a legegyszerűbb tranzakciók közepén is kidob minket a rendszer, volt már olyan, hogy százezres utalásnak hatszor kellett nekifutnunk hibaüzenetek miatt, majd kiderült, hogy kétszer is elküldte a rendszer a pénzt. Ilyenek valószínűleg tömegesen fordulnának elő a boltban, és a "szemetet" nekünk kellene eltakarítani. Ez minimum plusz egy ember munkáját jelenti, ami egy normális árréssel rendelkező termék, vagy/és normálisan működő posta esetében nem jelentene gondot, így azonban igen.
0
2003. szeptember 25., csütörtök 13:25
Ez mind szép, de kedves Xpress, még mindig nem kaptam választ arra, hogy van-e bármi esély arra, hogy ha a postát kizárjuk a kézbesítési opciók közül kártyás fizetéskor, akkor lesz-e ilyen fizetési mód?
0
2003. szeptember 24., szerda 20:06
Törvény van. A postát védi. :(
0
2003. szeptember 24., szerda 19:55
egyetértek

törvény kellene
0
2003. szeptember 24., szerda 15:38
Nekem fogalmam sincs, kik lopnak. Van csomagfeldolgozás, kézbesítés meg még a faxom tudja mik. Túl nagy ez a cég.
Viszont ezt a csomag nyomonkövetést én törvényben határoznám meg. És nem tudom ésszel felfogni, mi ebben a bonyolult. Hozzáértés nincs, a státuszok bősz védelmezése az van.
0
2003. szeptember 24., szerda 15:26
Nem a kézbesítők lopnak
Nem is értettem minden dolgozójára.
Ha 100-ból 10-et ellopnak, az már jelentős
Igaz ez nem az a fórum, de ha bármit rendelsz külföldről (nem dvd-t) akkor azt futárral hozatni meglehetősen borsos árú

(és elnézést, hogy már megint ilyen általános témával terhelem a fórumozókat)
0
2003. szeptember 24., szerda 14:55
Ez így hülyeség, mert a Posta egy kurvára nagy vállalat, több ezer ember dolgozik olyan munkakörben, amelyiknek még csak közük sincs a csomagok kézbesítéséhez. Pl. én. Tessék csak a kézbesítőket szidni.

Amúgy hétfőn érkezett egy csomagom, amit kibontottak. A könyvek benne voltak. Azt még megértem, hogy kiszakad a papír (minek basszák oda?), de hogy a könyveket védő buborékos fólia miként nyílt ki, az mán rejtély.
0
2003. szeptember 24., szerda 14:12
Szerintem hanygaoljuk a témában a postát, ha lehet, és térjünk vissza a fizetéshez. A posta kizárásával, mint kézbesítési lehetőség, a többi opció meglehetősen biztonságosnak - bár nem annyira olcsónak - mondható. Ezzel együtt milyen problémák vannak a bevezetéssel kapcsolatban? Program oldalról kész megoldásokat tudok szállítani, ha kell.
0
2003. szeptember 24., szerda 14:03
az a baj, hogy nem csak nálatok fordul ez elő, hanem általános dolog az, hogy  Magyar Posta ELLOPJA (természetesen itt a Posta állományába tartozó munkatársakat értem) a csomagok jelentős hányadát

Ez ellen pedig igazából nem nektek, hanem leginkább kormányzati szinten kéne tenni valamit.
0
2003. szeptember 24., szerda 13:57
Fontolgatjuk a per lehetőségét, de gyanítható, hogy nem lenne sok esélyünk egy állami vállalattal szemben, amikor éppen a törvények miatt tartunk ott, ahol. Mi már azt is felajánlottuk a postának, hogy fizetünk százezres nagyságrendben "nyomkövetési" átalányt, vagyis nem biztosítást kérünk, "csak" tisztességes nyomkövetést. A válasz: a törvények nem teszik lehetővé a postának, hogy bárkivel átalánydíjas szerződést kössön.
0
2003. szeptember 24., szerda 13:56
vissza kéne venni, mert a hitelt vissza is kell ám fizetni, az nem támogatás, hogy a naplopók is vásárolhassanak. másrészről, amiért pénzt adok, azt ott fikázom, ahol nekem tetszik - ha éppen ahhoz van kedvem

a hitel használata pedig nem bűn
0
2003. szeptember 24., szerda 13:50
Nem lehetne vhogy rászorítani a Postát a követhető és átlátható csomagkezelésre? Ilyen Postával akarunk EU tagok lenni?

Ma bármelyik csomag eltűnhet a Postán, következmények nélkül - hiszen nyoma sincs a küldeménynek
0
2003. szeptember 23., kedd 19:19
Kedves Xpress, Eszter, Robi!

Valami előrelépés?
Hallottam, hogy nem szeretnétek felvállalni, hogy a postán elvesző csomagok miatt a kártyás fizetésnél nagy anyázás legyen... Érthető. Erre egy egyszerű megoldás, ha kikötitek, hogy kártyás fizetés esetén csak a következő kiszállítási opciók közül lehet választani: futár, posta csomagküldő szolgálat, fedex stb. Szerintem ez elfogadható lenne legtöbbünknek a cél érdekében. :-))
0
2002. október 19., szombat 18:43
Ha a helyszínen lehetne vásárolni  csak nálatok vennék filmet, de a kiszállítással már nem mindíg éri meg. :))
0
2002. október 16., szerda 13:06
Kedves Xpress!

van már valami új fejlemény a kártyás fizetésről?
0
2002. augusztus 26., hétfő 1:03
Ejj, jól van már, ne bántsuk egymást! Hiszen itt mindenki hozzájárul ahhoz, hogy több DVD fogyjon, ilyetén ahhoz is, hogy a DVD-k szolgáltatásai javulhassanak.
Többet pls senki ne cseszegesse a másikat a helyesírása miatt. :-) (max a véleménye miatt)
0
2002. augusztus 25., vasárnap 3:59
Huhh jako, te azért tényleg inkább Word-be írd be először a szövegeidet, vagy legalábbis futtass végik rajtuk vmilyen nyelvhelyesség-ellenőrzőt, mielőtt minket(vagy legalábbis engem) ijesztgetsz a hibáiddal...
0
2002. augusztus 24., szombat 16:45
Köszi M valóban a bankkártya / hitelkártya közötti különbség sokak esetében nem biztos, hogy egyértelmű, szóhasználati kérdés. És igen, valóban én az "igazi" hitelkártyára gondoltam :-)
0
2002. augusztus 24., szombat 1:54
Na, tessék! Egy kicsit kiteszem a lábam.... :-)))
Szeretném felhívni arra a figyelmet, hogy sokan Mo-n hitelkártyának nevezik a debit bankkártyákat is. Márpedig azokon ott kell lennie a pénznek, ergo nem hitel.
Általában elmondható, hogy ésszel élő ember nem azért vásárol hitelkártyával (igazi hitel), mert hitelbe akar költekezni, hanem azért, amit Herceg pedzegetett. Néha persze jó az a hitel is, fpleg akkor, mikor ennyi film jelenik meg egyszerre.
A kártyás fizetés különben meg nem tudom miért annyira furcsa, hiszen minden nyugati országban - USA meg pláne - szinte ez a legjellemzőbb. Csak nálunk nem az még. Pedig kényelmes. Személy szerint nálam sincs szinte sosem készpénz, max annyi, amiből az ebédem kifizethető. Automatából meg nem szeretek felvenni, mert pénzbe is kerül, meg aztán odáig is el kell jutni... A lustaság kész egészség... :-))) Úgyhogy mindenhol preferálom a kártyás helyeket.
Köszi a moderálást az önkéntes moderátoroknak! :-)
0
2002. augusztus 18., vasárnap 20:02
Nem is gondoltam volna, hogy "eldurvul" a vita a hozzászólásom miatt...

Lehet, hogy tényleg nem érthetően fogalmaztam. Számomra a hitelkártyás fizetés azért kényelmes, mert egyszerűen utálok nagy összegű készpénzt hordani magamnál. Így aztán a csomag fogadása és a kifizetés mindig egy automatás "tortúrával jár". Amúgy nem azért veszem hitelből a filmet, mert nincs rá pénzem, hanem mert hitelkáryát használva egész hónapban állhat a pénzed lekötve magasabb kamatért a bankban, miközben bártran költekezhetsz, aztán csak hó végén kell egyben rendezni a számlát. Ez itt most nem a reklám helye, de ha nem érted miről van szó, akkor olvasd el a hitelkártyák működésének módját valahol...
Amúgy az XPressel én is beszéltem azóta, szó esett sokmindenről, nekem az derült ki, hogy a hitelkártyás fizetési módnak leginkább az adminisztrálcójával van gond, ami extra erőforrást igényel a cégtől, de keresik a megoldást.

Amúgy üdvözlet minden hozzászólónak.
0
2002. augusztus 18., vasárnap 16:30
Kedves Medve!
Tökéletesen igazad, van de talán Athosnak is, mivel az előzményekben olvasva iskolázatlannak, ill. le segédmunkásozták, ezáltal elnézést is kért mindazoktól akiket megbántott.
Ezért talán túlkellene lépni ezen az ügyön, és ezúton szeretném felhívni a figyelmét mindenkinek, kinek nem inge nevegye magára, és mások iskolai, ill munkaköri felemlegetése sem illendő. Máskülönben lehet hogy nagyobb iskolai végzetsége van, ill. magasabb beosztásban van mint a felemlegetők, csak felbosszantotta valami, vagy egyszerűen ilyen a modora, ( nem sértés akart lenni).
0
2002. augusztus 18., vasárnap 11:07
Kedves Athos,
ha véleményed van, azt el lehet mondani higgadtan, szerényen is. Az ugyanis csak egy a sok közül, és mint ilyen, nem kötelező érvényű senkire sem. Ebben a "stílusban" pláne nem.

A kultúrált, tartalmas beszélgetéseknek támköve ugyanis a kissé finomabban cizellált hangnem és a mértékletesség. Bár a netes fórumokon megjelenő hozzászólások jellegzetessége, hogy az író anonymus-tolla bizonyos védelmet biztosít a kevésbé megfontoltak számára, ugyanakkor az ember saját magával szemben is lehet annyira igényes, hogy megfelelő hangnemben elhangzó hozzászólásaival nemcsak a maga ázsióját, hanem a beszélgetés szinvonalát is emelje.

Még szerencse, hogy az arrogáns stílus még egy ilyen virtuális közösségbe is önmagát zárja ki a további társalgásból.

Peace.

0