Keresés

aminek kib*szottul örülök

2007. február 11., vasárnap 0:46
Chuck(Carlos Ray)Norris valóban 1940-ben született.
0
2007. február 11., vasárnap 0:07
Egen, pont ezt regéltem el én is, de falra hányt fülekre talált. :s
Na mind1..
0
2007. február 11., vasárnap 0:03
Az IMDb-re bárki regisztrálhat, javíthatja és bővítheti a tartalmat. Természetesen nem automatikusan, minden beérkező információt ellenőriznek. Elsősorban így működik az IMDb, az adatokat főleg a felhasználók töltik fel.

Én is regisztrálva vagyok, küldtem is már infókat (pl. a Navigátor Film által forgalmazott filmeket), amik pár napon belül fel is kerültek. Ha te is látsz hiányosságokat, hibákat, ne kritizálj, hanem regisztrálj és zúdítsd rájuk a javításokat. Minden oldalon ott van a link, amin keresztül ez meg lehet tenni.

0
2007. február 10., szombat 21:30
Szia ZS!

Senki nem akarja a sárba döngölni az Imdb-t, de azért szerintem még messze van attól a színvonaltól, melyet sokan már most neki tulajdonítanak. Különösen régi filmek és európai színészek (még csak nem is a kevéssé ismert címek és nevek is!) terén sok az elmaradás. Persze van fejlődés is: pl. végre beírták Pasolini DECAMERON-jának stáblistájába Jovan Jovanovic nevéhez, hogy "scenes deleted" (jeleneteit törölték). :))

Ami a születési infókat illeti: lehet többet is megadni, hiszen erre is van példa náluk, ld. Monica Vitti lapját.

Bartók Évánál feltüntették, hogy eredeti neve "Eva Ivanova Szöke", de arra nem jöttek rá, hogy azonos a Szőke Éva nevű színésznővel, akiről külön lap van. (Eredeti nevén csak egy filmet forgastott, a betiltott MEZEI PRÓFÉTÁ-t, utána ment külföldre.) Elég egyébként egy Bartók Éva-biográfiát megnézni a neten (van bőven angol és más nyelveken is), és a dolog azért kideríthető lenne.

A Törőcsik Mari-baki jóval kínosabb, ugyanis még azt is feltüntetik, hogy A LŐCSEI FEHÉR ASSZONY tévéfilm. Már pedig azt egy Imdb-n illeni tudni, hogy Cannes-banm nem versenyezhetnek tévéfilmek (arra Monte-Carlo van), tehát ott tévéfilmmel nem igazán lehet díjat nyerni. Az életműdíjáról meg illene tudni, hiszen gondolom, valami almanachból veszik át a díjazottakat, ahol ennek az adatnak is szerepelnie kell.

Íme egy netlink az ominózus 1976-os fesztiválról, első találatnak adja ki a Google a "Cannes 1976" keresésre. Ebből is látszik, hogy A LŐCSEI FEHÉR ASSZONY nem volt versenyben Cannes-ban, de a DÉRYNÉ, HOL VAN? viszont igen.

http://www.cannes-fest.com/an1976.htm

Törőcsik díjáról:

http://www.cannes-fest.com/pr1976.htm
0
2007. február 10., szombat 20:22
honnan
0
2007. február 10., szombat 20:17
Hibái ellenére is megvédeném az IMDb-t. Mondjon bárki egyetlen olyan adatbázist, amely csak közelítőleg ennyire megbízható, miközben ilyen nagy merítéssel működik!

Fogalmam sincs, hány ember dolgozik a honlapon, de az biztos, hogy nemtörődömségről szó sincs. Az IMDb ugyanis állandóan változik, még az egyes filmek adatlapja is folyamatosan bővül. (Természetesen nem az újakra gondolok.)

Egy konkrét példa: kb. hat éve havi rendszerességgel figyelem Ennio Morricone adatlapját és könyvet tudnék írni a változásokról. Ezt nem kritikaként, hanem dicséretként mondom: Morricone gigantikus életművében ugyanis számos olyan film van, amelyről csak a veszett rajongók hallottak – gyakran még ők se látták őket – és bizony nem lehet könnyű utánanézni annak, hogy egy-egy hatvanas években készült olasz-NSZK B-filmnek mi is az eredeti címe. Itt olvasható pl. az a megjegyzés is, miszerint a Bruno Nicolai néven jegyzett filmzenék NEM Moricone művei – ez a vicces kijelentés jól jellemzi a filmirodalom és a mozival foglalkozó nyomtatott sajtó megbízhatóságát.

A Szőke Éva/Bartók Éva-problémát nyilván regisztrálták, de lehet, hogy nincs olyan emberük, aki ezt meg tudná erősíteni, vagy nem tudják, hol kell ezt lenyomozni. Persze, hogy sok hiba van a magyar vonatkozású részekben! Most mondjam azt, hogy Tóth Enikö (sic!) lapján nem említik a Csodatopán című tévéfilmet? Az a csoda, hogy egyáltalán hallottak róla. Tóth Enikő vagy Törőcsik Mari nekik épp olyan egzotikum, mint nekünk egy indiai színésznő.

A születési év kérdésében pedig tényleg rendkívül nehéz megbízható adatra lelni, még világhírű művészek esetében is. Nemcsak Gábor Zsazsa, de pl. Steven Spielberg vagy Roger Moore esetében is több verziót olvastam már olyan helyen, ahol elméletileg hiteles információkat kellene találni. Fogalmam sincs például, hogy Telly Savalas száz százalékosan helyes születési évét honann a túróból lehetne megtudni. A Wikipedián is 1922 szerepel; egy rajongói honlapon (www.tellysavalas.com) viszont mind a két adat fenn van!!! Biography: „Aristotle "Telly" Savalas was born on January 21, 1924 in Garden City, New York.” More → Aristotle "Telly" Savalas was born on January 21, 1922 in Garden City, New York." Akkor tessék dönteni, de nehogy hiba legyen benne!]
0
2007. február 10., szombat 17:23
Engem sem zavar egyáltalán, csak azért örülök, mert így eljut minden gyűjtőhöz legalább. Nem értem, hogy miért hiánycikk napjainkban egy ilyen zseniális alkotás...
0
2007. február 10., szombat 17:19
Na ennek én is kib*szottul örülnék :)
Hát ha jó helyről kaptad a fülest, akkor valszeg tényleg lesz. Jó lenne, bár engem nem különösebben zavar a szinkron hiánya, csak lenne meg a film :(
0
2007. február 10., szombat 17:10
És Chuk Norris valóban 1940-ben született?
Ezt azért kérdem, mert látom te ismered néhány színész helyes születési, halálozási évét.
Legalább is az imdb-n 1940-et írnak.
0
2007. február 10., szombat 16:52
Most hallottam egy fülest arról, hogy idén napvilágot lát nálunk a Halálsoron szinkronos kivitelben. Tud valaki erről valamit?
0
2007. február 10., szombat 14:58
E-mailben küldted, vagy bejelentkezve, az adott adatlapon, a megfelelő mező(k) kitöltésével kérted a módosítást?
Ha az utóbbi, akkor 2 hónapon belül felülvizsgálják az adatmódosítási kérelmet, és ha helyénvaló akkor módosítják, kiegészítik az adatlapot.
0
2007. február 10., szombat 14:50
Én pl. már hónapok óta megírtam nekik a Töröcsik- és a Szőke Éva = Bartók Éva-észrevételemet, de azóta se történt semmi. A Bertoluccit meg a De Sicát már hagytam a fenébe. Végül is nem az Imdb az egyetlen filmes oldal, ahol nem foglalkoznak a hibák kijavításával vagy nemtörödőmségből, vagy kapacitáshiányra stb. hivatkozva...
0
2007. február 10., szombat 14:28
Rengeteg hibát találtam én is, de inkább magán az imdb-n "kérvényeztem" azok javítását és nem máshol soroltam fel, hogy mennyi hibás adatot találtam. ;)

A regisztráció ingyenes!
0
2007. február 10., szombat 13:09
Vedd hozzá Bertoluccit és Vittorio De Sicát is, akiknek szintén rosszul tudják a születési idejét, utóbbinak a helyét is...

Mentségükre legyen mondva viszont, hogy az adatok sajnos megbízhatatlanok. Ember meg nem mondja ma már, hogy ténylegesen mikor született például Gábor Zsazsa, úgy elmisztifikálta a művésznő a dátumot, de például a pár éve elhunyt Laura Bettiről is csak a halála után derült ki, hogy jóval korábban született, mint azt addig a hivatalos források nyilvántartották. Ha jól tudom, máig se javította senki se az IMDB-n, hogy Törőcsik Mari anno Cannesban nem A LŐCSEI FEHÉR ASSZONY, hanem a DÉRYNÉ, HOL VAN? című filmért kapta meg a legjobb női alakítás díját (sőt később életműdíjat is kapott ott, aminek nyoma sincs az adatbázisban!), s valószínűleg az IMDB máig nem jött rá arra se, hogy SZŐKE ÉVA és BARTÓK ÉVA ugyanaz a színésznő...
0
2007. február 10., szombat 12:30
Hogy megtudtam rendelni a:
Nagymenőket (2dvd) 1990 Ft
A volt egyszer egy Amerikát (2dvd) pedig 2490 Ft-ért
0
2007. február 10., szombat 12:26
Csak az a kár, hogy a helyes születési évekkel hadilábon állnak, köszönhetően, gondolom, az új "cikkíró" generációnak...
Néhány elrettentő példa:
Robert Redford(1936-)szerintük, helyesen pedig (1937-)
Telly Savalas(1922-1994), helyesen (1924-1994)
Yul Brynner(1920-1985), helyesen (1917-1985)
Charles Bronson(1921-2003), helyesen (1920-2003)
Norman Wisdom(1915-) helyesen (1920-)
Szabó Ottó(1920-1998), helyesen (1926-1998)
Vogt Károly(1947-1992), helyesen (1943-1992)

És ezek csak azok a hibák, melyeket hamarjában észrevettem...
0
2007. február 10., szombat 1:35
Remélem én is valamelyik álltalad említett táborba tartozom!
0
2007. február 10., szombat 1:23
árnyalatnyi különbség, de nem külföldi, hanem nemzetközi az imdb. ;)
0
2007. február 10., szombat 1:21
Az a nagy előnye, hogy ha beregisztrálod magad, a kötelező felülvizsgálat után Te is módosíthatsz az adatbázison.
Jómagam is vittem fel rengeteg magyar filmcímet.

U.i.: ha úgy lépsz be, hogy akas.imdb.com, akkor a keresőbe beírhatsz magyar címeket is.
(a.k.a. = also known as)
0
2007. február 10., szombat 1:12
Hogy ez az imdb fantasztikus!!! Olyan régi magyar tévéfilmeket is megtalálok rajta, amikről nem is álmodtam, hogy egy külföldi adatbázisba bekerülhetnek. Példát lehetne venni róla, bárcsak már mi is itt tartanánk az internetes adatbázisok terén. :-)))
0
2007. február 9., péntek 17:00
Ennek a topiknak a negatívjában ma már kipanaszkodtam magam.

Most viszont meg kell jegyeznem, hogy nagyon sok önzetlen segítséget kapok Xpress fórumon szerzett ismerettségeimtől. Ma is beszereztek nekem néhány olyan filmet, amit én már sehol sem találtam. Filmcímeket nem mondok, mert lehet, hogy csak nekem jelentenek valamit. Segítő neveket meg azért, mert az illetékesek úgyis tudják, hogy róluk beszélek. Mégegyszer köszönöm.
0
2007. február 9., péntek 16:38
, hogy egy hétig nálam van A Star Wars I-II DVD.
Fantasztikus élmény házimozin nézni.
0
2007. február 8., csütörtök 19:14
Ha bármilyen módon megtudod nézni nézd meg! Az egyik az, hogy zseniális szatíra, a másik pedig az, hogy Mariangelán kívűl senkisem tud olyan "átéléssel" pontos idő című műsort vezetni csak maga Mariaangela!:)

Talán majd egyszer a Zone Europa-n...
0
2007. február 8., csütörtök 17:20
Sajnos nem láttam, pedig Mariangela Melatót nagyon bírom. Olyan Monica Vitti-szerű nő: ha kell, akkor csúnya, ha kell, akkor szép, és drámákban épp olyan jó, mint vígjátékokban.
0
2007. február 8., csütörtök 17:12
Köszönöm mégegyszer! Amúgy látta már valamelyikőtök? Van benne egy dallam amitől a földi emberek nem bírják abbahagyni a táncot:)) Ennyi idő után is a fülemben van a dallama:):)
0