Keresés

Horror film keresés

2008. május 19., hétfő 0:01
igen, már egy ideje. Paradigmafilm a kiadója. nekem inkább vicces volt mint jó, pedig úgy sejtem nem vígjátéknak szánták.
0
2008. május 18., vasárnap 23:57
A Metamorphosis című filmet kiadták már?Ha igen,kicsoda?Nagyon tetszett szeretném eredetiben megvenni.Hódi Jenő rendezte,Christopher Lambert,Kern András,Kulka János játszanak benne.B movie,de nagyon jó!!!!
0
2008. május 15., csütörtök 23:48
Szívesen :) Szeretek nyomozgatni :)
0
2008. május 15., csütörtök 23:48
Köszi!Basszus,ez eszembe se jutott!
0
2008. május 15., csütörtök 23:39
Rémült éjszakák - legalább is Google szerint :)
0
2008. május 15., csütörtök 23:34
Tudnátok nekem segíteni?Láttam egy horrort 1990-ben készült, a címe:The Night brings Charlie ,nem emlékszem a Magyar címére.Valaki látta?Meg tudnátok mondani?
0
2008. május 15., csütörtök 23:21
Korábban hallottam egy poénosabb horrorfilmről, azt is sikerült levadásznom. Tapló télapó durvább kiadásban :)

Santa s Slay

(azért sajnálatos, hogy hazánkba nagyon sok régi, vagy akár új film nem jut el. nemhogy moziban, de még dvd-n sem jelennek meg)
0
2008. május 15., csütörtök 23:09
Lehet, hogy a 3. is olasz, de most megnéztem imdb-n és ott angolt ír nyelvként. Nézd meg majd sorban őket aztán a 3.-at gyorsan felejtsd el :)
0
2008. május 15., csütörtök 23:06
Na akkor jól beleválasztottam, pont fel vannak cserélve a hangok :)
Mert a Mothert of Tears nekem olasz nyelvű, amit elvilág már angolul forgattak.

Még egy próbát azért teszek a beszerzéssel, ha nem találom olasz hanggal a régebbieket, akkor jó lesz így is. Örülök, hogy egyáltalán megvan, nem túl népszerű darabok.

És köszi a segítséget mindenkinek.
0
2008. május 15., csütörtök 23:01
Szerintem a Deep Red mindenidők legjobb Argento filmje. :) (azért mindet még nem láttam, de eddig nállam az a favorit)
0
2008. május 15., csütörtök 23:00
Suspiria
0
2008. május 15., csütörtök 22:58
Igen,én úgy emlékszem olasz nyelven forgatták.De ha rosszul emlékeznék,javítsatok ki.Ezt és az opera-t tartják a két legjobb filmjének.
0
2008. május 15., csütörtök 22:57
Ha jól tudom a Suspiriát és az Infernót olaszul forgatták a Mothert of Tearst pedig angolul. Nekem még csak az elsőhöz és a 3.-hoz volt szerencsém de a Suspiria sztem borzasztó angolul(engem legalábbis zavart), javaslom inkább az olasz hangot. A Tearsben egyébként elhangzik pár magyar mondat is. :)
0
2008. május 15., csütörtök 22:53
Tudomásom szerint azok olasz nyelvűek eredetileg.
A Black Christmas remakeről csak annyi, hogy teli van hibákkal (bakik, hülyén megírt karakterek/szövegek stb.), de egyszer érdemes megnézni pár dolog miatt...
A filmmania.g-portal.hu -n írtam róla (spoiler mentes) véleményt, olvasd el nyugodtan megnézés előtt, és ha mondjuk szereted a South parkot és a hasonló agymenéseket akkor ismerkedj meg a troma filmekkel, a Toxic avengerről szintén írtam a filmmanián.
0
2008. május 15., csütörtök 22:39
A Texasi... dvd alap vétel lesz, különösen jól sikerült kiadás.

A Black Christmas remake-et is megnézem már, hogy mit hoztak ki belőle. Gondolom az eredeti történet menetét nem tartották meg.

Közben haladtam még a filmekkel...eddig a Halloween 6-ig jutottan el. Ma jon majd a H20. Nekem tetszenek a folytatások is (kivéve a harmadik. annak valóban nem sok köze van a többi Hallowenn filmhez), persze nem kell csodát várni, de érdekes ahogy a történetet tovább görgetik.

Sikerült még megszereznem Dario Argento  Mother  trilógiáját.
Ehhez kapcsolódóan az lenne a kérdésem, hogy ezeket a filmeket eredetileg milyen nyelven forgatták?

Mert nekem a Susperia és az Inferno angol nyelvű, a Terza madre pedig olasz.
Csak azért kérdezem, mert szeretem a filmeket a tényleges eredeti nyelven nézni, és mivel olasz filmekről van szó, azt gondolom, hogy a trilógia első két része ez esetben (angol)szinkronizált.
0
2008. május 15., csütörtök 16:00
Örülök, hogy megnézted a Black Christmast! A texasi szintén alap, és ajánlom, hogy szerezd be dvd-n, mivel már csak az extrákért is külön megéri, ha majd meg lesz akkor ajánlom az ultrafilmes audiokommentárt, mert amellett, hogy érdekes és informatív nagyon sok jó horrorfilmet megemlítenek benne amiket ha nem láttál érdemes pótólni.
0
2008. május 15., csütörtök 15:49

Van valami hír a Rémálom az Elm utcában megjelenéssel kapcsolatban? Nemigaz, hogy ennyire elvan felejtve. Az is érdekelne, hogy sikerült-e megszerezni az eredeti szinkronokat az aktuális kiadónak, mert ha nem akkor össznépi összefogás kell a vicos zseniális szinkronok legjobb minőségű felkutatására:)
0
2008. május 8., csütörtök 21:35

Az Ultrafilmes az totál vágatlan:) Bár a Texasi amúgy olyan, mint a Psycho. Nem sok olyan jelenet van benne amit ki lehetne vágni, hisz nem véres, belezős, hanem az egész egyben egy rendkívűl erőszakos, nyomasztó, erős horror.
0
2008. május 8., csütörtök 21:32
Hehe :) Teljesen megnyugodtam. Köszi.
Már csak meg kéne venni a filmet.
0
2008. május 8., csütörtök 21:27
Betettem az Ultrafilm-kiadást a kedvedért: a lemez pontosan 01:20:00-nál ugrik vissza a menübe.
0
2008. május 8., csütörtök 21:21
Nem okoskodni akarok, csak tényleg szeretnék pontosan utánajárni a hazai kiadványnak.
Szóval IMDb szerint: Runtime: 83 min | Germany:75 min (new longer Version)
A 83 perc 23.976 fps-sel értendő. Ha átszámoljuk a hazánkban is használatos szabványra (25 fps), akkor ezt kapjuk: (83*23.976)/25= 80(kerekítve). Tehát a hazai értékbe átszámítva 80 percesnek kéne lenni, az adatlapon lévő 75 helyett.
Igen ám, de az IMDb is említ 75 perces verziót (amit nem kell átszámítani, hiszen a német verzióra írja, ami 25 fps).
Szóval nem tudom mi van.... Hangosan gondolkodtam :)
0
2008. május 8., csütörtök 21:00
Ez egy ritka jó lista:)

támogatnám eme filmeket főleg az Argento és Cronenberg mestereket:)
0
2008. május 8., csütörtök 20:58
Persze, a hazai kiadás vágatlan.
Ilyen katéteres jelenetre abszolút nem emlékszem az eredeti verzióból, de nem is olvastam hasonlót.

Sajnos meg kell válogatni, mit olvas az ember a neten, mert nagyon sok tapasztalatlan hozzászóló meg van győződve arról, hogy a texasi láncfűrészes mészárlás valóban megtörtént ebben a formában.
0
2008. május 8., csütörtök 20:49
Az elmúlt napokban sikerült megnéznem két 1974-es horrort. Címszerint: Black Christmas; A texasi láncfűrészes mészárlás. (Valamint begyűjtöttem a Halloween összes részét a remake-kel egyetemben, és az 1977-es Sziklák szemét).
Szóval két filmet ismét kihúzhatok az elmulasztott klasszikusok listáról. Tulajdonképpen érdekes volt, hogy mindkét film  74-ben készült horror, ám nagyban különböztek egymástól.Bár nem ismerek ez előttről horrort (kivétel az Élőhalottak éjszakája, de az zombis...más kategória), de megkockáztatom, hogy ez a két film fektette le a ma is divatos horrorfilmek alapjait.
A Texasi láncfűrészersból meríthettek a road movie szerű horrorok, mikor pár fiatal útrakel aztán csúnya vége lesz a kirándulásnak. Pl.: Sziklák szeme, Halálos kitérő, Kabinláz, Rest Stop, Wolf Creek.
A Black Christmas pedig az "otthonmaradós", kevésbé véres tinihorrorok vonalát erősítheti (hozzáteszem ezt a filmet nem nevezném tinihorrornak, de úgy érzem ebből nőhettek ki a mai filmek), mint pl.: Sikoly, Disturbia, vagy akár a Halloween-t is említhetném, bár az is klasszikus...
Amúgy a két filmben összesen nem lehetett találni 1 liter vért, de lekötötte a figyelmemet, mert jól adagolta a feszültséget. Persze voltak üresjáratok is, de nem vitték túlzásba.
A Texasi-hoz lenne két kérdésem:
- Az itthon megjelent változat vágatlan? Mert az adatlapon 75 perces játékidő szerepel, míg amit én láttam az 83 perc volt (igaz 23,976 fps...na de ilyen sok lenne a különbség?)- Úgy rémlik mintha egyszer azt olvastam volna, hogy a remake-ben lévő jelenet mikor az öreg szerencsétlenkedik a katéterrel, az benne van a régi változatban is, de sokkal durvábban. Na ilyesmi még véletlenül sem volt benne. Ezek szerint rosszul emlékszem az olvasottakra? :)
0
2008. május 7., szerda 11:44
A következőknek tudnék örülni, ha esetleg valamelyik kiadóhoz közeli személy olvassa, továbbíthatja! :)
2001 ManiacsWolf CreekThe OrphanageInsideFrontiersIl sArgento-tól:The Cat o  Nine TailsThe Four Velvet FliesSuspiriaThe Deep RedInfernoTenebreOperaStendhal Syndrome (igen, nekem ez is tetszett!:))
Cronenberg-től:ShiversRabidThe BroodScannersVideodromeNaked Lunch
0