Keresés

Horror film keresés

2008. május 7., szerda 0:55
Diary of the Dead várható mostanában nálunk DVD-n vagy BD-n?
Vagy érdemes megrendelni külföldről?
0
2008. május 6., kedd 20:01
Én egy ideje vezetek egy filmes listát, hogy miket néztem meg (nehogy megfeledkezzem valami gyöngyszemről :))A horror részlegben ezek találhatók kb. az elmúlt 1-1.5 évből:
http://www.freeweb.hu/challenger/horror.rtf
Csak azért linkeltem be, hogy hátha valaki ihletet kap. Bár szerintem a legtöbben látták már ezeket a filmeket.
0
2008. május 6., kedd 19:53
Én láttam a Hatchet-et. Nem volt rossz, de kicsit többre számítottam. Amolyan vicces horror, legalább én személy szerint végigröhögtem. Ha értékelni kellene olyan 10/6.5 lenne az én voksom.

0
2008. május 6., kedd 19:51

Több itt a Buttgereit rajongó, mint gondoltam :D  tiszta jóóó:)
0
2008. május 6., kedd 19:05
Több itt a horror rajongó mint gondoltam :).
0
2008. május 6., kedd 18:53
Howard Hawks társrendezője volt az 1951-es The thing from another world-nek, Carpenter meg nagy Howard Hawks rajongó, szal innen az összefüggés :-) Ezt rimékelte később Carpenter, a többi már ismert történet....
0
2008. május 6., kedd 18:47

Buttgereit összes filmjét megvenném darabját akár 7-8 ezerért is, ha itthon kiadnák:)A Der Todesking És a Nekromantik zseniális. A Schramm is a Nekromantik 2 is kurvajó ráadásul mind a 4 film igen elgondolkodtató. Olyan film amik nemérnek véget a  stáblistával.
0
2008. május 6., kedd 17:47
Valaki látta már a Hatchet című filmet? Állítolag nagyon jó kis horror film lett. Aki látta írhatna valamit róla.
0
2008. május 6., kedd 17:31
Köszi a tippet. De az biztos h nem mivel ismerem az Agyfürkészőt. (nagy kedvenc).
0
2008. május 6., kedd 17:05
Bár még nem láttam, de ha minden igaz, Cronenberg "Scanners" (Agyfürkészők) c. filmjében voltak szétrobbanó fejek.
0
2008. május 6., kedd 17:04
Mo-n mikor adják ki a nekromantikokat ha már itt tartunk? Na meg a Zombie 2t meg az ilyen alap klasszisokat?
0
2008. május 6., kedd 17:03

A Nekromantik sztem is jó film. Egyedül a néhol eléggé mosolyt keltő trükkök rontottak a filmen. Főleg a vége meg a temetőben a bácsi fejketté vágása lett eléggé gány. amúgy a sztori, a zene meg az egész jó film.
Én is keresek egy horrorfilmet, amiből nem sok maradt meg. Egy jelenete s abből is csak néhány emlék folt. Valaki olyan irodai emeletnek a folyóson) áll a lift előtt és a feje szétrobban vagy átváltozik a feje. erre már nem emlékszem pontosan. Jó lenne tudni melyik ez a film, ha valakinek rémlik ez vmelyik filmből, kérem ossza meg velem.  thx
0
2008. május 6., kedd 16:49

Tegnap volt szerencsém megtekinteni két Jörg Buttgereit filmet.
Schramm
Der Todesking
Nem igazán tetszettek, bár a Todeskingnek volt pár érdekes pillanata, meg a zenéje az nagyon jó.
Ha már Buttgereit, akkor Nekromantik. Na, az tényleg jó film. (A maga módján:))

Valaki nem tud esetleg arról, hogy az Inside című francia horror megjelenik e nálunk? Jó lenne.:)
0
2008. május 6., kedd 14:24
Ha minden igaz, ez a The Thing (from another world), a Carpenter-feldolgozás eredetije előtti tisztelgés.

Mivel Romero zombifilmjeit már láttad, így a második Halloween elején (ha sor kerül rá) feszülten figyelj. :)
0
2008. május 6., kedd 14:20
Ja és ami még érdekes volt. Na mit néztek a gyerekek a TV-ben? :)

Először azt hittem, hogy utalás Carpenter filmjére, de aztán rájöttem, hogy ekkor még el sem készítette.
0
2008. május 6., kedd 14:11
mínusz egy "d"
Steve Miner
0
2008. május 6., kedd 14:08
A Halloweenban pont ez az egyik lényeg: hogy soha nem ismered meg Myers indítékát. Ezzel a fogással Carpenternek nemcsak az egyik meghatározó "maszkos gyilkos" történetet, de az eredendő, színtiszta gonoszról szóló filmet is sikerült elkészítenie.

A plusz jelenetek rajongóknak lehetnek inkább érdekesek, lényegi mondanivalót nem tesznek hozzá a forgatókönyhöz.

SPOILER

A legfőbb különbség: már itt kiderül, hogy Michael és Laurie egy családból származik.
De ezt legkésőbb a második részből megtudhatod.

SPOILER VÉGE

Az extrák színvonalasak a hazai kiadáson, pl. visszatérünk az egykori Myers-házhoz, megnézhetjük, hogy néz ki az egykori forgatási helyszín manapság. Szeretem az ilyen tipusú extrákat.

A Sikoly jó kis poénfilm Wes Craventől, ráadásul feltűnően jól sikerült. Millió utalás van természetesen a Halloweenre, de még más ezernyi klasszikus horrorra. Biztos vagyok benne, hogy még mindig nem vettem észre az összeset.

A Halloween második része, noha látszólag nem sokban különbözik az elődtől (sőt, másodpercre pontosan ott folytatja a történetet, ahol az első rész abbamaradt), engem mégsem fogott meg annyira, mint gondoltam - persze egyáltalán nem rossz, simán nézhető.
A harmadik rész totálisan más irányba megy, nem is értem, mi köze van az első kettőhöz. A 4.-5. részt nem láttam, a hatodik egyvalamiért jó: nagyon kegyetlen, nagyon brutális, borult és hangulatos - de már erősen felejthető.
Ami képes hozni a klasszikus nyitány színvonalát, az a H20 (Halloween - Húsz évvel később) c. rész, mely úgy kezeli a sorozatot, mintha a második rész után nem készült volna több Halloween-film. A Steve Minder (A szörny, Warlock, Péntek 13 - III. rész) rendezte epizód marha pörgős, ijesztő, izgalmas, és véres.
Az utolsó rész, a "Feltámadás" szimplán egy szörnyedelem, annyit nem ér, hogy... szóval semennyit.
0
2008. május 6., kedd 13:44
Na tegnap megvolt a Halloween.
Természetesen 2008-ban már nem üt akkorát, de kifejezetten pozitívan csalódtam benne (sőt így utólag jobban tetszik, mint a nézése közben). Ehhez nagyban hozzájárult a jellegzetes, nyomasztó zene is (vagy inkább dallam).A film elején is nagyon tetszett a szubjektív kamera (remélem jól írom) használata.Amit kicsit kidolgozatlannak találtam (bár lehet ez nem is volt célja az alkotóknak) az Michael indítéka. Miért ölt? Már egyből az elején is, kisgyerekként. Teljesen hülye volt már akkor is, vagy mi? :)
Feltűnt még rengeteg hasonlóság a Sikollyal. És én úgy érzem, hogy nem pusztán utánzásként, vagy modernebb feldolgozásként készítette el Wes Craven, hanem tisztelgés volt a Halloween előtt. Most hogy visszagondolok rengetek utalás is volt benne, sőt Randy-ék azt nézték a TV-ben a film vége felé(amit egyébként nem is tudtam korábban).
Egy szó, mint száz: kosárba a kétlemezes kiadással :)
/Még valami...az extended verziót néztem. Az ebben lévő plusz jelenetek érdekesek, vagy csak lassítják a filmet?/
0
2008. május 5., hétfő 21:45
Az utóbbi évek horrjaihoz kapcsolódva ez is felkeltette az érdeklődésem:

http://geekz.blog.hu/2008/03/26/filmkritika_inside_francia_2007
0
2008. május 5., hétfő 17:08
Szerintem az első és a harmadik általad felsorolt film k*rva jó! Persze csak ha bírod a komolytalan trancsír horrorfilmeket. Az Amytiville feldolgozása nekem jobban tetszett mint az eredeti...
0
2008. május 5., hétfő 17:04
Na végre kicsit felpörögött a topic :)
Nekem még ezek vannak félretéve itthon, amiket a napokban fogok megnézni:
- Invasion of the Body Snatchers (1978)- The Amityville Horror (1979) / a feldolgozást láttam...hát elment egy késő esti beszaratásnak- Démonok 2. / az elsőrészhez volt szerencsém. hát nem kell komolyan venni a filmet. olyan vicces horror :)
0
2008. május 5., hétfő 16:49
KÖSZI!
0
2008. május 5., hétfő 16:21
A Tornatore filmnek meg itt az oldala: http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=89743&i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_where=2

E szerint a Spi forgalmazza.
0
2008. május 5., hétfő 16:17

Az Il Nascondiglio előzetese: Szerintem az utóbbi jópár év legfosatósabb filmje és trailere címet megérdemli:)

http://youtube.com/watch?v=AjrvtlQuBLE

Ajánlom a  kiadók figyelmébe is!:)
0
2008. május 5., hétfő 16:10
Köszi JUBEI és andrew!Végre pár horror amiket még nem láttam és érdekel!
0