Keresés

A máltai sólyom

2007. január 20., szombat 20:38
Valoban, akkor viszont a Warnernek-Forumnak kene ebresztot fujni (legalabbis az Out of the Past eseteben). : )

A Gazlangot egyszer regen lattam, ill. megvan VHS-en TCM-rol folvett valtozatban, de szivesebben neznem DVD-n, de lemaradtam rola (ahogy sok masrol is, amik elfogytak es nincs beloluk utanpotlas).
0
2007. január 20., szombat 20:28
Igen, az Out of the Past RKO Pictures-film, de az 1933-as King Kong is RKO: hazánkban a Warner (Fórum) forgalmazza.

A Gázláng kalandos úton jutott el hozzám: egy kedves ismerősöm adta el nekem egyetlen, ráadásul bontatlan (sic!) példányát! Legalább másfél éve kutattam utána, de mindenütt falakba ütköztem. A legtapasztaltabb eladók sem segítettek, akadtak olyanok is, akik nem is tudtak a filmről...

Tegnap este és ma délután is megnéztem: lenyűgöző thriller! Te is láttad?
0
2007. január 20., szombat 20:20
Tudom, hogy erre gondoltal, csak azert masoltam ide az angol nyelvu szoveget, mert abbol kiderul, hogy az RKO Pictures filmjeinek forgalmazasi joga Amerikaban a Warner-t illeti meg, Europaban pedig, vagy legalabbis az Egyesult Kiralysagban, a Universal-t. Az Out of the Past pedig RKO film. Mondjuk ebbol nem derul ki, hogy itthon kinek kene kiadnia : )
A Gazlangot hol sikerult megvasarolnod ??
0
2007. január 20., szombat 20:12
A Warner-Fórum átalakulás sem tett jót a piacnak. A máltai sólyom három lemezes változata nem jutott el hozzánk... Holott a "szinkronbuzikat" is kielégíthetné a régi, pannóniás magyar hang.
0
2007. január 20., szombat 20:10
Léteznek hasznos osztrák DVD-s oldalak?
0
2007. január 20., szombat 18:37
Lefelé haladunk.Leszünk mi még újszülöttek is.
A Blue-rayrõl beszélni tényleg egy vicc.Mikor még a sima DVD-k többsége sem jut el hozzánk.Pedig lassan már minden 2. háztartásban van lejátszó.
0
2007. január 20., szombat 17:49
Bezony, a szomszédos Ausztriában is rengeteg régi, klasszikus filmet lehet kapni, magyar felirattal. A poén az, hogy olykor az áruk is jobb, mintha itthon vennéd meg. A magyar DVDkiadás még mindig bölcsis szinten jár. Mások pedig már a Blu-rayről áradoznak :S
0
2007. január 20., szombat 17:45
A hétvégi gagyifilmeken és esztrádműsorokon hízlalt magyar közember valóban analfabéta: szerintem 10 emberből 9 biztosan nem tudja, mi a film noir. Hajdan az aranykorban a Warner egy hónapban 3-4 klasszikust is kiadott. (Hosszú évek kutatása után csütörtökön sikerült megvásárolnom a 2004. március 23-án megjelent Gázlángot!)

Külhonban viszont a Universal olykor ellátja magyar felirattal is a filmjeit. Nézz körül a www.sendit.com oldalon!
0
2007. január 20., szombat 17:21
Szinkron van a filmeken?Ha nincs,akkor itthon nem jelenik meg.
Mivel a magyar nem szeret és nem is tud olvasni vagy csak egyszerûen szinkronfüggõ,a feliratos filmek nem fogynak.Legalábbis az InterCom szerint.
0
2007. január 20., szombat 17:15
Én erre gondoltam:

http://www.amazon.com/Out-Past-Robert-Mitchum/dp/B000244EYW/sr=8-1/qid=1169305803/ref=pd_bbs_sr_1/104-8230589-5373508?ie=UTF8&s=dvd

És erre:

http://www.amazon.com/Classic-Collection-Asphalt-Jungle-Murder/dp/B000244F2S/ref=imdbpov_dvd_0/104-8230589-5373508
0
2007. január 20., szombat 3:03
"The U.S. and Canadian TV—and, consequently, video—rights to the bulk of the RKO film library were sold at auction in 1971 (...). In 1995, Turner Broadcasting was merged into Time Warner, which controls and distributes the bulk of the RKO library today, though RKO Pictures retains the copyright.
Ownership of the major European TV and video distribution rights to RKO s library is divided on a virtual country-by-country basis: In the UK, many of the RKO rights are currently held by Universal Studios."

Amugy : Out of the Past, amazon.co.uk
0
2007. január 20., szombat 1:10
Az Out of the Past Warner-film, a kiadó első noir-díszdobozában megtalálható! Hogy jön ide akkor a Universal?

Egyébként - a címek láttán - valóban ébresztő, Intercom! Nagyon várom pl. Billy Wilder Gyilkos vagyok! (Duoble Indemnity) című remek noir-ját...
0
2007. január 9., kedd 20:24
Februarban a Universal tobb klasszikus noirt dob piacra, most eloszor R2-es verzioban. Pl. Out of the Past, This Gun For Hire, The Glass Key, The Blue Dahlia, The Killers, The Big Steal stb. JO REGGELT, INTERCOM !
0
2006. december 21., csütörtök 5:41
Sajnos, sok csodás klasszikust még ki sem adtak nálunk, s több Bogart-mű sem került a dobozba :/

Köszönöm, jó filmezést, nagyon boldog ünnepeket és

SZERESSÉTEK EGYMÁST MEG A FILM-NOIRT!
0
2006. december 20., szerda 23:08
Kedden még láttam a kirakatban.
0
2006. december 20., szerda 22:07
Már nem kapható ?
0
2006. december 20., szerda 21:52
Még a hét elején láttam egy kis üzlet kirakatában. Annyiért kínálták, mint az Xpress.
0
2006. december 20., szerda 21:52
Ha kibontottad, és elköltöttétek a karácsonyi halászlét, itt, A máltai sólyom topicjában írj néhány gondolatot a kiadásról és a dobozról. Egyébként december 27-én vetítik a Duna TV-n az Aszfaltdzsungelt.

Sajnálom az 1-es régiókódot, mert a lejátszóm 2-es kódot támogat. A magyar felirat hiánya is fájó, bár tanuljon meg jól angolul a filmrajongó...

Mit gondoltok, milyen eszközökkel gyakorolhatnánk nyomást a kiadókra, hogy a klasszikus filmek rajongóinak igényei is teljesüljenek?

Mit kíván a magyar nemzet? Mit kíván a dolgozó nép? FILM NOIR-t minden mennyiségben!
0
2006. december 20., szerda 21:43
Ne aggódj, nekem is "csak" a lemezek vannak meg. Még júliusban rendeltem az Xpress-től az "Azok a viharos húszas, harmincas évek..." címmel meghirdetett árleszállítás alkalmával. Korongonként 1590 forintot fizettem. Életem egyik legjobb üzletét ütöttem így nyélbe. A gyűjtőcsomagolást - a tulajdonképpeni "díszdobozt" - én is sajnálom, de a filmek kárpótolnak. A Bogart és a Gengszter-gyűjtemény Hitchcock-gyűjteménnyel együtt - ideértve a Universal Hitchcock-kollekcióit is - a legjobb kiadások voltak kis hazánkban. Istennek hála, mindet megvettem. (A Warner Hitchcock-gyűjteménye komplett dobozként került a karácsonyfa alá tavaly ilyenkor.)

A gyűjteményeken felül ajánlom Raoul Walsh Magas Sierráját (High Sierra). Nem tudom, ez a film miért nem került be a Gengszter- vagy a Bogart-kollekcióba. Ha jól láttam 1590 forintért még megrendelheted. És akkor még a Sötét átjáróról (Dark Passage) nem is szóltam... Az egyik legtökéletesebb film noir!

Remélem, a gyűjtemények darabjai örömet szereznek, és adjon az Isten sok olyan rokont, mint a tiéd!

Áldott karácsonyt!
0
2006. december 20., szerda 11:28
Gonzago, akkor mi is volt ezzel a Bogart díszdoboz dologgal ?
0
2006. december 20., szerda 10:56
A régiókódja 1 és nincsen magyar felirat nincs rajta, igaz majd csak Karácsony este fogom kibontani. Deepdiscountdvd oldalról rendeltem egy nagy karácsonyi csomag egyik tagjaként, 30 usd volt + postaköltség.
0
2006. december 20., szerda 2:35
Sajnos csak a lemezeket tudtam megvenni, maga a tartó doboz nem jött vele, de túlélem. Meg vagyok vele elégedve, bár még csak a Bogart-filmekbe nézegettem bele, majd kivesézem az egészet karácsonykor. Egy rokonomnál voltam látogatóban, és ő mondta, hogy eladja a gyűjteményét. Hát én lettem a kedves vásárló :D
0
2006. december 20., szerda 2:26
És hogy tetszik a Bogart? Hát a Gengszter? (Ki volt az a háborodott lélek, aki eladta ezt a két gyűjteményt?)
0
2006. december 20., szerda 1:46
Köszi, de már nem áll a dolog. A Bogartot és a Gengsztert is meg tudtam venni egy sráctól. Azért köszönöm!
0
2006. december 20., szerda 1:39
Magyar felirat, gondolom, nincsen a korongokon... Honnan rendelted?

A Búcsúlevél remek film, de nálam A máltai sólyom a nyerő. A Duna TV indított nemrég egy noir-sorozatot. Ma este Raoul Walsh White Heat (Megszállottság, Fehér izzás) című filmjét vetítik. A Megszállottság a Gengszter-gyűjtemény része. A legjobb! Kitűnő alkotás!
0