Keresés

A máltai sólyom

2006. november 12., vasárnap 2:36
Jó éjt Neked is!

Akkor Blade Runner-téma újból kivesézve!!! :)
0
2006. november 12., vasárnap 2:31
az előző persze Neked szól, nem magamnak. Na megyek aludni...
0
2006. november 12., vasárnap 2:30
Megelőztél!:)))) meg figyelmetlen is vagyok. ilyenkor már...
0
2006. november 12., vasárnap 2:29
Ja, bocs! Te meg mondhattad volna a Kínai negyed-et. Ugyanaz az ábra...:)
0
2006. november 12., vasárnap 2:27
Próbáld ki egyszer a Blade Runner-t is fekete-fehér-ben! Utána az összes többit elfelejted...;))
0
2006. november 12., vasárnap 2:24
Én asszondom, hogy nekem eddig csak fekete-fehér film-noirok tetszettek igazán.
0
2006. november 12., vasárnap 2:19
ezt mondom én is.
0
2006. november 12., vasárnap 2:19
Várjál, melyik fele? Mondjuk a második, mert Deckard ott már jobban ki van égve! ;D
0
2006. november 12., vasárnap 2:16
Akkor ezek szerint a Blade Runner csak azért nem film noir, mert nem fekete-fehér-ben lett forgatva? Mert minden más kritérium passzol...:)
0
2006. november 12., vasárnap 2:09
Viszont a film-noir képivilága is nagyon fontos! Számomra az az egyik alapszabály egy noir-mű esetében, hogy mindenképpen legyen fekete-fehér a film! Ez az egyik alapszabály! Csak fekete-fehérben érvényesülhet egy film-noir. De ezen felül hangsúlyos árnyékok és a nagyváros idegen hangulata is szükséges.
0
2006. november 12., vasárnap 2:07
hoppá: a kihangosított monológot el is felejtettem! van az is. :)
0
2006. november 12., vasárnap 2:06
Ez a "sci-fi stílusú film noir" tetszik! :)

Komolyan, szerintem a Blade Runner is film noir, hiszen az összes elem megtalálható benne: cinikus hekus, szőke helyett barna szépség, szövevényes bűnügy, zavaros múlt /Deckard is replikáns-e???/ tahó rendőrfőnök, cigifüst, stb, stb....

mégis mindig letorkolnak, hogy nem az...
0
2006. november 12., vasárnap 1:40
Látom, wrack már meg is előzött! :)
0
2006. november 12., vasárnap 1:39
Kedvenc sci-fim, a BLADE RUNNER is felhasználja az összes film noir-stílusjegyet. Most akkor film noir műfajú, vagy film noir stílusú film? :)
0
2006. november 12., vasárnap 1:34
Calzone: persze, a film-noir egy stílus amit végülis bármilyen filmre rá lehet húzni, viszont később a sztereotípiákat egy azonos nevű filmműfajjá kovácsolták Hollywoodban. Vagy egy meglévő krimiregényt dolgoztak fel ezek a mozik, vagy kitaláltak egy új történetet hasonló stílusban. Ez számomra nagyon jóleső érzés, mivel imádom a még ma is igen nagy népszerűségnek örvendő krimi-ponyvákat (hatalmas gyűjteményem van abból a bizonyos sárgaborítós krimisorozatban megjelent könyvekből).
Tehát arról beszélek, hogy ugyan a film-noir csak egy stílus, de az összes noir-stílusjegyet felhasználó filmekre már rásüthetjük, hogy film-noir műfajú, hiszen a "korai amerikai krimi" titulus eröltetett és ostobán hangzik. Lehet, hogy nincs igazam, mivel én csak élvezem, és nem kutatom a film-noirt, ezesetben természetesen megcáfolhattok :)
0
2006. augusztus 3., csütörtök 23:15
Nem tartozik a témához (képet sem sikerült eddig feltöltenem erre az oldalra), de most olvastam, hogy a Warner egy Ronald Reagan-kollekciót is kínál... Ez sem jut el hozzánk. Sajnos!
0
2006. augusztus 3., csütörtök 20:10
Irigylem őket!

Hozzánk bezzeg a "Ki a faszagyerek?" időben megérkezett. Attól tartok, még több gagyi megjelenésével kell számolnunk. A honi terjesztők nem gondolnak az igényes filmgyűjtőkre, akik az "odi profanum" horatiusi életbölcsességét vallva előkelően tartózkodnak a "tömegkultúra" szennyétől.

E lista a három korong tartalmával és további Bogart-filmekkel felettébb ígéretes, tehát nem számíthatunk a megjelenésre.

Köszönöm a segítségedet, és a Tőled megszokott pontos híreket!
0
2006. augusztus 3., csütörtök 20:01
Az egyház pénze sem volna elég...
0
2006. augusztus 2., szerda 21:07
The Maltese Falcon
Disc One

New digital transfer of 1941 movie from restored elements
Commentary by Bogart biographer Eric Lax
Vintage Newsreel
Oscar-Nominated Technicolor musical short  The Gay Parisian
Classic Cartoon: Oscar nominee  Hiawatha’s Rabbit Hunt
Trailers for The Maltese Falcon and Sergeant York

Disc Two

The Maltese Falcon (1931)
Satan Met a Lady (1936)
Theatrical trailers

Disc Three

The Maltese Falcon: One Magnificent Bird documentary
Robert Osborne Hosts Becoming Attractions: The Trailers of Humphrey Bogart
Studio Blooper Reel
Three radio show adaptations featuring the movie’s original stars including a version starring Edward G. Robinson

Ugyanaznap jelenik meg:

Humphrey Bogart Signature Collection Vol. 1 (DVD) (4-Pack)
Pack Info:
Casablanca: Special Edition (Dbl DVD)
High Sierra (DVD) (SSNS)
They Drive By Night (DVD) (SSNS)
Treasure of the Sierra Madre, The: Special Edition (Dbl DVD)

Humphrey Bogart: Signature Collection, The Vol. 2 (DVD) (5-Pack)
Pack Info:
Across the Pacific (DVD)
Action in the North Atlantic (DVD)
All Through the Night (DVD)
Maltese Falcon: Special Edition, The (DVD) (3-Disc)
Passage To Marseille (DVD)

De jo nekik.
Na befejeztem.
0
2006. augusztus 2., szerda 20:47
0
2006. augusztus 2., szerda 20:39
Iden oktober 6-an jon ki Amerikaban egy 3 (!!) lemezes valtozat a maltai solyombol.
amazon

Mondjuk meglepne, ha ide is eljutna...
0
2006. július 28., péntek 22:08
Eltelt néhány hónap azóta, hogy megrendeltem A máltai sólyomot, kis túlzással százszor is megnéztem azóta, de a lelkem háborog: felfoghatatlan, miért nem restaurálták e remekmű kópiáját a kellő gondossággal?

Mit gondoltok, remélhetem, hogy a jövőben ismét megjelenik kis provinciánkban A máltai sólyom kifogástalanul felújított képpel, és dupla lemezes kiadásban, mint a Casablanca? Megérdemelné. A film is, Bogart is, és John Hustont se hagyom kia sorból... (Bár hallani ezt-azt a Warner átalkulásáról, még reménykedem. Ez a film ugyanis megunhatatlan!)
0