Keresés

Szavazzál

2013. április 25., csütörtök 12:02
Nekem ezzel az a gondom, hogy fogalmam sincs, hogy milyen filmek a "legnagyobb kedvenceim". Tény, hogy mondjuk a Star Wars filmeket sokszor láttam, de a klasszikus trilógiát ebben az évezredben még egyáltalán nem, az újabb hármat is már idestova nyolc éve hanyagolom. Ugyanez van A Gyűrűk Urával, akkoriban sokszor láttam egymásután, de már annak is minimum nyolc éve. Hasonlóképpen a Mátrix-trilógiával, a Jones-szokkal, a Vissza a jövőbével, a Titanic-kal, amit pl. még lemezen sosem láttam, moziban viszont legalább ötször. Igaz, ez kakukktojás, mert a 3D-s vetítésre egyszer sikerült eljutnom. Jövő héten meg Jurassic Parkra megyek, úgyhogy ha jövő héten kellene kedvenceket írni, akkor a dínósztori biztos benne lenne a listában.
Szóval nekem mindig azok a kedvencek, amik utoljára megérintettek, amik az aktuális szerelmeim. Ezeket aztán hordozón megvásárolva elteszem a szép emlékek raktárába, de ott viszont nincs osztályozás, azok egyformán szép emlékek.
Vagyis kb. egy százas listában talán közzétehetném őket, mivel a memóriám bizonyára véges, így elképzelhető, hogy egy szuszra ennél több nem jutna eszembe. :)
most posts by TM
0
2013. április 25., csütörtök 3:43
1.Mátrix
2.Birodalom visszavág
3.Gladiátor
4.Aliens - A bolygó neve:halál
5:Féktelenül
6.Szigorúan bizalmas
7.Remény rabjai
8.WALL-E
9.Egy becsületbeli ügy
10.Különvélemény
0
2013. április 21., vasárnap 22:17
1. A herceg menyasszonya
2. A nagy Lebowski
3. A remény rabjai
4. A Riviéra vadorzói
5. Dalok a konyhából
6. Die Hard
7. Donnie Darko
8. Forgószél
9. Forrest Gump
10. Gyalog galopp
11. Harcosok klubja
12. Jégvihar
13. Mátrix
14. Mielőtt felkel a Nap
15. Oldboy
16. Promenád a gyönyörbe
17. Rosencrantz és Guildenstern halott
18. Segítség, felnőttem!
19. Szerelem és halál
20. Zodiákus

Esélytelen, hogy valamilyen furcsa szabály szerint tetszési sorrendbe állítsam őket.Egyébként is lényegtelen, mert csak azt figyelem, hogy mi maradt ki az életemből, ami másnál szerepel a listán...
0
2013. április 21., vasárnap 19:29
Sajnos nem igen özönlik a nép a felhívásomra. Minimum 10 ember után összesítenék, úgy nyár végén, de egyenlőre nem állunk jól.
Szóval a szabály: Mindenkori legnagyobb film kedvencek, legalább 10-es lista de a 20-as jobb lenne. Hajrá!!
0
2013. április 3., szerda 1:06
Na jó, én is idebiggyesztek egy all-time top 20-at (nem ígérem, hogy annyi is lesz, de igyekszem), bár ez az all-time szöveg is böki a csőrömet, hisz az ízlésem folyamatosan változik, de elég a szóból, lássuk;

1. A Jedi visszatér: Valamiért a klasszikus trilógia részei közül mindig is ez volt a kedvencem, mozgalmasabb és változatosabb, mint a többi, sokkal megindítóbb, "epikusabb", na meg ezzel csak véget ért valami. Plusz ebben kap a legtöbb szerepet Jabba, akit egyszerűen imádok.

2. A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége: Hatalmas fantasy rajongó vagyok, Tolkien alapműve pedig igen közel áll a szívemhez, és szinte teljes mértékben meg voltam elégedve az adaptációval. Nem is tépem a számat, imádom.

3. Csillagok háborúja (Új remény): Szintén alapmű, mesterien vegyíti a sci-fit a fantasyvel, érzelmek, dráma, kaland, bú, öröm, bánat, bosszú, basszameg van ebben minden, ami kell.

4. Mátrix: Anno többet forgott ez a dvd a lejhátszóban, mint bármi más. Emlékszem, a digipakes, pattintós tokos dvd kiadás volt meg, amin szinkron sem volt, nem beszéltem még jól angolul, mégis kívülről fújtam az egész filmet. Félelmetes, elgondolkodtató, látványos, megunhatatlan.

5. A Birodalom visszavág: Még mindig imádom, mégsem ér fel a másik kettőhöz.

6. A Gyűrűk Ura: A király visszatér: Itt is véget ért egy olyan utazás, melyet bármikor nézek újra, olyan felemelő érzés fog el, mit kevés dologhoz tudnék hasonlítani.

/ A Gyűrűk Ura trilógia második része valahogy sosem volt a kedvencem, hangulatilag nem kapott el a film, így most a listáról kimarad /

7. Jurassic Park: Kiskoromban olyan pro voltam a dínókból, hogy azt hittem, majd paleontológus leszek, mert mást el sem tudtam volna képzelni. Kentem vágtam mindenféle őslényt, aztán jött ez a film, naná, hogy rögtön a szívembe zártam.

8. A nyolcadik utas: a Halál: Sokakkal ellentétben, nekem ez a rész kedvencem. A sötét, nyomasztó atmoszféra, az egyedi idegen, a zenék... számomra mérföldekkel a második rész előtt jár, hiába kevesebb az akció, meg nem annyira látványos.

...és itt asszem kifújtam, ezek számomra az örök klasszikusok, persze most még rengeteg film eszembe jut, de ezek mind újabbak, frissebbek az élmények, ki tudja, kiállják-e az idő próbáját. Nolan bá Eredete, Serbuan maut (basszameg, rég láttam ennyire eszetlenül kegyetlen akciófilmet, amennyire nem bejövős a Stallone-féle baromkodás, ez annyira kíméletlenül baszott a földhöz), Lars von Trier költeményes, ködbe burkolózó, szívsanyargató, sötét filmjei, jó pár ázsiai nyalánkság... rengeteg minden van, amiket jelen pillanat imádok, is simán felraknám őket a toplistámra, de mégsem érzem elegendőnek őket ahhoz, hogy ezt nyugodt lélekkel tegyem meg.

Na jó, 9. álljon itt a  82-es Conan, de ezzel zárom listámat, köszönöm annak, aki végigolvasta, és gazdagodott azzal, amivel én gazdagodtam. :)
0
2013. április 3., szerda 0:16
Igen hasonlóra. :)
Én is megosztom az enyémet, hátha még leszünk páran akik kedvet kapnak hozzá.
Az első 4 fanatikus megszállottja vagyok. :D A többi pedig más-más okból nagyon emlékezetesek számomra. Van amit egy kellemes emlék hozott ide, van ami gyermekkorom óta kísér töretlenül, és az is itt van amiért elkezdtem gyűjteni a filmeket.
Szóval ez az én válogatott bandám:
1.A Gyűrűk Ura - A két torony
2.A Gyűrűk Ura - A király visszatér  
3.A Gyűrűk Ura - A Gyűrű szövetsége
4.A Hobbit – Váratlan utazás
5.Gladiátor
6.A jó, a rossz és a csúf
7.A sötét lovag
8.Eredet
9.Star Wars V. - A Birodalom visszavág
10.Pi élete  
11.Kelly hősei
12.Sin City
13.Star Wars VI. - A Jedi visszatér
14.A tökéletes trükk
15.Az utolsó szamuráj
16.Csillagpor
17.Aliens - A bolygó neve: Halál
18.Die Hard 3
19.Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói
20.Maradj!

0
2013. április 2., kedd 16:04
Valami ilyesmire gondoltál all-time best of lista tekintetében?:)

1.  Csillagok háborúja V. - A birodalom visszavág (Star Wars V: The Empire Strikes Back)
2.  Csillagok háborúja IV. - Új remény (Star Wars IV: A New Hope)
3.  Gyűrűk ura - A gyűrű szövetsége (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring)
4.  Gyűrűk ura - A király visszatér (The Lord of the Rings: The Return of the King)
5.  Csillagok háborúja VI. - A Jedi visszatér (Star Wars VI: Return of the Jedi)
6.  Gyűrűk ura - A két torony (The Lord of the Rings: The Two Towers)
7.  Vissza a jövőbe (Back to the Future)
8.  Vissza a jövőbe 2. (Back to the Future Part II)
9.  Mátrix (The Matrix)
10.  A bolygó neve: Halál (Aliens)
11.  A muzsika hangja (The Sound of Music)
12.  A jó, a rossz és a csúf (The Good, the Bad and the Ugly)
13.  A nyolcadik utas: a Halál (Alien)
14.  Terminátor (The Terminator)
15.  Terminátor 2. - Az ítélet napja (Terminator 2: Judgment Day)
16.  Titanic
17.  A United 93-as (United 93)
18.  127 óra (127 Hours)
19.  Harcosok klubja (Fight Club)
20.  Ponyvaregény (Pulp Fiction)
  Becstelen brigantyk (Inglorious Basterds)

Tudom, eléggé "mainstream" a listám, és tény, hogy számos olyan filmet nem láttam, ami sokak szemében alapműnek számít, de rám ezek voltak eddig a legnagyobb hatással a látottak közül. Persze azt is figyelembe kell venni, hogy ez csupán egy 20-as lista, ami - stílusosan szólva - mindössze a jéghegy csúcsa, amibe rengeteg igazi klasszikus sem fért már bele. Ami pedig a Ponyvaregényt és a Becstelen brigantykat illeti, nem igazán tudtam különbséget tenni a kettő között, mivel számomra nagyjából egyenértékűek, viszont Tarantino mindenképp megérdemel egy helyet a listámon:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2013. április 1., hétfő 7:40
A világon mindenből lehet tízes listát csinálni, legfeljebb az első tíz helyen tízes holtverseny lesz, ami ebben a rovatban tíz első helyezettet jelent, így tíz ember is örülhet majd neki.
most posts by TM
0
2013. április 1., hétfő 1:36
Szerintem ha legjobb 20-at leírná mindenki abból csak összejönne egy 10-es. Próba szerencse. Ha tudom én holnapra össze is szedem a saját listámat. Bár 1,2 éve már írtam egyet de azóta bővült.
Star Wars, Gyűrűk Ura, Mátrix, Vissza a jövőbe ilyenekből lesz több is, meglesz az a 10-es.
0
2013. április 1., hétfő 0:44
Miért ne? Szívesen nézegetném bárki all time Top 10-es vagy 20-as listáját... Csak nem tudom ezeknél lenne e értelme összesítést csinálni, hisz olyan nagy szórásból, az is csoda, hogy 1-2 cím egyezik több listán...
0
2013. március 31., vasárnap 22:12
Majd csinálok én is, ha előtte elkészülök az éves listáimmal, hogy azokból válogathassak.
most posts by TM
0
2013. március 31., vasárnap 22:10
Nyugodtan csináld meg a listádat, ha van kedved. Engem érdekelne. Írj olyan hosszút, amilyet akarsz, nem kötelező csak húsz címet meghagyni.
most posts by TM
0
2013. március 31., vasárnap 16:51
Hát mikor néztem én utoljára szinkronosan filmet? :)
...
Ja pár hete, az Amerikában jöttemet, amit te adtál... :)
0
2013. március 31., vasárnap 16:35
Életrevalókat csakis eredeti nyelven nézd!
0
2013. március 31., vasárnap 15:41
Mit szólnál az ötletemhez? Mindenki a saját nagy 20-as listáját közzé tenné. Bármilyen korszak bármilyen filmje kikötés nélkül. :)
0
2013. március 31., vasárnap 14:58
Szerintem sem rossz lista ez. Valami ilyesmire számítottam. Az első 50 címből csak 3-4 nem láttam. (Életrevalók, 4 hónap 3 hét 2 nap, Zuhanás) Ezeket persze most sürgősen pótolom. Érdekes hogy az első négy helyre olyan film került ami az adott évben nagy fölénnyel meg is nyerték a szavazást. (Persze az is érdekes hogy ebből 3 Nolan film) Ez azt bizonyítja hogy ezek a filmek bizony kiállták az idő próbáját. Érdekes viszont a Star Wars III, vagy A Nyughatatlan viszonylagos mellőzése... És az, hogy az olyan filmek, mint az Életrevalók, vagy az Ádám almái, A mások élete, Oldboy ilyen jó helyezést ért el összetettben is azt mutatja, hogy csak később lettek igazán ismertek és kerültek kult státuszba. A Hobbit és a Prometheus helyezését, viszont kissé túlzónak tartom, szerintem ezek esetében még túl friss az élmény.

Az éves listák újraszavazásánál is hasonló eredményeket hozhat...
0
2013. március 31., vasárnap 3:17
Nem szavaztam.
most posts by TM
0
2013. március 30., szombat 23:32
Szerintem is nagyon jó kis lista lett, max 1-2 film lóg ki nálam a sorból, de összességében osztom a véleményedet.
0
2013. március 30., szombat 20:54
Ebből a 20-as listából 1-et nem láttam (Hobbit), 3-man elaludtam (Eredet,A forrás, Sin City), többet útáltam a túlhájpotsága miatt (nem írok címeket).
Én az Ádám almáit, A mások élete filmeket beleraktam a listába biztosan és talán a Tökéletes trükköt, az Oldboyt.

Szóval kilógok az átlag xpresses vásárlók táborából, mindig is éreztem, hogy valami nem stimmel nálam.:))

t.m. szavazatai lemaradtak, nincs a neve a listán?
0
2013. március 30., szombat 19:29
Basszus,sajna utóbbi pár napban nem volt időm benézni,és az volt bennem,h hó vége a határidő,tehát 31-e...
Akkor erről most sikeresen lemaradtam.
0
2013. március 30., szombat 18:50
Szép kis lista, büszke vagyok magunkra, ebből a 20-ból bármikor bármelyiket megnézném. :)
Ennyi listázás után nem lehetne egy olyat, hogy film kikötések nélkül, mindenki leírja az örök 10-20 kedvenc filmjét? Kíváncsi lennék mi sülne ki belőle. :)
0
2013. március 30., szombat 18:22
Huh... az első négyben három Nolan-film... Valamit tudhat a fickó:)!
0
2013. március 30., szombat 18:14
Bocs igazad van...

EZ A HELYES LINK:

http://dylan-nas.synology.me:5000/fbsharing/YD90JpPA

Ez volna a teljes lista
0
2013. március 30., szombat 18:11
A lényeg:

1.) Eredet - /Inception/ (2010-364-49) 223 pont, 19 szavazat
2.) Becstelen Brigantik - /Inglorius Basterds/ (2009-398-55) 166 pont, 14 szavazat
3.) A sötét lovag  - /Batman - The Dark Knight/ (2008-356 - 44) 155 pont, 11 szavazat
4.) A tökéletes trükk  - /The Prestige/ (2007-255-36) 152 pont, 11 szavazat
5.) Életrevalók  - /Intouchables/ (2011-29-4) 137 pont, 10 szavazat
6.) Gran Torino  - /Gran Torino/  (2009-265-41) 123 pont, 10 szavazat
7.) A faun labirintusa  - /Pan s Labyrinth/ (2007-217-28) 120 pont, 8 szavazat
8.) Drive - Gázt!  - /Drive/ (2011-213-26) 114 pont, 10 szavazat
9.) A Hobbit - Váratlan utazás  - /The Hobbit: An Unexpected Journey/ (2012-176-24) 109 pont, 7 szavazat
10.) Ádám almái  - /Adams Aebler/ (2008-65-9) 104 pont, 7 szavazat

11.) Sin City - A bűn városa  - /Sin City/ (2005-155-25) 92 pont, 9 szavazat
11.) Avatar  - /Avatar/ (2009-229-29) 92 pont, 8 szavazat
12.) Az ember gyermeke  - /The Children Of Man/ (2006-115-17) 85 pont, 6 szavazat
13.) Prometheus  - /Prometheus/ (2012-180-27) 83 pont, 6 szavazat
13.) A mások élete  - /Des Leben Der Anderen/ (2007-78-13) 83 pont, 7 szavazat
13.) Oldboy  - /Oldboy/ (2005-136-18) 83 pont, 7 szavazat
14.) A forrás  - /The Fountain/ (2007-31-5) 67 pont, 4 szavazat
15.) Wall-E  - /Wall-E/ (2008-130-21) 65 pont, 5 szavazat
16.) Apocalypto  - /Apocalypto/ (2006-26-5) 62 pont, 6 szavazat
17.) Warrior - A végső menet  - /Warrior/ (2012-105-16) 60 pont 5 szavazat
18.) Nem vénnek való vidé k - /No Country For Old Men/ (2008-99-14) 57 pont, 6 szavazat
19.) A tégla  - /The Departed/ (2006-90-12) 56 pont, 4 szavazat
20.) Bosszúállók  - /The Avengers/ (2012-217-32) 54 pont, 6 szavazat
0
2013. március 30., szombat 18:11
Kattints a 2. munkalapra
0