Nos, nekem nagyon egyszerű volt kiválasztani azt a 20 filmet. A listát végigolvasva mindig kiszedtem azokat a filmeket, amik még a mai napig is a kedvenceim között vannak. Éppenséggel első körben pontosan 20 filmet tudtam kiemelni, szóval második körre már nem is volt szükség, hiszen csak ezeket kellett sorba állítani és igazából ez sem volt túl nehéz feladat :) Szóval ez egyfajta impresszionista lista, ezeket a filmeket egytől egyig mind imádom.
1. Durr, durr és csók - /Kiss Kiss Bang Bang/
Ez a film számomra minden idők TOP10 filmjében is benne van. Imádom a hangulatát, a stílusát, a humorát, mindent, ami Kiss Kiss Bang Bang. Zseniális alkotás, ezt tartom mind a mai napig.
2. Eredet - /Inception/
Nolan számomra mindig is stílustalan rendező marad, azonban az Eredettel sikerült egy olyan maradandó élményt alkotnia számomra, amit mind a mai napig szeretek újra és újra megnézni minden pátoszossága ellenére.
3. Trópusi vihar - /Tropic Thunder/
Az utóbbi évek egyik legeredetibb és legzseniálisabb vígjátéka, ami a háborús filmeket maximálisan kiparodizálja. Ben Stiller legnagyobb dobása.
4. Viharsziget - /Shutter Island/
Scorsese ezen filmjét sajnos moziban kihagytam, később találkoztam vele és sajnáltam, hogy nem láttam korábban. Sok kérdést felvet, nekem mindig tetszettek az elmegyógyintézetekben játszódó filmek (all time TOP10: Száll a kakukk fészkére).
5. 500 nap nyár - /(500) Days Of Summer/
Realista film a szerelemről és a szerelem fájdalmairól. A film minden apró mozzanata ad egy-egy érzést. Páratlan alkotás.
6. Spíler - /RockNRolla/
Számomra kultfilm lett.
7. Becstelen Brigantik - /Inglorius Basterds/
Tarantino háborús eposza, ami nélkülöz minden történelmi hűséget olyan szépen fűzi a párbeszédeket, hogy azt tanítani kéne. És van stílusa a rendezőnek.
8. Másnaposok - /The Hangover/
Az utóbbi évek második legjobb vígjátéka. Emlékszem, moziban végig azon agyaltunk a film alatt, hogy vajon mi lesz a megoldás? Imádtuk.
9. Szellemíró - /The Ghost Writer/
Polanski filmjében azt imádtam, hogy két olyan csavart is be tudott dobni, amitől sikerült őszintén megdöbbennünk. Érdekes sztori, érdekes analógiákkal.
10. Pandorum - /Pandorum/
Az utóbbi évek egyik legjobb sci-fije, amit mindenképpen érdemes megemlíteni. Nem tudom hogyan hozták össze, de minden logikátlansága ellenére letaglózó és eredeti alkotás egy olyan témában, ami szerintem minden embert érdekelhet.
11. A 40 éves szűz - /The 40 Year Old Virgin/
Ez volt az a film, amit végig lehet visítani pedig csak szimpla jelenetek összefűzéséből született - ez végig érezhető a filmen. Számos idézhető jelenet megmaradt belőle.
12. Őrült, dilis, szerelem - /Crazy, Stupid, Love./
Ez a film valóban teljesen őrült, dilis, ami a szerelemről szól. Még nem láttam eleget.
13. A tégla - /The Departed/
A szigorúan piszkos ügyek feldolgozása tulajdonképpen jól sikerült, bár a rendőrfőnök szerepének három részre bontása súlytalanabbá tette a karaktert. Ettől függetlenül nagyon lehet szeretni ezt a filmet.
14. The Expendables - A feláldozhatók 2. - /The Expendables 2/
Legendák egy filmben nulla sztorival - nincs ezzel probléma, itt a helye. Ezt még az unokáinknak is látni kell.
15. Példátlan példaképek - /Role Models/
Tanmese a felelősségről Kiss-rajongóknak.
16. Superbad - /Superbad/
A filmnek hihetetlenül beteg humora van, de nagyon érdekes kérdéseket feszeget a fiatalság problémáiról.
17. Terhes társaság - /Due Date/
Ez volt az a film, ami azzal, hogy elindult, végig pörgött és szórta a poénokat a maga arrogáns stílusában és nem volt mese, nem volt megállás, végigröhögtük.
18. Förtelmes főnökök - /Horrible Bosses/
Egy újabb vígjáték, ami rendkívül mókás és nagyon megkedveltem az utóbbi időkben.
19. Kecskebűvölők - /The Men Who Stare At Goats/
A hangulata és a színészek miatt imádom elsősorban.
20. Crank 2. - Magasfeszültség - /Crank 2 - High Voltage/
Mert mindig kell egy Jason Statham film. Annyira őrült volt ez a folytatás, hogy még az első részt is felül tudta múlni. A film szimbolikája nagyszerű :)
Nagyjából ennyi.