Keresés

Szavazzál

2013. február 4., hétfő 9:51
Az összes megismételt szavazás után lehetne csinálni egy nagy összesítést, ami ugyanúgy a szavazók ízlését tükrözné, csak részletesebben, finomabban. Kicsivel több idő alatt, de jobban kiderülne, hogy mit is szerettek az elmúlt évek alatt. Na meg 100-ból 10 filmet kiválasztani könnyebb, mint 900-ból 20 filmet. Uóbbi sokkal torzabb képet ad.
most posts by TM
0
2013. február 4., hétfő 9:48
Természetesen ennél a megoldásnál a legrégebbi szavazás újrázásával kellene kezdeni, nyáron lehetne két hónap szünet, s így az utoljára hagyott a 2012-es filmeket év végén vennénk elő ismét. Addigra azok közül is a zöme megjelenik már hordozón, így nem sikkadnának el olyan az év vége felé bemutatott filmek, mint például Az Argo-akció, a Volt egy tánc, a Samsara, a Szerelem stb.
most posts by TM
0
2013. február 4., hétfő 9:42
Igen, ez volt az eredeti ötlet, még 2005-ben, hogy 1 év múlva újra elővennénk a 2005-ös filmeket, majd 2 év múlva újra, így minden évben tudnánk követni, azt a folyamatot, ami alapján egy kultfilm mondjuk kiemelkedik a homályból... :) De attól tartok ez nem túl sok ember fantáziáját mozgatná meg, mint mondjuk egy ilyen módszer! Meg hát erre én is baromi kíváncsi vagyok hogy vajon meg film lesz a nyerő... Tippem mondjuk van egy-kettő!
0
2013. február 4., hétfő 9:24
Szerintem árnyaltabb képet lehetne kapni, ha az évenkénti szavazásokat ismételnénk meg, mert így az összes filmet egybeömlesztve még mindig sok értékes film marad "víz alatt" a 20-as limit miatt. Ha viszont az évenkénti szavazást választanánk, akkor egyrészt egyszerűbb lenne mindenki számára a választás, mert csak százvalahányból kellene kiválasztani tíz filmet. Arra lehetne hagyni egy hónapot, aztán eredményhirdetés, és jöhetne a következő. Így lenne folyamatosan szavazósdi a következő évi új voksolásig.
Ja, és a korábbi szavazatszámokat ezúttal nem tüntetném fel, hogy senkit ne befolyásoljon az új értékelésnél.
most posts by TM
0
2013. február 4., hétfő 9:08
Köszi, elkezdtem a bogarászást :-)
0
2013. február 4., hétfő 8:58
Király én benne vagyok és már válogatok is :)
0
2013. február 4., hétfő 1:01
Ezt az elsüllyedt topicot szemeltem ki arra, hogy kiderítsük melyek voltak az elmúlt 8 év legjobb 20 filmje az xpress fórumozói szerint! Átmásolnám hozzászólásomat egy másik topicból, hogy miről is beszélek:

Szóval már 8. éve összesítgetem a szavazataitokat minden év elején itt a fórumban, és minden eredményhírdetéskor, előjönnek a szokásos vélemények a látványfilmek nagy fölényéről, míg a független filmek alulmaradnak, mert kevesebb emberhez jutnak el. Arra gondoltam, hogy miért ne tesztelnénk le, hogy az elmúlt 8 év filmjei közül melyek voltak azok amik tényleg kiállták az idők próbáját, és mi volt az ami inkább a feledés homályába veszett. És mik voltak azok a filmek, amelyekre a bemutatásuk évében csak alig-alig figyelt fel valaki, de később igazi kult film vált belőlük! Szerintem izgalmas lenne ezt kideríteni, és van is rá mód, ha ti is benne vagytok! :)

Összeírtam minden olyan filmet ami legalább 1 pontot gyűjtött, az elmúlt 8 évben (beleértve a 2012-eseket is) így kaptam egy 894 filmet tartalmazó listát.

Mi lenne ha indítanánk egy új szavazósdi játékot, amin indítanánk mind a 894 filmet, és mindenki összeállíthatja róla a 20 kedvenc filmjét egy toplistában! Igen, itt már Top 20-as listát kéne írni, de minimum 10 címet! Lenne rá 2 hónap, és szerintem sok érdekesség derülne ki eredményhírdetéskor! :) Ez persze csak akkor működnek, ha kb. annyian benne lennének, mint ebben az előbbi listázósdiban, vagy akár többen! Szóval hajrá! :)

Szabályok:

A 894 filmet tartalmazó lista a lenti linkről letölthető xls formátumban! (Nem akartam ezzel széthúzni a topicot! Válogassátok ki azokat a filmeket amit már láttatok, és nagy megfontoltan össze kéne állítani belőlük egy Top 20-as listát! 20-nál több címet is lehet írni, de csak az első 20 fog szerepelni az összesítésben, hasonlóan mint az évente megrendezésre kerülő Top-10-es játékban. Az első helyezett film kap 20 pontot, a második 19-et, és így tovább... Szóval a sorrend fontos! Fontos még, ha valaki nem tud 20 címet sorrendbe rakni, lehet kevesebbet is, de minimum 10-nek kell lennie, ellenkező esetben nem vesz részt a játékban! Csak olyan film szerepelhet a Top 20-ban ami rajt van a lenti listán! A listák beküldési határideje: Március 31. vasárnap este 18 óra! Utána eredményhírdetés! Szóval van időtök! Ha esetleg még pótolni szeretnétek, hát rajta!

http://dylan-nas.synology.me:5000/fbsharing/UnfqkHRp
0
2006. augusztus 5., szombat 10:36
Én is alapvetően a Ponyvaregényre gondoltam.
Esetleg a Trainspotting (ami szintén személyes kedvenc is) - azért, mert tipikusan  90-es évek-film, és mert annyira meghatározó lett arra a korszakra témájában/ stílusában/ látványvilágában, annyi követője lett, hogy hamarosan meglehetősen unalmassá is váltak a "trainspottingos filmek".
Nekem személyesen legalábbis az ilyesmi filmekről szóltak leginkább a 90-esek...

De N@ndinak is igaza van a CGI-vel kapcsolatban, szóval ezen is el lehetne indulni (akkor nálam is a T2).
0
2006. augusztus 5., szombat 1:23
szerintem ne zárd le a topikot, jó ez! az értékelésem 8
0
2006. augusztus 4., péntek 23:32
Mivel a 90es években  kezdődött a film iparban a számítógépes effektek megjelenése, így az én szavazatom pl egy ilyen filmre esne. Ilyen szempontból a Terminátor kettőt,a Jurassic Parkot ,éstermészetesen a Toy Storyt fontos megemlíteni, nem is szólva a Matrixról, amely teljesen új megköelítésbe helyezte mind az sci-fi, mind akció-film , és egyáltalán "A" látvány fogalmát igazi vizuális forradalmat indított, amelyet az elkövetkező években,és még most is folyamatosan felhasználnak. Ez a két film úgye a 90es éveg legelejéről, illetve legvégéről származnak. Rengetek családi film készült főleg a Disney jóvoltából , pl Reszkessetek betörők,Télapu a szerintem a csaldái filmek szimbolumává ekkor váló Tim Allenel stbstb. Olyan színészek jelentek meg mint Kevin Costner, szerintem Robbin Williams is ekkor futott be igazán a Hookal, Tom Hanks aki egymás után két Oscart nyert, valamint Danzel Washington,Nicholas Cage és olyan számomra kult figurák, mint Schwarzenegger, Stallone, Van Damme, akik egy bizonyos filmes kategória képviselői lettek, bár az első kettőre ez nem feltétlenül igaz. Nem is beszélve a leglazább akció-sztárról Bruce Willisről akinek a 90es évek során még kétszer drága volt az élete.. és a világot is megmentette egyszer az Armageddontól. És ha már itt járunk, nem szabad kihagyni a katasztrófafilmek tömeges megjelenését sem.Az a baj hogy a 90es évek anyira tág fogalom, és annyi meghatározó karakter, és később kult film jelent meg, hogy sorolhatnám évekig. Igen nehéz egy filmet kiemelni, még műfajonként is. Folytassa valaki más, mert rengeteg írni való van még. Javítsatok ki ha valamiben tévedtem amúgy.
0
2006. augusztus 4., péntek 23:27
Mit szólnál a Ponyvaregényhez?
Azt hiszem,nem kell sok magyarázatot hozzáfűznöm.
Nemcsak klasszikus,de hatalmas kultusz övezi szerte a világon.
Generációk által elismert film.
0
2006. augusztus 4., péntek 22:43
jól offoljuk szét :D:D nicsak ki beszél a retken
0
2006. augusztus 4., péntek 22:39
A topik címe "Szavazzál". Ez azért igen tág teret enged a tartalomnak, úgyhogy szerintem adhatnánk neki egy második esélyt, hogy érdemes témává válhassék. Nem csak filmekre lehet szavazni, sok más témakört is felhozhatnánk itt.
Teszek egy próbát, hátha...

Szóval,

Szavazz a következőről:

Szerinted melyik volt a kilencvenes évek legmeghatározóbb filmje (esetleg filmjei)? Melyik az, amire azt mondjuk: igen, ez tipikus kilencvenes évek. Melyik az, amelyik a legnagyobb előrelépést hozta a filmiparban vagy a filmek, egyes filmműfajok szemléletében a XX. század utolsó évtizedében? Tehát a lényeg: ne feltétlenül a kedvencedre szavazz (ha csak nem esik egybe a kettő), hanem arra, ami tagadhatatlanul fontos vagy jellegzetes volt 1990 és 1999 között.

Remélem, van aki érdeklődést mutat, s kis indoklást is hozzáfűz. Ha nem, akkor többet nem próbálkozom süllyedő topikok feltámasztásával.
0
2006. július 30., vasárnap 22:09
Nem rossz indulat vezérel, de az Xpress bőven ad lehetőséget az adott filmnél leírni a kritikákat. Ráadásul ha valaki keres egy filmet, valszeg az adott film lapján keresi majd a hozzászólásokat, kritikákat, nem pedig a fórum témák között fogja vadászni, hogy melyik film vajon hol szerepel és mit írnak róla ...
0
2006. július 30., vasárnap 20:36
Vagy az AVX-en?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. július 30., vasárnap 20:34
Egyébként egy 1962-es Kilátóterasz (vagy valami ilyesmi?)  című film remake-je a 12 majom.

És mi lenne ha egy független fórumon folytatnánk (indexén vagy atw-sen)?
Egyébként egyetértek, lehetnének a filmek tizesével egy kategórián belül! A kritikákat mindenképpen jogosnak vélem!
0
2006. július 30., vasárnap 19:56
Wzoli: viszont értékelni elfelejtettem. Szóval, ha már írtam ide: nálam a 12 majom 10 pontos. Méghozzá azért, mert nem tudnék belekötni sehol... a sztori kellően összetett, de egyből követhető. Mégis, akárhányszor újra lehet nézni, és mindig dönthetünk egy újabb megoldás mellett... a történet eléggé kerek, mégis nyitva hagy pár dolgot azoknak, akik szeret(né)nek elgondolkodni.
A rendezés csillagos ötös (vagyis 10-es), annak ellenére, hogy bár Python-buzi vagyok, egyáltalán nem vagyok egy Terry Gilliam-rajongó. De ez a filmje tényleg hibátlan. A színészek szintén nagyon jók, mondjuk Brad Pitt és Bruce Willis nálam amúgy is favoritok. És bár Brad Pitt-et szokás ajnározni ebben a filmben, nekem Bruce Willis visszafogottabb játéka sokkal jobban tetszik: egyszerűen tökéletesen hozza az összezavart, skizofrénia szélén táncoló, lassan össze/szét/törő, rezignáltságba csúszó figurát...
Szóval a rendezés tuti, a színészek játéka tuti, a sztori tuti, és ehhez jön még hozzá, hogy a képi világ is tuti - szerintem.
És az egész egy egységes kerek egészet alkot.

McMurphy: ebben így lehetne fantázia...
0
2006. július 30., vasárnap 17:04
Szerintem se kell lezárni. A kritika jogos, de szerintem inkább a tartalmi részt érinti. Mert olyan kommentekre tényleg nincs szükség, ami csak egy számból áll, mindenfajta vélemény és indoklás nélkül. Érdekesebb lenne, ha mondjuk egyszerre több filmet lehetne 10-es skálán értékelni, nem csak egy napig, valamilyen tematika szerint (pl. horrorok, sorozatok, remake-ek stb.). S így ez a topic lehetne akár egy előfutára is valami későbbi toplistának. Szóval nem a szándékkal volt itt a gond, csak a formával. Ezért kár elkeseredni... :)
0
2006. július 30., vasárnap 16:58
Ne zárd le! Csak mert két embernek nem tetszik, még nem kéne!!
0
2006. július 30., vasárnap 16:54
Akkor lezárjuk :)
Új címet nem rakok ki.

A 12 majomra 16-an adtak voksot 8,25 az átlag!
0
2006. július 30., vasárnap 14:00
Minden filmnél van olyan lehetőség, hogy értékeld a filmet.
Ha kíváncsiak vagytok, mások hogyan értékelnek egy-egy filmet, keressetek rá!
Szerintem sincs értelme ennek a topicnak.
0
2006. július 30., vasárnap 13:56
9
0
2006. július 30., vasárnap 13:56
A mellékelt ábra (ábrák!) szerint...
0
2006. július 30., vasárnap 13:55
Szemmel követtek Ti így is mindent!
0
2006. július 30., vasárnap 13:01
Aki kíváncsi egy filmre h milyen megnézi az adatlapon hogy értékelték mások.
0