Nekem is van néhány, amit még kiskoromban láttam, de alig emlékszem rájuk, a címre meg pláne nem, kettő, amelyek valamelyest megmaradtak:
1. Egy kislány egy könyv alapján mérget csinál, és azt sütibe teszi, és megmérgezi vele a barátnőjét, ülnek az asztalnál, és mondja neki, hogy az utolsó legyen a tied...aztán sok évvel később ugyanígy megpróbálja akkor már felnőttként/?/ ugyanilyen módon valakit megölni, akkor talán mézeskaláccsal próbálkozik, de valakinek összeállnak a dolgok, és elkapják...
2. Egy lányról szól, aki tudja, hogy előző életében tűzben halt meg, mindig álmodik róla, meg zavarja, fél is a tűztől, és van egy gonosz néni:), aki ugyancsak tudja, egy jelenet megmaradt, amikor egy padon ülnek, és a nő úgy fordítja felé a fülbevalóját, hogy a nap belevillanjon a lány szemébe, és bájosan kérdezi, hogy mi a baj... és mintha ebben lenne, hogy a lányt bezárják valahova, és úgy kell menekülnie
Mindegyik magyar adón ment, ez biztos
Illetve, akkor mondok még egyet, aki ezt megfejti, annak "kezétcsókolom":)
a legrövidebb filmjelenetre emlékezés következik:
valamilyen fantasy játékfilm, nagyon régi, egy kislány megy, hogy megmentse a barátait, azok valami manók, vagy medvék... egy jelenet: egy dombon megy és ott ül egy szép hölgy talpig fehérben, és mondja neki, hogy menjen oda hozzá nyugodtan, nincs semmi baj, és amint odaér a kislány azzal a palástot körbeforgatom magam körül mozdulattal átváltozik gonosz feketeruhás főgonosszá..
Tudom, nekem se volt gyerekszobám:), csak néha bevillannak ezek a képek, és sokszor az idegességig agyalok rajtuk.