Keresés

filmkeresés

2014. január 24., péntek 12:20
Priváthorvát és Wolframbarát

Ezt a filmet keresem,1993-ban készült,tudd valaki esetleg segíteni?
0
2014. január 24., péntek 11:15
Olyan érdekes a kalózos ötlet, hogy a Black Sails mellett (ami ha jól tudom, az USA-ban holnap indul) jön egy másik, kalózos sorozat is John Malkovich-al a főszerepben, a Crossbones (még nincs tudtommal premier dátum).

Ajánlották már a Kapitány és katonát, ami szerintem az egyik legjobban sikerült film a témában. A Fox még meg is vett egy XVIII. századi hajóról készült másolatot, a HMS Rose-t és ezt alakították át a filmbeli Surprise-ra, 2-3 hétig forgattak a hajón a nyílt tengeren, utána pedig ugyanabban a stúdióban, ahol a Titanic-ot forgatták, egy másolatot felépítve forgatták le a tengeren játszódó jelenetek maradékát. Két Oscar-díjat nyert a film (operatőr és vágás), az összes többi kategóriában, amiben jelölték, A Gyűrűk Ura - A király visszatér diadalmaskodott, de lehet, egy évvel később több díjat tehettek volna zsebre e film alkotói is. Hiába a kritikai siker, ha a bevételek elmaradtak, így egyenlőre a folytatásra is keresztet vethetünk, pedig lenne mit bőven megfilmesíteni, lévén egy 20 kötetes regénysorozat a film alapja, és A világ túlsó oldalán egy filmtrilógia első darabja lett volna. Így még jobban meg kell becsülni ezt a filmet (ami egyébként kerek egész, nem lóg a befejezés a levegőben), mert műfajának, már ha van ilyen, egyik legjobbja.
0
2014. január 24., péntek 2:12
Köszi, teszek ezzel is egy próbát. Érdekes ötlet egy kalózos sorozat. Bele is néztem youtube-on, a főcím zene egy kissé furára sikerült. :) A többiről nem tudok mit írni, sajna kell várnom hozzá feliratot.

(Spartacusilag is le vagyok maradva, pedig az is érdekelne.)
0
2014. január 23., csütörtök 16:51
Persze, lehet, hogy nem két részes, csak mivel dvd-re vettem fel a lehető legjobb minőségben, ezért a második esküvő környékén cserélni kellett, ezért hiányzik kb.3 perc a film közepéről...Jó vhs-en is, vagy bármilyen megoldás érdekel...
0
2014. január 22., szerda 18:58
704. Cicogi

Legálisan max vhs-en juthatsz hozzá, mert csak úgy jelent meg itthon anno, de sosem volt két részes. A játékidő 110 perc körül van emlékeim szerint.
0
2014. január 22., szerda 17:49
Sziasztok! Honnan lehetne megszerezni a " Fogd a nőt és fuss " c. filmet? Alec Baldwin és Kim Basinger főszereplésével...Anno a TV -ből felvettem, de mivel két részes, hosszú, így a második rész a második dvd elejéről hiányzik...
0
2014. január 21., kedd 14:58
Mikor adják ki, vagy hol lehetne beszerezni a "Hogyan kell egymilliót lopni" c. Audrey Hepburn filmet? Nem értem, hogy az ilyen klasszikus "nagy" filmeket miért nem forgalmazzák!
0
2014. január 19., vasárnap 21:49
Hamarosan indul (a pilot már kint van) a Black Sails című sorozat, aminek fő témája a... kalózok! Ebben tuti lesznek majd csodaszép hajók és tengeri ütközetek. Amúgy a Starz sorozata ez is, mint a Spartacus, úgyhogy ez alapján már be lehet lőni előre, mire számíthat az ember, szerintem ezzel nem lőttem így látatlanban mellé. :)
0
2014. január 19., vasárnap 20:12
Walter Matthau, mint kalóz? :D Kötelező darabnak érzem, szeretem azokat a filmjeit amiket láttam tőle. Neked is köszi az ajánlót! :)
Szívesen utaznék egyszer egy ilyen hajón, hatalmas élmény lenne. Milyen jó a színészeknek, hogy némelyiknek még ez is megadatik.
0
2014. január 19., vasárnap 20:09
Igazából a gyönyörű fából készült vitorlás hajók érdekelnek. :) Még nem tudom, hogy érdekelne-e egy hajós-utazós témájú film, de érdekesnek ígérkezik a film. Előbb utóbb sort kerítek rá. Köszi az ajánlót! :)
0
2014. január 18., szombat 14:55
Roman Polanski Kalózok című filmje ugyan nem egy tipikus kalózos film, de ha a vitorlások érdekelnek, feltétlenül érdemes megnézni. Ebben a filmben a hajó nem csak egy stúdióban megépített díszlet, tényleg összeraktak egy működőképes, gyönyörű vitorlást.
0
2014. január 18., szombat 14:28
Szívesen. Azért is ajánlom, mert a matróz élet kemény valóját is bemutatja. Más ilyenfajta hajós filmben ezt nem láttam visszaköszönni még.
0
2014. január 18., szombat 13:53
Ha alapból a hajós-utazós téma érdekel, nem csak a tengeri ütközetek, meg kalózok, akkor ajánlom a 2012-es Kon-Tikit! http://www.imdb.com/title/tt1613750/?ref_=fn_al_tt_1
0
2014. január 18., szombat 13:50
Köszi szépen! :) Igazából azért nem kerestem, mert az itteni fórum lakóinak személyes ajánlására vágytam. Hisz itt igazi filmrajongók vannak és amúgy is sokszor szoktam itteni ajánlás alapján filmet nézni. Általában bejönnek. :)
0
2014. január 18., szombat 13:41
Nagyon rövid keresés után is ezt találtam neked a neten:

"-A karib tenger kalózai részeit én is ajánlom.
és akkor jöjjenek a klasszikusok:
-Blood kapitány (Erol Flyn)
-A fekete kalóz 1971 (Kabir Bedi)
-A kalózkirály (Crimson piarate)
-Kincsessziget 1990
-Kalózok háborúja
-A kalózkapitány 1966
-A kalózkapitány újra tengerre száll
(utóbbi kettőre Surcouf címmel is rákereshetsz, ezek nagyon jók)
-A fekete hattyú (Black swan)
-Őfelsége kapitánya Hornblauwer
-A hét tenger ördöge (Erol Flyn)
-Kincses sziget kalózai
-Lázadás a Bountyn (Marlon Brando nagyon jó)
-Cook kapitány (ez egy sorozat több kb 40 perces epizóddal)
-és egy jó vígjáték a végére: Folytassa Kolombusz :) (ezt ne hagyd ki) "

A Fekete hattyú nem tudom, melyik, ezen kívül még a Moby Dick és az Onedin család jutott eszembe... :)
0
2014. január 18., szombat 13:16
Azok megvoltak, köszi. :) Az első része meg is van. Igazából a többi annyira nem jött be, de lehet, hogy most ilyen új hozzáállással meglesem őket még egyszer. :)
0
2014. január 18., szombat 13:15
Belenéztem youtube-on, nagyon jónak ígérkezik! Köszi! :)
0
2014. január 18., szombat 12:57
Karib-tenger kalózai???? :)))))))
0
2014. január 18., szombat 12:49
A Kincses sziget kalózaiban is vannak jó hajós jelenetek.
0
2014. január 18., szombat 12:40
Köszi! Bár Russell Crowe-t nem kedvelem, de ez egyszer kivételt teszek, erre a filmre kíváncsi vagyok.
0
2014. január 18., szombat 12:23
Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán.
0
2014. január 18., szombat 12:20
Az Assassin s Creed IV - Black Flag-nek köszönhetően teljesen beleszerettem a játékban lévő vitorlás hadihajókba (eddig is tetszettek, de most már nagyon, nagyon).

Hasonló jellegű filmeket szeretnék nézni, de hirtelen csak a Lázadás a Bounty-n jut az eszembe. Igaz abból is találtam három félét is. Mindhármat érdemes megnézni? Illetve tudna valaki olyan filmet ajánlani - ha egyáltalán van olyan - amiben nagy szerepük van az ilyen hajóknak?

Gyönyörű. :)
0
2014. január 6., hétfő 15:47
Tudtommal nem nagyon.
0
2014. január 6., hétfő 15:13
Készült anno 1973-ban egy francia rajzfilm,Vad bolygó cimmel,azt olvastam,hogy 2007-ben kiadták nálunk DVD-n,ez igaz lenne?
0
2013. december 18., szerda 18:41
Nem sci-fi és nem erotikus, de a Szenjánosbogarak sírját feltétlenül meg kell említeni. Talán a legjobb animációs film, amit valaha láttam. Miyazakival pedig egyszerűen nem lehet bakot lőni.
0