Keresés

Olasz neorealizmus filmjeit DVD-re!

2014. augusztus 26., kedd 16:46
Megjelent!
0
2010. január 14., csütörtök 18:30
Legalábba Róma,nyílt város megjelenhetne!
0
2010. január 14., csütörtök 17:59
én mindhármat nagyon támogatom, de igazából A csóró már nem mondható neorelaistának, ha az évszámokat vesszünk figyelembe, sokkal inkább poszt-neorealistának :)
de ismétlem nagyon támogatom mindhárom megjelenését, sőt, én ne támogatnám, én aki kétszer is megvette az Élet trilógiáját :)
0
2010. január 14., csütörtök 11:04
Biciklitolvajok, A sorompók lezárulnak, A csóró. Ezek mindenképp jöhetnének.
0
2010. január 14., csütörtök 0:21
Meg természetesen néhány Rossellini-klasszikust is!
Főleg most, hogy megjelent a Criterion-Rossellini-War-Trilogy.
0
2010. január 14., csütörtök 0:20
Ez bizony elkeserítő. Legalább a Biciklitolvajokat meg az Umberto D.-t kiadhatnák már...
0
2010. január 14., csütörtök 0:14
Még mindig semmi. Egyetlen egy klasszikus olasz neorealista alkotás sem jelent meg idehaza DVD-n, ez azért elképesztő!
0
2009. október 20., kedd 17:14
Én (ha kicsit tágan vesszük a kategóriát, ezeket sorolnám ide:

Emberek a havason
Ének a búzamezőkről
Keserű rizs (a Megszállottság forgatókönyvírója)
Róma, 11 óra
Tragikus hajsza
Szegény szerelmesek krónikája
Németország 0 év
Róma, nyílt város
Stromboli
Paisá
Itáliai utazás (erős Antonioni hatás, így érthető!)
Umberto D. / A sorompók lezárulnak
Biciklitolvajok
Fiúk a rács mögött
A gyermekek figyelnek bennünket
Magdaléna, magatartásból elégtelen
Csoda Milánóban
Termini pályaudvar
A tető
Egy asszony meg a lánya
Az utolsó ítélet
Altona foglyai
Nápoly aranya
Rocco és fivérei
Szépek szépe
Vihar előtt
Megszállottság
Fehér éjszakák
A Göncöl nyájas csillagai / Sandra
Bikaborjak
Szélhámosok
Országúton
Cabiria éjszakái
A csóró
Mamma Róma
A kaszás
Egy szerelem krónikája
A barátnők
A kiáltás
A kaland
Az éjszaka
...
0
2009. október 17., szombat 22:20
no igen, pont ezért írtam, hogy pár esetben saját elmélet szerint választottam címeket. :)
0
2009. október 17., szombat 22:18
Pasolini szerintem nem volt neorealista, még rendezői pályája elején sem, és Visconti sem igazán mondható annak kb. az ÉRZELEM-től kezdve. Antonionit se mondanám neorealistának, de ha ebbe a kategóriába akarjuk betuszkolni, inkább A KIÁLTÁS révén lenne jogosult rá, és nem a NAPFOGYATKOZÁS által, amelynek köze nincs a neorealizmus alapvető ismérveihez.

Ettől függetlenül támogatom a régi olasz filmek megjelentetését, de én is, mint oly sokan, giallókat is akarok!!!
0
2009. október 17., szombat 21:40
a fórumvezető, Bolond Pierrot engedelmével összegezném, hogy eddig mely alkotások jelentek meg az olasz neorealistáktól:

Olasz neorealizmus - 1943-1952-3 (ha az alapműveket számítjuk):

SEMMI (!!!)

Olasz "poszt-neorealizmus":

Fellini: A bikaborjak
Fellini: Szélhámosok
Fellini: Cabiria éjszakái
de Sica: Házasság olasz módra
Fellini: Édes élet
Fellini: 8 1/2
Fellini: Amarcord
Pasolini: Mamma Róma
Antonioni: Napfogyatkozás

Lehet hogy némely cím esetében saját elméletem szerint raktam a "poszt-neorealizmushoz.

Hiányosságból annyi van hogy csak néhányat említenék meg, majd mások kibővítik:

Visconti: Megszállottság (!!!)
Visconti: Vihar előtt
Visconti: Szépek szépe
Visconti: Fehér éjszakák
Visconti: Rocco és fivérei
Rossellini: Róma nyílt város
Rossellini: Stromboli
de Sica: Biciklitolvajok (!!!)
de Sica: A sorompók lezárulnak/ Umberto D.
de Sica Fiúk a rács mögött
de Sica: Csoda Milánóban
Pasolini: A csóró
0
2009. május 1., péntek 18:16
És lőn, boldog tulajdonosa lettem a lent említett doboznak. :)
Hálás köszönet illeti érte R2-D2-t!
0
2009. április 6., hétfő 16:38
Én se bánom, de nem hinném, hogy speciel ezt, vagy ehhez hasonló dobozt egyáltalán kiadnának itthon...
Addig marad a durva nyálcsorgatás. :)
0
2009. április 6., hétfő 15:49
Persze, meg lehet simán nézni angol felirattal, én a magam részéről azért nem bánom ha egy magyar felirat van a kiadványon, de mindenképpen eredeti nyelven!
0
2009. április 6., hétfő 15:33
Ismétlem: kis túlzással. :)
Egyébként nekem nem lenne szükségem magyar vonatkozásra, az angol felirat is bőven elég. És amúgy is eredeti nyelven nézném...
0
2009. április 6., hétfő 15:08
Háát, ha jobban belegondolok, lehet, hogy inkább mégis a pénznél maradnék :-)
0
2009. április 6., hétfő 15:01
Nem értékelitek túl becsességeiteket :)
0
2009. április 6., hétfő 14:59
Gondolom úgy érti, magyar vonatkozással, hát úgy lehet, én is odaadnám érte :) :)
0
2009. április 6., hétfő 14:54
17.85 GBP-t ér a fél tököd? :D
0
2009. április 6., hétfő 14:50
Kis túlzással, de a fél tökömet odaadnám ezért a kiadványért.
0
2009. április 6., hétfő 12:07
Mi minden jelenik már meg és még mindig nem jelent meg egyetlen neorealista alkotás sem DVD-n... Ez azért már kezd aggasztóvá válni...
0
2006. szeptember 6., szerda 21:10
Egyetértek, bár szerintem a legfontosabb Rossellinittől inkább a Stromboli, az Itáliai utazás és a Németország 0 év... Bár én a francia új hullám oldaláról közelítem meg a dolgot. Richardsontól meg az Egy csepp méz. Viscontitól meg a Szépek szépe és a Rocco és fivérei...
A németekben nem vagyok járatos, bár Schlöndorff stílusa nekem egyáltalán nem jött be... De mondjuk Szabó Istvánt, Fassbindert és Herzogot sem szeretem - valszeg a németes filmezéssel van a bajom...

Na és a franciák... Godard, Truffaut, Rivette, Rohmer, Varda, Demy - ezekből nem kell válogatni, minden jöhet...
Malle-tól a Lidércfény (!!!!!!!!!!!!!!!!!!), A szeretők, a Zazie a metróban a legfontosabb, Chabrol-tól az Unokafivérek és A szép Serge. Resnais-ról a Szerelmem, Hiroshima és a Tavaly Mariendadban (!!!!!!!!!!!!!). Roger Vadimot meg nyugodtan el lehet felejteni... de ha nagyon muszáj, akkor a Veszedelmes viszonyok 1960-ban még megnézhető Tőle... És persze Eustache-tól A Mikulásnak kék szeme van és A mama és a kurva - de légy ügyes, ha látni akarok őket... mert egyik film sem igazán beszerezhető...
0
2006. szeptember 6., szerda 8:54
Hali!

Hát aki bármit megnéz ezen irányzatok darabjaiból, túl rosszat nem fog látni. Olaszoktól kár lenne kihagyni a MEGSZÁLLOTTSÁG-ot (Visconti), a RÓMA NYÍLT VÁROS-t (Rossellini) és a BICIKLITOLVAJOK-at (De Sica), angoloktól A HOSSZÚTÁVFUTÓ MAGÁNYOSSÁGÁ-t (Tony Richardson), az EGY EMBER ÁRÁ-t (Lindsay Anderson) vagy a SZOMBAT ESTE ÉS VASÁRNAP REGGEL-t (Karel Reisz), a németektől AZ IFJÚ TÖRLESS-t (Volker Schlöndorff), a VADÁSZJELENETEK ALSÓ-BAJORORSZÁGBÓL-t (Peter Fleischmann) a franciákat meg majd Bolond Pierrot ajánlgatja. Ismétlem, érdemes minél többet megnézni ezen irányzatok filmjeiből, mert egyik sem elvesztegetett idő.
0
2006. szeptember 5., kedd 23:48
Ja, most látom, hogy nem feltétlen olasz neorealista filmre vágysz... akkor egy könnyedebb, de igen értékes francia művészfilmet ajánlok neked...

Úgyszintén az MTV-ben, de az 1-es csatornán jövő szerdáról csütörtökre virradó hajnalban... Eric Rohmer: Reinette és Mirabella négy kalandja... vagy most csütörtökön úgyanitt 23.00-tól... Eric Rohmer: A fa, a polgármester és a médiaközpont...
0
2006. szeptember 5., kedd 23:45
a Vittorio de Sica: Fiúk a rács mögött c. filmje szerintem nagyon is alkalmas első ismerkedésre, s az egész irányzat hangulatába bepillantást engedhet...
S ezt pont most - hosszú idő óta először - az MTV2-es csatorna vetíti is jövő csütörtök éjszaka 22.10-től... .)
0