A tavalyi évhez hasonlóan idén is rendezek egy ilyen szavazósdit az Xpress fórumozói között, hogy megtudjuk melyik tíz film is tetszett nekünk, a legjobban. Csak hogy kapjunk valami képet arról, hogy milyen filmeket is szeret, ez a közösség. Tavaly szerintem viszonylag sikeresnek volt mondható ez a kezdeményezés, hizs 44-en vettek részt a szavazásban, remélem most is legalább ennyien fognak szavazni! Természetesen egy év múlva majd ezt a topicot is újra előveszem, ahogy a 2005-öset is, hogy itt is végigkövethessük a vélemények változását.
Szóval szavazásra fel! :-)
Szabályok:
- Mindenkitől egy Top-10-es listát várok, ahol az első helyezett film 10 pontot kap, a második 9-et, és így tovább.
- A listán csak 2006-ban a magyar mozikban bemutatott film szerepelhet!
(Az Akira és a Ghost In The Shell nem mai filmek, de mivel megfelelnek a kritériumoknak: 2006-os éveben hazai mozikban bemutatott film... Semmi akadálya hogy felkerüljön a listára)
- A lista 10-nél kevesebb filmből is állhat, vagy többől is, de csak az első 10 fog az összesítésben szerepelni.
- A listákat január 31. éjfélig lehet leadni, utána összesítés, és eredményhírdetés!
- Ha már leadtad a listádat, módosíthatod is, csak erre külön hívd fel a figyelmet a hozzászólásodban!
Nálam a tavalyihoz képest elég sokat változtak a filmnézési szokásaim. 2005-ben még pécsi fősulis voltam, aki sokat járt moziban, de idén már dolgozok, és mivel Lentiben egyáltalán nincs mozi (hülye multiplexek miatt) idén szinte alig láttam új filmet! Két kezemen meg tudnám számolni hogy mennyit. Régebbi filmet DVD-n, viszont annál többet láttam, de ez már egy másik topic témája... :-) Szóval. Az én listám így még szinte egyáltalán nem mondható objektívnek, hisz mindössze csak 12 (!) idei filmet láttam... De ami késik nem múlik! Jelenleg így néz ki a Top 10-em:
1.) A nyughatatlan (10)
2.) München (9)
3.) Akira (8)
4.) A Da Vinci kód (7)
5.) Silent Hill (6)
6.) Szabadság szerelem (5)
7.) Ghost In The Shell (4)
8.) Mission: Impossibel 3. (3)
9.) Verdák (2)
10.) A szabadság vihara (1)