Keresés

2006 - A 10 legjobb film

2007. január 31., szerda 21:18
2 pontos filmek:

- American Dreamz - /American Dreamz/
- Renaissance - /Renaissance/
- Anthony Zimmer - /Anthony Zimmer/
- Motel - /Hostel/
- Üvegtigris 2.
- Tigris a hóban - /La Tigre E La Neve/
- Csajozós film - /Date Movie/
0
1 pontos filmek:

- A szabadság vihara - /Freedom s Fury/
- Büszkeség és balítélet - /Pride And Prejudice/
- Én, a nő és plusz egy fő - /You, Me And Dupree/
- Sziriana - /Syriana/
- A gyermek - /L  Enfant/
0
Nah... Az Xpress is tudja mikor kell bezárni... :-)

Szóval! 44-en szavaztatok, összesen 105 filmre... Fordított sorrendben (természetesen) így alakult az eredmény:

0
2007. január 31., szerda 19:58
Nagyon érdekes ez a dolog, mert idén pontosan annyian szavaztak, mint tavaly... 44-en! Mindenkinek köszönöm hogy részt vettek ebbe a kis játékban...

1.) Dylan 2.) DarthCortez 3.) Ivan/ 4.) Zupandus 5.) MDM 6.) Noémi 7.) Caballero 8.) Alfredo 9.) 10.) Reccsi 11.) Angelus 12.) Zolindy 13.) jamamura szadakó 14.) "L" 15.) Andronicus 16.) Frederic 17. Jean Image 18.) Sam Spade 19.) Jack Sellington 20.) Remo 21.) Wildguy 22.) LTamás 23. Winkie 24.) osi 25. mviktorio 26.) macready 27.) "MovieFan" 28. el mariachi 29.) dick laurent is not dead 30.) tzoli 31. Daemiaen 32.) ZS 33. camvar 34.) Tulu 35.) R2-D2 36.) Lord Picard 37.) Kaszman 38.) AdamTaylor 39.) sawywe 40.) téglagyári megálló 41.) kekec 42.) The Hungarian 43.) Brumi 44.) [: Azzuro Andrew :]
0
2007. január 31., szerda 19:56
A szavazás lezárva! Ne küldjetek több listát!

Kb egy óra múlva jönnek az eredmények! :-)
0
2007. január 31., szerda 17:19
165 perc a befejezetlen szavazásból.
most posts by TM
0
2007. január 31., szerda 17:12
Tetszik ez a csel, hogy a hozzászólásod végére biggyeszted az "ajánlót", amikor már mindenki végigolvasta! :-)
most posts by TM
0
2007. január 31., szerda 17:10
Már csak 165 percig lehet listát felrakni, utána zárás, összesítés, és eredményhírdetés! :-)
0
2007. január 31., szerda 11:59
Nekem például nagyon tetszik az a "gusztustalanság", én is a listám első helyére raktam.
0
2007. január 31., szerda 10:41
Nem neked címeztem, csak jelezni akartam, hogy a Rocky Balboához kapcsolódik a kommentem.

Amúgy mindenkinek magánügye, nem kell magyarázkodni, ez csak az én véleményem. Senkit se kell, hogy érdekeljen.
0
2007. január 31., szerda 10:14
Nem értem miért pont nekem címezted, amikor már jópáran látták a fórumon is a filmet. Egyébként megnyugodhatsz, ha tényleg bemutatják itthon, akkor az elsők között fogom megtekinteni a Rocky Balboát moziban (nem is egyszer). Sőt, DVD-n is megveszem.
0
2007. január 31., szerda 10:03
A Rocky Balboa idehaza valóban csak a 2007-es listákban szerepljen, a letöltögető DzsekSzperók pedig ...
0
2007. január 30., kedd 21:34
Nálam a 2007-es listában fog szerepelni, amúgy a 2006-osban egy második helyre volt jó nálam a Rocky Balboa.
0
2007. január 30., kedd 19:48
Brumival egyetértek,szerintem sem volt egy kimondottan szar év a 2006-os.
Csak hogy néhány érvet sorakoztassak fel:Nem túl sok olyan évre emlékszek amikor egynél több magyar filmet emlegetnek az év végi visszaszámlálásnál mint jó film,neaggyisten mint top10 résztvevő...namármost véleményem szerint 3 (közvélemény szerint is) jónak mondható magyar film született:Fehér tenyér;Szabadság,szerelem;Taxidermia--lehet válogatni melyiket szereted vagy melyik tetszett jobban.
A komédiát kedvelőknek sem lehetett okuk panaszra:itt volt az év egyik legnagyobb durranása Borat;az ördög másfél óra szórakozás elejéig Pradát viselt;visszatért Jay és Néma Bob a barátaival Smith talán legjobb filmjében;volt még egy Padlógázunk,Dick és Jane trükközött és ismét elgondolkozhattunk hogy jó helyen van-e és egyáltalán miért nem Fapuma...vagyis Üvegtigri2.
Aki az elmélyültebb,gondolkodósabb netán drámai filmek kedvelője,annak is lehetett pár menete a moziban:Münchenben jártunk(ha nem is túl sokat);Ralph barátunkból diplomata lett,ráadásul még elszánt is,egy remek mellékszereplőnővel maga mellett;szembesültünk ijjesztően meddő jövőképünkkel;fegyverszünetet tartottunk karácsonyra;Woody segédletével meccslabdát kaptunk;Clooney domborított a jó estén és jó szerencsénk valamint a Sziriána kedvéért és megszemlélhettük mi is van azokkal a nagy port kavart meleg cowboyokkal vagyis mi van Túl a barátságon.
Itt a választék ha nagyszabású kasszasikerre ítélt vagy csak látványos popcorn-mozira vágytál:nézd meg másodjára is ha elősször elhalasztottad,hátha elkap a...hogyis is hívják...Déjá Vu érzése;behajózott Jack Sparrow hogy folytatásával a világ jelenleg harmadik anyagilag legtöbb bevételét hozó filmjévé váljon;bár a küldetés lehetetlen volt,de azért harmadjára is sikerült;megpróbálkozhattunk da-Vinci-kódjának megfejtésével;megcsodálhattuk Miami droggal teletűzdelt világát és ismét elsüllyedt számítógépes trükökkel megpakolva a Posseidon.
Az animációkra buksz?...Hát kérem......visszatért Bambi;lehúztunk a vécén egy patkányt;ami nem is olyan rég befagyott,az el is olvadt;rettegtünk egy háztól......az  Akira és a Páncélba zárt szellem pedig már csak hab azon a bizonyos tortán.
Életrajzi filmekből elég csak a Capote-t vagy A nyughatatlan-t megemlíteni,9/11-témájával a WTC  és az United 93-as foglalkozott valamint volt egy Apocalyptónk és néhány kígyónk a fedélzeten hogy ne csak kategorizáljak.
Így elsőre ennyi jutott,eszembe,igény szerint még lehet a listát bővíteni,de prezentálásra sztem ez is elég volt....
/The Hungarian listájából szemezgetve:-)/
0
2007. január 30., kedd 19:37
1.0%
2.100%
3. 60%
4.90%
5.90%
6.60%
7.85%
8.75%
9.100%
10.70%

Ha az a gusztustalanság nem lenne az elején egész jó lista lenne, de a DeJaVu és a Kisiklottakat meg főleg nem gondoltam volna, hogy top10-es lesz...
0
2007. január 30., kedd 19:33

1. Taxidermia (10/9)

2. A belső ember - Inside Man (10/9)

3. Déjà Vu - Deja Vu (10/8)

4. A barlang  - The Descent (10/8)

5. Mission: Impossible III (10/7,5)

6. Kisiklottak – Derailed (10/7)

7. Match Point (10/7)

8. A Karib-tenger kalózai - Holtak kincse (10/7)

9. Fehér tenyér  (10/7)

10. München – Munich (10/7)

0
2007. január 30., kedd 19:01
Az elmúlt évben nálam sokminden megváltozott... Alig volt szabadidőm... Moziban szinte egyáltlán nem jártam, és legnagyobb bánatomra időhiány miatt, a 8-9 éve rendszeresen olvasott mozimagazinok vásárlásával is felhagytam... Így a tavalyi évhez képest szinte abszolút nem vagyok képben az idei terméssel... Nekem pl.: sokat fog segíteni a holnapi végeredmény, hogy miket kell majd idén DVD-n mindenképpen bepótolnom...
0
2007. január 30., kedd 16:20
néha-néha az is elég egy kibebaszott jó filmhez, hogy a szereplői egyszerűen jók. nem a walk the line szarta a spanyol viaszt (bár tény, hogy nem 10-12 másodperces play-back dalokra épül), de ha egyszer megirinti az embert, többé nem fogja elengdeni, mert jó. nem korszakalkotó, miért is lenne az egy életrajzi film... egyszerűen csak jó, mert jó. egy ekkora rakat szar évben, mint a 2006-os pedig egyértelműen kimagasló.
0
2007. január 30., kedd 16:02
(10/4)

(10/2)
0
2007. január 30., kedd 16:00
Hazai szempontból erős volt az év (2 magyar film is bent van a legjobb "tízeben", sőt az egyik konkrétan az első - ilyen se volt még...)
0
2007. január 30., kedd 15:22
Én annyi filmet láttam tavaly, hogy nem is emlékszem, melyik készült 2006-ban.
Na puff. De bármelyik jut is be a legjobbaknak ítéltek közé, nekem biztosan tetszeni fog:-)
A lényeg, hogy minél többen nézzük meg őket, és újabb értékes élménnyel legyünk gazdagabbak.
Azért én a Rocky Balboa-t (2006. karácsonyán mutatták be az USA-ban) személyes kedvencemnek neveztem ki, hiszen ez a karakter annyira hozzánőtt a szívemhez, nem tudom figyelmen kívül hagyni az érzelmi kötődést.
0
2007. január 30., kedd 15:11
Nem tisztem, se tiszteletlenségem elvenni Dylan kenyerét, ezért - bár utánanéztem - nem lövöm le a végeredményt, ahogy mást is lebeszélnék erről, várjuk meg a holnap estét!
Ez a szavazás egy játék, melynek végeredménye valószínűleg kisebb kihatással lesz az alkotók életére mint pl. az Oscar. :-)
Többen jelölték A United 93-ast, a A nyughatatlant és a Münchent is legjobb tavalyi filmélményüknek. Nekem ilyen szempontból könnyű dolgom volt, mert miindhárom film tetszett!
Ha racionálisan gondolkodok, tulajdonképpen ez a szavazás nem sok vizet zavar, mert a végeredmény ismeretében majd ugyanúgy elhangzanak a dobogós (és a többi) filmekkel kapcsolatban vélemények pro és kontra - király, szar - tehát vajmi indoka sincs az újabb álláspontütköztetéseknek.
Viszont, ha sikerül kedvet csinálni egy eddig nem látott filmhez bárkinek is, akkor már megérte ez az egész procedúra, köszönet érte Dylannek!
most posts by TM
0
2007. január 30., kedd 15:10
Ez az író író bíró,
S amely író bíró-író,
Az az író nem jó bíró s író.

0
2007. január 30., kedd 13:02
jónak jó film, de hogy annyira hétaranybránerrelmegbaszottul jó lenne, hááát...
0
2007. január 30., kedd 12:10
Már tudjuk hogy nincs.
0