Szia Ivan!
Hát természetesen újabb átverésről van szó, a „javított verzió” is ugyanaz a csonkított változat, ami legelőször megjelent. Persze már akkor gyanús volt a dolog, mikor megláttam, hogy kívülről tök ugyanolyan, mint a korábbi kiadás, semmi jele nem volt annak, hogy ez javított változat lenne. Nem néztem meg, hogy ezen „Unreferenced Material”-ként rajta van-e a hiányzó jelenet, de nem is érdekel. Most már elegem van a Caesar Film gusztustalan módszereiből, hazudozásaiból, s bár nem vagyok egy feljelentgetős alkat, de felnyomom őket a Fogyasztóvédelemnél. Állításaim alátámasztására screenshotokat készítettem az Xpress megfelelő oldalairól, még mielőtt megváltoznának, netán eltűnnének. Elsőként természetesen a vásárlás tényét igazolandó, mind a korábbi, mind a legutóbbi vásárlásom nyilvántartó lapjáról csináltam másolatot, melyeken szerepel, hogy a második vásárlás idején a filmet „javított verzió”-ként hirdették. Lemásoltam a film adatlapját, ahol a napi dátum igazolja, hogy még a mai napon is „javított verzió”-ként szerepel a film a megvásárolható termékek között. Másolatot csináltam továbbá a film kritikáinak oldaláról, illetve a film vitalapjáról, ahol az egész eset a hozzászólásokból annak ellenére nyomon követhető, hogy az Xpress kissé érthetetlen okoból törölte a Ceasar Film nyilvánvaló hazugságait tartalmazó hozzászólást. A screenshotok készítését is az tette szükségessé, nehogy további fontos infók tűnjenek el nyomtalanul ezekről az oldalakról.
Az Xpress. Nagyra értékelem a munkájukat, hiszen mind mások, mind a magam tapasztalatából tudom, hogy igyekeznek a vevőiket a lehető legigényesebben kiszolgálni, személyre szóló igényeket is figyelembe venni. A KÜLÖNLEGES TÖRTÉNETEK ügyében tanúsított viselkedésük azonban sajnos a kivételek sorába tartozik. Bár tudom, hogy joguk van hozzá, még sem értem, miért törölték a Caesar Film hazudozást tartalmazó hozzászólását. De ez a kisebbik baj. Még azt is tudomásul veszem, hogy a kiadó által is később elismerten hibássá minősített DVD-t nem tudtam náluk kicserélni (hiszen korábban az FF Film HUSZADIK SZÁZAD I. című DVD-jének elsőként általam jelzett hibáját követő cseréhez is a kiadóhoz kellett kicaplatnom), hanem a Caesar Filmnél kellett kilincselnem, hasztalanul: az e-mailekre nem válaszolnak. Az tény, hogy D. barátomnak a telefonban a közelmúltban kivételesen igazat mondtak: kétségtelenül nincs még javított verzió ebből a filmből. Kérdésem ezek után, hogy az Xpress honnan vettem, hogy ez a változat javított? Az Xpress az évek folyamán számos terméket nem (vagy csak megkésve) vett fel a kínálatába azzal az indoklással, hogy igénytelen kiadványokról van szó. Ezek után rejtély számomra, hogy a KÜLÖNLEGES TÖRTÉNETEK-et miért nem törölte az adatbázisából (vagy függesztette fel a forgalmazását), amikor egy cáfolhatatlan fórumhozzászólásra végül már a cég is elismerte, hogy hibás a kiadvány. S amikor már egyértelmű volt, hogy hibás a DVD, s hazudik (!) a cég, akkor miért nem ellenőrizte valahogy, hogy az újabb szállítmány (ami – mint írtam – kinézetre teljesen megegyezik a korábbival!) tényleg javított-e. E helyett inkább asszisztált a cégnek a vevők félrevezetésében már azzal is, hogy törölte a Caesar Filmet negatív színben feltüntető kiadói hozzászólást. Nem óhajtok az Xpressnek semmilyen kellemetlenséget, s remélem, a film átvételekor barátomnak tett ígéretüket, mely szerint cserélnek, ha ez még mindig a hibás változat lenne, betartják.
Ettől függetlenül azonban a Caesar Film ellen most már megteszem a szükséges lépéseket, s mindenkit erre buzdítok, akit valamelyik kiadványukkal hasonló kellemetlenségek értek. Nem a közel 2000 Ft kár a legfontosabb (bár munkával keresem ezt a pénzt is, nem otthon nyomtatom a bankjegyeket), hanem az a tény, hogy nem szeretem, amikor sorozatosan hülyének néznek és palira vesznek. Remélem, a Fogyasztóvédelem majd egy időre elveszi a kedvüket az ilyesmitől.