Keresés

Különleges történetek

2007. augusztus 1., szerda 18:04
Az Xpress hozzáállása valószínűleg jóval egyszerűbben magyarázható. Szerintem szabadságok, nyaralások, ubiszezon meg ilyesmi. Valószínűleg ilyen lépéseket csak a főnök tehet és az utóbbi idő Xpress.hu-s beírásainak hiánya arra enged következtetni, hogy ők is csak emberek, akik nyáron nyaralnak. Magamból kiindulva nem hinném, hogy esetleg egy tengerparton a lábamat a vízbe lógatva a Caesar Filmmel és hibás termékeivel foglalkoznék.
Lehet, hogy az egyik alkalmazott a kiadói hsz. törlésében látta a probléma gyors megoldását és nem akarta zaklatni az éppen nyaraló főnököt. :) Szerintem legalább a nyaralás során nem akarja azt a szót hallani, hogy DVD. :)
0
2007. augusztus 1., szerda 18:00
Olvastam az említett hozzászólást. És mint korábban is mondtam, igazad van , pusztán kételkedem benne, hogy a Fogyasztóvédők is olyan vehemensen kezelik majd az ügyet, mint te, a károsult, aki jogosan teszi ezt persze.

Amit az előbb mondtam, annyi volt, hogy nem várhatod el az Xpresstől, hogy belenézzen minden filmbe. Arról nem beszéltem, hogy ki kellene-e venniük az adatbázisból a vevők által hibásnak vélt terméket. Így nem értem, miért háborodsz fel ennyire. Ebben is teljesen igazad van ugyanis. Valóban ezt kellene/kellett volna már tenniük.

Mindazonáltal talán kellene rendszeresíteni egy olyan fórumtémát, ahol dierkt az itt vásárolt kiadványokban előfroduló esetleges hibákról lehetne "jelentést tenni", ezáltal megkönnyítve az ő dolgukat is, hogy semmiképpen se kerülje el figyelmüket egy-egy hibabejelentés.

Személyes véleményként teszem hozzá, hogy egy egész kiadót bojkottálni talán túlzás lenne, az adott kiadvány árusításának beszüntetése viszont ésszerű lépés. De ezt ők már nyilván mérlegelték és megvan a válaszuk a kérdéseidre.

Én továbbra is sok sikert kívánok neked a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséggel és továbbra is várom a fejleményeket.
0
2007. augusztus 1., szerda 17:53
Csak magamat tudom ismételni. Nem kell mindent elhinni egy kiadónak, amelyiket pont az adott kereskedő weboldalán hazugságon kaptak. Nem kéne közösséget vállalni egy ilyen céggel azáltal, hogy falazunk neki a ciki hozzászólás törlésével. Nem kéne árusítani egy kiadói részről is elismerten hibás filmet, ha az eladó már sokszor kinyilvánította, hogy a 990 Ft-os filmekkel foglalkozni neki tulajdonképpen ráfizetés. Nem mondom, hogy minden példányt nézzenek meg, de én azért óvatosabb lennék a link cégekkel, s ahogy az Xpress bizonyos cégek filmjeit nem hajlandó forgalmazni, úgy ezt a jogát erre a kiadóra  vagy legalább a nyilvánvalóan hibás termékeire  is kiterjeszthetné. Sok mindent lehetne csinálni ebben az ügyben az Xpress részéről is, de a jelek szerint erről a részről nem történik semmi. Nem csak ma, hetek óta sem. És ez már nem a Caesar Film hibája, ez már az Xpress nemtörödőmsége vagy nem tudom, mije. Mások ennél jóval kisebb probléma miatt jóval nagyobb patáliát szoktak rendezni: én nem szoktam különösebben őrjöngeni olyan dolgokon, melyek nyilván nem az Xpress hatásköre (ronda a borító, nincs szinkron, nincs felirat, nincs extra, nem magyar feliratos az extra etc. etc.). Ez az ügy viszont az övéké is lenne, ha nem szeretnék magukat a Caesarhoz hasonlóan blamálni. NEM KÖTELEZŐ CAESAR FILMET ÁRULNI, PLÁNE HA AZ HIBÁS, HA VISZONT A KERESKEDŐ A SOROZATOS REKLAMÁCIÓK ELLENÉRE IS MEGTESZI, AKKOR A KIADÓVAL KÖZÖSEN VÁLLALJA A FELELŐSSÉGET IS!
0
2007. augusztus 1., szerda 17:43
Emlékeztetnélek arra, hogy D. barátom – akit megkértem arra, hogy az elsőnek vásárolt példányt cserélje ki – előzetesen felhívta a Caesar Filmet, ahol közölték vele, hogy fogalmuk sincs, milyen javított verzióról beszél D., mert ilyen még nincs ebből a filmből. Most meggyőződhettem róla, hogy kivételesen igazat mondtak, a DVD valóban nincs javítva. D. barátommal az imént e-mailt váltottam, aki újfent megerősítette az általam korábban mondottakat. Az ő szavában nincs okom kételkedni. Kérdés, hogyha a Caesar saját bevallása szerint se csinált még javított változatokat, honnan vette az Xpress, hogy ez a mostani már az.

Nyilván Te nemrégen és nem minden hozzászólást olvasol el, különben tudnád, hogy Xpress név alatt korábban számos olyan hozzászólás megjelent, melyben az Xpress azt fejtegette, hogy számukra a 990 Ft-os filmek forgalmazása kész ráfizetés, illetve bizonyos termékeket nyilvánvaló minőségi problémák miatt eleve fel se vesznek a kínálatukba! (Azokról vajon honnan voltak az információk, mert nyilván nem az érdekelt kiadók mondták, hogy „Te, Xpress, ez ugyan szar kiadvány, de igazán átvehetnéd forgalmazásra.”) Ilyen deklarált eladói hozzállás mellett szerintem jogosan vetődik fel az emberben, hogy a Caesar Filmmel miért kivételeznek, miért árusítanak folyamatosan egy olyan terméket, melyről már a kiadó is elismerte, hogy hibás! Amikor annak idején elsőnek ugyancsak én jeleztem a HUSZADIK SZÁZAD DVD hibáját, az Xpress leállt a film árusításával, s vastag piros betűs figyelmeztetést helyezett el a film adatlapján ez ügyben, a hibás példányokkal a kiadóhoz irányítva a vevőt. Ez a figyelmeztetés a film adatlapján még mindig megtalálható, noha az a kiadó valóban adott ki már hónapok óta javított példányokat a filmből! Vajon mivégre ez a feltűnő megkülönböztetés a Caesar javára, a vevők hátrányára? Elhiszek bármit, amit az Xpress mond, de ez ügyben hónapok óta semmit nem mond, csak ködösít azzal, hogy törli a Caesar önmagát lejárató hozzászólását!
A kereskedőnek egyébként nemcsak az a dolga, hogy eladjon, hanem köteles a reklamációkkal is foglalkozni. Ha ezt eddig nem tudtad, akkor hiányosak voltak az ismereteid a valódi kereskedelemről. Ha visszaviszem a sarki boltba a parizert, hogy romlott volt, becsületes kereskedő olyankor azt a szállítmányt, amiből a romlottat vettem, nem árulja tovább, hiszen nyilván az egész megromlott, nemcsak az a pár szelet, amit én vettem. (Egyébként ne legyenek illúzióid, a sarki boltban is belezabálnak a kajákba, pláne ami nem előre csomagolt.) Már az is kifogásolható magatartás, hogy az Xpress nem cseréli a nála vásárolt DVD-t, hanem a kiadóhoz irányít (ha tényleg külföldi cég, netán utazzam külföldre cserélni?), az viszont, hogy a sorozatos panaszok ellenére változatlanul forgalmaz egy hibás terméket, amit saját maga látott el  „javított verzió” megnevezéssel, az megítélésem szerint némi magyarázatra szorulna, hogy az egyéb járulékos apróságokról (elnézés kérése, a leírásnak nem megfelelő termék visszaváltása) már ne is beszéljek.
0
2007. augusztus 1., szerda 17:32
munkályát=munkáját :)
0
2007. augusztus 1., szerda 17:28
"Mindenesetre ezentúl erős fenntartásokkal fogom olvasni az Xpress név alatt a magyar DVD-piac helyzetéről és megtisztulásának szükségességéről közzétett hozzászólásokat."

Én eddig is így tettem. :) Mindig védik a mundér becsületét és mindent ráfognak a kis, szar, magyar piacra.
Ettől függetlenül több ezer DVD-vel foglalkoznak és nem biztos, hogy van idejük ilyesmire. A helyükben valószínűleg én is elhittem volna, hogy javították a kiadványt, mert miért ne tehették volna. Ha belegondolsz nekik nem tisztük ellenőrizgetni a kiadók munkályát. Persze utánanézhettek volna, de azt elvárni, hogy felbontsanak egy példányt, amit utána nem tudnak már eladni bontottan és végignézni a filmet, hogy van e rajta hiba szerintem nem lehet tőlük. Maximálisan igazad van, de szerintem az Xpress max annyiban hibás, hogy ezek után nem törli az adatbázisból a filmet. Ha ott dolgoznék valószínűleg önszorgalomból nem állnék neki megnézni minden állítólag javított kópiát, hogy valóban javított e.
Csak képzeld magad elé a képet. Bemegy a góré ( Robi ) a Szövetség utcába és azon kapja az egyik hölgyet/eladót, hogy filmet néz miközben kiszolgálnia kéne. Szerintem még akkor sem tetszene neki, ha a dolgozó arra hivatkozik, hogy "egy javtott kópiát ellenőriztem". Egyszerűen nem az ő feladatuk és szerintem sem kapacitásuk, sem idejük nincs ilyesmire. Nem vitatkozni akarok, sőt mint már többször mondtam igazad van, de ezt nem lehet tőlük elvárni.
A törlést igen.
0
2007. augusztus 1., szerda 17:28
Nem hinném, hogy ez a jó megoldás. Van több Caesar filmem is, és mind rendben van. A kiadónak kellene a saját hibás termékeit kivonni, de mindenhonnan.
most posts by TM
0
2007. augusztus 1., szerda 17:20
Ez mind rendben is lenne, akkor ha az Xpress azonnal kivenne minden Cezar filmet a kínálatából, pont azért mert számára a vevők fontosabbak mint a 990ft-os gagyi kiadó, aki holnap már lehet napszemüvegeket fog gyártani, viszont az Xpress  vásárlói akik évek óta itt vesznek, maradnak.
0
2007. augusztus 1., szerda 17:12
Szerintem te most nagyon túlzol! Nem hinném, hogy az xpress-nek lenne erre kapacítása, ha én lennék ők, én is elhinném a kiadónak (ahogy valószínúűleg ők is tették), hogy az új szállítmány már a javított változat.

Ilyen alapon mindenki minden beszállító munkáját, termékét köteles lenne ellenőrizni, ami egyszerűen nonszensz. A suszter maradjon a kaptafánál. A Caesar legyártja, az xpress (és más online illetve offline) boltok eladják. Így van ez rendjén.

De azért ilyen mértékben hibáztatni egy kereskedőt, mert nem ellenőrzi pontról -pontra az általa forgalmazott teméket (termékeket) nem helyénvaló magatartás. A sarki boltban sem harapnak bele a parízerbe, ha új szállítmányt kapnak egy régi lejárt szavatosságú helyett, csakhogy megnézzék, tényleg finom-e.

Szerintem minden dühödet és mérgedet a kiadón verd le, ne itt, ne a kereskedőn. Mert ő csak a dolgát végzete, eladta a terméket. És neki ennyi a dolga, nem több.
0
2007. augusztus 1., szerda 17:04

Általában hiszékeny ember vagyok, amit most az is bizonyít, hogy kétszer lettem átverve ugyanabban a témában. Én is elhinném általában minden kiadónak, hogy az újabb szállítmánya egy hibás DVD-ből már javított, de kivételt képezne az a kiadó, amelyik korábban már egyértelműen hazudott, ráadásul javított szériaként egy olyan szállítmányt hoz, ami kinézetre a hibás példányokéval egyezik meg. Ilyenkor azért én belenéznék az egyik DVD-be, hogy tényleg rendben van-e, mielőtt „javított verzió”-ként meghirdetném, újabb vásárlókat, sőt a korábbiakat ismételten félrevezetve. Ennek elmulasztása sajnos már egyértelműen az Xpress baklövése, amit a jelek szerint se korrigálni, se magyarázni nem óhajt. Merem remélni, hogy nem pendülnek egy húron a Caesar Filmmel, bár a kiadó hazudozó hozzászólásának törlése sajnos arra utal, hogy hajlandók partnerséget vállalni a Caesar Film dicstelen ténykedéséhez. Mindenesetre ezentúl erős fenntartásokkal fogom olvasni az Xpress név alatt a magyar DVD-piac helyzetéről és megtisztulásának szükségességéről közzétett hozzászólásokat.
0
2007. augusztus 1., szerda 16:45
Az Xpress valószínűleg hitt a bemondásnak. Azért azt nem várhatod el, hogy végignézzenek minden filmet amire azt mondják, hogy javított verzió. Egyébként teljesen igazad van, de szerintem az Xpressnek erre sem ideje, sem energiája nincs. Valószínűleg őket is félrevezette a "kiadó".
0
2007. augusztus 1., szerda 16:42
Szia flic!
Köszi az infót. Akkor ezek után kihagyom, a "javított kiadást".
0
2007. augusztus 1., szerda 16:38

Sok igazság van abban, amit írsz. Ezért is indítványoztam, hogy mások is forduljanak a Fogyasztóvédelemhez, hiszen mint olvasom, a KÜLÖNLEGES TÖRTÉNETEK mellett a BATTLE ROYALE lemeze is hibásan jelent meg. (Bár az a téma engem nem érint.) Nem muszáj pereskedni (én sem óhajtok, s ilyen léptékű kár esetében valószínűleg nem is lehet), de nagyszámú panasz esetén nyilván a Fogyasztóvédelem is aktívabban foglalkozna a Caesar Filmmel. Amit viszont változatlanul hangsúlyozni szeretnék, hogy második rászedésem nem történt volna meg, ha az Xpressz nem asszisztál a Caesar Film felháborító tevékenységéhez. Megítélésem szerint:
1. A termék árusítását már akkor be kellett volna szüntetni, amikor a hibáról szóló hozzászólásokra sor került, de legalább akkor, amikor a hibát végre a kiadó is elismerte.
2. Nem kellett volna lelkesen törölni a Caesar Film önmagát blamáló hozzászólását. Ehhez persze az Xpressznek joga van, amint ahhoz is, hogy link cégek megtévesztő üzletpolitikájához készségesen asszisztáljon.
3. Nem kellett volna „javított verzió”-ként hirdetni a filmet, amíg az Xpress meg nem győzödött arról, hogy tényleg javított példányokról van szó. Mivel a kiadót korábban nyilvánosan hazugságon érték, épeszű ember bemondásra nem hisz el nekik semmit se, pláne nem azt, hogy egy hibás DVD újabb, az előző szériával kinézetben egy az egyben megegyező szállítmánya javított változat lenne. Azzal, hogy az Xpress ezt nem ellenőrizte, viszont „javított”-nak tüntette fel a honlapján a kiadványt, akaratlanul is csatlakozott a vásárlók megtévesztésének caesari üzletpolitikájához. Most már tehát nemcsak a Caesar, hanem az Xpress magyarázatára is kíváncsi lennék.
4. A termék árusítását most ismételten fel kéne függeszteni vagy legalább törölni a cím mellől a megtévesztő „javított verzió” elnevezést, s intézkedni a hibás példányok visszaváltásáról.

Ezt én így csinálnám, ha kereskedő lennék. Sajnos azonban ebben az ügyben vevő vagyok, méghozzá hülye vevő, akit kétszer is be lehetett palizni ugyanazzal a gagyival.
0
2007. augusztus 1., szerda 16:12
Én csak a Fogyasztóvédőket idéztem,  szerintünk nem magyar bejegyzésű céggel szemben nem könnyúű vagy lehetetlen fellépni. A kínai cuccokat az importőrökön keresztül tiltják be, ott van kit elkapni.

Valószínűleg több pénzedbe fog kerülni az ügy (ajánlott levelek stb), mint amennyivel megkárosított a kiadó, és szerintem sok esélyed nincs, hogy elégtételt kapj.
Talán akkor lehetne súlyozottan fellépni egy ilyen kiadó ellen, ha sokan, sok panasszal egyszerre próbálnák felhívni rá a Fogyasztóvédők figyelmét. Csak tudod, ezzel meg az a baj, hogy az ő kiadványaik az olcsóbb filmeket keresőket célozták meg elsősorban (multik tele Caesaros filmekkel) és aligha hiszem, hogy közülük sokan vennék a fáradtságot arra, hogy a céggel pereskedjenek, vagy esetleg úgy döntsenek, hogy kvázi bojkottként nem veszik meg a termékeiket.

És amíg ez így van, márpedig így van és így lesz, mert ilyen a hazai dvd piac, addig szélmalomharcos maradsz, vagy maradtok, ha többen is felháborodnak a cég ellen, akár itt, akár jogi úton, akár nagyobb nyilvánosság előtt.

Mindazonáltal, ha én hibás termékkel találkoznék, és az adott kiadó (mindegy, melyik) nem kezelné úgy az ügyet, ahogy ez elvárható lenne, biztosan szintén harcolnék valamilyen módon, mert érdekel a fogyazstóvédelem témaköre, lelkes Homár olvasó vagyok (ismered?) és igenis azt vallom, hogy legalább meg kell próbálni.

Csak az a baj, hogy kevés az esélyed, esélyünk, hogy megfelelő elégtételt kapj(unk), és ebben részben a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség terheltsége, részben a nem megfelelő törvényi háttér a ludas.

De továbbra is kitartást és sok sikert kívánok, és várom a beszámolódat az ügy állásáról.
0
2007. augusztus 1., szerda 15:47

Szia Rainbow!

Én senkitől nem várok csodákat, mindazonáltal úgy gondolom, valamit muszáj tenni ebben a dologban is. Sajnos a jelek szerint a Caesar Film is tisztában van azzal, hogy megtévesztett vevői sajnálják az időt és a fáradságot az ellenlépésekre, mivel az egyénenkénti kár mindössze pár száz forint és a pénzben nem kifejezhető idegeskedés „csupán”. Gondolom, majd az eset kapcsán kikupálódok ezekben a jogi dolgokban is, ahogy a társasházi jogban is nagy spíler lettem különféle, ellenem indított peres ügyek kapcsán. Mindazonáltal nem hiszem, hogy csupán csak azért, mert egy cég nem magyar bejegyzésű, jogában áll hibás termékekkel elárasztani a magyar piacot, s folyamatosan, immár tudatosan félrevezetni a vásárlókat, anélkül, hogy bármit lehetne tenni ellenük. Azért a kínai piacokon fellelhető gagyi termékek jelentős részét is be tudják tiltani, le tudják foglalni, meg tudják semmisíteni, pedig azok se feltétlenül magyar bejegyzésű cégek által jutnak el mihozzánk. Türelmem az van, majd kiderül, meghozza-e a gyümölcsét.
0
2007. augusztus 1., szerda 15:17
Csak halkan jegyzem meg, bár az adott filmet és ügyet nem ismerem, csak a lenti leírásból, hogy extra nagy csodát ne várj a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségtől.

Azt hittem, itthon is nagyon jól működő és a külföldi (az angolhoz volt szerencsém) mintához hasonlóan hatékony módon működnek, hát ezügyben vannak azért kétségeim.

A Pixmania nevezetű netes áruházzal volt gondom, illetve nem nekem, de én intéztem. A levélre, amit írtam nekik majd 3 hónap elteltével válaszoltak, és akkoris annyit, hogy ok, köszi, hogy szóltál, vizsgáljuk. Azóta /több, mint fél éve/ semmi.

Teszem hozzá, annyiban nem az ő saruk csak, hogy a Pixmania-nak volt annyi esze, hogy nem Magyarországon jegyeztette be magát, lévén nemzetközi cég és a magyar ágazat csak leányvállalat, így viszont a magyar fogyasztóvédők nem tehetnek semmit, max felveszik a franciákkal a kapcsolatot / a szóbanforgó cég francia / és én meg reménykedhetek, hogy majd , egyszer, valahol, valamikor döntés születik.

Ha a Caesar Film nem itthon bejegyzett cég, hiába teszel bármit.
Ha igen, akkor legyél nagyon türelmes.

Sok sikert!
0
2007. augusztus 1., szerda 15:05
Ha a feljelentéshez kell egy pár név, akkor rám számíthatsz! :D
0
2007. augusztus 1., szerda 14:58
Mivel meg se jelenik a friss hozzászólások között, hogy írtam a filmhez is, ide is bemásolom a javaslatomat:

FIGYELEM!!!

AZT JAVASLOM, SENKI NE VEGYE MEG EZT A VÁLTOZATOT SE, MERT UGYANAZ A HIÁNYOS VERZIÓ, AMI KORÁBBAN IS FORGALOMBAN VOLT, HIÁBA SZEREPEL A CÍME MELLETT A „JAVÍTOTT VERZIÓ” MEGNEVEZÉS! TAPASZTALATBÓL BESZÉLEK, MIVEL EZT A VÁLTOZATOT IS MEGVETTEM, TELJESEN FELESLEGESEN. JELEN PILLANATBAN FELJELENTÉST FOGALMAZOK A CAESAR FILM ELLEN A FOGYASZTÓVÉDELEMNÉL A VEVŐK FOLYAMATOS, TUDATOS MEGTÉVESZTÉSE MIATT.
0
2007. augusztus 1., szerda 14:56

Szia Ivan!

Hát természetesen újabb átverésről van szó, a „javított verzió” is ugyanaz a csonkított változat, ami legelőször megjelent. Persze már akkor gyanús volt a dolog, mikor megláttam, hogy kívülről tök ugyanolyan, mint a korábbi kiadás, semmi jele nem volt annak, hogy ez javított változat lenne. Nem néztem meg, hogy ezen „Unreferenced Material”-ként rajta van-e a hiányzó jelenet, de nem is érdekel. Most már elegem van a Caesar Film gusztustalan módszereiből, hazudozásaiból, s bár nem vagyok egy feljelentgetős alkat, de felnyomom őket a Fogyasztóvédelemnél. Állításaim alátámasztására screenshotokat készítettem az Xpress megfelelő oldalairól, még mielőtt megváltoznának, netán eltűnnének. Elsőként természetesen a vásárlás tényét igazolandó, mind a korábbi, mind a legutóbbi vásárlásom nyilvántartó lapjáról csináltam másolatot, melyeken szerepel, hogy a második vásárlás idején a filmet „javított verzió”-ként hirdették. Lemásoltam a film adatlapját, ahol a napi dátum igazolja, hogy még a mai napon is „javított verzió”-ként szerepel a film a megvásárolható termékek között. Másolatot csináltam továbbá a film kritikáinak oldaláról, illetve a film vitalapjáról, ahol az egész eset a hozzászólásokból annak ellenére nyomon követhető, hogy az Xpress kissé érthetetlen okoból törölte a Ceasar Film nyilvánvaló hazugságait tartalmazó hozzászólást. A screenshotok készítését is az tette szükségessé, nehogy további fontos infók tűnjenek el nyomtalanul ezekről az oldalakról.

Az Xpress. Nagyra értékelem a munkájukat, hiszen mind mások, mind a magam tapasztalatából tudom, hogy igyekeznek a vevőiket a lehető legigényesebben kiszolgálni, személyre szóló igényeket is figyelembe venni. A KÜLÖNLEGES TÖRTÉNETEK ügyében tanúsított viselkedésük azonban sajnos a kivételek sorába tartozik. Bár tudom, hogy joguk van hozzá, még sem értem, miért törölték a Caesar Film hazudozást tartalmazó hozzászólását. De ez a kisebbik baj. Még azt is tudomásul veszem, hogy a kiadó által is később elismerten hibássá minősített DVD-t nem tudtam náluk kicserélni (hiszen korábban az FF Film HUSZADIK SZÁZAD I. című DVD-jének elsőként általam jelzett hibáját követő cseréhez is a kiadóhoz kellett kicaplatnom), hanem a Caesar Filmnél kellett kilincselnem, hasztalanul: az e-mailekre nem válaszolnak. Az tény, hogy D. barátomnak a telefonban a közelmúltban kivételesen igazat mondtak: kétségtelenül nincs még javított verzió ebből a filmből. Kérdésem ezek után, hogy az Xpress honnan vettem, hogy ez a változat javított? Az Xpress az évek folyamán számos terméket nem (vagy csak megkésve) vett fel a kínálatába azzal az indoklással, hogy igénytelen kiadványokról van szó. Ezek után rejtély számomra, hogy a KÜLÖNLEGES TÖRTÉNETEK-et miért nem törölte az adatbázisából (vagy függesztette fel a forgalmazását), amikor egy cáfolhatatlan fórumhozzászólásra végül már a cég is elismerte, hogy hibás a kiadvány. S amikor már egyértelmű volt, hogy hibás a DVD, s hazudik (!) a cég, akkor miért nem ellenőrizte valahogy, hogy az újabb szállítmány (ami – mint írtam – kinézetre teljesen megegyezik a korábbival!) tényleg javított-e. E helyett inkább asszisztált a cégnek a vevők félrevezetésében már azzal is, hogy törölte a Caesar Filmet negatív színben feltüntető kiadói hozzászólást. Nem óhajtok az Xpressnek semmilyen kellemetlenséget, s remélem, a film átvételekor barátomnak tett ígéretüket, mely szerint cserélnek, ha ez még mindig a hibás változat lenne, betartják.

Ettől függetlenül azonban a Caesar Film ellen most már megteszem a szükséges lépéseket, s mindenkit erre buzdítok, akit valamelyik kiadványukkal hasonló kellemetlenségek értek. Nem a közel 2000 Ft kár a legfontosabb (bár munkával keresem ezt a pénzt is, nem otthon nyomtatom a bankjegyeket), hanem az a tény, hogy nem szeretem, amikor sorozatosan hülyének néznek és palira vesznek. Remélem, a Fogyasztóvédelem majd egy időre elveszi a kedvüket az ilyesmitől.
0
2007. június 27., szerda 23:05
Aha, megnéztem, cseles. Szóval ha akarok egy javított változatot, akkor vegyem meg a filmet még egyszer. A Caesar Film bekaphatja: miért veszik már sokadjára hülyére az embert, hogy jelentkezzünk e-mailben a cserére, utána meg b@sznak válaszolni, és persze cserélni is. De mint korábban írtam, az Xpresst se értem: én például náluk vettem a hibás változatot, tehát gőzöm sincs, miért nem cseréltethetem ki náluk, miért nekem kell a kiadó után kuncsorogni? Ha meg lehet az Xpressnél is cseréltetni, akkor nem kéne azt egyértelműbben a vásárlók tudomására hozni?
0
2007. június 27., szerda 22:29
Most néztem rá a film adatatatlapjára: azt írják, már a javított verzió kapható...Ez tényleg igaz?Találkozott már valaki az új változattal?
0
2007. június 27., szerda 22:23
Én már lemondtam arról, hogy a hiányos DVD-t kicserélik! Úgy látszik, a kiadó nem ismeri a mondást: "az igéret szép szó, ha betartják, úgy jó!"
0
2007. június 27., szerda 18:24

Hát igen, ezt én se értem. Ha már a saját ígéretüket, a saját maguk szabta határidőre nem tudják teljesíteni, miért olyan időigényes, fene nagy elfoglaltság írni egy rövid hozzászólást ide vagy a film adatlapjára, hogy "ilyen-olyan nehézségek miatt a film beígért cseréje x időpontra csúszik át,  türelem mindenkitől, sorry, stb."
0
2007. június 27., szerda 18:03
Kb. két hónapja több kedves hangú levelet kaptam tőlük, amelyben biztosítottak arról, hogy kicserélik a Különleges történeteket és a két Battle Royale-t, hogy szívesen látnak a nyílt napon, stb. Május 7. után néhány héttel ismét érdeklődtem, akkor válaszukban elnézést kértek a késlekedésért, aztán megint megígérték ugyanazokat. Két hete újból érdeklődtem, többször elküldtem a mailt, a gép jelezte, hogy elolvasták, de semmi válasz. Stílszerűen: Külön banda. Helyesebben: Szemét banda...
0
2007. június 27., szerda 15:37

Az enyémre se, pedig már bő két hónapja küldtem. S már rég túlvagyunk azon az általuk meghatározott dátumon is, amelyre a javított lemezek elkészülését ígérték. No comment, mindazonáltal tőlem ezentúl jöhetnek bármilyen filmkülönlegesség megjelentetésével, inkább külföldről veszem meg angol felirattal és/vagy hanggal, mint itthon még egyszer póruljárjak általuk.
0